Valul musulman si conditia femeii in lumea araba
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ely
Scris: Saturday, March 28, 2009 10:28 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Teosof eu chiar am locuit in Doha cu o romanca si sotul ei egiptean,impartind acelasi apartament ,dar nu este acelasi lucru.Egiptenii sunt mai deschisi la modern si am cunoscut mai multi si fete si baieti ca eram toti colegi .Erau asa distractivi ,iar acest cuplu cu care am locuit se duc mereu in Alexandria in vacanta acum au si o fetita (ca de acolo este el )si fata nu a avut niciodata probleme.
t-mihaela
Scris: Saturday, March 28, 2009 3:28 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Fetelor, am vazut si eu filmul in sfarsit.Americanca a facut imprudenta sa plece intr-o tara care ura americanii.Sa nu uitam ca actiunea se petrece in timpul atacului lui Sadam asupra Iranului iar Sadam era ajutat si aprovozionat cu munitie de SUA.Aceeasi SUA care l-au acuzat mai tarziu de crime asupra umanitatii si l-au impuscat uitand ca de fapt fusesera frti de cruce...ma rog nu asta e topicul aici.Iranul anilor 86 nu e Iranul de azi.Eu vad zilnic stiri reportaje, viata de zi cu zi e in casa mea in fiecare seara ca prindem prin satelit o gramada de posturi de acolo.Nu e Arabia Saudita , fetelor, sunt oameni ca si noi femeilor le cade broboada de pe cap la fiecare miscare si porta blugi .Ce vedeti voi acolo sunt excese de zel ,nu te ataca nimeni cu mitraliera ca nu ti-ai bagat tot parul sub batic.Filmul are o tenta gri-cenusie ,femeile sunt urate ba chiar hidoase,singurul lucru care iti ia privirea e fusta rosie a americancei ,si steagul americii din final .Iranul de azi e plin de rosu , si de toate culorile, copiii sunt imbracati ca niste papusi si dupa divort stau la mame ca in orice tara .Kaze are o sora divortata si a primit ambii copii in custodie.a fost in Iran demult cu prima sotie si asta nebuna si-a dat jos broboada aia ca n-o suporta .Familia a marait un pic dar nu s-au bagat mai mult.Si a venit inapoi in Canada teafara si nevatamata.Mai mult ce sa facem noi in Iran ca daca stam acolo murim toti de foame ,Kaze are visul lui s ase mute acolo cand castiga la Loterie, asa cu bani multi m-as muta si eu ...in Iran , In Romania ,oriunde cu bani esti tratat regeste si nu mai stau aici s ainghet de frig 9 luni pe an si sa fac plimbari de promenada in malluri.rambo
shirel
Scris: Saturday, March 28, 2009 8:54 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Ely wrote:
Teosof eu chiar am locuit in Doha cu o romanca si sotul ei egiptean,impartind acelasi apartament ,dar nu este acelasi lucru.Egiptenii sunt mai deschisi la modern si am cunoscut mai multi si fete si baieti ca eram toti colegi .Erau asa distractivi ,iar acest cuplu cu care am locuit se duc mereu in Alexandria in vacanta acum au si o fetita (ca de acolo este el )si fata nu a avut niciodata probleme.
Pe noi ne amuzau marocancele care pareau atat de cuminti ziua veneau in locker se inchidau intr-o camera special pt cei care se rugau ,iar seara isi puneau abaia pe ele si plecau cu unii si cu altii.

Egiptenii sunt niste oameni minunati,foarte calmi si pina si limba pe care o vorbesc are un altfel de sens ,care te linisteste.Eu am fost in Sinai in Sharem en Sheihk unde este un loc minunat cine are ocazia este foarte ieftin si este o zona turistica extrem de vizitata.
Eu v-am spus am familii de prieteni arabi beduini musulmani ,in care femeia este religioasa dar daca credeti ca ele nu sunt fericite asa sa stiti ca de multe ori gresiti.sunt foarte multe femeii musulmance care iubesc asa viatza lor si chiar nu cunosc altceva ,normal ca pentru noi celelalte femei ni se pare ceva foarte ciudat .Si ele primesc dragoste si respect de la sot lor iar copii sunt inconjurati de dragoste de ambii parintii.nu vedeti in fiecare tara nu numai in tariile arabe sunt fel de fel de idiotii.Nu este neaparat sa fii musulman ca sa tratezi si sa desconsideri o femeie.Arabii au partile lor bune dar si partile lor rele depinde cum le privesti si in ce imprejurari i cunosti.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, March 28, 2009 9:00 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
shirel wrote:

Egiptenii sunt niste oameni minunati,foarte calmi si pina si limba pe care o vorbesc are un altfel de sens ,care te linisteste.Eu am fost in Sinai in Sharem en Sheihk unde este un loc minunat cine are ocazia este foarte ieftin si este o zona turistica extrem de vizitata.
Eu v-am spus am familii de prieteni arabi beduini musulmani ,in care femeia este religioasa dar daca credeti ca ele nu sunt fericite asa sa stiti ca de multe ori gresiti.sunt foarte multe femeii musulmance care iubesc asa viatza lor si chiar nu cunosc altceva ,normal ca pentru noi celelalte femei ni se pare ceva foarte ciudat .Si ele primesc dragoste si respect de la sot lor iar copii sunt inconjurati de dragoste de ambii parintii.nu vedeti in fiecare tara nu numai in tariile arabe sunt fel de fel de idiotii.Nu este neaparat sa fii musulman ca sa tratezi si sa desconsideri o femeie.Arabii au partile lor bune dar si partile lor rele depinde cum le privesti si in ce imprejurari i cunosti.

shirel, ca de obicei ai pus punctul pe I.
fetelor, eu zic ca am cazut usor in off-topic. mi se pare ca alunecam prea usor pe o panta antimusulmana, pe nedrept. mie nu-mi place conditia femeii de acolo, dar asta nu inseamna ca ele displac intreaga viata pe care o duc. haideti sa aratam mai mult respect pt. traditia, obiceiurile, credintele si trairile aproapelui nostru.
Dumnezeu e unul singur! Ne iubeste pe toti la fel!
t-mihaela
Scris: Saturday, March 28, 2009 9:27 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
mariuta wrote:

fetelor, eu zic ca am cazut usor in off-topic. mi se pare ca alunecam prea usor pe o panta antimusulmana, pe nedrept.

Cine, unde?Am luat si eu topicul la maruntit si n-am vazut adrese antimusulmane oare
Lilly of the valley
Scris: Saturday, March 28, 2009 9:40 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
t-mihaela wrote:

Cine, unde?Am luat si eu topicul la maruntit si n-am vazut adrese antimusulmane oare

cu exemplificarile astea, uite ce a patit, ce am auzit. nu sunt acuze directe, dar mie asa imi lasa de inteles unele argumentari. concluzia pe care o poti trage e ca valul musulman nu e ok (asta e subiectul topicului) si ca cei ce-si obliga femeile sa le poarte au o problema.
Mela
Scris: Sunday, March 29, 2009 11:20 AM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
daca dau vreun exemplu,indiferent de topicul la care postez,nu e pentru ca sunt anti-ceva,ci doar pentru ca sunt curioasa,vreau sa stiu unde e adevarul,sunt chiar curioasa de traditiile si obiceiurile musulmane.
pentru ca nu ma lasa indiferenta faptul ca unul a luat acid si a aruncat pe fata neveste-sii,nu inseamna ca sunt anti-musulmana,inseamana ca mi-e greu sa vad o femeie suferind asa...maseluta
iar treaba cu baticul,nu mi se pare nici ciudata,nici de condamnat,zilnic vad femei musulmane,baticul le e strans pe dupa cap,nu se vede nici macar o suvita de par,nu le cade niciodata.sunt elegante,frumoase,unele mai civilizate,altele nu prea,cum e de fapt peste tot in lume.
Ely
Scris: Sunday, March 29, 2009 12:19 PM
Nivel

Vorbim si noi ,ne dam cu ^parerea ca acum fiecare este nascut cu obiceiurile si traditiile lor si normal ca lor li separe normal , poate li se pare pare anormal de ce noi nu purtam,cu toate ca la tara la noi femeile poarta si ele un val denumit batic sau basma .Asa ca fiecare cu valul eiras majoreta
Laura
Scris: Sunday, March 29, 2009 4:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
mariuta wrote:

fetelor, eu zic ca am cazut usor in off-topic. mi se pare ca alunecam prea usor pe o panta antimusulmana, pe nedrept.
Dumnezeu e unul singur! Ne iubeste pe toti la fel!

Nu mi se par a fi postarile fetelor off-topic ( doar vorbeau despre valul musulman, nu?) , dimpotriva, exemplele lor imi par extrem de interesante. Replici antimusulmane nu se zaresc niciunde, sunt doar pareri pertinente si experiente de viata ale unor persoane..
Cat despre iubirea egala a lui Dumnezeu, inca ma intreb de ce tarile din lumea a treia sunt defavorizate, de ce mor copii nevinovati...de foame si de ce mor copiii in general? Scuzati fetelor pentru off-topic sorry
Kiki
Scris: Monday, March 30, 2009 12:40 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mie nu mi se pare ca se discuta off topic.
Putem schimba denumirea topicului in Valul musulman si conditia femeii in lumea araba si zic eu ca e ok asa si se va putea discuta si despre femeie in general, nu numai despre val.
Ce ziceti? uff
Ely
Scris: Monday, March 30, 2009 4:41 PM
Nivel

Kiki wrote:
Mie nu mi se pare ca se discuta off topic.
Putem schimba denumirea topicului in Valul musulman si conditia femeii in lumea araba si zic eu ca e ok asa si se va putea discuta si despre femeie in general, nu numai despre val.
Ce ziceti? uff

Da Kiki sunt de acord cu tine pupici thumleft
Andi&Mariuca
Scris: Monday, March 30, 2009 7:30 PM
Nivel

da Kiki, e ok.

f interesant subiect, ca si pe Mariuta, care este socioloaga ca mine, m-a preocupat subiectul prin facultate si am studiat nitel pe tema asta.

cu ani in urma, nu multi de vremea noastra, femeile din tarile musulmane erau "asuprite" rau de tot. acest "rau de tot" il vad prin prisma a ceea ce inteleg eu din cultura noastra actuala, evident. si cum percep eu conditia femeii. mai specific: erau obligate sa poarte hainele acelea lungi si inchise pana in nas, cu valul pe fata, in unele tari complet acoperita fata (cum era in poza femeii in albastru). nu au voie sa iasa din acasa neinsotite de sot sau o prietena cu copii, nu au voie sa se uite pe strada la un barbat sau vreun barbat la ele (stiti ce patesc cei care se uita la o femeie pe strada?).
in unele culturi stiu ca dormeau la pragul usii (sper sa nu ma insele memoria), oricum separat de sot. de asemenea nu aveau voie sa faca studii aprofundate. moda cu accesul la educatie (a se citi emancipare) este relativ recenta si au fost ample miscari de "abolire" a educatiei la femeie tocmai pentru ca aceasta le aducea "iluminarea" privind conditia lor) .

parerea mea este ca isi tin in "intuneric" femeile si e pacat. nu le judec cultura, poate este foarte frumoasa insa, opinia mea sincera, este ca femeia in lumea lor este desconsiderata. poate ca acestor femei, cum zicea Shirel ca stie exemple, le place situatia lor (ori nu pot face diferenta pentru ca nu au un termen de comparatie) si in mod sigur printre ele sunt multe care sunt fericite asa. eu n-as putea trai in acest fel. si oricum mie mi se pare manipulare. pe fata!

am o prietena care s-a casatorit anul trecut cu un egiptean. tipul este crestin, ca toata familia lui de altfel insa... traind in egipt, au trebuit sa respecte regulile locului. nunta a fost foarte frumoasa si toate traditiile legate de ea (epilatul miresei, vopsitul in henna etc.) insa mi-a povestit ca pana s-au casatorit cu acte legal recunoscute acolo, cat au stat la hotel (au calatorit prin Egipt) au fost obligati sa stea in camere separate (ii controla politia si riscau sa fie arestati) ea fiind europeana si el bastinas. no, asta mie mi se pare ciudat si nu inteleg resortul din spatele ei.
Laura
Scris: Tuesday, March 31, 2009 8:26 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Anca, foarte interesant ceea ce ne descrii tu. angel
Desi este vorba de o cultura pe care ar trebui s-o respect, mie imi pare grotesc faptul ca musulmanii dezavantajeaza femeia si o priveaza de unele drepturi umane. E doar parerea mea sorry si din pacate nu va schimba cu nimic situatia actuala.
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, March 31, 2009 6:15 PM
Nivel

Laura si eu zic ca tine. desigur ca nu avem dreptul sa ii judecam sau sa ii desconsideram pentru cultura lor, departe de mine aceasta intentie. just an opinion.pupici
nicoletaadelina
Scris: Wednesday, April 25, 2012 4:51 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/24/2012
nicoleta Fatima este nume musulman,se foloseste si la noi.genioara
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.