|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Alex tresare si ziua si noaptea in somn asa ca azi am fost cu el la biserica sa-i citeasca preotul o rugaciune. Ne-a citit o rugaciune si pentru mama si pentru copil. A fost super dragut preotul si ne-a explicat foarte multe. Mi-a spus ca dacaa mai tresare sa vin cu el la biserica ca sa-i citeasca pana nu mai tresare. In concluzie mi-a spus ca copilul este "curat" dar trebuie sa vin pana nu mai tresare ca este mai "vulnerabil". Ne-a spus ca ar trebuii impartasit in fiecare duminica (eu il impartaseam la 6 saptamani ca asa auzisem eu, dar preotul mi-a spus ca la 6 saptamani se impartasesc adultii) si seara inainte de culcare trebuie inchinat de 3 ori si spusa o rugaciune celui mic. Voi mergeti in fiecare sapatamana cu copii la impartasit? Copii vostri tresar in somn? |
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Imi cer scuze dar nu cred ca biserica are "leac" pentru tresaritul in somn; atit la adulti cit si la copii depinde de activitatea facuta in timpul zilei; sunt visele copilului pe care le face noaptea (a mea se "cearta" in somn - zice "e a mea, e a mea, e a mea " -pe vreo jucarie ceva, se intoarce pe toate partile, nu-si gaseste pozitia de somn, da din picioare) iar in timpul somnului, cind am atipit mai bine tresarim din cauza muschilor care se "contracta" singuri... |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Tresaritul poate fi si din cauza unei sperieturi{exp.latratul unui caine...},oboseala accentuata....mi se intampla si mie. |
| Alex tresare de 2-3 ori in somnul de zi si noaptea .... nu stiu de cate ori. Are leac, nu are leac, eu am incercat si la biserica. E adevarat ca mi se intampla si mie cateodata. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Nici eu nu cred in Biserica drept leac, dar mai stiu ca Tudor doarme bine noaptea daca spune "Inger, ingerasul meu" la culcare si "Tatal nostru!" Ba isi mai ia si iconita preferata in pat! Si sunt seri cand adoarme fara sa spuna rugaciunea si ma trezesc pe la 2 cu el in dormitor spunandu-mi ca a visat urat ca nu a spus "ingerasul". Credinta in Dumnezeu poate linisti enorm, asa cred eu! Si nu vad cu ce strica! Bine, ar trebui cautate si alte posibile cauze ale tresaritului, sa nu fie ceva traumatizant, gen sperietura. |
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| si Alessia a avut o perioada in care tresarea atunci cand dormea dar dupa un timp ia trecut de la sine. |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Alexandra nu tresare, insa si eu o impartaseam intr-un timp in fiecare duminica. Acum, din comoditate si lene o impartasesc o data la cateva saptamani. Cu siguranta Sfanta Impartasanie are rolul ei, face minuni, doar credinta si rugaciune sa existe. Eu stiu ca eu am avut asa probleme cand eram mica, dar nu doar tresaream ci aveam acelasi cosmar noapte de noapte, si a disparut in momentul in care mama a inceput sa ma spele pe fata la culcare cu aghiazma mare. Mult succes, indiferent de metoda pe care o veti urma, si nopti linistite! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| E bine sa mergi si la biserica dar trebuie sa vezi si ce ar putea provoca sperieturile din somn. Incearca sa ii "linistesti" ora de dinaintea somnului cu o activitate mai usoara, tip citit sau desenat ceva, de baut un lapte cald sau un ceai de tei sau fructe, cu miere si un masaj (la noi e obligatoriu masajul, ca se supara printesa altfel si oricum nu adoarme) si rugaciunea spusa impreuna. Noi mai spuneam "noapte buna la toti - mami, tati, bicu, bica..." |
| Quote:Noi mai spuneam "noapte buna la toti - mami, tati, bicu, bica..." Trammmm - trammmm Alex e mult mai linistit acum, sau poate masa era nebuna !!! Multumesc pentru sfaturi tuturor !!! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/27/2009 Mesaje: 56
| Copilul se naste curat, fara pacate si de aceea bebelusii vad si alte lucruri pe care noi nici nu le percepem. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/21/2012 Mesaje: 1
| buna am un baetel de 2 ani si se trezeste noaptea pe la 3 si vrea desene animate ce trebue sa fac ? dac vreau sa-l culc nu vrea vrea doar sa stea la desene animate .doarme ziua 2 -3 ore . si dimineata pana la 9 nu pot sa-l trezesc ce trebue sa fac?cand aude de culcare incepe sa planga pana vomita si raguseste nu stiu cum sa mai fac fata situatiei va rog ajutatima . |
|
|