Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ingrediente
- 1 kg dovleac - 1l lapte - 50 g unt - sare, zahar
Dovleacul se curata, iar din interior se scot semintele. Taiat in cubulete se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cu putina apa (cam un pahar) pana se inmoaie. Se zdobeste si amesteca utilizind mixerul. La pasta rezultata se adauga laptele, condimente; la sfarsit se adauga untul. Se serveste cu verdeturi presarate.
taki attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| taki wrote: Ingrediente
- 1 kg dovleac - 1l lapte - 50 g unt - sare, zahar
Dovleacul se curata, iar din interior se scot semintele. Taiat in cubulete se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cu putina apa (cam un pahar) pana se inmoaie. Se zdobeste si amesteca utilizind mixerul. La pasta rezultata se adauga laptele, condimente; la sfarsit se adauga untul. Se serveste cu verdeturi presarate.
Ai gatit as ceva si-i bun sau poza este de la altcineva? As face si eu ca ne-a dat cineva un dovleac turcesc dar ma uit urat la el ca nu am mai gatit asa ceva. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| g_nicoleta2000 wrote:
Ai gatit as ceva si-i bun sau poza este de la altcineva? As face si eu ca ne-a dat cineva un dovleac turcesc dar ma uit urat la el ca nu am mai gatit asa ceva.
Poze este de la atcineva, dar sa stii ca iese bun. Sasha este innebunita dupa aceasta supa. fa o incercare, nu strica! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Am sa fac un sfert din cantitate ca macar sa vedem ce ne iese. Si ar fi grozav sa-i placa lui Alex macar in ideea ca incearca gusturi noi. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| g_nicoleta2000 wrote:Am sa fac un sfert din cantitate ca macar sa vedem ce ne iese. Si ar fi grozav sa-i placa lui Alex macar in ideea ca incearca gusturi noi.
Uite ca am gasit si eu niste dovleac in frigider, asa ca-l gatesc si eu. Am sa revin cu poza. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Noi am gatit supa- crema de dovleac, am facut si poze, dar avem si un filmulet ca sa vedeti cu ce pofta o mananca.( acum inca se incarca )
Ce papa puiul, papa si mami, numai ca mami papa cu perlute de smantana, iar puiul cu putina branza cu smantana ( pt design )
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| taki, acuma vii si tu?Am stat o saptamana cu un dovleac sub masa si inca una cu el fiert in frigider si apoi l-am aruncat.Daria e inebunita dupa dovleacul la borcanel ca eu n-am stiut cum sa-l prepar.Deci ,reteta avem , dovleac facem rost sa vedem ce iese |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| E vorba de dovlecelul portocaliu , nu Ca tocmai am primit si eu unul, ca din cel verde nu mai gasesc. Maine intra la rand |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| da, dupa cum se vede in farfurie |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:taki, acuma vii si tu?Am stat o saptamana cu un dovleac sub masa si inca una cu el fiert in frigider si apoi l-am aruncat.Daria e inebunita dupa dovleacul la borcanel ca eu n-am stiut cum sa-l prepar.Deci ,reteta avem , dovleac facem rost sa vedem ce iese
Mancarurile preferate ale Sashei sunt supa-crema de dovleac si curcan cu mazare.Se gateste super usor.
O bunatate si pentru noi de altfel. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| danab wrote:E vorba de dovlecelul portocaliu , nu Ca tocmai am primit si eu unul, ca din cel verde nu mai gasesc. Maine intra la rand
Dovleacul este bostanul. Iar dovlecelul este verde. Sunt total diferite. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| taki wrote:Dovleacul este bostanul. Iar dovlecelul este verde. Sunt total diferite. Dovleacul e diferit de bostan (care e pentru seminte) dar am intrebat sa fiu sigura ca iese reteta bine, ca si asa am probleme cu bebe al meu, care isi scoate mancarea din gura cu mana daca nu-i place |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ce idee buna, Taki. Am facut si noi supica din bucatele (yami), piure si mai ales ne place la cuptor.... delicatesse. Cu siguranta vom incerca si reteta ta, pare delicios. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| sousourel wrote:Ce idee buna, Taki. Am facut si noi supica din bucatele (yami), piure si mai ales ne place la cuptor.... delicatesse. Cu siguranta vom incerca si reteta ta, pare delicios.
Pai, delicios pare si facut la cuptor. Vrem si noi reteta PLEASE, ca mai avem niste dovleac in frigider! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| taki wrote:Pai, delicios pare si facut la cuptor. Vrem si noi reteta PLEASE, ca mai avem niste dovleac in frigider!
Pai e cel mai simplu, draga mea, dar numai daca ai din acela cu miezul portocaliu. Se spala coaja, se scot semintele, se taie feliute de max 5 cm grosime, pui in tava si la cuptor pt 1 ora sau chiar mai bine, la foc mic. Din cand in cand te mai uiti la el. E gata cand se innegreste foarte putin deasupra, e moale de tot si fff dulce, si pufos cand il gusti... ah, si face un fel de pojghita deasupra, iar miesul e cremos. |
|
|