Supa crema de dovleac
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:17 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501

Ingrediente

- 1 kg dovleac
- 1l lapte
- 50 g unt
- sare, zahar


Dovleacul se curata, iar din interior se scot semintele. Taiat in cubulete se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cu putina apa (cam un pahar) pana se inmoaie. Se zdobeste si amesteca utilizind mixerul.
La pasta rezultata se adauga laptele, condimente; la sfarsit se adauga untul.
Se serveste cu verdeturi presarate.


taki attached the following image(s):
760_l.jpg

g_nicoleta2000
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:32 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
taki wrote:

Ingrediente

- 1 kg dovleac
- 1l lapte
- 50 g unt
- sare, zahar


Dovleacul se curata, iar din interior se scot semintele. Taiat in cubulete se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cu putina apa (cam un pahar) pana se inmoaie. Se zdobeste si amesteca utilizind mixerul.
La pasta rezultata se adauga laptele, condimente; la sfarsit se adauga untul.
Se serveste cu verdeturi presarate.


Ai gatit as ceva si-i bun sau poza este de la altcineva? As face si eu ca ne-a dat cineva un dovleac turcesc dar ma uit urat la el ca nu am mai gatit asa ceva.
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
g_nicoleta2000 wrote:


Ai gatit as ceva si-i bun sau poza este de la altcineva? As face si eu ca ne-a dat cineva un dovleac turcesc dar ma uit urat la el ca nu am mai gatit asa ceva.


Poze este de la atcineva, dar sa stii ca iese bun. Sasha este innebunita dupa aceasta supa. fa o incercare, nu strica!sic
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:46 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
Am sa fac un sfert din cantitate ca macar sa vedem ce ne iese. Si ar fi grozav sa-i placa lui Alex macar in ideea ca incearca gusturi noi.pupici
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
g_nicoleta2000 wrote:
Am sa fac un sfert din cantitate ca macar sa vedem ce ne iese. Si ar fi grozav sa-i placa lui Alex macar in ideea ca incearca gusturi noi.pupici


Uite ca am gasit si eu niste dovleac in frigider, asa ca-l gatesc si eu. Am sa revin cu poza.Chef essen
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 11:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Noi am gatit supa- crema de dovleac, am facut si poze, dar avem si un filmulet ca sa vedeti cu ce pofta o mananca.( acum inca se incarca )

Ce papa puiul, papa si mami, numai ca mami papa cu perlute de smantana, iar puiul cu putina branza cu smantana ( pt design )


mihaela75
Scris: Thursday, November 2, 2006 7:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
taki, acuma vii si tu?Am stat o saptamana cu un dovleac sub masa si inca una cu el fiert in frigider si apoi l-am aruncat.Daria e inebunita dupa dovleacul la borcanel ca eu n-am stiut cum sa-l prepar.Deci ,reteta avem , dovleac facem rost sa vedem ce iesedance
danab
Scris: Thursday, November 2, 2006 7:20 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
E vorba de dovlecelul portocaliu , nu ras Ca tocmai am primit si eu unul, ca din cel verde nu mai gasesc. Maine intra la rand essen
mihaela75
Scris: Thursday, November 2, 2006 7:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
da, dupa cum se vede in farfurieessen
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 7:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
mihaela75 wrote:
taki, acuma vii si tu?Am stat o saptamana cu un dovleac sub masa si inca una cu el fiert in frigider si apoi l-am aruncat.Daria e inebunita dupa dovleacul la borcanel ca eu n-am stiut cum sa-l prepar.Deci ,reteta avem , dovleac facem rost sa vedem ce iesedance


Mancarurile preferate ale Sashei sunt supa-crema de dovleac si curcan cu mazare.Se gateste super usor.

O bunatate si pentru noi de altfel.Chef
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 7:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
danab wrote:
E vorba de dovlecelul portocaliu , nu ras Ca tocmai am primit si eu unul, ca din cel verde nu mai gasesc. Maine intra la rand essen


Dovleacul este bostanul. Iar dovlecelul este verde. Sunt total diferite.cyclops
danab
Scris: Thursday, November 2, 2006 8:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
taki wrote:


Dovleacul este bostanul. Iar dovlecelul este verde. Sunt total diferite.cyclops

Dovleacul e diferit de bostan (care e pentru seminte) dar am intrebat sa fiu sigura ca iese reteta bine, ca si asa am probleme cu bebe al meu, care isi scoate mancarea din gura cu mana daca nu-i place banghead bataus
sousourel
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Ce idee buna, Taki. Am facut si noi supica din bucatele (yami), piure si mai ales ne place la cuptor.... delicatesse. Cu siguranta vom incerca si reteta ta, pare delicios.
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 10:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
sousourel wrote:
Ce idee buna, Taki. Am facut si noi supica din bucatele (yami), piure si mai ales ne place la cuptor.... delicatesse. Cu siguranta vom incerca si reteta ta, pare delicios.


Pai, delicios pare si facut la cuptor. Vrem si noi reteta PLEASE, ca mai avem niste dovleac in frigider! Chef essen
sousourel
Scris: Thursday, November 2, 2006 10:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
taki wrote:


Pai, delicios pare si facut la cuptor. Vrem si noi reteta PLEASE, ca mai avem niste dovleac in frigider! Chef essen


Pai e cel mai simplu, draga mea, dar numai daca ai din acela cu miezul portocaliu. Se spala coaja, se scot semintele, se taie feliute de max 5 cm grosime, pui in tava si la cuptor pt 1 ora sau chiar mai bine, la foc mic. Din cand in cand te mai uiti la el. E gata cand se innegreste foarte putin deasupra, e moale de tot si fff dulce, si pufos cand il gusti... ah, si face un fel de pojghita deasupra, iar miesul e cremos.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.