Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/25/2006 Mesaje: 137
| Buna, va cer ajutorul intr-o problema legata de alaptare. De la o vreme, comportamentul lui bebe la sin este foarte contradictoriu. Uneori maninca zile la rind cite 50 minute la fiecare 4 ore, insa tot mai des se intampla sa il pun la un sin (de obicei, se intampla sa fie dreptul) si pur si simplu sa nu vrea sa suga. Refuza sinul, ba chiar plinge si face urit daca incerc sa il fortez. In schimb daca il pun la celalalt sin (stingul) suge fara probleme. Ma exaspereaza, pt. ca observ ca incepe sa faca asa din ce in ce mai des. Se intampla insa ca dupa ce a refuzat sinul si a facut urat, la 12 ore sa il accepte si sa pape laptic juma de ora din el. Mai trece o zi, doua, si o luam de la capat cu refuzul. In tot acest timp e vioi, rade, nu pare sa fie afectat de ceva, cum insa il apropii de sin, incepe sa urle. La celalalt nu zice nimic. Se poate sa fie diferit laptele intre sini? Am grija sa maninc numai ce trebuie, deci exclud alimentatia mea din posibile cauze. O alta problema tine de ritmul alaptarii. La trei luni, la ce interval trebuie alalptat? eu il alaptez cam la 4 ore, desi nu prea il vad sa manifeste vreo dorinta de a minca. As vrea sa vad ca ii e foame. Sotul meu zice sa il mai las si sa vad cind cere el, insa slabe sanse. Sunt disperata, help. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| andrada74 wrote: Se poate sa fie diferit laptele intre sini?
Laptele e acelasi, nu poate fi diferit.
andrada74 wrote:Am grija sa maninc numai ce trebuie
Trebuie sa mananci sanatos, mancarea sa fie bogata in vitamine, proteine, etc, deci lapte, lichide, fructe, legume, etc.
andrada74 wrote:O alta problema tine de ritmul alaptarii. La trei luni, la ce interval trebuie alalptat? eu il alaptez cam la 4 ore, desi nu prea il vad sa manifeste vreo dorinta de a minca. As vrea sa vad ca ii e foame. Sotul meu zice sa il mai las si sa vad cind cere el, insa slabe sanse. Sunt disperata, help.
Eu am alaptat doi copii, niciodata cu ceasul in mana si tot niciodata nu am ajuns la 4 ore distanta dintre mese, nici chiar cand erau mari. Nu stiu ce sa zic, dar 4 ore, la 3 luni, mi se pare distanta maxima de timp. Sau, fiecare copil are ritmul lui, poate suge mai mult si se satura, dar acest lucru il vezi din comportamentul lui, daca e linistit, doarme inseamna ca e satul, daca devine agitat, probabil ca deja ii este foame.
andrada74 wrote: Uneori maninca zile la rind cite 50 minute
50 de minute la san mi se par cam mult. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Aceeasi problema am avut-o si eu, cred ca de la aceeasi versta a lui bebe: refuza sa suga la sanul drept. Uneori o mai pacaleam tinand-o in aceeasi pozitie ca si cum ar fi supt la stangul, cu ajutorul unei perne de alaptat... altadata ii dadeam sa suga la dreptul cand stiam ca este foarte flamanda (ca de ex. dimineata, in cond. in care Alexia nu se trezea sa pape noaptea)... intr-un final a scazut laptele in sanul cu pricina si am alaptat-o mai mult cu stangul. O rezolvare a problemei nu am gasit-o, am luat-o ca pe o hachitza bebeluseasca si asta a fost... Cat despre frecventa meselor... si acum imi amintesc ce panicata eram; treceau si cate 5-6 ore in care mandra mea nu se trezea, deci nu sugea; nu cerea niciodata de mancare, manca in doru' lelii si cate 2 ore... deci te inteleg... de frica i-am facut si analize atunci, ca ma gandeam ca are ceva... Important e sa ia copilul in greutate si sa fie sanatos... A mea si acum e mofturoasa si mananca foarte greu... asadar asta ii este firea. Sfatul meu e sa discuti si cu medicul copilului; daca bebe tau nu are alta problema, rabdarea e solutia.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si mie mi se pare cam mult 4 ore intre mese. Cam 3 ar fi norma. E cumva constipat/a? Fiica-mea cand era constipata nu se atingea de lapte deloc. Cum facea kkalici si se golea stomacul manca ca o apucata.
Eu zic sa te mulgi din sanul de la care nu vrea si sa il dai cu biberonul. Asta ca sa nu stopeze laptele in sanul pe care il refuza.
Poate ai vreun canal infundat si iese laptele mai greu si poate de asta il refuza. Laptele e la fel in amandoi.
|
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| La trei luni eu il alaptam pe David cam la 2 ore, 2 ore jumate....defapt cand ii era foame. Si-a facut singur programul asta. Cand se agita, plangea stiam ca ii e foame...si cand ma uitam la ceas tot timpul erau ore fixe intre mese. Iar durata de supt pe la trei luni era cam 20 min, altadata poate chiar si 10 min. Dar 50 min mi se pare cam mult. Abia de acum la 6, 7 luni si-a facut masa de laptic la 3 ore jumate, 4. Cred si eu la fel ca, daca e linistit si doarme, e satul, dar parerea mea cum zicea si Kali...orice nalamurire ai intreaba medicul,; chiar si problema sanilor... |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Andrada, lapticul are aceeasi compozitie, indiferent de sanul din care suge bebe.S-ar putea sa fie doar o problema de debit, de aceea sa refuze un san din care vine laptele mai greu... De obicei, fiecare bebe are un ritm propriu de a manca, daca e linistit si nu cere de mancare mai devreme de 4 ore, e ok, avand in vedere ca durata suptului e un pic cam mare! Dar nu ne-ai spus, bebe ia bine in greutate?E linistit intre doua mese? Poate un ticker cu varsta bebelushului ar fi util, sa vedem exact ce varsta are. Te asteptam sa revii cu amanunte! |
|
| la ultima vizita, acum o saptamina, doctorita l-a laudat. a spus ca a luat f. bine in greutate si in inaltime si ca se prezinta f. bine pentru un bebe de varsta lui. intre mese e destul de linistit, de obicei e vioi si curios. si in seara asta a mincat juma de ora la sinul sting si 20 de minute la dreptul (acum nu a facut nazuri). mi-ar place insa sa il vad ca ar vrea sa si manince, nu prea se manifesta. urmaresc problema in continuare si va tin la curent. |
|
| Daca bebe e sanatos, ia bine in greutate, atunci asta e ritmul lui! Mult succes si asteptam vesti! |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Subscriu la ce spunea Miri |
|
| stresul continua, precum si "talentele" lui bebe. mi s-a spus ca poate sunt canale infundate la sinul drept. am verificat, am destule canale libere. constipat nu este. pur si simplu tot mai des se intampla in felul urmator: ii dau sinul drept, incepe sa suga vreo 3-5 minute, apoi se opreste si incepe urlatul. daca il pun la stingul, alta treaba. teama mea este ca daca il alaptez numai la stingul, voi ajunge curind la situatia de a nu mai avea deloc lapte (chiar daca folosesc pompa pentru dreptul), iar eu chiar vreau sa il alaptez (am lapte). |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Si eu am avut o problema asemanatoare. Mihaita se ineca foarte des la sanul stang (pana pe la 6 luni, cat timp am avut lapte foarte mult). Dar am perseverat, iar el nu a refuzat sanul respectiv, chiar daca se ineca. Cand a mai scazut "productia", a incetat si inecatul, ma gandesc ca tasnea prea tare. Andrada, e clar ca ceva nu ii place la sanul respectiv. Eu cunosc o fata care, din acelasi motiv, a alaptat mai mult cu unul din sani, practic avea lapte doar la unul din sani, celalat a "secat". Deci cred ca e posibil sa ai lapte si sa continui alaptatul cu un singur san. Sa ne spui cum v-ati descurcat pana la urma. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu cred ca trebuie sa insisti, sa nu renunti sa suga la sanul cu problema si se va regla in scurt timp...si eu am mai mult lapte in sanul stang decat in dreptul si fii-mea il prefera mai mult, dar de fiecare data ii dau intai sanul drept...cand era bebe mic facea si ea figuri si insistand si punand-o mereu prima data la sanul care produce mai putin, am pastrat lactatia la amandoi...succes! |
|
| Andrada, motivele pentru care bebe refuza unul din sani pot fi doua: - debit prea mare, bebe papa cu pofta si se ineaca, asa ca refuza sanul si incepe sa planga; - debit insuficient, bebe incepe sa suga, se enerveaza ca nu vine laptic pe masura poftei lui de mancare, asa ca lasa sanul si incepe sa tipe. Indiferent care e cauza, important este sa insisti in continuare , sa nu te dai batuta, indiferent cat de frustranta e aceasta situatie. Mult succes!Noi suntem pe aproape, daca ai nevoie de suport! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Andrada, eu recunosc perfect situatia: nici nu o asezam la san ca si incepea sa tipe - tot dreptul a fost problema si la noi si tot de pe la trei luni. Eu i-am dat in continuare din sanul drept stand aplecata peste ea sau cu ajutorul unei pernute astfel incat sa creada ca e din stangul. Manca fara sa se supere. Nici acum nu stiu de ce a facut asa, dar important e sa insisti, prin improvizare dca nu altfel, ca altfel risti sa pierzi lapticul. Pofta mare pentru bebe si rabdare tie! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| Fetitza mea tot aceleasi probleme avea cu sanul stang.Si asta din cauza ca avea laptele debit scazut si nu ii placea sa se chinuie. Si ar mai putea fi o explicatie-datorita faptului ca in stanga avem INIMA care pulseaza si da o senzatie de liniste puiutzului. Lasa ca trece si perioada asta. Multa rabdare. |
|
|