Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ingrediente 7 oua, 250 gr. zahar, 7 linguri cafea inka, 7 linguri apa calda, 1 praf de copt, 300 gr. faina,
Pentru crema: 1 pachet unt, jumatate litru lapte, 250 gr. zahar, un galbenus, 4 linguri faina, zahar vanilat
Mod de preparare Se freaca cele 7 galbenusuri cu zaharul alternand cu cele 7 linguri de apa calda si 7 linguri cafea inka, se adauga faina cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se pune la copt aprox. 30 min. Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina. Intre timp facem crema astfel: un galbenus si 4 linguri de faina se pun pe foc (de preferat la bain marie) pana se ingroasa apoi se da sa se racoreasca. Frecam un pachet de unt cu zaharul si incorporam crema racorita putin cate putin si zaharul vanilat. Taiem blatul in 2 parti, punem 3 sferturi de crema intre foi si celalalt sfert deasupra. Radem ciocolata peste ea. O taiem a doua zi.
Pofta buna! |