Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| M-am invirtit si m-am sucit dar tot trebuie sa va cer ajutorul! Sara s-a trezit la 8 in dimineata asta si de la 10 plinge si se miriie foarte tare.Am incercat sa o culc,atipeste pentru 1-2 minute si incepe ,brusc,sa plinga si sa se agite!Se ridica in picioare in patut si ma striga;o linistesc,o pun in patut ....si faza se repeta! Asa o tinem de trei ore! I-am dat cu gel pe gingiute iar acum 15 minute i-am dat si 2,5 ml.nurofen.Sa fie de la dintisori? De vreo trei zile nici nu mai papa la fel de bine,poate chiar jumatate din cantitatea care o minca intr-o zi!
Ceva sfaturi,idei?Ca simt ca o iau razna! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Miri wrote:M-am invirti si m-am sucit dar tot trebuie sa va cer ajutorul! Sara s-a trezit la 8 in dimineata asta si de la 10 plinge si se miriie foarte tare.Am incercat sa o culc,atipeste pentru 1-2 minute si incepe ,brusc,sa plinga si sa se agite!Se ridica in picioare in patut si ma striga;o linistesc,o pun in patut ....si faza se repeta! Asa o tinem de trei ore! I-am dat cu gel pe gingiute iar acum 15 minute i-am dat si 2,5 ml.nurofen.Sa fie de la dintisori? De vreo trei zile nici nu mai papa la fel de bine,poate chiar jumatate din cantitatea care o minca intr-o zi! Ceva sfaturi,idei?Ca simt ca o iau razna!
Hmmm, poate sa o doara burtica? Sau poate are nasucul ceva probleme si cand simte ca adoarme se sperie ca nu respira cum trebuie? Nu stiu, zic si eu. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Poate e de la dintisori, Miri. Incearca sa iei o temperatura, sa vezi daca are. Nici Dav nu mananca bine in perioada eruptiei dentare. daca se poate numai lapte, ar i perfect pentru el.
In rest, cand nu maraie si e agitata se poarta normal? Adica vesela, merge cu premergatorul, rade...?
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Poti incerca si cu Romergan, Miri. E un siropel antihistaminic pe care ei i l+am administrat lui Tudor, la sfatul medicului, dupa vaccin. Intamplarea face ca dupa vaccin i+au iesit primii dintisori, asa ca nu stiu sigur de ce plangea asa de tare; poate de la dinti, totusi! La mine a functionat; plansul a incetat si copilul meu a dormit. Exact asa facea Tudor cand eu credeam ca intra in convulsii de la vaccin! Intr-o saptamana, avea deja primul dinte! Bafta multa, Miri! Stiu ca e greu! Eu plangeam pe strada, cu el in brate, in drum spre farmacie... Pupici de la noi, ca sa-ti treaca supararea si oboseala!
Nume: ROMERGAN, sirop pt. copii Producator: Terapia S.A.
Actiune terapeutica: Prometazina este un derivat de fenotiazina cu efect antihistaminic (blocant H1) de lunga durata (8-12 ore); are proprietati neuroleptice de intensitate moderata - este sedativ, hipotermizant, antivomitiv si antitusiv, potenteaza actiunea anestezicelor generale, hipnoticelor si analgezicelor, este slab anticolinergic, antiadrenalinic, antiserotoninic si anestezic local. Siropul contine si acid ascorbic, vitamina folosita ca medicatie adjuvanta in afectiunile alergice.
Indicatii: Urticarie, edem angioneurotic, rinite alergice, boala serului etc. (indeosebi cand este utila sedarea); prurit, intepaturi de insecte, reactii transfuzionale; pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, voma de cauze diverse, insomnie.
Mod de administrare: Adulti: oral 1 drajeu (30 mg) de 2-3 ori/zi; in urgente se injecteaza intramuscular profund 1/2-2 fiole (25-100 mg); copii: 1-5 ani, 1/2-1 lingurita sirop de 1- 2 ori/zi; 5-10 ani, 1-2 lingurite sirop sau 1/2-1 drajeu de 1-2 ori/zi.
Reactii adverse: Sedare si somnolenta (care pot fi suparatoare), agitatie, confuzie (mai rar), uscaciunea gurii, tulburari de vedere, ameteli; rareori eruptii cutanate, fotosensibilizare; icterul colestatic si agranulocitoza sunt exceptionale.
Contraindicatii: Intoxicatii acute cu deprimante centrale; prudenta la hepatici, cardiaci si in glaucom (mai ales cu unghi inchis); prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina. Nu se foloseste ca tratament ambulator la soferi, dispeceri etc. Se vor evita bauturile alcoolice, prudenta cand se asociaza cu hipnotice sau opioide (potentarea efectului deprimat central - se reduc dozele la 1/2), antihipertensive (risc de hipotensiune), anticolinergice (efecte nedorite atropinice marcate); prometazina diminueaza efectul antihipertensiv al guanetidinei si eficacitatea antiparkinsonienelor dopaminergice - levodopa, bromocriptina, amantadina (nu se asociaza).
|
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si eu cred ca ar putea fi de la dinti, dar eu stiu? Inca nu am trecut prin aceasta experienta cu Alexia. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| la varsta Sarei, eu zic ca e de la dintisori! mai poate fi si o otita... de ce nu o duci la medic? stiu sigur, de la Andrei al meu, ca atunci cand are otita si il asez in patut, il doare mai rau si incepe sa urle din te miri ce... eu sper sa nu mai aiba asa ceva niciodata pt ca sunt groznice durerile de urechi... cand este culcat copilul, se acutizeaza durerea din ureche... are gaze, face parturi? poate o doare burtica... daca are gaze, maseaz-o pe burtica cu Flatulin gel, este foarte bun si calmeaza imediat durerea. mai poti administra concomitent (daca e de la burtica) si Gripe Baby Water sau Sab Simplex... daca nu cedeaza, eu zic sa o duci la medic... va dorim sanatate si... fara maraieli si plansete! |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Se poate sa fie de la dintzisori sau poate vrea si ea o mica petrecere, asa de ziua ei, glumesc Mirela. Multa rabdare, totul se va rezolva. |
|

| Acum in ordine: -burtica nu o doare,ma lasa sa o palpez si a facut pp de dimineata si trage si gaze,semn ca se mai pregateste ceva; -nu are febra deloc(37,2 grade C); -nasucul nu e infundat,respira bine; -s-a calmat dupa gel-pe care i l-am intins pe gingie cu forta,ca nu ma lasa-si acum doarme;
Multumesc pentru sfaturi si idei! Va tin la curent cu desfasurarea "evenimentelor".Unde mai pui ca miine mergem si la vaccin!
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Of, Miri, somnic usor Sarei, poate de data asta doarme ceva mai mult. Si eu cred ca e de la dintisori, sa stii. Va pupam mult si multa bafta maine. |
|

| Am uitat sa raspund la ce m-a intrebat Kiki De dimineata a stat in jumper,dar mai putin ca de obicei,tot ca era miriita iar cu premergatorul... m-a "faultat" destul azi!
Oana,multumim de urari!Sper sa se odihneasca bine acum,daca a adormit,ca tare mult s-a mai agitat micuta mea! |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Miri, ce vaccin ii faci? Ai grija ca apoi sa nu se agite prea tare, ca patesti ca mine: dupa vaccin, cu dintisorii pe drum, cu plansete si agitatie, era posibil sa intre in convulsii (dr mi-a spus ca plansul indelung poate cauza febra si de aici e un pas la convulsii). Asa ca ar trebui sa ai la indemana ceva care sa o linisteasca rapid.... Bafta multa!
Cat despre vaccin, chiar ma intereseaza, ca noi nu face la 8 luni... |
|

| Lenus, nici noi nu facem vaccin pentru 8 luni! De la inceput,ne-am decalat cu vaccinarile cu o luna si jumatate,ar fi trebuit sa ne vaccinam la inceputul lunii dar abia acum au sosit dozele de vaccin asa ca ne-a prins aniversarea de 8 luni cu vaccinul de la 6 luni! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sanatate multa Sarei si un somn linistit!
Cred ca de la dinti se trage maraiala si plansetele micutei...plus, lipsa poftei de mancare, poate o dor gingiutele.  |
|

| Asa cred si eu, Taki, sper ca voi sa treceti mai usor peste faza asta,cind va fi sa vina! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
|
Sa speram...cu dureri sau nu, trebuie sa mergem mai departe! 
|
|
|