Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| stele_pe_cer wrote:Laura, nu ai motiv de ingrijoarare...daca ii dai tu manadarina sau potocala, sau morcov crud, kiar si fert, o sa vezi ca lingurita de silicon tot portocalie se afce.Nu e de la coloranti, ci de la ce contin fructele in sine.Bag mana in foc pentru c espun, ca Matei a stat mult timp pe morcovi, la inceput cruzi,c a sa scapam de constipatie, si apoi fierti, ca sa combatem diareea, si pot spune ca toate linguritele noastre sunt portocalii.
Subscriu...si mie mi s-a colorat lingurita si doar eu i-am facut legumele si fructele si toate naturale...si tot s-a colorat. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| codruta wrote:multumesc stele, deci cam 60.000 per borcan
Cu placere, Codruta !
Daca cumperi din market (gen Cora) le ieie la pretul scris de mine, daca le iai dn farma, le iei cam cu 10.000/borcanel mai mult.
Poti incepe cu fructele la borcanel, ca sunt similare ca si gust cu cele din piata, dar daca incepit cu legume la borcanel, e posibil ca Medeea kiar sa se invete pe borcanele si sa nu mai accepte mancarica facuta in casa pana tarziu, dupa 1 an.
Pur si simlu nus tiu ce combinatii fac ei, ca sunt asa gustoase borcanelele astea...ma uit pe etiketa si incerc sa copiez si eu reteta, da' de unde...unele au si un strop de sare sau condiment, nespecificat, altele au jambon sau curcan...cam greu sa iti iasa similara mancarica...kiarimposibil la noi... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Noi papam mancare de la Nestle, dar mai rarut, cand mami chiar nu poate face sau suntem in deplasare in week-end. Preturile de la 52.000 la 72.000 functie de continut si etapa. Cat despre colorarea siliconului... Laura, lui Tudor i s-a colorat suzeta la 2 luni de la sucul de morcov! Dupa ce a baut, i-am dat suzul si apoi, cand i-am vazut culoarea... Si o sticluta mi-a ramas patata de la morcovel, asa ca nu-ti face griji! Sunt pigmenti naturali! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mancam si noi borcanele, dar nu asa des, ca nu e mofturoasa la ce-i fac eu...in general am cateva borcanele in casa, pt situatii de urgenta, cand plec undeva si stau mult sau cand raman in pana de mancare (ceea ce nu s-a intamplat pana acum)...daca va spun cat costa aici borcanasele, ma luati la fuga, sunt la jumatate de pret din ce ziceti voi, basca ca imi mai vin si cupoane prin posta si le iau si mai ieftine...oricum, eu am ales sa-i fac mancarica in casa ca este proaspata si stiu ce bag in ea, plus ca nu mai cheltui separat bani pe borcanase, ii fac din legumele si fructele ce le luam si pentru noi...Karina mananca la fel de bine borcanasele ca si mancarea pe care i-o fac, nu c-as fi eu buna bucatareasa, dar e ea papacioasa si papa orice cand ii e foame. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Si eu vreau sa o intreb saptamana viitoare pe dr mea daca pot sa ii dau si de la borcanele si ce anume, pentru ca unele suna chiar bine si sigur nu stau eu sa i le gatesc. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Am stricat si noi hainutze o groaza cu suculetul de morcovi , portocala , ardei gras sau capia.....saupiureuri. Si blenderul e colorat. Si toate sunt organice pentru Maria. Coloreaza tot si nu se mai ia. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| stiu ca de la anumite fructe sau legume se coloreaza..dar s-a colorat in asa de tare ca ma speriasem... si Alfonso papa foarte bine mancarica facuta de mine .. in schimb la borcanel se stramba de parca ii dau pelin sa manance...:81pukel: |
|
| Astazi am iesit cu nasul in parc..asa ca atrebuit sa ii dau un borcanel... ma asteptam sa il scuipe da de unde la papat de spuneai ca se bat turcii la gura lui...prima data cand a papat borcanel a papat de la hero baby ( mandarina cu para si banana) si de data asta i-am dat de nestlle ( mar, portocala, para, caisa).. nu il mai inteleg ba ii place ba nu ii place .. ... ca in ultimul timp crema de fructe parca nu o mai vrea.. asa ca am gustat din borcanel si eu sa vad ce o fi avand... asa ca atunci cand am ajuns acasa i-am facut eu un borcanel... am pus la fiert un mar si o para ( mari) curatate de coaja si seminte... dupa ce au fiert foarte bine le am lasat sa se raceasca in zeama... cand s-au racit le am scurs de zeama si le am trecut cu blender si am adaugat 5 masuri de cereale fara gluten...a iesit foarte cremoasa si la gust la fel ca borcanelul asa ca i-am dat lu bebe sa guste cu toate ca mancase inainte bibi... la inceput nu vroia dar cand a dat de gust mai vroia... .. daca bebelusilor le plac borcanelele incercati aceasta reteta... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumim de pont,Laura! |
|
| miri_haluca wrote:Multumim de pont,Laura!
Cu placere... cum mai descoper vreo reteta o pun aici... |
|
| Laura&Alfonso wrote:
Cu placere... cum mai descoper vreo reteta o pun aici...
Gand la gand cu bucurie. Tocmai vroiam sa scriu ca sa mai pui retete, dar mi-ai luat-o inainte. |
|
| Kiki wrote:Gand la gand cu bucurie. Tocmai vroiam sa scriu ca sa mai pui retete, dar mi-ai luat-o inainte. Am o groaza de idei care urmeaza sa le pun in practica... saracutu Alfonso o sa faca mami experimente cu tine... dar mai bine asa ca daca papi aceeasi mancarica zilnic te cred ca nu iti mai place ... o sa fac eu tot felul de combinatii si va spun ce ii place si ce nu... |
|
| Lu Alfonso i-a placut reteta lu mama ii lipsea sa linga castronelul asa de mult i-a placut ...
|
|
| ca reteta de mai sus se pot face combinatii intre fructele: mar, para, caise, .... se pot amesteca cu putin suculet de portocala.... si cu banana proaspata ( fiarat am gustat eu si credeam ca o sa vomit si matele din mine:81pukel: )
exemple: banana cu mar fiert si cereale...... banana cu para fiarta si cereale..... banana, mar si caisa fiarta, suculet portocala si cereale....mar , para fierte cu cereale,.... caise cu mar fiert si cereale.... caise cu para fierte si cereale.....mar fiert cu cereale... para fiarta cu cereale.....etc
Pofta buna!
|
|
| Laura, in loc de cereale, pot pune biscuitei? Ca David nu are voie cereale, dar biscuiti are voie maxim 3 pe zi. |
|
|