Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Inawar, Nico si alte mamici, la voi bebeii au fost controlati de fren restrictiv in maternitate? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/15/2016 Mesaje: 470
| Da, sa dea Dzeu! Merci mult! Pupici dulci lui Domi si lui mami |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Victory wrote: Da, sa dea Dzeu! Merci mult! Pupici dulci lui Domi si lui mami Multumim!! Si noi va pupam |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Buna dimineata!!!
Tot vad pe gruprile de pe fb despre decalotare la baietei si sincer nici nu inteleg ce este si ce rol are , sau ce se poate intampla daca nu e facuta.... Cica in italia , spunea o mamica, ca trebuie facuta obligatoriu pana la un an.... Sunt in ceata ... ma puteti lumina? |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| MadaMadalyna wrote:Buna dimineata!!!
Tot vad pe gruprile de pe fb despre decalotare la baietei si sincer nici nu inteleg ce este si ce rol are , sau ce se poate intampla daca nu e facuta.... Cica in italia , spunea o mamica, ca trebuie facuta obligatoriu pana la un an.... Sunt in ceata ... ma puteti lumina?
Neata!
Cred ca e tot una cu circumcizia, nu? Sunt o groaza de argumente pro si contra din ce vad, nu as stii sa zic ce e mai bine ca nu ma pricep la aspectul asta la baietei asa ca am intrebat taticul ce parere are si el a zis NU :)) mi-a explicat asa la "fata locului" in ce consta, dar na.. nu are nici el argumente medicale cum e mai ok sa procedam doar ca nu vrea sa ii facem.
le: s-a confirmat cocoselu sa inteleg ? |
|
| Nu e circumcizia, e mai mult legat de ata aceea ce tine pielea din capul puticii.. ca am intrebat si eu de sot. Tot asa vazusem pe un grup o mamica revoltata ca doctorita ei l-a decalotat, ea voia sa se intample de la sine, in joaca lor de mai incolo cu putica cand se descopera. Nu stiu cum e mai bine sincer.. dar cred ca am citit ca nu umbli acolo sa dezgolesti capul acela, la inceput.. tre sa ne mai informam |
|
| Andreea06 wrote:Nu e circumcizia, e mai mult legat de ata aceea ce tine pielea din capul puticii.. ca am intrebat si eu de sot. Tot asa vazusem pe un grup o mamica revoltata ca doctorita ei l-a decalotat, ea voia sa se intample de la sine, in joaca lor de mai incolo cu putica cand se descopera. Nu stiu cum e mai bine sincer.. dar cred ca am citit ca nu umbli acolo sa dezgolesti capul acela, la inceput.. tre sa ne mai informam
Da, da de asta mi-a explicat. Parca la curs ne-a zis doar sa facem igiena bebelusului bine, dar nu mai imi aduc aminte exact. Oricum e aiurea sa o faca fara acordul parintilor. Complicat cu baieteii :)) nu e doar despre masinute |
|
| Ceva despre asta: https://www.mamica.ro/fimoza-si-decalotarea-la-bebelusi-si-baietei/ |
|
| alina89 wrote:Neata! Cred ca e tot una cu circumcizia, nu? Sunt o groaza de argumente pro si contra din ce vad, nu as stii sa zic ce e mai bine ca nu ma pricep la aspectul asta la baietei asa ca am intrebat taticul ce parere are si el a zis NU :)) mi-a explicat asa la "fata locului" in ce consta, dar na.. nu are nici el argumente medicale cum e mai ok sa procedam doar ca nu vrea sa ii facem. le: s-a confirmat cocoselu sa inteleg ?
Pe 12 octombrie am morfo si vedem atunci, ce e , dar la 17s cand am avut control mina spus ca e posibil sa fie fetita , dar nu spune nimic sigur si vedem la morfologica...
Chiar de e fetita, tot vreau sa stiu ce si cum.... |
|
| Andreea06 wrote:Nu e circumcizia, e mai mult legat de ata aceea ce tine pielea din capul puticii.. ca am intrebat si eu de sot. Tot asa vazusem pe un grup o mamica revoltata ca doctorita ei l-a decalotat, ea voia sa se intample de la sine, in joaca lor de mai incolo cu putica cand se descopera. Nu stiu cum e mai bine sincer.. dar cred ca am citit ca nu umbli acolo sa dezgolesti capul acela, la inceput.. tre sa ne mai informam
Si eudupa am.intrebat sotul si m.a intebat inapoi :"ce inseamna decalotare" si I.am zis ca e legatbine de puta baietelului si el a spus "pai sa.I lase puta in pace, sa nu.I faca nimeni nimic" Soacra mea a zis ca la nici unul din baieti nu a facut nimic, nici la doctor nu a fost si nu stie ce e aia decalotare. |
|
| MadaMadalyna wrote:
Si eudupa am.intrebat sotul si m.a intebat inapoi :"ce inseamna decalotare" si I.am zis ca e legatbine de puta baietelului si el a spus "pai sa.I lase puta in pace, sa nu.I faca nimeni nimic" Soacra mea a zis ca la nici unul din baieti nu a facut nimic, nici la doctor nu a fost si nu stie ce e aia decalotare.
Asa e termenul dar se refera daca tragi in jos pielea de pe capul puticii, sa dezgolesti acolo varful, sa cureti sau ceva. din ce citesc nu tre umblat, daca bebe urineaza ok nu tre umblat acolo ca se va intampla natural. De ex la nepotelul ce a fost in vizita la noi, la plecare l-a schimbat de fata cu mine si am ras amandoua ca era erect, surpriza, descoperit capusorul, tot, la 1 an juma. La unii copilasi se intampla mai repede, la altii mai tarziu, atata timp cat nu e ceva medical bai, nu umblu acolo.. si nici la doctor n-as vrea sa patesc ca mamica aceea...
Daca e fortat, se poate rupe ata aceea si sangereaza putin, evident doare.. plus ca in articolul de mai sus zice ca e prea ingusta pielea initial, cand e mic, pana mai creste si devine mai elastica ca sa poata fi trasa in jos. |
|
| cred ca taticii stiu ei ceva de zic NU cu atata hotarare
Andreea inca un bebe pe grafic si am ajuns la final |
|
| alina89 wrote:cred ca taticii stiu ei ceva de zic NU cu atata hotarare Andreea inca un bebe pe grafic si am ajuns la final
Daaa, am observat si eu ca a trecut la baby level 8
Inca o luna si 3 sapt.. |
|
| mamici sau chiar burtici :D voi ati auzit/folosit/cumparat scutece Bambo Nature? am primit 2 la baby expo si am zis sa le desfac acum sa vad cum sunt dat fiind ca maine mergem la shopping de "consumabile" pt bebe si avem si scutecele pe lista, dar nu am nici cea mai mica idee ce marca sa incercam pentru inceput si cati sa cumparam.
astea vad ca sunt placute la atingere si fara miros. parca nu as lua pampers decat asa un pachet cu cateva, iar de pufies am auzit ca miros foarte urat. o sa caut reviews si despre astia sa vad daca se merita incercati. |
|
| Alina cred ca Nico zicea de ei.. sau o alta denumire, nu mai retin, dar parca astia..
Mai poti incerca si huggies si cei de la dm am mai inteles ca sunt ok si convenabili, acu depinde de bebe, ia cate putin ca sa poti testa pe el, mai stii, poate lui o sa i se potriveasca pampers, oricat nu am vrea noi La pampers tre gasit stoc din alte tari nu polonia. Ungaria zicea vecina mea ca sunt claaar diferiti si mai calitativi decat aia de polonia. Si eu eram surprinsa ca de ex. pe forumurile din state multe mamici is happy cu pampers, dar na, o fi altfel calitatea..
Important e sa fie si usor de gasit, in caz de urgente, graba, calatorii, ca daca e nu stiu ce marca de doar un magazin o vinde.... tre sa ai mereu stoc. |
|
|