Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Acesta este un mesaj primit pe email "Pentru securitatea dumneavoastra si evitarea pierderii de date, deblocarea contului Raiffeisen Online se va face din formularul atasat email-ului. Va multumim pentru intelegere."
si mesajul a fost trimis la mai multe adrese,toate incep cu primele litere din ID meu Este escrocherie? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dap. Am primit si eu, iar eu nici macar nu am cont la Raiffaisen. |
|
| Nici eu nu am cont la ei |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Am primit si eu .E amuzant.Eu n am cont la ei .Am vazut ca e trimis tuturor celor care au Id : corina..... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Mare atentie la acest tip de mesaje! Am mai discutat despre asta undeva, ma uit si revin cu link-ul. Eu chiar am cont la Raiffeisen si imi era util sa folosesc si serviciul online. De ceva vreme evit, desi mi s-a spus cum sa imi accesez contul "in siguranta". Exista deja astfel de "phishing mails" si din partea altor banci, "se extind" hackerii, nu gluma.
S-a mai discutat despre asta aici: Tentative de frauda prin email |
|
| oana_nicole wrote:Mare atentie la acest tip de mesaje! Am mai discutat despre asta undeva, ma uit si revin cu link-ul. Eu chiar am cont la Raiffeisen si imi era util sa folosesc si serviciul online. De ceva vreme evit, desi mi s-a spus cum sa imi accesez contul "in siguranta". Exista deja astfel de "phishing mails" si din partea altor banci, "se extind" hackerii, nu gluma.
ce bine ca nu mi-am dat datele |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| si eu am primit o gramada de mailuri de genul. Nici eu n-am cont la ei. Si, rea cum sunt, am si mers zilele trecute la banca sa le fac reclamatie, cu o copie dupa mailurile primite |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| mailurile nu sunt de la ei, sunt de la indivizi care au facut o clona a sitului raiffeisen ca sa obtina datele clientilor.. atentie mare la astfel de mesaje!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Parca am vazut la stiri acum cateva saptamani ca i-au prins pe cei care se ocupau de "treaba" asta. Or fi preluat altii afacerea |
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| fdianamaria wrote:si eu am primit o gramada de mailuri de genul. Nici eu n-am cont la ei. Si, rea cum sunt, am si mers zilele trecute la banca sa le fac reclamatie, cu o copie dupa mailurile primite
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| E super simplu de verificat aceste mailuri. Pe linkul pe care il primiti pe mail pozitionati cursorul deasupra lui (fara sa dati click) si in bara de jos de la explorer / mozilla vedeti unde va duce linkul. O sa vedeti ca nu e site-ul Raiffeisen. Oricum toate bancile au afisat pe site tipurile de mesaje de tip phishing care sunt trimise ca venind din partea bancii, deci le puteti verifica. Datele de card (mai ales pin-ul) nicio banca nu vi le cere online. |
|
| Kiki wrote:E super simplu de verificat aceste mailuri. Pe linkul pe care il primiti pe mail pozitionati cursorul deasupra lui (fara sa dati click) si in bara de jos de la explorer / mozilla vedeti unde va duce linkul. O sa vedeti ca nu e site-ul Raiffeisen. Oricum toate bancile au afisat pe site tipurile de mesaje de tip phishing care sunt trimise ca venind din partea bancii, deci le puteti verifica. Datele de card (mai ales pin-ul) nicio banca nu vi le cere online.
multumesc kiki |
|
| M-am cam saturat de mesajele de acest tip ;acum cica este un termen limita pana in 7 august sa actualizez datele;cum as putea sa le blochez?Adica sa nu mai primesc astfel de mesaje? |
|
| Pe site-ul bancii am gasit ALERTA PHISHING http://www.raiffeisen.ro/wps/portal/internet/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLN453N_AESYGYzkAWupAHQihI31vf1yM_N1U_QL8gNzSi3NFREQAcFrWk/delta/base64xml/L0lKbGlTWkEhL3dQTUFERmdCQ2dCdEFBISEvNElFQ05CZ0Evcm8!?redirectare=false&actiune=internetcontent_ViewAction&internetcontent_ID=39 |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| inger7 wrote: ce bine ca nu mi-am dat datele
Inger , datele bancare nu le dai nici lui D-zeu seara cand te rogi daramite pe un formular venit din senin pe email.Apropo d efraude, la noi toata primavara venea unul pe la usa si colecta facturile de la curent electric.Daca nu roiai sa o dai nu era problema, avea omul un aparat foto mic si pac, poza.Facturi, date de cont etc ,astea nu tre s ale stie nimeni. |
|
|