Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Pt influentarea pozitiva a starii de sanatate prin autosugestii imaginative constiente, se recomanda urmatoarele:
1. Se realizeaza starea de relaxare. 2. Se respira adanc, rar si cat mai ritmic. 3. Sa existe convingerea ca nimeni nu ne poate da sugestii la fel de puternice cum sunt cele pe care ni le dam singuri. 4. Se efectueaza sugestia propriu-zisa: - cu caracter general, aidoma celei recomandate de E. Coué: "Din zi in zi ma simt tot mai bine din toate punctele de vedere", - cu caracter specific, pt fiecare pacient, de exemplu: "rinichii mei functioneaza din ce in ce mai bine", "durerea din urechea mea dreapta e tot mai slaba si dispare", "durerea mea de cap trece" etc. 5. Autosugestia trebuie adaptata pt fiecare pacient in parte, la propunerea terapeutului sau la libera alegere, si nu se modifica pana nu si-a atins scopul. 6. Autosugestiile se repeta de mai multe ori pe zi si de mai multe ori de fiecare data, sau pana la realizarea efectului propus. 7. Autosugestiile sa fie cat mai scurte si mai precise, afirmate pe un ton bland, dar hotarat. 8. Perioadele de perceptie maxima ale subconstientului sunt cele de trecere de la starea de veghe la cea de somn si invers, deci seara, inainte de a adormi, si dimineata, imediat dupa desteptare. 9. Autosugestiile nu se refera niciodata la viitor - "durerile mele vor disparea" ci intotdeauna la prezent: "durerile mele trec" sau "durerile mele dispar". 10. Aveti deplina incredere in realizarea autosugestiilor pe care le faceti prin pronuntarea lor cu voce tare sau chiar numai in gand. 11. Trebuie sa va formati un puternic si sanatos optimism; daca folositi o afirmatie in care exista chiar si cea mai mica urma de neincredere, de genul: "vreau..., dar nu stiu daca voi reusi", totul e ratat. Vointa si concentrarea constientului, a mintii obiective intra in lupta cu imaginatia, dar lupta e inegala - intotdeauna castiga imaginatia. Aurelian Carjeu Gogan - "Autovindecare prin tratamente naturiste"
|
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Interesant. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Teo,ai facut exercitii de autosugestie? ti-au iesit? |
|
| sami wrote:Teo,ai facut exercitii de autosugestie? ti-au iesit?
O fac pe cea cu caracter general - ma simt din ce in ce mai bine.... Probleme de sanatate nu am si nu am avut. Am avut niste dureri de spate acum vreo 4 ani si vreo saptamana am practicat autosugestia, pana mi-au trecut. Pt ca nu am probleme de sanatate, am extins practica autosugestiei pe celelalte planuri. De ex, engleza si franceza le-am invatat usor si repede, spunandu-mi de zeci de ori pe zi, cu mai multi ani in urma, "Vorbesc, citesc si scriu foarte bine in engleza/franceza". Cand mi-au pierdut bagajul la Londra, am vizualizat ca am toate lucrurile, sau cele mai importante. Mai aplic si asupra Isabellei, spunand/gandind - Isabelle e foarte sanatoasa. De multe ori mai adaug "si norocoasa". Cred ca are efect, caci nici cu ea nu am probleme de sanatate. Eu sunt sigura ca ceea ce gandim ne influenteaza si multe boli sunt cauzate de gandurile noastre. |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu fac de obicei aceste exercitii cand am probleme de sanatate ,apropo nasterele mele usoare sunt bazate tot pe ceva exercitii de genul acesta . Cand faceam serviciu rugam persoanele pe care le tratam sa duca o convorbire de autovindecare cu ele insusi .Am avut si rezultate favorabile.Este foarte greu de facut se necesita o concentrare profunda ,dar merita. super,Teo |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Teo,super topic! sa sti ca functioneaza autosugestia |
|
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Hai sa va zic si un banc cu autosugestia
O doamna se prezinta la doctor pentru ca o durea capul de o vreme indelungata.Doctoril i da tratamentul de rigoare si i spune sa revina dupa o saptamana sa vada cum se simte.Dupa o saptamana revine doamna si zice ca se sinte la fel.Doctorul: -Hai sa incercam cu autosugestia!Te duci acasa,te pui in fata oglinzii si spui:Nu ma doare capul,nu ma doare capul,nu ma doare capul.Ne vedem intr-o saptamana la control. Zis si facut.Vine femeia dupa o saptamana bucuroasa nevoie mare.Doctorul: -Cum stati cu capul?V-a trecut? -Daaaa,zice ea,am urmat intocmai instructiunile dumneavoastra,nu ma mai doare capul dar am alta problema! -Ce problema doamna? -De o saptamana sotul meu e atat de viril de nu stiu ce sa fac cu el,nu a fost in viata lui asa,vrea pe masa,si sub masa si pe unde apuca,asa ceva nu am vazut,merge inainte la baie apoi se intampla minunea. -Eu zic sa-l studiati umpic sa vedeti ce se intampla! Merge femeia acasa iar seara cand sa se culce merge sotul la baie,sotia pe gaura cheii se uita sa vada ce face sotul.Sotul se punea in fata oglinzii si zicea: -Nu e sotia mea,nu e sotia mea,nu e sotia mea!
|
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| |
|
| "Bazele spirituale ale prosperitatii" - de Roy Eugene Davis
Capitolul: "Vei ajunge sa traiesti ceea ce crezi cu adevarat" - fragmente:
Raspundeti la aceasta intrebare: cum v-ati trai viata daca resursele ar abunda, potentialul ar fi nelimitat si ati avea incredere absoluta ca va veti realiza intotdeauna scopurile? Pentru ca imaginatia - intarita de credinta - sa devina realitate, este nevoie de o cooperare cu legile naturii. Toate evenimentele care se petrec in timp si spatiu, chiar si cele mai putin comune - pe care le numim miracole - au cauze bine determinate. Nu exista exceptii. A-ti imagina si a crede in ceva imposibil de realizat, da nastere la frustrare. Visarea cu ochii deschisi, dorintele care nu sunt clar definite si fantezia nu sunt recomandate. Dorinta de a controla, a manipula sau a face rau altora trebuie evitata in mod absolut. Dorintele si motivatiile ar trebui sa fie pure si altruiste. Gandurile si intentiile pure pot influenta fortele cosmice si pot cauza efecte sesizabile. Atragem si suntem atrasi in relatii si evenimente care sunt in concordanta cu starea noastra mentala si de constiinta. Evenimentele pot fi provocate, iar circumstantele pot fi determinate sa se manifeste folosindu-ne de dorinta si intentie. Pentru ca Universul raspunde dorintelor si nevoilor noastre, cel mai usor mod de a ni le indeplini este prin credinta, considerand ca acestea au fost deja indeplinite. Bunele intentii si credinta duc la rezultate benefice. Intentia limpede, neclintita, influeneaza Universul si acesta raspunde prin manifestarea efectelor dorite. Bunele intentii sunt despuiate de emotii. Formati cu ochii mintii o imagine mentala clara a circumstantelor ideale pe care le doriti. Imaginati-va cum va veti simti cand dorintele vi se vor fi indeplinit. Daca nu stiti ce sa faceti sau nu puteti face nimic, fiti neclintiti in convingerea ca Universul poate sa va ofere toate resursele si ca o va si face, producand evenimentele si circumstantele ideale. Exista o diferenta de nuanta intre imaginatia creatoare si fantezie. Prima este controlata mental si are intentii bine definite. Fantezia este o imagine intamplatoare, care are aparitii neregulate. Pentru un om care este sanatos si capabil sa-si indeplineasca indatoririle obisnuite, obstacolul principal in calea evolutiei spirituale este complacerea in egocentrism. Daca ne multumim sa credem cu obstinatie in existenta conditionarilor limitative, evolutia spirituala va fi inhibata. Pt a dobandi abilitatea de a-ti directiona atentia dupa cum doresti, trebuie sa manifesti o atitudine obiectiva, lipsita de patima. Observa-ti cu detasare sentimentele, nevoile, inclinatiile si gandurile. Alege-le pe acelea care iti permit sa te exprimi si calmeaza-le pe cele care nu sunt compatibile cu alegerea ta. Nu da voie sentimentelor, obisnuintelor si emotiilor sa-ti domine gandurile. Niciodata sa nu crezi sau sa nu spui ca nu poti gandi limpede, ca ai o memorie defectuoasa, ca nu intelegi ceea ce citesti, auzi sau vezi, sau ca esti slab dotat intelectual. Afirma numai ceea ce doresti sa fie adevarat pt tine. Foloseste imaginatia creatoare pt a te "vedea" si a te simti mai agil, cu o minte iscusita, rational, curios, atent si cu un intelect care stie sa discearna. Evita preocuparea permanenta legata de amintiri neplacute. Nu se mai poate schimba ce a fost, ci numai ceea ce se intampla acum sau ce urmeaza sa se intample. Evita discutiile despre problemele personale. Pe cat posibil, intalneste-te cu prieteni sau cunoscuti care au idei pozitive, o minte sanatoasa si o gandire constructiva. Hotaraste-te sa fii fericit, sa "functionezi" optim si sa adopti un mod de viata sanatos. Calitatile innascute ale sufletului se vor dezvolta atunci cand limitarile fizice si mentale vor fi indepartate. Foloseste-ti imaginatia ca sa te "vezi" si sa te simti eliberat de toate limitarile. Abilitatile pot fi imbunatatite prin increderea in fortele proprii. Foloseste-ti imaginatia pt a-ti imbunatatii increderea in tine. Joaca rolul vietii cu succes. Nu conteaza varsta pe care o ai, fii intotdeauna deschis sa inveti ceva nou. Contrar a ceea ce se credea pana acum cativa ani, puterea intelectuala nu se diminueaza o data cu trecerea timpului. Fii creator! Dobandirea de informatii, desfasurarea de activitati inedite si experimentarea noului da nastere unor noi deschideri pt creier. Scopurile cu adevarat importante pot fi indeplinite mai usor in momentul in care sunt privite ca si rezolvate si actionand corespunzator pt realizarea lor. Inchipuieste-ti cum va fi viata ta atunci cand iti vei atinge aceste teluri. Pt aceasta, asigura-te ca reusesti sa traiesti acele senzatii care corespund rezultatului final. De exempu, daca vrei sa calatoresti foarte dreparte, dar nu ai bani suficienti pt asta, imagineaza-ti ca esti deja acolo. Traieste senzatia pe care o simti aflandu-te in acel loc. Resursele financiare sau alte imprejurari care sa te ajute iti vor deveni accesibile in mod firesc. |
|
| Roy Eugene Davis - Banii ce sunt ei si cum ii folosim - fragmente
Cand folositi banii, nu uitati ca valoarea lor convenita va face sa dobanditi ceea ce vreti sau aveti nevoie. Avaritia, impulsul de a aduna si a detine bani numai pt a-i avea este simptomul unei probleme psihologice profunde. Dorinta de a poseda si lacomia ii fac pe oameni meschini, egoisti, alienati si ii indeparteaza de semenii lor. Daca va aflati in fluxul continuu al banilor si va organizati cu usurinta si intelepciune, va veti bucura de abundenta financiara. Daca lipsa banilor e o problema, rezolvati-o, invatand cum sa va aflati pe fluxul banilor si al altor resurse care sa va ajute. Daca nu aveti o prosperitate financiara, examinti-va gandurile si sentimentele, pt a descoperi de ce exista aceasta situatie.Daca vi se pare ca aveti putine lucruri pt care sa fiti recunoscatori, revizuiti-va atitudinea. Cultivati idei de prosperitate. Limpeziti-va si extindeti-va constiinta. Acordati-va comportamentul la ideea prosperitatii si la constientizarea posibilitatilor pe care vi le ofera aceasta lume complexa. Daca ati alimentat o constiinta a saraciei, printr-o stare sufleteasca proasta, prin ganduri negative, printr-un comportament fara un scop anume, prin relatii lipsite de importanta, incepeti de acum incolo sa cultivati o constiinta a prosperitatii. Evitati contactele care nu sunt neaparat necesare cu cei care se complac in situatia lor de saracie. Daca este nevoie, acceptati orice slujba cinstita care va ajuta sa castigati bani si experienta. Adaptati-va mediului de munca si faceti mai mult decat sunteti platiti sa faceti. Alegeti-va munca prin care va veti folosi cel mai constructiv si eficient cunostintele si aptitudinile. Munca pe care o desfasurati este potrivita pt voi atunci cand o faceti cu entuziasm, cand foloseste si altora si cand nu necesita un efort prea mare. Daca sunteti angajati si nu castigati destul, dar va place munca pe care o faceti, fiti mai dibaci, pt a merita si a primi mai multi bani. Daca acest lucru nu este posibil, gasiti-va un serviciu mai bun. Daca sunteti someri si doriti sa lucrati, ceea ce trebuie sa faceti cat mai repede este sa va gasiti un loc de munca, sau sa vi-l creati singuri. Evitati sa ganditi, sa credeti sau sa spuneti ca nu vi se ofera nimic. Fiti intotdeauna prin preajma. Cautati-va ocaziil. Impregnati-va mintea cu hotarare si cu credinta ca veti atrage evenimentele si imprejurarile care va vor fi de folos. Cultivati constientizarea Prezentei lui Dumnezeu. Folositi banii cu intelepciune, evitati risipa. Nu ganditi si nu afirmati: "Banii nu sunt importanti." Acestia reprezinta valori si sunt importanti pt potentialul lor de a fi utilizati in scopuri benefice. Nu cheltuiti aiurea, spunandu-va: "Sunt doar niste bani. La ce sunt buni, daca nu pt satisfacerea capriciilor?" Ganditi-va la valoare pe care ei o reprezinta. Daca aveti aversiuni fata de lumea fizica, renuntati la aceasta atitudine negativa. Lucrurile materiale au in ele o farama de energie cosmica, ce provine din intregul Constiintei. Este bine sa ai ceea ce-ti trebuie, dar si sa ai grija de ceea ce ai. Evita sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie. Traieste in confort. Simplifica-ti viata. Nu trebuie sa-ti epuizezi resursele financiare pt a mentine prospera economia nationala si pe cea globala, sau pt a-i concura pe altii.
|
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Teo REspecta banul si nu-l arunca aiurea fara rost daca vrei sa te respecte si el pe tine! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Teo, super!Mie-mi place mult sa cred in asta: "Bunele intentii si credinta duc la rezultate benefice." |
|
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Teo |
|
| Multumesc mult Shirel, Miri, Inger7 |
|
| Intelingenta si transformare - Iulia Bontas, Claudiu Trandafir
Vocabularul succesului - fragmente
Oamenii al caror vocabular este sarac, au, in general, o viata emotionala saraca. Oamenii cu un vocabular bogat, cuprinzand o larga paleta de nuante, il vor putea folosi pt a-si "picta" experientele in culorile dorite. Prin simpla schimbare a vocabularului uzual, a cuvintelor pe care le utilizati in mod constant pt a va descrie viata emotionala, va puteti schimba instantaneu modul in care ganditi, simtiti si traiti. De fapt, cuvintele sunt utilizate pt a ne reprezenta modul in care experimentam viata si, in aceasta reprezentare ele ne modifica perceptiile si sentimentele. Ne putem convinge de aceasta amintindu-ne ca daca o suta de oameni iau parte la acelasi eveniment, ei il vor descrie ulterior in cuvinte diferite. Modul in care fiecare persoana in parte descrie evenimentul trait, reflecta viziunea sa despre viata, capacitatea sa de intelegere. Dar aceasta interactiune, traire-cuvant, este reversibila. De aceea, daca dorim sa ne transformam viata si sa ne modelam destinul, este necesar sa ne selectam cu multa atentie cuvintele pe care le utilizam. Confucius spunea:"Fara a cunoaste forta cuvintelor este imposibil sa cunosti omul". Daca un ansamblu de cuvinte pe care le utilizati creeaza o stare care va este neplacuta, renuntati la acele cuvinte si inlocuiti-le cu altele care va pot dinamiza si va pot conferi efectele dorite. Astfel, prin utilizarea efectiva a "vocabularului transformational" sau, altfel spus, a vocabularului care ne transforma emotiile si experientele - putem realiza modificarea unor modele rigide sau negative, putem deveni fericiti, putem produce rezultate total diferite, ne putem modifica fundamental starile si chiar relatiile cu ceilalti. Puteti utiliza, de asemenea, acelasi vocabular transformational pt a-i ajuta pe ceilalti. Ori de cate ori va aflati intr-o relatie de iubire, si la despartire ii spuneti iubitului sau iubitei "plec, acum te parasesc", creati cu adevarat posibilitatea ca aceasta relatie sa se sfarseasca. Ori de cate ori va aflati intr-o stare proasta si va spuneti "Sunt incredibil de frustrat" sau "Sunt negru de suparare", cu atat mai mult starea voastra negativa se va accentua. Ganditi-va cum vi s-ar modifica viata daca ati putea sa luati toate emotiile negative pe care le-ati simtit vreodata si le-ati micsora intensitatea, astfel incat impactul lor sa fie extrem de redus sau chiar anulat, si cum vi s-ar transforma, de asemenea, viata, daca ati lua cele mai intense emotii pozitive pe care le-ati trait vreodata si le-ati retrai si chiar intensifica extrem de mult prin evocare? Iata cateva exemple simple de cuvinte pe care le puteti utiliza pt a scadea imediat intensitatea unor sentimente negative: in loc de "ma simt anxios", veti putea spune: "ma simt putin ingrijorat". In mod similar, pt a va descrie starile emotionale, folositi in loc de confuz cuvantul curios, in loc de dezgustat - surprins, in loc de epuizat - in refacere, in loc de plin de teama - curios, in loc de inspaimantat - putin nelinistit, in loc de ranit - usor deranjat, in loc de iritat - stimulat, in loc de singur - temporar pe cont propriu, in loc de respins - neinteles inca, in loc de trist - ganditor, in loc de ma simt atractiv - ma simt fascinant, in loc de norocos - incredibil de binecuvantat, in loc de bine - extraordinar de bine, in loc de nu este rau - excelent, in loc de puternic - invincibil, etc. Atunci cand cineva pune atat de obisnuita intrebare "Ce mai faceti?", in loc de a spune "Bine" sau "Asa si-asa", exclamati pur si simplu, "Ma simt extraordinar!". Oricat de simplu v-ar parea, aceste cuvinte creeaza un nou model, deschizandu-va calea, prin rezonanta, catre aceasta traire. |
|
|