divort - cum se face partajul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cristinaflorina
Scris: Wednesday, November 24, 2010 8:05 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Buna fetele nu am stiu exact unde sa scriu asa ca scriu aici mutati voi daca e sa nu fie bine topicul. O prietena de-a mea are o problema vrea sa divorteze de sotul ei care nu mai este cel de la inceput nu isi mai iubeste copilul pe care il au impreuna se poarta groaznic cu ea Au impreuna o casa care inca nu este achitata e luata in rate pe 10 ani pe contract sunt trecuti amindoi (mai sunt 8 ani de plata). In trebarea ei este daca divorteaza cine are dreptul sa ramina in casa ea cu copilul sau el avind in vedere ca apartamentul nu este achitat in totalitate deci nu se poate vinde pentru a se impartii banii.Daca este vreuna avocat printre voi va rog raspundeti-mi ca sa ii pot spune si eu ei.
Multumesc
Ana
Scris: Wednesday, November 24, 2010 8:55 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Buna Cristina,ne-a fost dor de tine,cand am citit titlu topicului,am crezut ca e vorba de tine,plus ca si mesajul parca vorbea despre tine stiind ca tu ai un copil si o casa luata cu rata(sper sa nu fie vb de tine) si imi cer scuze daca imi zic parerea,prea multe nu stiu sa iti raspund,dar sper sa fii bine.
cred ca trebuie intrebat la banca unde sa facut imprumutul,oricum banuiesc ca pe unul din ei o sa-l puna la plata.
kali
Scris: Wednesday, November 24, 2010 9:03 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Apartamentul se poate vinde- chiar daca e ipotecat- si cu banii luati pe el se achita creditul. Daca ramane ceva, se imparte. Din cate imi mai amintesc din vremuri demult apuse, daca unul dintre ei vrea sa ramana in apartament, ar trebui sa-i plateasca celuilalt 1/2 din suma deja achitata si sa preia creditul mai departe.
Ma rog, asta la modul general... mai pot interveni alti factori si se mai pot complica/ simplifica lucrurile... e mai usor de vorbit cu un avocat la modul concret... nu cred ca te poti lamuri de pe net.
cristinaflorina
Scris: Wednesday, November 24, 2010 9:16 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Anabella wrote:
Buna Cristina,ne-a fost dor de tine,cand am citit titlu topicului,am crezut ca e vorba de tine,plus ca si mesajul parca vorbea despre tine stiind ca tu ai un copil si o casa luata cu rata(sper sa nu fie vb de tine) si imi cer scuze daca imi zic parerea,prea multe nu stiu sa iti raspund,dar sper sa fii bine.
cred ca trebuie intrebat la banca unde sa facut imprumutul,oricum banuiesc ca pe unul din ei o sa-l puna la plata.

Nu Anabella nu e vorba de mine Doamne fereste, coincide intradevar situatia dar nu.
Ana
Scris: Wednesday, November 24, 2010 9:41 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
cristinaflorina wrote:

Nu Anabella nu e vorba de mine Doamne fereste, coincide intradevar situatia dar nu.
ma bucur mult sa aud asta,dar cum a zis Kali un avocat o poate lamuri.computerlove
delfinasa
Scris: Wednesday, November 24, 2010 7:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Asa se proceda, cum a zis Kali, dar mai bine gaseste un avocat specializat in divorturi, e up-to-date cu procedura de partaj si discuta pe situatia personala a ei. Poate da prima consultatie gratuita, pe aici se practica metoda asta de a atrage clienti.
Eu stiu pe cineva care a fost in situatie similara, numai ca apartamentul-garsoniera- era deja achitat, il primisera cadou de la parintii ei, dupa casatoria lor. La partaj, pentru ca era bun dobandit de catre ambii soti dupa casatorie, s-a considerat bun comun si s-a vandut, impartindu-se toti banii 50/50. Ea a ramas cu copilul si sta acum cu parintii ei, va dati seama ce mare suparare a fost pe ei.
La prietena ta, daca vand si ies in castig, se imparte 50/50 ce ramane dupa ce platesc banca, dar la fel suporta si pierderea, daca pretul de vanzare de acum e mai mic decat cu cat au cumparat ei.
artmedierea
Scris: Friday, May 13, 2011 11:07 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
cristinaflorina wrote:
Buna fetele nu am stiu exact unde sa scriu asa ca scriu aici mutati voi daca e sa nu fie bine topicul. O prietena de-a mea are o problema vrea sa divorteze de sotul ei care nu mai este cel de la inceput nu isi mai iubeste copilul pe care il au impreuna se poarta groaznic cu ea Au impreuna o casa care inca nu este achitata e luata in rate pe 10 ani pe contract sunt trecuti amindoi (mai sunt 8 ani de plata). In trebarea ei este daca divorteaza cine are dreptul sa ramina in casa ea cu copilul sau el avind in vedere ca apartamentul nu este achitat in totalitate deci nu se poate vinde pentru a se impartii banii.Daca este vreuna avocat printre voi va rog raspundeti-mi ca sa ii pot spune si eu ei.
Multumesc

Buna ziua,

Pentru un copil divortul cu tot ceea ce implica el: proces, termene, avocati, costuri - reprezinta o trauma. De aceea, pentru solutionarea amiabila a conflictului dintre parinti, astfel incat copii sa sufere cat mai putin si sa fie cat mai putin expusi unor situatii traumatizante, se recomanda medierea.

Mediatorii nostri sunt specializati in conflicte de natura familiala, iar procedura medierii este mult mai civilizata, si recomandata in astfel de situatii.

Informarea despre mediere este gratuita.

Mesaj editat de moderator
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.