Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| dya wrote:Acum de dimineata la ora 7 a papat 220ml lapte formula iar la ora 11 a papat un castronel(aprox. 120g) de piure din morcovel cu cartof amestecat cu supica si 160g cereale cu gust de portocale.
Mamaaaaa, unde a avut loc atata in printesa asta mica? De curiozitate, cate kg are?
Cand ai inceput sa-i dai papa solida, Cezara stia sa inghita? Ca Matei al meu scuipa tot ce-i intra in gurita (suzeta, apa data cu lingurita) in afara de dragostea vietii lui - biberonul cu laptic! |
|
| Pff, am postat de 2 ori... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| waw,Dya chiar ca mananca gagalicea ta nu gluma Lifeinhim, flacaul tai e mic de asta scuipa , dar se invata el, poti face o pauza de cateva zile cu mancarea si incerci iar.Si mie imi facea Arti la fel si-mi venea sa ca jumate din mancare era pe bavetica. |
|
| Pai deocamdata nici nu incerc solide tocmai de aia.
Poate intr-o saptamana aproximativ, sa-i dau ceva suc de morcov, eventual niste cereale in laptic ca nu prea se mai satura. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Da fetelor papa broana mea dar a avut de recuperat ca in primele doua luni era ca un fulguletz Acum o saptamina cind am cintarit-o avea 7020g asa ca mai mult ca sigur am iesit si noi din categoria musculitzelor mai ramine de vazut daca raminem la valori normale sau trecem la cealalta categorie Eu am inceput sa-i dau cu linguritza de pe la 2 luni cind ma chinuiam cu ea sa bea si ea cite putina apa sau ceai.Nu i-am dat cu bibele pentru ca in perioada aia o alaptam si am zis ca nu va primi nimik la bibe ca sa nu-i dea de gust , si bine am facut .In prima faza a dat si ea afara dar la trei luni cind i-am dat suculetz de morcov am avut o surpriza placuta si-l inghitea , acum nu stiu exact din ce cauza a dat de prima data afara ca nu stia sa mestece sau ca nu-i placea ceaiul si apa....Oricum ea nici acum nu consuma ceai parca ii dau otrava asa il scuipa dar nici nu-mi fac griji.Apa tot asa abia vrea citeva guri pe zi. De mentionat este faptul ca in afara de lapte nu primeste nimic la bibe , toate le papa cu linguritza. |
|
| Oooo, pai noi deja avem vreo 7200 grame. Si ne-am nascut cu 3000! |
|
| Sa cresteti mari si sanatosi ....noi ne-am nascut cu 2800g si 47 cm |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| La inceput e normal sa de-a afara alimentul pe care i-l dati cu lingurita. CHiar daca ii va placea gustul alimentului tot va da afara. Ca sa vedeti daca ii place urmariti daca se linge pe buze sau se stramba, nu daca a scuipat. Explicatia acestui lucru sta in faptul ca a manca din biberon/san sau din lingurita presupune folosirea limbii in doua moduri diferite. Unul din ele este inascut, nu trebuie sa-l invete...stiti care, nu?
Cand bea din biberon copilul apasa pe tetina cu baza limbii(partea din spate) ca sa faca laptele sa curga. Cand ii introduceti lingurita in gura pentru prima data copilul stie intr-un sigur fel sa foloseasca limba si va apasa tot cu baza limbii, ceea ce are ca rezultat scoaterea mancarii afara din gura. El trebuie sa invete sa foloseasca mai intai varful limbii pentru a pastra mancarea in gura si pentru a o deplasa in spatele gurii pt ca apoi sa folosesca baza limbii pentru a o introduce pe gat.
Nu va stresati ca nu aveti cum sa le explicati lor asta. Tot ce puteti face e sa insistati si sa-i dati in continuare sa manance cu lingurita, chiar daca jumatate din mancare ajunge pe bavetica. Renuntati doar daca copilul intoarce capul si refuza lingurta. Daca el deschide gurita si accepta lingurita, dati-i mai departe ca va invata sa manance corect. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| CEZARA bravo papacioasa mica Chiar unde incape atata mancarica?
PETROpupam dulce grasunelul ,bine ca i-a revenit pofta de mancare
Lifeinhimpupici pt un alt grasunel scumpA luat chiar bine in greutate micutul. Si noi ne-am nascut cu 3,600kg si 57 cm.Acum avem 8,400kg dar nu prea se vede pt ca suntem "lungi"
Cu micutul meu "BLACK EYES nu am avut probleme nici cu ceaiul(si acum bea cate 150ml /pe zi),nici cu apa. La singurul lucru la care mi-a facut mofturi au fost cerealele.Dar acum papam cate un bol intreg (150ml).
Pofta buna pitici |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/5/2008 Mesaje: 28
| buna fetelor.Vreau sa va intreb si pe voi:bebele meu are 8 luni,si de 3 zile nu are pofta de mincare,nu mai maninca nici piept,nu vrea nici casuta.Ce credeti voi care ar fi cauza,am impresia ca a si inceput sa slabeasca.POate e din cauza dintisorilor,i-a iesit unul de jos acum o saptamina,si se pare ca-i va iesi si celalalt.Sa fie aceasta cauza? |
|
| Quote:buna fetelor.Vreau sa va intreb si pe voi:bebele meu are 8 luni,si de 3 zile nu are pofta de mincare,nu mai maninca nici piept,nu vrea nici casuta.Ce credeti voi care ar fi cauza,am impresia ca a si inceput sa slabeasca.POate e din cauza dintisorilor,i-a iesit unul de jos acum o saptamina,si se pare ca-i va iesi si celalalt.Sa fie aceasta cauza? E foarte probabil sa fie de la dinti!
Hai sa va zicem veste mare... Pentru ca de vreo saptamana ne confruntam la greu cu constipatia, si nu iesim decat cu masaj pe burtica, gimnastica si multe muuuulte urlete , eventual supozitor (si nu vreau sa ne obisnuim asa), azi mami s-a enervat si mi-a dat suculet de morcov Cu lingurita!!! Am lipait la el ca un catelus, am facut totul in jur numai morcov, inclusiv pe mami, pentru ca cel mai interesant mi s-a parut sa trag de bavetica si sa dau lu mami peste lingura, s-o iau in mana sa vad ce e in ea etc. Oricum mami e foarte mandra de prima mea panza pictata. O baga la masina si maine am o panza nou nouta de pictat! Sper sa ne ajute cu constipatia.
|
|
| Bravo pui mic , la cit mai multe pinze pictate . Mami daca nu reusiti cu morcovelul incearca cu niste Debridat ajuta si la colici si regleaza si scaunele. Noi am papat Debridat si acum nu mai avem nevoie de nimic , binenteles ca pe noi ne ajuta si lapticul formula care este cu probiotice. |
|
| Debridatul e chimic, morcovelul e natural! Sau ma rog, cine stie ce pesticide o fi absorbit si el...
Am luat si noi debridat intr-o vreme, nu ne-a ajutat la colici, dar regleaza scaunul intradevar. Acum e deschisa sticluta de peste 30 zile si nu i-as mai da, sa vedem daca functioneaza asa.
Voi de unde luati fructele si legumele pentru mancarea bebelusilor? Piata, supermarket, surse proprii? |
|
| Merele din supermarket , legumele din piatza iar restul de fructe deocamdata le luam la borcanele |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| lifeinhim wrote: Am luat si noi debridat intr-o vreme, nu ne-a ajutat la colici, dar regleaza scaunul intradevar. Acum e deschisa sticluta de peste 30 zile si nu i-as mai da, sa vedem daca functioneaza asa.
Daca e deschis de mai mult de 4 saptamani atunci aruncal. In niciun caz sa nu ii mai dai din sticluta aia. Cumperi alta daca e nevoie. Succes cu suculetul de morcov si poate nu va fi nevoie de debridat. Mie doctorita noastra mi-a spus sa cumpart morcovi turcesti ca au mai multa apa in ei si obtin mai mult suc. |
|
|