Diversificarea hranei - Bebelusi alimentati artificial - partea a doua
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mamica23
Scris: Saturday, April 5, 2008 9:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2008
MNiko-multumim frumos si noi pt sfaturipupici
Chiar ma gandeam ce mai pot adauga supei,sa-i dea un pic de gust,pt ca am cam inceput sa facem mofturi la eauff
Am citi ca tot de la 6 luni se mai poate adauga in supa:rosia("decojita",si se scot si semintele),cica ii da un gust mai bun supei.
Astazi am cumparat piept de pui proaspat.Maine ii fac piure de cartofi amestecat ,cu o lingurita mica de piept de pui (fiert bine).Sa vad daca ii place...alcool

GREIERAS-eu i-mi amintesc ca sora mea,la nepotica,ficatul de pui il fierbea bine,bine si il razalea in piureul de cartofi,dar nu mult (cam o lingurita mica),pt ca schimba gustul la piure.

DYA-cand incerci branzica calcica,sa-mi dai de stire cum ti-a reusit...pupici

(Am vazut in supermarket,branza de vaci 0% grasime(e si mai ieftin) oare e bun pt BB?)

greieras
Scris: Saturday, April 5, 2008 9:21 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/25/2007
Multumesc Mamica 23, o sa incercam si noi luni, sa vedem daca ne place...

Voi cand preparati papa pt bebei cum faceti? Gatitzi doar o portie sau ptr 2 zile? si pastrati la frigider??

Eu pana cum ii dadeam doar borcanele, dar acum vreau sa pape si ce ii face mami.
greieras
Scris: Saturday, April 5, 2008 9:26 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/25/2007
Stitzi voi.. o fi bun DANONINO la bbei??
Lilly of the valley
Scris: Saturday, April 5, 2008 9:31 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
mamica23 wrote:
...

(Am vazut in supermarket,branza de vaci 0% grasime(e si mai ieftin) oare e bun pt BB?)

NUUUUU nu e branza obtinuta prin fermentarea laptelui.
branzica calcica e buna, mie chiar imi place la gust. si copilasilor mei le-a placut. cand fierbe laptele pui calciul, 2 pastile la 250 ml lapte, cu pireut de fructe e un deliciuessen
mamica23
Scris: Saturday, April 5, 2008 9:37 PM
Nivel

Eu pana acum am pregatit doar o portie,i-am dat proaspat facut(piureurile de fructe si supita),ce nu a mancat l-am aruncat.N-am pregatit mancare pe 2 zile.
Iar cu DANONINO,nu stiu ce sa zic,noi nu l-am incercat inca.
Am o cunostinta care ii da la BB(8 LUNI) iaurt cu fructe de la MILI.A zis ca nu are incredere in cele de la DANONE(nu stiu de ce,dar nici nu am intrebat-o)
pupici
mamica23
Scris: Saturday, April 5, 2008 9:39 PM
Nivel

mariuta wrote:

NUUUUU nu e branza obtinuta prin fermentarea laptelui.
branzica calcica e buna, mie chiar imi place la gust. si copilasilor mei le-a placut. cand fierbe laptele pui calciul, 2 pastile la 250 ml lapte, cu pireut de fructe e un deliciuessen

Multumim pt sfatsalut
pupici
raly
Scris: Sunday, April 6, 2008 9:17 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Eu i-am dat la Raul Danonino de la 5 luni,i place ff mult,in fiecare zi mancam cate 2,eu personal sunt ff multumita de el.
KORRI
Scris: Sunday, April 6, 2008 9:37 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Bun gasit, mamicilor! Am aflat multe de la voi care imi sunt de folos. Eu am o bebita de 6 luni pe care o alaptez la san, dar de vreo luna am inceput da mai adaugam si cite putina mincarica (se pare ca lapticul nu mai tine mult de foame). Pe la 9.30-10 papam brinzica calcica (1 lingurita) sau orez fiert cu adaos de mar sau banana. Pe la 14-15 am introdus supa pasata de legume cu carne de pui prima data si acum de via, care se pare ca e mai buna. Am citit ca uleiul de porumb ar fi cel mai indicat prima data. Eu inca nu am incercat. Ce ziceti? As vrea sa stiu cam ce as mai putea sa-i adaug in meniu. Inca nu vrem sa renuntam la lapticul lui mami care se pare ca e tot cel mai bun, mai ales noaptea!!!!
dya
Scris: Sunday, April 6, 2008 12:00 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
In primul rind bine ai venit la noiflowers pupici
Despre uleiul de porumb nu stiu ce sa-ti zic .... Ce mai poti sa-i dai bebitei tale sa pape ...fructe am vazut ca de fructe nu ai scris. Poti sa-i dai piersicuta , caisa ,mar am vazut ca-i dai. Suc de morcovel i-ai dat?

Cezara astazi a papat pireut din legume care continea si conopida(de la borcanel) , nu prea se omoara dupa el dar il papa. Am aflat si de ce nu prea vrea sa-l pape ...este cam fara gustpuker.
mihaela75
Scris: Sunday, April 6, 2008 2:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu nici nu pot sa intru pe aici ca ma si rusinez.Sunt total in plop cu diversificarea si asa am fost si la Daria.Ce-mi da la borcan asta ii pun in gura.Deci vroiam sa ma laud si eu un pic ca am trecut pe borcanele de 6 luni care sunt muuult mai diversificate. maseluta Cel mai mult ne place crema de porumb si pireu de curcan firstprize Pofta buna la pitici.essen
dya
Scris: Sunday, April 6, 2008 2:57 PM
Nivel

Mihaela stai linistita mami ca si noi papam mai mult la borcanele ras ce facem deocamdata in casa este supica si suculetele in rest traiasca borcaneleleyes pupici . Astazi mai fac in casa pireutul din cartof cu morcov .
Pofta buna la pitici.pupici
vivy
Scris: Sunday, April 6, 2008 5:46 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Nici eu nu prea ma pricep ce sa-i dau de mancare bebitei, am inceput cu suculete, de mar(desi i place f mult) dar nu-i mai dau pt ca are colici, de portocale si de morcov accepta foarte bine. Si acum supa de legume(cartof si morcov) la inceput doar zeama si acum 2 lingurite de cartof si morcov pasat. Intr-o zi ii dau :
6:00 lapte formula (cu 2 picaturi de suc de lamaie si 50 ml ceai de musetel si restul apa fiarta)
9,30: 3 lingurite suc portocala sau morcov
10:00 lapte formula (la fel)
14:00 supa de legume(zilnic) 60 ml cu 2 lingurite legume pasate si crestem cantitatea si restul lapte formula
17,30: suc de morcov sau portocala, depinde ce iam dat dimineta
18:00 lapte formula
22-23-24(depinde cum se trezeste): lapte formula
si noaptea daca se trezeste lapte formula, iar peste zi ceai de chimion, ca acele ceaiuri anticolici am renuntat ca ii faceau scaunul verde.Si Bonnisan cate 10 picaturi de 1 sau 2 ori pe zi.
Nu stiu daca procedez corect, dar vad ca ia bine in greutate are 7,6 kg(la nastere 3850). Peste 1-2 saptamani am sa incerc sa-i introduc mere rase dar fara biscuit.
dya
Scris: Sunday, April 6, 2008 5:49 PM
Nivel

Vivy de ce ii prepari laptele formula asa si cite lunitze are bebitza ta?
Daca procedezi corect poate sa-ti spuna pediatrul pentru ca el stie mai bine bebita ta.Pofta buna in continuare.pupici
vivy
Scris: Sunday, April 6, 2008 6:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
dya wrote:
Vivy de ce ii prepari laptele formula asa si cite lunitze are bebitza ta?
Daca procedezi corect poate sa-ti spuna pediatrul pentru ca el stie mai bine bebita ta.Pofta buna in continuare.pupici

Sucul de lamaie ajuta la digestie 1-2 picaturi.A citit undeva ca scaunul verde este pt ca laptele nu e destul de acid.
Si eu am crescut cu lapte de vaca diluat cu ceai de musetel in loc de apa. O mai calmeaza la burtica , si atunci cand trebuie sa manance nu mai urla asa tare si nici nu mai este constipata.Am intrebat si pe alte mamici si au spus ca nu e o regula sa pui doar apa la prepararea laptelui. Eu incerc sa-i scot ceaiul dar treptat.
dya
Scris: Sunday, April 6, 2008 6:10 PM
Nivel

vivy wrote:

Sucul de lamaie ajuta la digestie 1-2 picaturi.A citit undeva ca scaunul verde este pt ca laptele nu e destul de acid.
Si eu am crescut cu lapte de vaca diluat cu ceai de musetel in loc de apa. O mai calmeaza la burtica , si atunci cand trebuie sa manance nu mai urla asa tare si nici nu mai este constipata.Am intrebat si pe alte mamici si au spus ca nu e o regula sa pui doar apa la prepararea laptelui. Eu incerc sa-i scot ceaiul dar treptat.

Multumesc , chiar nu stiam asta. Cezara mea papa picaturile de lamiie asa nediluate ras cind o apuca sughitul nu-i trece decit cu citeva picaturi de lamiie. Bine daca sughite de mai multe ori pe zi nu-i dau de fiecare data ci doar atunci cind o deranjeaza.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.