Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Acesta este un grafic de crestere pentru primul an de viata.
AdrianaC attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| codruta wrote:la medeea lucrurile stau cam asa: la nastere: 3,900 kg si 53 cm , a scazut la 3,500 in primele 2 zile iar la externare avea 3,680kg. la o luna : 5,350 kg si 56 cm la doua luni: 6,500 kg si 59 cm.
eu zic ca suntem "in grafic", important e ca e sanatoasa.:compress:
la 3 luni, 7,500 kg si 64 cm. Asta dupa o stagnare la 7,300 timp de 2 saptamani |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Ruxandra - Maria
La nastere 2500 g si 48 cm ( ~2400 g la iesirea din maternitate) La 1 luna 3300 g si 51 cm La 2 luni 4500 g si 54 cm La 3 luni 5700 g si 57 cm
Si astazi, la 4 luni 6500 g si 61 cm. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Bravo Oana!Ruxi a ta a recuperat foarte bine in greutate! Noi am fost mai putin mincacioase: Sara-Maria la nastere 2900(2700g) 47 cm -la 1 luna 3575g 54cm; -la 2 luni 4215g 58cm; -la 3 luni 4800g 61cm; -la 4 luni 5400g 64cm. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Briana a avut asa : la nastere : 3000 kg / 47 cm la externare ( dupa 2 zile ) : 2900 kg / 47 cm la o luna : 4160 kg / 53 cm la doua luni : 5220 kg / 56 cm
partea mai de speriat pt. mine este ca de sambata manaca mult mai putin..adika de la 120 ml - 150 ml a redus la 80 ml si chiar 60 ml...fara sa aiba in prealabil febra sau sa planga...mai mult doarme |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 971
| Noi nu stam asa bine. La nastere 3.700 1 luna-4.350 2 luna-5.100 3 luna-6.000 4 luna-6.100 Iar acum in trei sapt 6.450 nu arata prea bine de la trei la patru luni dar asta este. solomon gabriela attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Dar dulcica ta arata destul de bine, Gabriela! Poate a luat mai bine in lungime! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Bebelina Gabrielei Kiki attached the following image(s):

|
|
| AdrianaC wrote:La nastere: 3400 g / 50 cm La 1 luna: 3730g / 54 cm. La 2 luni: 4820g / 58.5 cm La 3 luni: 5730g / 61 cm
Acum, la 3 luni si 1 saptamana: 6000g
Ar trebui pana la 4 luni sa ajunga la 6400g.
In medie el a luat cam tot timpul cca 30 g / zi.
La 4 luni: 6400g / 64 cm La 4 luni si 1 sapt: 6630g (deci +230g in 1 sapt).
Si cica nu e bine, ca la 4 luni trebuia sa isi dubleze greutatea de la nastere , adica sa ajunga la 6800g.
Pai si daca avea 4500g la nastere, la 4 luni ajungea la 9 kg ?!? |
|

| AdrianaC wrote:Si cica nu e bine, ca la 4 luni trebuia sa isi dubleze greutatea de la nastere  , adica sa ajunga la 6800g. Pai si daca avea 4500g la nastere, la 4 luni ajungea la 9 kg ?!?
De ce nu e bine? Ca fi-miu si-a dublat greutatea de la nastere, chiar are 1 kg in plus.... |
|
| Kiki wrote:De ce nu e bine? Ca fi-miu si-a dublat greutatea de la nastere, chiar are 1 kg in plus....
La tine e bine, la mine nu e bine se pare pentru ca a avut numai 6400 in loc de 6800 (adica dublul greutatii de la nastere).
Dar, daca el ia cca 750g / luna in primele 4 luni, asta inseamna 3 kg +3.4 de la nastere = 6.4, adica exact cat a avut el.
Cine sa-i mai inteleaga. Oricum este stiut ca daca e hranit exclusiv la san ia mai putin in greutate decat daca ar manca si completare sau daca ar fi hranit numai artificial.
Eu deocamdata nu imi fac probleme pt ca arata f. bine si ia constant in greutate. |
|

| Eh, nu stiu ce sa mai zic. Probabil la David isi spune cuvantul si inaltimea. sa ai la aproape 5 luni 70 cm cred ca e destul de mult... |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Nici Alexandra mea nu a avut la 4 luni dublul greutatii de la nastere, dar a avut oricum peste medie (adica peste 3 kg acumulate). Noua ne-a zis ca e foarte bine. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am citit ca bebelusii alimentati natural iau mai incet in greutate decat cei pe formula. Si am verificat asta comparadu-l pe John cu toti copiii din parc care mancau san. El era cel mai mare. Si alti copii hraniti cu lapte praf erau asa mari. NU stiu daca e bine, tin minte ca atunci imi faceam probleme sa nu devina obez, ca era chiar mare, la un an avea 12 kg sau asa ceva. Dar vad ca acum, la doi ani, a crescut frumoa, nu e gras, e inalt si bine facut. Cred ca e in firea mamicilor sa isi faca griji. Ca ia prea mult, ca ia prea putin...mereu gasim motive sa ne ingrijoram. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| PERIOADELE DEZVOLTARII Viata începe odata cu fecundarea ovulului care poate avea loc în timpul ovulatiei între a 12-a si a 14-a zi a ciclului menstrual. Dezvoltarea prenatala se desfasoara într-un ritm deosebit de accelerat, cum nu se mai întâlneste în nici o alta perioada a vietii. Pe lânga cresterea extraordinara (de 125.000 ori ) a masei corporale, are loc si cea mai complexa dezvoltare, prin formarea organelor, diferentierea functiilor si perfectarea diverselor sisteme. A. Viata prenatala cuprinde 3 perioade: 1. perioada embrionara - dureaza 3 luni si se caracterizeaza printr-o organogeneza rapida. Se subdivide în doua perioade: a. blastogeneza (2 saptamâni); b. embriogeneza (de la 2 la 12 saptamâni). 2. perioada fetala precoce - trimestrul II ai vietii intrauterine - are loc desavârsirea organogenezei; 3. perioada fetala tardiva - trimestrul III - se produce perfectionarea maturatiei histologice si biochimice a fatului. Un alt moment hotarâtor pentru copil îl reprezinta nasterea propriu-zisa, pe care Debre si Lelong o definesc ca "o proba mecanica de rezistenta la traumatismul obstetrical si la asfixie". Numerosi factori prenatali pot influenta evolutia normala a sarcinii. Ei pot determina avort spontan, moartea fatului în uter, malformatii fetale si nastere prematura. Exista si anomalii biochimice sau anatomo-histologice, care, desi se dovedesc compatibile cu o viata intrauterina echilibrata, îl fac pe nou-nascut incapabil sa faca fata noilor conditii ale vietii postnatale, reprezentând cauze redutabile ale mortalitatii infantile precoce. B. Viata postnatala cuprinde: 1. Prima copilarie - de la nastere pâna la 3 ani (se termina dentitia de lapte) se împarte în: a) perioada de nou-nascut - corespunde primelor 28 zile de viata si are câteva particularitati: • crestere rapida staturo-ponderala; • existenta unor fenomene caracteristice: scaderea fiziologica în greutate, icterul fiziologic, criza genitala, febra de sete, infarctele uratice, albuminuria fiziologica, meconiul; • slaba dezvoltare a scoartei cerebrale si deci si a functiilor de relatie cu predominenta centrilor subcorticali; • importanta imunitatii transmisa transplacentar; • deficienta functiilor de bariera a pielii si mucoaselor; • tendinta infectiilor de a îmbraca aspect septicemie; • patologia dominata de malformatii congeniatle si afectiuni legate de actul nasterii (traumatisme, infectii). b) perioada de sugar (28 zile -1 an) cu urmatoarele particularitati: • cresterea staturo-ponderala continua în ritm rapid; • dezvoltarea treptata a functiilor de relatie; • dezvoltarea functiei locomotorii care largeste sfera de cunoastere a copilului; • aparitia primului sistem de semnalizare; • aparitia dentitiei si dezvoltarea functiei digestive care permit diversificarea alimentatiei; • dezvoltarea imunitatii active proprii cu reducerea rolului imunitatii transplacentare; • patologia dominata de boli ale aparatului respirator, digestiv, ale urechii medii. c) perioada de copil mic (anteprescolar) 1-3 ani: • încetinirea ritmului de crestere; • modificarea proportiilor dintre cap, trunchi si membre; • completarea primei dentitii; • desavârsirea functiei motorii; • formarea reflexelor conditionate - cuvântul capata valoarea unui nou sistem de semnalizare Prima copilarie este caracterizata printr-o functie de nutritie intensa ce explica cresterea accentuata si dependenta de mediul înconjurator, si care determina necesitatea unor îngrijiri speciale. 2. Copilaria a 2 a (3 - 6-7 ani -prescolar) - dentitia de lapte complet aparuta - încep sa apara primii dinti definitivi: • dezvoltarea complexa a S.N.C. si implicit a gândirii, vorbirii, locomotiei, ceea ce duce la cresterea independentei copilului; • ritm de crestere mai lent; • patologia dominata de boli contagioase, apar unele boli noi ca reumatismul articular acut, cardiopatiile câstigate, tuberculoza osteo-articulara. 3. Copilaria a 3 a (6-7 ani - pubertate) la fete pubertatea apare la 12 - 14 ani, iar la baieti la 14 - 16 ani. - maturizarea zonelor corticale ale creierului, • încetinirea cresterii în prima parte a perioadei urmata de o accelerare în perioada prepubera; • apar primii dinti definitivi; • boli contagioase rare datorita imunizarii spontane (îmbolnavire) sau provocate (vaccinari) Pubertatea - corespunde aparitiei menarhei la fete si dezvoltarii functiei sexuale la baieti: • se încetineste ritmul cresterii staturale; • se accelereaza cresterea în greutate; • se modifica dimensiunile unor segmente - înfatisarea este armonioasa apropiata de cea a adultului. Cresterea seculara - fenomen favorizat de conditiile socio-economice bune si de progresele realizate în domeniul nutritiei. Este vorba de o crestere progresiva a valorilor medii ale diferitilor indicatori antropometrici în special cei ai taliei si greutatii. Instalarea mai precoce a pubertatii la fete si îndepartarea vârstei menopauzei la femei. Copiii de astazi au valorile medii ale taliei si greutatii mai mari decât copiii de aceeasi vârsta de acum 50-60 de ani în urma. Aceasta schimbare în dezvoltarea copilului este denumita "tendinta secolului". Sursa:www.romedic.ro |
|
|