Clubul mamicilor incepatoare - 8
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraRr
Scris: Tuesday, February 12, 2019 3:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
AndreeaCD wrote:

Cu linguri?a nu are rabdare, o sa incercam ?i celelalte metode sa vedem daca prinde. Multumesc mult de sfat. hearts

Cumpara alta cupa pentru pompa, de aceea iti face rani, nu e potrivita.

La fiecare masa manca si a mea san, sa stii, insa cand mai creste incepe sa realizeze ca e mai simplu cu biberonul, eu iti spun doar din experienta mea, poate sunt si cazuri de reusita tetina/alaptare. Cel mai simplu cred ca e sns pe deget daca nu il accepta la san insa trebuie sa ai grija si sa nu scada productia de lm, nu ai un consultant care sa te ajute mai mult? Nu vreau sa te sfatuiesc gresit, cel mai bine este ca ea sa creasca frumos si sanatoasa insa daca putem corecta/ajuta cu anumite chestii eu cred ca merita. Mult succes Cheek Kiss

L.E. Cauta pe net si despre Paced bottle feeding
GeorgianaB
Scris: Tuesday, February 12, 2019 4:50 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AndreeaCD wrote:

Cu linguri?a nu are rabdare, o sa incercam ?i celelalte metode sa vedem daca prinde. Multumesc mult de sfat. hearts

Stiu cum este sa nu aiba rabdare, asa era si al meu, nicio consultanta nu a reusit sa ii dea cu seringa, lingurita, medela cup. Asa din exteripr este foarte usor sa vorbesti, dar cand esti in fata faptului implinit si vezi cum scuipa si iti da peste mana la fiecare tentativa este urat rau, si nu este vorba despre risipa de lapte praf sau muls, ci de agitatia copilului.
Incearva sa schimbi cupa cum a zis si Alexandra.
Pe langa asta ti-as spune sa faci ce si cum simti ca este mai bine pentru tine si copilul tau. Riscul la completarea cu biberonul este refuzul sanului in viitor, este un risc pe care trebuie sa il stii si sa il accepti fara sa te influenteze psihic.
Daca tu esti linistita si relaxata la fel va fi si copilul.
AndreeaCD
Scris: Tuesday, February 12, 2019 5:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/26/2018
Mul?umesc mult pentru încurajari ?i sfaturi, fetelor!
maria2013
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:26 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
AndreeaCD, eu nu sunt în masura sa dau sfaturi, dar pot sa iti spun ca te inteleg. Aseara am crezut ca nu voi reusi sa alaptez... Ana era foarte furioasa, desi statuse foarte mult la san toata ziua. Am trimis sotul sa îmi ia o pompa manuala si am fost tare necajita vazând ca abia am scos câtiva stropi... Am baut ceai de lactatie de la Fares, iar dimineata am reusit sa mulg 45 ml. Intre timp, am luat lecitina si Galactogil si deja Ana suge foarte relaxata si nu a fost nevoie azi nici de supliment de lapte praf si nici de lapte muls. Poate te gandesti si la varianta asta... Intre timp, am primit de la o colega si o pompa electrica, dar înca nu am folosit-o. Sper sa nu fie nevoie.
alina89
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:30 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Fetelor, oare mie de ce mi-a zis consultanta din maternitate sa nu cumva sa ii dau lp cu altceva in afara de biberon? Spunea ca e periculos cu orice altceva, ca se poate ineca ca pt asta e facut biberonul..
AlexandraRr
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:32 PM
Nivel

Maria, ceaiul de la fares nu e ok, contine menta, si eu am baut la inceput nestiind, Mary mi-a zis ras
AlexandraRr
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:34 PM
Nivel

alina89 wrote:
Fetelor, oare mie de ce mi-a zis consultanta din maternitate sa nu cumva sa ii dau lp cu altceva in afara de biberon? Spunea ca e periculos cu orice altceva, ca se poate ineca ca pt asta e facut biberonul..

Eu cand am nascut ii turna asistenta direct laptele din cana in gura si nu se ineca, eu acum ii dau cu lingurita laptele si cu seringa si nu am probleme, dureaza o vesnicie dar atat, mie mi-au spus sa nu folosesc biberon/suzeta des daca vreau sa alaptez exclusiv si imi pare rau ca nu am ascultat
Gabita29
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:43 PM
Nivel

Inregistrat: 4/16/2018
AndreeaCD wrote:

La noi completarea e la fiecare masa de la 2 saptamani. Nici mie nu mi-a convenit, dar era în urma cu greutatea. Am încercat cu pompa ?i îmi provoca rana, asa ca am renun?at. Ata?area la San e super dar din cauza pompei riscam sa stric ?i placerea alaptarii. Acum sunt recunoscatoare ca suge San în continuare la fiecare masa, suge pana gole?te sânii ?i nu avem dificulta?i din cauza biberonului. La final sincer, ma intereseaza sa vad ca se dezvolta bine ?i sunt fericita ca avem ?i lapte matern la fiecare masa, asa limitat cât e, dar e.

Asa e. Pana la urma important e sa fiti si tu si bebe bine. grup
MaryPoppins
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:49 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
alina89 wrote:

Hm, oare ce fel de consultanta o fi doamna respectiva? :D e prima data cand aud asa ceva :))

Gabita29
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:50 PM
Nivel

Inregistrat: 4/16/2018
Andreea06 wrote:

Biberonul si taticii :) e greu cand ei au un cuvant asa greu de spus, de cele mai multe ori neinformandu-se, iar la mamici sunt si hormonii nostri atunci si cedam.. ca sunt siguea ca tatii au cele mai bune intentii dar si eu patesc sa spuna ceva asa intr-o doara, ca asa i se pare lui, si sa imi pun intrebari apoi desi stiam clar situatia. Sau fiindca memoria mea e varza sa nu reusesc sa ii explic de ce trebuie ceva cum zic eu :)) dar atunci ii trimit surse apoi.

Da...si in prima luna e cel mai greu ca mai ai si o stare generala proasta si te dor si toate...si mai vin si ei si fac pe cocosii si spun ca "citesti pe net numai tampenii, biberonul e inventat pentru copii si nu are ce sa faca rau "hohot si bebe plange si nu stii ce sa faci...vrea doar la sanul tau indiferent ca vine sau nu laptic..apoi taticii fericiti ca au solutia salvatoare si ca pot si ei hrani bebele te conving sa cedezi hohot Asta e, trec toate. Sa fim sanatosi!
fluturash26
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:56 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Gabita29 wrote:

Da...si in prima luna e cel mai greu ca mai ai si o stare generala proasta si te dor si toate...si mai vin si ei si fac pe cocosii si spun ca "citesti pe net numai tampenii, biberonul e inventat pentru copii si nu are ce sa faca rau "hohot si bebe plange si nu stii ce sa faci...vrea doar la sanul tau indiferent ca vine sau nu laptic..apoi taticii fericiti ca au solutia salvatoare si ca pot si ei hrani bebele te conving sa cedezi hohot Asta e, trec toate. Sa fim sanatosi!

Si noi am trecut prin asta dar nu m-am lasat. Toti sotii nestiind si nestudiind zic asa. Al meu si acum ieri cand a auzit ca nu are bebe suficienta vit d a zis ca nu e bun laptele de la mine. E cu capul, dar eu nu ma iau dupa el.
Dupa aia si-a dat seama ca nu are dreptate da pe moment asa a zis.
MaryPoppins
Scris: Tuesday, February 12, 2019 6:58 PM
Nivel

maria2013 wrote:
AndreeaCD, eu nu sunt în masura sa dau sfaturi, dar pot sa iti spun ca te inteleg. Aseara am crezut ca nu voi reusi sa alaptez... Ana era foarte furioasa, desi statuse foarte mult la san toata ziua. Am trimis sotul sa îmi ia o pompa manuala si am fost tare necajita vazând ca abia am scos câtiva stropi... Am baut ceai de lactatie de la Fares, iar dimineata am reusit sa mulg 45 ml. Intre timp, am luat lecitina si Galactogil si deja Ana suge foarte relaxata si nu a fost nevoie azi nici de supliment de lapte praf si nici de lapte muls. Poate te gandesti si la varianta asta... Intre timp, am primit de la o colega si o pompa electrica, dar înca nu am folosit-o. Sper sa nu fie nevoie.

Atasarea sa fie corecta, o urmaresti sa inghita, alaptat la primele semne de foame, aplicat compresii pe san cand nu mai inghite/sa o reactivezi dv adoarme (bebelusii raspund la flux), urmarit indicatorii (in special greutatea). Cand vorbim de bebe mic trebuie tot timpul sa ne asiguram ca lactatia e suficienta iar bebe face transfer de lapte eficient. Daca exista si cel mai mic dubiu cu privire la una din cele doua/ambele, recomand o evaluare cu un consultant in alaptare. Parca din Constanta esti, asa-i? Aveti doua doamne consultant cu recenzii foarte bune, una din ele chiar medic si IBCLC.
MaryPoppins
Scris: Tuesday, February 12, 2019 7:01 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Eu cand am nascut ii turna asistenta direct laptele din cana in gura si nu se ineca, eu acum ii dau cu lingurita laptele si cu seringa si nu am probleme, dureaza o vesnicie dar atat, mie mi-au spus sa nu folosesc biberon/suzeta des daca vreau sa alaptez exclusiv si imi pare rau ca nu am ascultat

Ati avut evaluarea cu consultanta IBCLC? Ca-s tare curioasa de ce ai mai rezolvat :D
GeorgianaB
Scris: Tuesday, February 12, 2019 7:06 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AlexandraRr wrote:
Maria, ceaiul de la fares nu e ok, contine menta, si eu am baut la inceput nestiind, Mary mi-a zis ras

Eu nu stiam asta cat am fost internati in spital, am baut super mult ceai de la Fares... aia este
AlexandraRr
Scris: Tuesday, February 12, 2019 7:13 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Ati avut evaluarea cu consultanta IBCLC? Ca-s tare curioasa de ce ai mai rezolvat :D

Nu am reusit, Mary, cu o zi inainte de programare mi-a zis ca a intervenit ceva si nu va fi disponibila timp de cateva luni, am plans 2 zile cand am vazut ca parca toate-s impotriva alaptarii la noi. Era singura consultanta acreditata ibclc din Iasi asa ca am cautat altele si am gasit din suceava dar a zis ca vine in iasi, la finalul saptamanii avem cu cealalta consultanta, alta in zona noastra nu mai exista, daca nici ea nu vine nu mai am la cine sa apelez Cray Galafor forte nu am putut sa mai iau pentru ca am avut canal blocat si mi-a fost frica sa mai iau pentru ca ea tot nu vrea sa stea la san si pompa parca nu goleste complet sanii, ma chinui acum cu sns, ii dau cu seringa, lingurita...cum ma duce capul pana la consult numai sa nu mai primeasca lp cu tetina, inainte de fiecare masa scot cat pot cu pompa apoi daca nu ii e foame tare o mai pun la san si cand nu mai are rabdare o pun in wrap si asa ii dau laptele, plimbata ca sa aiba rabdare Lol imi pare asa rau ca am avut parte de asa un drum in ceea ce priveste alaptarea, de fiecare data cand o pun la san si plange mi se rupe inima Cray
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.