|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Aperitiv de primavara
Ingrediente: 500 g braza de vaca, 2 linguri de smantana, 3-4 cepe verzi, o legatura de marar verde, o legatura de pantrunjel verde
Mod de preparare Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu branza de vaci si smantana.
Mod de servire Se orneaza cu felii de ardei si rosie
Ardei umpluti cu brinza
Ingrediente: 4 ardei frumosi, 200 gr. brinza telemea, 50-100 gr. brinza de vaci, 50 gr. unt, 1 ceapa, 1 lingura marar tocat, 1 rosie
Mod de preparare Se spala ardeii, se scot cotoarele, se scutura bine de seminte, se spala din nou si se asaza pe un servet curat sa se scurga bine. Brinza telemea rasa se amesteca cu brinza de vaci si untul, frecind cu o lingura de lemn pina se obtine o pasta omogena. Se amesteca apoi cu mararul sau cu ceapa si se umplu ardeii. Ardeii se pun in frigider, pentru ca sa se intareasca umplutura.
Mod de servire Cind se servesc, se taie in 4-5 felii, pe lat Se asaza pe o farfurie si se garnisesc cu felioare de rosii.
Brinza de vaci de casa
Ingrediente: 1 l lapte
Mod de preparare Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se incheaga. Dupa 1-2 zile vara si 2-3 zile iarna, devine compact. Cind e bine coagulat, se indeparteaza smintina de la suprafata si se pune la cald pe marginea plitei, pina cind incepe sa se separe laptele coagulat de zer. Se toarna apoi intr-o strecuratoare, peste care s-a pus un tifon sau un servetel curat si se lasa pina cind se scurge zerul. Se aduna apoi servetelul, se stringe usor pina se indeparteaza tot zerul. Se consuma ca atare sau se adauga in continutul diferitelor preparate dietetice.
Mod de servire Se consuma ca atare sau se adauga in continutul diferitelor preparate dietetice |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Budinca de conopida cu brinza
Ingrediente: 2 conopide potrivite, 150 gr. smintina, 100 gr. unt, 200 gr. cascaval sau brinza, 2 oua, sare, 4 linguri pesmet alb Mod de preparare Conopida fiarta in apa clocotita cu sare si bine de tot scursa de apa se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma. Se adauga galbenusurile, cascavalul (o parte ras si o parte taiat bucatele), pesmetul, smintina si la urma albusurile spuma. Se potriveste cu sare. Se toarna intreaga compozitie intr-o forma bine unsa si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit. Pesmetul poate fi inlocuit cu franzela muiata in lapte.
Mod de servire Se serveste cu smintina sau cu unt pe deasupra
Cascaval de casa
Ingrediente: 1 kg branza de vaci, 2 oua batute bine, 1 litru lapte fiert (fierbinte), 1 lingurita amoniac, 1 pachet margarina (250 g), 1 felie branza de oi sarata Mod de preparare Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda. Se toarna intro cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece. Este foarte bun dar e diferit de cel de fabrica (ei au alte tehnologii de fabricare cu pastile de cheag, cas, emulgatori) |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Pateuri cu branza
Se cumpara aluatul de pateuri (puff pastry se numeste la noi), se taie patrate de vreo 5-6cm si se pune in mijloc un amestec de branza pasata moale+ou+condimente sau carne tocata condimentata+ou. Se formeaza triunghiurile, se sigileaza bine cu mainile, eventual si cu o furculita si dau la cuptorul incins la foc mic cca. 20 min. pana se auresc deasupra. Pofta buna! delfinasa attached the following image(s):
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Vai ce bine arata! |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Delfinasa, sunt usor de facut si arata foarte bine! Oare se gaseste si pe la noi acest tip de aluat? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Delfinasa,par a fi bune tare ! Liz,e aluat de foietaj. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| mariana71 wrote: Liz,e aluat de foietaj.
Ma gandeam eu! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| delfinasa arata tare bine pateurile
nu am facut de mult timp ,am sa fac cat de repede ca ficamea ce-a mare le adora |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/26/2010 Mesaje: 1902
| Salata de brinza ingrediente: telemea, rosii, oua fierte, ceapa
Se face maioneza se toaca ceapa 1-2 se sareaza si se lasa 15 min apoi se stoarce bine
Intr-un vas se pun straturi: maioneva oua taiate feliute ceapa brinza rasa rosii taiate feliute
se repeta
pofta buna! |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce bine arata Delfinaso!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Ce apetisante par peteurile. |
|
|