Aperitive cu branza
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Friday, May 19, 2006 9:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Aperitiv de primavara

Ingrediente:
500 g braza de vaca, 2 linguri de smantana, 3-4 cepe verzi, o legatura de marar verde, o legatura de pantrunjel verde

Mod de preparare
Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu branza de vaci si smantana.

Mod de servire

Se orneaza cu felii de ardei si rosie


Ardei umpluti cu brinza

Ingrediente:
4 ardei frumosi, 200 gr. brinza telemea, 50-100 gr. brinza de vaci, 50 gr. unt, 1 ceapa, 1 lingura marar tocat, 1 rosie

Mod de preparare

Se spala ardeii, se scot cotoarele, se scutura bine de seminte, se spala din nou si se asaza pe un servet curat sa se scurga bine. Brinza telemea rasa se amesteca cu brinza de vaci si untul, frecind cu o lingura de lemn pina se obtine o pasta omogena. Se amesteca apoi cu mararul sau cu ceapa si se umplu ardeii. Ardeii se pun in frigider, pentru ca sa se intareasca umplutura.

Mod de servire

Cind se servesc, se taie in 4-5 felii, pe lat Se asaza pe o farfurie si se garnisesc cu felioare de rosii.

Brinza de vaci de casa

Ingrediente:
1 l lapte

Mod de preparare
Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se incheaga. Dupa 1-2 zile vara si 2-3 zile iarna, devine compact. Cind e bine coagulat, se indeparteaza smintina de la suprafata si se pune la cald pe marginea plitei, pina cind incepe sa se separe laptele coagulat de zer. Se toarna apoi intr-o strecuratoare, peste care s-a pus un tifon sau un servetel curat si se lasa pina cind se scurge zerul. Se aduna apoi servetelul, se stringe usor pina se indeparteaza tot zerul. Se consuma ca atare sau se adauga in continutul diferitelor preparate dietetice.

Mod de servire
Se consuma ca atare sau se adauga in continutul diferitelor preparate dietetice
Kiki
Scris: Friday, May 19, 2006 9:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Budinca de conopida cu brinza

Ingrediente:
2 conopide potrivite, 150 gr. smintina, 100 gr. unt, 200 gr. cascaval sau brinza, 2 oua, sare, 4 linguri pesmet alb

Mod de preparare
Conopida fiarta in apa clocotita cu sare si bine de tot scursa de apa se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma. Se adauga galbenusurile, cascavalul (o parte ras si o parte taiat bucatele), pesmetul, smintina si la urma albusurile spuma. Se potriveste cu sare. Se toarna intreaga compozitie intr-o forma bine unsa si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit. Pesmetul poate fi inlocuit cu franzela muiata in lapte.

Mod de servire
Se serveste cu smintina sau cu unt pe deasupra

Cascaval de casa

Ingrediente:
1 kg branza de vaci, 2 oua batute bine, 1 litru lapte fiert (fierbinte), 1 lingurita amoniac, 1 pachet margarina (250 g), 1 felie branza de oi sarata

Mod de preparare
Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda. Se toarna intro cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece. Este foarte bun dar e diferit de cel de fabrica (ei au alte tehnologii de fabricare cu pastile de cheag, cas, emulgatori)
delfinasa
Scris: Thursday, May 12, 2011 9:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Pateuri cu branza

Se cumpara aluatul de pateuriras (puff pastry se numeste la noi), se taie patrate de vreo 5-6cm si se pune in mijloc un amestec de branza pasata moale+ou+condimente sau carne tocata condimentata+ou. Se formeaza triunghiurile, se sigileaza bine cu mainile, eventual si cu o furculita si dau la cuptorul incins la foc mic cca. 20 min. pana se auresc deasupra. Pofta buna!


delfinasa attached the following image(s):
pateuri.jpg

raly
Scris: Friday, May 13, 2011 7:06 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Vai ce bine arata!bravo bravo
Anelise
Scris: Friday, May 13, 2011 7:59 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Delfinasa, sunt usor de facut si arata foarte bine! love Oare se gaseste si pe la noi acest tip de aluat? oare
mariana71
Scris: Friday, May 13, 2011 8:30 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Delfinasa,par a fi bune tarelove love !
Liz,e aluat de foietaj.
Anelise
Scris: Friday, May 13, 2011 8:48 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
mariana71 wrote:

Liz,e aluat de foietaj.

Ma gandeam eu! computerlove
flori1972
Scris: Friday, May 13, 2011 9:21 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
delfinasa arata tare bine pateurile love newclap newclap

nu am facut de mult timp ,am sa fac cat de repede ca ficamea ce-a mare le adora coeur
vali horhoianu
Scris: Friday, May 13, 2011 11:12 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/26/2010
Mesaje: 1902
Salata de brinza
ingrediente: telemea, rosii, oua fierte, ceapa

Se face maioneza
se toaca ceapa 1-2 se sareaza si se lasa 15 min apoi se stoarce bine

Intr-un vas se pun straturi:
maioneva
oua taiate feliute
ceapa
brinza rasa
rosii taiate feliute

se repeta

pofta buna!
Ana
Scris: Friday, May 13, 2011 6:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Ce bine arata Delfinaso!!love newclap
monica irimia
Scris: Friday, May 13, 2011 9:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
Mesaje: 1948
Ce apetisante par peteurile. essen
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.