|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Buna fetelor. Ce parere aveti? Sa-i dau apa plata sau ceai lui Alex? Pana la 5 luni nu i-am dat deloc apa sau ceai (asa mi-a spus pediatru) dar acum am inceput diversificarea (supita de legume si suc de morcov). Alex pana acum a fost alaptat exclusiv la san. |
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Apa plata. E mai bine sa il inveti sa ii placa apa simpla, e un obicei care ii va prinde bine. |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Eu i-am dat ceai inca din maternitate.Acum bea ff mult ceai pe zi(ceea ce eu gasesc ca e f bine) Nici la apa nu face nazuri.Daca suntem in oras,bea apa.Noua ne-a prins bine partea cu ceaiul pentru ca am putut sa-i dau Babycalm,ceai de menta sau tei,in functie de problemele pe care le avea(diaree,eruptie dentara,colici etc).Cand e racit,ii dau ceai cald cu miere de albine si lamaie.Ii place ff mult si ii trece mai repede raceala Parerea mea e sa ii dai si una si alta.Cunosc copilasi care nu beau ceai DELOC...doar apa.Si daca e nevoie sa-i dai un ceiut cu rol adjuvant in diferite afectiuni,sa nu-l refuze.. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| si apa si ceai, alternativ. din motivele pe care le-a expus Alyna. dar e de preferat ceaiul sa nu-l indulcesti. asta deoarece in caz de diaree nu trebuie sa indulcesti decat cu glucoza si mai exista posibilitatea ca in viitor sa nu accepte decat lichide dulci. un obicei mai putin sanatos. sa creasca mare papaciosul de titi! |
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| noi de pe la 9 luni bem apa plata si ne e bine |
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Aveti dreptate ca ar fi bine sa bea si ceai, dar si apa. Nici fara ceai deloc nu e bine, Mihaita nici nu vrea sa il vada si asta nu a fost bine cand a avut diaree, de exemplu. |
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| nici mi nu prea vrea ceai, dar motivul a fost alaptarea daca i-as fi dat ceai din bibe la inceput ar fi inceput sa refuze laptele, iar mai tarziu a fost prea tarziu singurul ceai pe care il accepta e cel de musetel , dar intr-o cantitate mica e bun si ceaiul si apa cum a spus si alyna
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Karina este fun apa.Am incercat de 2 ori sa-i dau ceai cand era mai mica ,dar fara succes .Acum nu am mai incercat. |
Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Si eu sunt pentru apa si ceai fara zahar (motivele sunt bine expuse mai sus). Si inca ceva - daca nu ati folosit biberonul deloc, incearca direct cu canita. Cele de la Nuk sunt foarte bune! |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Sunt PRO apa si ceai neindulcit .....si as fi cea mai fericita daca si Cezara mea le-ar accepta cu placere insa abia serveste cite un pic de apa. Ceaiul o mai fentez cind ii este foarte foame si este masa de lapte ...ii dau putin ceai inainte de lapte dar putin inseamna foarte putin cam 15 ml la 2 zile....deci nu pot spune ca bea ceai. Si apa o bea doar de pe la 7 luni. |
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius nu accepta ceai decat granulat (Humana, Milupa...), dar bea apa plata fara nicio problema dupa fiecare masa si chiar intre mese daca e foarte cald afara. Ceai de plante neindulcit nu a vrut sa bea niciodata si nici eu n-am insistat. Mi-a fost mai comod cu cel mentionat. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/7/2007 Mesaje: 54
| Eu i-am cumparat lui Matteo ceai granulat de marar (pentru burtica), de musetel (de linistire) si din mai multe ierburi launloc....dar nu a aceptat sa bea decit laptic pina la 4 luni.Eu insa insistam sa mai bea putina apa caci am inteles ca se recomanda.Acum insa la aproape 5luni bea tot ce cade.Cred ca de la caldura i se face sete.Ziua ii dau apa plata, chiar direct in robinet (in zona noastra avem apa potabila buna in robinet) iar noaptea fac ceaiut de musetel la fel granule de la Melin si cind i se face sete noaptea bea, astfel ramine linistit si doarme bine pe parcusrul noptii.Nu promit ca face minuni musetelul si ca veti dormi ca-n adolescenta, dar e mai bine ceaiul de musetel noaptea decit apa plata. Deci parerea mea, e ca trebuie de combinat si ceai si apa, caci ceaiul e putin indulcit.Dupa ce maninca fructe la fel ii dau apa, caci fructele au gust dulce. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| raluka e inebunita dupa tot ce e lichid fie ca e suc de fructe ,ceai,apa sau lapte.cand vede canita sau sticla pe masa se intinde dupa ea.apa ii dau izvorul alb de la dorna,ceai ff rar pt ca prefer ca atuci cand are scaun moale sa-i dau suc de morcov [si isi revine].consider ca pana la urma trebuie sa avem in vedere si gusturile copiilor nostrii.unii prefera mai mult apa pe cand altii mai mult ceaiul. |
|
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Ervin bea apa plata,cam 150-200ml pe zi.Ii plac la nebunie lichidele. |
|
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Va multumesc fetelor pentru raspuns. Am fost plecata zilele astea pe la mama pt. ca eu stau la et. 8 si e o calduraaaa la noi.... la mama e mult mai bineeee...unde e mai bine ca acasa ?!? Am inceput sa ii dau si apa si ceai lui Alex si vad ca ii plac amandoua. Va pupicesc pe toate. |
|
|