alaptatul in timpul unei a doua sarcini
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Sunday, March 4, 2007 5:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
fiica-mea avea 1 an cand am ramas gravida,eu aveam 50 de kg si dr mi-a zis ca e cazul sa o intarc,sa poata creste si bb din burtica.fata deja e mare,bine facuta,nu mai are nevoie de laptele tau,a spus ea.am ascultat-o si in 2 zile Larisa nu mai sugea iar laptele a disparut cam in 10 zile, fara medicamente.a fost groaznic de greu dar s-a dovedit o solutie buna pana la urma.
simo
Scris: Saturday, September 26, 2009 2:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2007
Am ajuns si la topicul asta. Inca nu am discutat cu vreun doctor aceasta problema, dar o sa o fac cu prima ocazie. In principiu eu m-am gandit ca daca totul o sa fie ok, o sa-l intarc pe Casian candva intre lunile 4-6 de sarcina (el va avea 16-18 luni). Din postarile pe care le-am citit aici nu am vazut daca cineva a mai facut asta. M-ar interesa cum s-a simtit mamica ,sau ce efecte a avut alaptatul in timpul sarcinii asupra fatului sau asupra copilului alaptat.Am citit studiul in engleza, dar as fi curiaosa sa aflu direct despre o experienta de acest fel.
simo
Scris: Thursday, February 4, 2010 7:30 PM
Nivel

Se pare ca o sa experimentez alaptatul in tandem daca nu intervine ceva rau pe parcurs. Pana acum e ok, Casi nu vrea sa renunte la tzitzi a luiras si asta nu mi-a cauzat probleme cu sarcina; doar atat ca m-au cam durut sfarcurile pana acum vreo 2 sapt, probabil au avut o perioada de sensibilitate, dar m-am obisnuit deja.Am avut doar o tentativa serioasa de intarcare si am jurat ca alta nu o sa mai am; a plans asa de tare ca de-abia mai respira, iar pe mine m-a terminat psihic toata taraseniaplans .Mi-a fost asa de mila de el, ca-mi venea sa-mi dau pumni ca l-am facut sa sufere.banghead banghead Daca tine asa de mult la tzitzi si mie sau la bebe nu ne face rau, prefer sa ramana asa, decat sa dau eu in depresie si Casi sa fie traumatizat.Adevarul ca e foarte atasat de mine in general, asta e! Sa vedem ce va fi cand va imparti tzitzica cu fratiorul lui!alcool alcool alcool
Mela
Scris: Thursday, February 4, 2010 7:55 PM
Nivel

Simo,eu cand am ramas gravi cu Mi alaptam inca,Lara avea un an si o luna.
dr ginecolog mi-a zis clar sa renunt,pentru ca vitaminele trebuie sa mearga la sarcina,bebe din burta trebuie sa creasca normal,sa nu aiba intarzieri si fata e destul de mare,ajunge cat am alaptat-o.eu eram si putin anemica.
a fost groaznic pentru ea,a plans doua zile si apoi gata,s-a oprit ca prin farmec.mi-e mi-a fost greu vreo 10 zile,umblam cu varza pe sani,ca nu aveam voie sa iau nici medicamente pentru oprirea lactatiei.
acuma tu stii mai bine care ti-e nivelul de fier din organism,care sunt masuratorile lui bebe la ecograf...trebuie sa te gandesti la toti trei:si la copii si la tine.
simo
Scris: Friday, February 5, 2010 6:28 AM
Nivel

Mie pana acum nu mi-a spus doctorul sa renunt( ce-i drept la ultimul control am uitat sa mai intreb de alaptat, dar inainte a spus ca e ok), oricum eu stiu ca dezvoltarea fatului are prioritate in organism, adica organismul trimite nutrientii in primul rand la fat. Ecografic corespunde varstei, si de activ e mai mare "fotbalist" decat a fost Casian.Problema e cu Casian ca nu bea nici lapte deloc, nici nu vrea sa-l vada in orice il pun sau la orice ora i-l dau; il mananca cu fulgi sau cu gris, dar nu gol. Cat am stat in noiembrie in spital 6 zile, si a ramas cu sotul, nu a baut deloc lapte ziua, doar noaptea, cu bibe, ca era mort de somn si stia ca el nu are tzitziras ; dar atata lapte noaptea nu e sanatos; am insiatat sa-i dea doar ca sa nu ramana fara lapte. Atunci am vrut sa-l intarc, dar cand am vazut ca dupa 6 zile fara tzitzi primul lucru a fost sa ma traga de bluza, nu am putut.Asa ca cred ca voi continua.chitara
Mela
Scris: Friday, February 5, 2010 9:48 AM
Nivel

cam pana cand vrei sa continui? sau vrei ca dupa ce nasti sa-i alaptezi pe amandoi? scratch
simo
Scris: Friday, February 5, 2010 1:41 PM
Nivel

Da, as vrea sa incerc cu amandoiras . Va fi cam dificiloare , dar o sa incerc. Ma gandesc ca undeva pe la 2 ani si ceva va renunta.As fi curioasa sa vorbesc cu cineva care a fost in situatia asta, dar nu cunosc pe nimeni , din pacate.scratch
monique
Scris: Friday, February 5, 2010 2:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Simo, sper sa nu te superi pentru sfatul meu, dar eu cred ca ar trebui sa lasi puiutul mic sa pape colostrul si lapticul de la tine care contine tot ceea ce este necesar dezvoltarii in aceasta faza. Casian este mare de-acum si poate gasi in mancare tot ce ii este lui necesar pentru varsta aceasta.
Gandeste-te cu ce putere si ce cantitate de laptic va papa bebe, comparativ cu cat va papa Casian.
Intarcarea este traumatizanta pentru mama si copil indiferent de vasrta (eu am alaptat-o pe Alex pana la un an jumate), dar cu cat o faci mai tarziu cu atat va va veni mai greu amandurora. Pune in balanta beneficiile si minusurile si trage o concluzie!
Te pup si sarcina usoara in continuare!
snowdrop
Scris: Friday, February 5, 2010 9:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/26/2007
Eu ma gandesc cum va reactiona puiul cel mare cand puiul cel mic va avea prioritate ... sau cel putin asa ar trebui sa aiba!
Spre binele vostru, al tuturor, te sfatuiesc sa intarci puiul cel mare!
vanina
Scris: Saturday, February 6, 2010 7:57 AM
Nivel

Inregistrat: 12/19/2008
In jurul varstei de 1 an si jumatate este cel mai traumatizant pt copil sa fie intarcat. Colostrul il va termina bebe din maternitate probabil ras, si poate va fi si Casian mai intelegator cu bebe mic si il va lasa pe el mai intai sa pape. Oricum un copil de 2 ani nu va suge non-stop. Mie mi-a povestit o mamica din parc ca ea a fost alaptata si dupa ce s-a nascut fratiorul ei, dar a zis ca el a avut probleme cu dintii din cauza asta... dar banuiesc ca daca ai grija sa iti faci analize sa vezi cum stai cu toate elementele, nu va fi nicio problema. Si ca sa nu suga prea mult Casi sa zicem, poti sa ii dai mai multa mancare sic Mult succes!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.