Achizitionare casa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Petronella
Scris: Friday, January 4, 2013 7:38 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/14/2010
Oana ce frumos ai descris tu fiecare etapa a achizitionarii locuintei voastre! bravo Sa o stapaniti sanatosi!
Eu m-am hotarat sa-mi cumpar o casa noua la aproximativ 15 km de Timisoara cu 39 de mii , de 172 mp. plus teren de 450 mp. Casa este nefinalizata de aceea si acest pret. Eu momentan dispun de 10 mii ,iar pentru restul banilor voi incerca sa fac un imprumut la banca. M-.am gandit sa fac un imprumut de 45 de mii , sa raman si cu ceva bani pentru a o termina.Daca reusesc voi incerca sa pun o poza cu casuta pe care as vrea sa o cump astept pareri,sfaturi,orice din partea voastra!

Petronella attached the following image(s):
oferta-casa-noua-p-m-casa.jpga9d4cc436caa138e66615db38a7a1611.jpg882832abd85a022dcdc6f90dfbb4610a.jpg

bereea
Scris: Friday, January 4, 2013 8:11 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Casuta e frumoasa si nu mi se pare scumpa deloc
LilianaD
Scris: Friday, January 4, 2013 9:04 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/22/2011
Petronela sa fie intr-un ceas bun. hainoroc Pretul e ok, insa cred ca o sa fie nevoie de ceva mai multi bani pentru a o finaliza. Bine...acum eu nu stiu ce utilitati ai si in ce stadiu este la interior, dar e o investitie buna si in timp le rezolvi pe toate.thumright
kali
Scris: Friday, January 4, 2013 9:26 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
E frumoasa, imi place!!newclap
mikaela
Scris: Friday, January 4, 2013 4:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Sa fie intr-un ceas bun, frumoasa casuta! love
cathy
Scris: Friday, January 4, 2013 4:37 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
Petronella, foarte frumoasa casa si desi nu cunosc preturile din Timisoara pare sa si fie un pret foarte bun.
In ceea ce priveste amenajarea, eu te sfatuiesc sa iti faci de la bun inceput un buget. Din ce ai scris ai disponibili aprox 15.000E pentru finisaje. Din experienta multor clienti iti spun ca suma poate fi insuficienta daca nu iti faci calculele foarte bine. Dar daca te organizezi bine cu bugetul, sa stii bine cat ai la dispozitie pt amenajarea bailor, a bucatariei (aici intra cei mai multi bani ras ), etc si iti faci calcule realiste, o sa fii tare multumita de rezultat.
In ceea ce priveste achizitionarea, trebuie sa ai in vedere costul actelor de vanzare-cumparare precum si costurile aferente unui credit: comisioane, evaluator, etc.
Te sfatuiesc sa fii atenta si la actele casei, sa aiba toate aprobarile, autorizatiile, proiectul sa fi fost respectat si foarte important sa aiba procesul verbal de receptia finala a costructiei. In principiu daca faci credit cu ipoteca pe aceasta casa, banca va cere si va verifica toate actele asa ca nu trebuie sa iti faci griji.
iasmina_ioana
Scris: Monday, January 7, 2013 8:21 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2011
Citind postarile Oanei mi-am aduis aminte de perioada cand am cumparat apartamentul, mult stres dar un final fericit . E foarte bine mai ales ca am trecut de la o garsoniera de 30 mp la un apartament cu patru camere de 110 mp, si de pret nu mai pot sa mai spun nimik, 29,000 E , renovat .
oanamaria
Scris: Monday, January 7, 2013 8:44 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
DA !Si eu cu nostalgie -s-a facut peste un an de cand am cumparat casuta asta frumoasa si norocoasa .
Petronella iti doresc sa iei cele mai bune decizii si sa iei casuta pe care o visezi .computerlove
Maria & Mario
Scris: Monday, January 7, 2013 9:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Cred ca ai luat o decizie super ! Cu organizarea bugetului , doar tu stii ce si cum si cat ..... ai spatiul tau, gradina ta .... si ai norocul sa ti-o aranjezi pe gustul tau !
Sa o stapanesti sanatoasa ! Foarte frumoasa !
Petronella
Scris: Thursday, January 10, 2013 6:54 AM
Nivel

Inregistrat: 12/14/2010
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri! computerlove iloveyou
Am pierdut o gramada de timp pe la banci pentru a face o cerere de imprumut si aproape toate bancile m-au refuzat,deoarece eu nu lucrez in Romania. alcool Singura banca pe care am gasit-o si care ofera imprumut persoanelor care lucreaza in strainatate, este BCR (banca pentru locuinte) prin programul Prima Casa. Am depus la ei cererea pentru imprumut,dar inca nu am toate actele necesare deoarece sunt la tradus si vor fi gata sap. viitoare. Tot raul spre bine si sper ca aceasta banca sa imi aprobe imprumutul cat mai repede posibil,deoarece proprietarul casei are nevoie urgent de bani si cu aceasta ocazie poate mai reusesc sa negociez cu el. Casa dupa cum se vede si in poze nu este finisata 100% . Casa are urmatoarele imbunatariri :camera tehnica, apa forata, canalizare trasa pana la bai si bucatarie, fosa septica , instalatie de curent si legata la retea, , interior tencuita si dat cu tinci pregatita pt vopsea lavabila. La ext. este izolata si are lambriuri la acoperi.
Vor fi destul de multe cheltuieli deoarece trebuie sa pun centrala (eu optez pe lemne) deoarece gazul este la strada si ma va costa poate dublu pentru a il trage pana la casa plus cine stie cate alte acte si aprobari .Actele tranzactiei vanzare-cumparare,notar,evaluator etc. Curs euro/lei deoarece imprumutul il fac in lei,iar casa o cumpar in euro, baile si bucataria,parchetul etc. Va fi mult de munca si foarte mult de investit,dar initial ma voi multumi sa termin o baie,bucataria si un dormitor,iar restul cu timpul si cand voi dispune de bani in cazul in care bugetul se subtiaza ras Toata familia sa oferit sa ma ajute la renovare,asa ca nu imi fac probleme in acest sens,bani sa fie.. ras In final astept raspunsul banci si mai cercetez piata imobiliara.

bulibuli
Scris: Thursday, January 10, 2013 3:32 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Succes cu Prima Casa, stiu ca mie mi-a dat mari batai de cap acest program dar atunci era chiar la inceput, poate in ultimii ani s-a mai pus la punct.. Casuta e super, dar nu mi se pare chiar ieftina (compar cu preturile din zona mea deci nu-i chiar relevant), iar ca s-o termini, interior si exterior iti trebuie mai mult de 10 mii, va trebui sa-ti stabilesti f bine prioritatile. Nu-i usor, eu una regret si acum ca nu am luat o casa terminata 100%, am tot facut pe bucati ca nu am avut banii de-odata, iar santier, iar mizerie, iar smotru si la anul de la capat... si tot mai avem una-alta. Si totul a costat mai mult decat am estimat si a durat mai mult decat am estimat.. din pacate! Iti doresc mult noroc si nervi tari!! pupici
kali
Scris: Thursday, January 10, 2013 3:56 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
bulibuli wrote:
... Nu-i usor, eu una regret si acum ca nu am luat o casa terminata 100%, am tot facut pe bucati ca nu am avut banii de-odata, iar santier, iar mizerie, iar smotru si la anul de la capat... si tot mai avem una-alta. Si totul a costat mai mult decat am estimat si a durat mai mult decat am estimat.. din pacate!

Eu nu regret ca nu am ce - nu sunt pe piata case pentru nevoile noastre sau sunt supraevaluate. Insa nu mi se pare lucru usor asta cu construitul si as fi preferat de 1000 ori sa fi avut casuta gata, doar ce sa ma fi mutat in ea. E regula asta cu costul mai mare decat estimarea initiala si cu timpul de executie care se intiiinde si se intiiinde si ai impresia ca nu se mai termina ori ca altceva nu mai faci decat casa-casa-casa-casa...
bulibuli
Scris: Thursday, January 10, 2013 4:11 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Tu ai face bine sa nu regreti vreodata.. ca ai posibilitatea sa o faci la moft!! Proiectul e de vis, ati fost atenti la toate detaliile... Eu trebuie sa accept compromisul de a fi facuta de altul, dupa gusturile lui. Parerea mea e - daca o cumperi, macar sa fie terminata sa nu te mai doara capul - sa te muti si atat. Iar daca o faci macar sa o faci asa cum vrei, fara prea multe compromisuri. Dar.. astea au fost posibilitatile, ne multumim cu ce avem. Nu ma plang, imi place casa si pana acum nu am descoperit probleme majore la ea (altii s-au trezit cu surprize de proportii dupa ce s-au mutat). Atat doar ca e greeeu cand faci treaba pe bucati si ai de-a face cu.. mesteri.. ca m-am saturat de ei ca de mere padurete!!
Bogdanbogdan
Scris: Thursday, January 17, 2013 11:19 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/17/2013
In Bucuresti pretul poate ajunge si la 100 euro/mp (in Militari, de exemplu, pe langa Militari Residence). Chiar ma intreb ce este mai rentabil - sa cumperi teren si sa faci casa de la 0 sau sa cumperi un apartament
Mamifriend
Scris: Monday, November 26, 2018 4:33 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/9/2018
Tocmai am inceput sa caut si eu o casa/apartament si pot spune ca rezonez cu multe din cele spuse mai sus! Cand incepi cautarea, in maxim doua saptamani se transforma intr-un haos imens. Eu cred ca am vazut pana acum sute de partamente pe zeci de siteuri, si asta doar in faza de selectie. Nici nu vreaus a ma gandesc cand o sa incep sa le vad la propriu pe cele pe care le-am ales.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.