Pregatirea pentru sarcina
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Thursday, June 28, 2007 10:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Pregatirea pentru o sarcina implica pregatire fizica si psihica.

Sarcina este o stare , nu o boala ; o femeie insarcinata nu este bolnava. Si totusi , veti experimenta schimbari majore pe toata perioada sarcinii. O stare generala buna inainte de sarcina va poate ajuta sa treceti mai usor peste stresul emotional si fizic al sarcinii , travaliu si nastere. Va poate ajuta de asemenea sa va pregatiti pentru a ingriji noul nascut .

STAREA GENERALA DE SANATATE

In ultimii ani, explozia tehnologiei a dus la noi medicatii , avansarea medicinei si a tratamentelor . Datorita acestor considerente , am invatat ca sanatatea la inceputul unei sarcini si pe toata perioada derularii acesteia poate avea efecte majore asupra viitoarei mame si a bebelusului in dezvoltare .
In trecut , se punea foarte mult accent pe sanatatea mamei in timpul sarcinii. Astazi , multi medici sugereaza ca sarcina sa fie luata in considerare ca avand o durata de 12 luni in loc de 9 luni. Asta include o perioada de minim 3 luni pentru pregatirea viitoarei mame . Pregatirea corpului printr-o stare de sanatate buna conduce catre o sarcina sanatoasa si catre un bebelus sanatos.

PREGATIREA PENTRU SARCINA

Urmeaza cateva sfaturi importante ce trebuie urmate inainte de a ramane insarcinata . Daca mai aveti intrebari sau va ingrijoreaza ceva , este indicat sa discutati cu medicul dumneavoastra .

- Atingeti greutatea corporala ideala cu cel putin 3 luni inainte de a ramane insarcinata . Sanatatea copilului dumneavoastra este legata de greutatea pe care o aveti atunci cand ramaneti insarcinata . Femeile insarcinate cu greutatea prea mare prezinta risc crescut pentru presiune sanguina crescuta si diabet gestational ; de asemenea prezinta risc crescut de a naste prin cezariana . Femeile cu greutate scazuta fata de normal pot intampina greutati in a ramane insarcinate ; copii nascuti de femei cu greutate scazuta sunt de cele mai multe ori nascuti prematur sau cu o greutate scazuta .
- Incepeti sa luati vitamine prenatale si opriti administrarea vitaminelor pe care le luati zilnic. Mai multe vitamine nu sunt bune in aceasta situatie .
- Incepeti un program de exercitii cu regularitate si incercati sa il respectati. Exercitiile moderate inainte de a ramane insarcinata si continuarea acestora si pe perioada sarcinii va poate ajuta foarte mult.
- Discutati despre medicamentele pe care le luati cu regularitate cu medical dumneavoastra pentru a afla daca mai puteti continua administratea acestora.
- Asigurati-va ca orice situatie medicala cronica de care suferiti este sub control.
- Lasati-va de fumat si evitati fumul de tigara .
- Nu mai consumati alcool
- Verificati-va imunitatea la rubeola si varsat de vant. Daca aveti nevoie de vaccinare , aflati cat trebuie sa asteptati dupa ce sunteti vaccinata pentru a incerca sa ramaneti insarcinata .
- Programati orice teste medicale sau radiografii inainte de a intrerupe metodele de contraceptie.
- Aveti grija cu administrarea de duplimente dietetice sau plante . Anumite plante pot interactiona cu incercarea dvs de a ramane insarcinata .
- Incepeti administrarea de acid folic ( 400mcg pe zi este recomandat ). Acidul folic poate preveni aparitia anomaliilor de la nivelul creierului sau al coloanei vertebrale , anomalii denumite anomalii ale tubului neural. A fost de asemenea demonstrat ca nivelul scazut de acid folic poate creste riscul de pierdere al sarcinii.Aveti nevoie sa incepeti administrarea de acid folic inainte de a ramane insarcinata deoarece aceasta va va proteja in primele 28 de zile ale sarcinii. Deoarece poate nu veti stii cand veti ramane insarcinata , incepeti administrarea de acid folic de indata ce veti intrerupe metoda de contraceptie sip e toata perioada in care incercati sa concepeti .
- Rugati medicul sa verifice nivelul dumneavoastra de fier. Nu este de dorit sa aveti deficienta de fier inainte de a ramane insarcinata - aceasta situatie va poate face sa va simtiti si mai obosita de cat este normal pe toata perioada sarcinii.
- Verificati-va nivelul colesterolului ; nivelul crescut al colesterolului se poate scade cu o dieta bogata in fibre si cu alimente cu grasime saturate scazuta . Nivelul crescut al colesterolului poate conduce la presiune sanguina crescuta in timpul sarcinii.
- Ramaneti sanatoasa ; incercati sa evitati infectiile . Spalati mainile frecvent , lasati pe altcineva sa schimbe nisipul pisicii , mancati alimente care sunt bine preparate si evitati situatiile in care exista riscul de a fi expusa infectiilor.
- Evitati contactul cu chimicale puternice atat acasa cat si la locul de munca
- Incercati sa eliminati stresul inutil din viata dumneavoastra
- Efectuati un control dentar complet ; bolile paradontale trebuie sa fie sub control. Bolile paradontale in perioada sarcinii pot conduce la greutate scazuta a noului nascut
- Efectuati un test HIV
- Aflati grupa sanguina a dumneavoastra si a tatalui
- Impreuna cu partenerul dumneavoastra scrieti istoricul medical al familiei
- Ganditi-va cum se va incadra viitoarea sarcina in planurile dumneavoastra de viitor ( educatie , cariera , calatorii )
- Asigurati-va ca aveti toate asigurarile achitate la zi pentru a putea beneficia de asistenta medicala necesara monitorizarea sarcinii si la nastere

Unele dintre sfaturile de mai sus pot fi dificil de urmat in timpul sarcinii. Este bine sa faceti aceste lucruri inainte de a ramane insarcinata pentru a stii daca sunteti sanatoasa si ni va fi nevoie sa va faceti griji in legatura cu riscurile ce pot apare pe toata perioada sarcinii.Este de asemenea indicat ca pana nu urmati toate cele de mai sus sa nu intrerupeti metodele contraceptive .

GASIREA UNUI MEDIC

Este indicat sa va cautati un medic inainte de a ramane insarcinata . Programati-va la un consult si discutati planurile de sarcina . Astfel veti stii ca atunci cand veti ramane insarcinata sunteti in perfecta stare de sanatate .
Este posibil sa aveti o conditie medicala care sa necesite atentie inainte de a ramane insarcinata . Daca nu veti da atentie acesteia inainte de incerca sa concepeti , aceasta poate afecta abilitatea de a ramane insarcinata . Este posibil sa fie nevoie sa schimbati medicamentatia pe care o folositi in mod obisnuit sau sa faceti schimbari in modul de viata .

Teste pentru dumneavoastra :

Un control medical general inainte de a ramane insarcinata va ajuta sa fiti sigura ca nu va veti confrunta cu probleme medicale pe tot parcursul sarcinii. Un examen Papanicolau si un examen al sanilor sunt indicate . Testele de laborator ce trebuie inainte de sarcina includ teste pentru Rubeola , grupa sanguina si factorul Rh. Daca aveti peste 35 de ani efectuarea unei mamografii este de asemenea indicata. Daca ati fost expusa la HIV sau hepatita , rugati medicul sa efectueze si teste specifice pentru aceste boli. Daca aveti in istoricul medical al familiei si alte probleme cum ar fi diabetul , intrebati medicul daca este necesara efectuarea de teste suplimentare . Daca aveti alte probeleme medicale cronice cum ar fi anemie sau avorturi spontane, este posibil ca medicul sa va sugereze si alte teste specifice .

Radiografii si alte tipuri de scanari

Daca doriti sa ramaneti insarcinata , efectuati un test de sarcina inainte de a efectua orice tip de examen care implica radiatii, inclusiv lucrari dentare . Teste care implica radiatii includ radiografii , RMN si MICRO. Folositi metode contraceptive sigure inainte de a efectua aceste teste pentru a fi sigura ca nu sunteti insarcinata .

Teste premergatoare sarcinii

Medicul poate solicita efectuare mai multor teste inainte de a ramane insarcinata in functie de problemele medicale curente si de istoricul familiei . Acestea pot include :
- examen fizic
- examen Papanicolau
- examen al sanilor ( si mamografie daca aveti peste 35 ani )
- test pentru depistarea Rubeolei
- test pentru stabilirea grupei sanguine si a factorului Rh
- HIV ( daca ati fost expusa factorilor de risc )
- Hepatita ( daca ati fost expusa factorilor de risc )

Un alt test care se poate efectua inainte de a ramane insarcinata este testul de diagnostic genetic preimplantare ; acesta este efectuat inainte de efectuarea unei fertilizari in vitro. La fertilizarea in vitro , un embrion este creat inafara uterului ( in vitro )prin fertilizarea unui ovul care dupa aceea este implantat in uterul viitoarei mame . Prin acest test , cateva celule sunt prelevate pentru testarea genetica inainte ca embrionul sa fie implantat , pentru a se identifica gene care pot fi responsabile pentru cateva probleme ereditare grave .Scopul este selectarea de embrioni sanatosi pentru pentru implantare si evitarea de maladii genetice serioase . Tehnica a fost utilizata pentru a se diagnostica : sindromul Down , distrofia musculara Duchenne , hemofilia , maladia Tay-Sachs si sindromul Turner. Un embrion normal ( neafectat ) va fi implantat in uter si va fi lasat sa se dezvolte pana la termen ( pana la nastere ).

PROBLEME MEDICALE CURENTE

Inainte de a ramane insarcinata , examinati-va stilul de viata , dieta , activitatea fizica si orice problema cronica pe care o aveti cum ar fi : presiune sanguina crescuta sau diabet. Spuneti medicului despre medicamentele pe care le luati frecvent .

Anemia :
Anemia reprezinta cantitatea scazuta de hemoglobina care transporta oxigen catre celulele corpului . Simptomele includ slabiciune , oboseala , probleme de respiratie si piele palida . Este posibil sa dezvoltati anemie pe parcursul sarcinii chiar daca nu ati fost anemica inainte de a ramane insarcinata . Atunci cand sunteti gravida , bebelusul va folosi foarte mult din fierul si depozitele de fier ale organismului dumneavoastra . Daca aveti nivelul scazut de fier la inceputul sarcinii , sarcina va poate transforma intr-o persoana anemica . Solicitati un examen complet al sangelui inainte de sarcina .
Daca in istoricul familiei exista cazuri de anemie ( talasemie ,etc )discutati despre aceste cazuri cu medicul dumneavoastra inainte de a ramane insarcinata . Daca luati frecvent medicamente pentru tratarea diferitelor tipuri de anemie , intrebati medicul daca mai puteti continua administrarea acestora in perioada in care doriti sa concepeti. Nu se stie daca aceasta medicatie este sau nu sigura in perioada sarcinii.

Astmul
Astmul afecteaza aproximativ 1% din femeile insarcinate . Jumatate din aceste femei cu astm nu observa nici o schimbare in ceea ce priveste asmul pe perioada sarcinii.Pentru 25% dintre femei situatia se imbunatateste iar pentru 25% situatia se inrautateste.Cele mai multe medicamente prescrise pentru tratarea astmului sunt sigure de administrat in timpul sarcinii dar este indicat sa discutati acest aspect cu medicul dumneavoastra . In timp ce incercati sa ramaneti insarcinata sau pe perioada sarcinii incercati sa evitati pe cat posibil situatiile care va pot provoca crize astmatice. Incercati sa tineti astmul sub control inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata.

Vezica si Rinichii
Infectiile la vezica urinara , denumite infectii ale tractului urinar pot apare frecvent in timpul sarcinii. Daca o astfel de infectie nu este tratata , poate cauza infectii ale rinichilor . Infectiile tractului urinar si cele ale rinichilor pot fi asociate cu nasterea prematura. Daca ati avut in trecut infectii ale rinichilor sau infectii repetate ale tractului urinar , este cazul sa va faceti o evaluare completa inainte de a ramane insarcinata .Pietrele la rinichi pot de asemenea crea probleme in timpul sarcinii. Deoarece acestea provoaca durere , poate deveni dificil sa diferentiati durerea provocata de pietrele la rinichi sau alte probleme care pot apare in timpul sarcinii. Pietrele la rinichi pot cauza de asemenea infectii ale tractului urinar sau ale rinichilor.Daca ati suferit interventii chirurgicale la vezica sau la rinichi , ati avut o problema majora a rinichilor sau stiti ca functia rinichilor este mai putin normala , spuneti acest lucru medicului. Poate fi necesar sa va fie evaluata functia rinichilor inainte de a ramane insarcinata .

Cancerul
Daca ati suferit de orice tip de cancer in trecut , spuneti acest lucru medicului cand planificati sa ramaneti insarcinata sau imediat ce ati aflat ca sunteti insarcinata . Medicul poate lua decizii cu privire la ingrijiri speciale si individualizate in ceea ce va priveste pe perioada sarcinii.

Diabetul

Diabetul este o afectiune care poate avea efecte serioase in timpul sarcinii. Statistic , femeile cu diabet au avut perobleme in timpul sarcinii , dar , cu un control sever , femeile care sufera de diabet pot astazi sa duca la bun sfarsit o sarcina sanatoasa. Daca diabetul nu este sub control atunci cand ramaneti insarcinata , riscul de a naste un copil cu probleme creste de 5 ori.
Daca suferiti de diabet poate fi dificil sa ramaneti insarcinata . De asemena creste si riscul de a pierde sarcina sau de a naste un copil cu probleme . Riscurile pot fi diminuate printr-un control riguros al zaharului din sange in timpul sarcinii. Daca diabetul nu este controlat , combinatia dintre diabet si sarcina poate deveni periculoasa pentru copil. Multe dintre problemele cauzate de diabet apar in timpul primului trimestru ( primele 13 saptamani de sarcina ) si pot afecta intreaga sarcina .
Sarcina poate afecta diabeticele prin cresterea cresterea nevoii de insulina a corpului dumneavoastra . Insulina face posibila utilizarea zaharului din organism.Majoritatea medicilor recomanda sa aveti diabetul sub control cu cel putin 2 – 3 luni inainte de a ramane insarcinata .Controlarea diabetului poate insemna verificarea nivelului de zahar din sange chiar si de cateva ori pe zi. Daca nu aveti diabet inainte de a ramane insarcinata si apare in timpul sarcinii , acesta se va numi diabet gestational.

Bolile de inima

In timpul sarcinii , activitatea inimii creste cu 50%. Daca suferici de orice problema a inimii , spuneti medicului inainte de a ramane insarcinata . cateva din problemele cardiace cum ar fi prolapsul de valva mitrala , pot fi serioase in timpul sarcinii si pot necesita antibiotice in timpul nasterii. Alte probleme ale inimii , cum ar fi problemele cardiace congenitale , va pot afecta serios sanatatea . Medicul se poate pronunta impotriva unei sarcini in aceste cazuri. Intrabati medicul despre orice problema cardiaca pentru a se evita eventualele complicatii inainte de de a ramane insarcinata

Hipertensiunea
Hipertesiunea sau presiunea ridicata a sangelui poate cauza probleme femeii insarcinate si copilului nenascut. Pentru femeie aceste probleme pot fi : dureri de cap , probleme ale rinichilor , etc. Pentru un copil in dezvoltare , presiunea crescuta a sangelui mamei poate duce la un nivel scazut de sange catre placenta , rezultand astfel un copil mai mic .Daca aveti suferiti de hipertensiune inainte de sarcina , trebuie sa monitorizati foarte atent tensiunea sanguina pe toata perioada sarcinii. Cateva dintre medicamentele recomandate pentru hipertensiune se pot lua in timpul sarcinii , altele nu .Nu opriti administrarea de medicamente sau micsorati doza obisnuita fara sa consultati inainte un medic in aceasta privinta ! Acest lucru poate fi periculos pentru dumneavoastra .Daca planificati sa ramaneti insarcinata , intrebati medicul daca medicamentele pe care le luati sunt sigure in timpul perioadei de conceptie si in timpul sarcinii.

Migrenele
Aproape 15 – 20% din femeile insarcinate sufera de migrene.Multe dintre femeile insarcinate observa o amenlioare a acestora in timpul sarcinii.Daca trebuie sa luati medicamente pentru migrene in timpul sarcinii , consultati medicul inainte de a incepe administrarea acestora pentru a afla daca acestea sunt sigure.

Alte probleme medicale
Orice alte boli cronice specifice pot afecta sarcina. Daca suferiti de o boala cronica sau luati in mod regulat orice medicament discutati cu medicul dumneavoastra despre acestea .

SURSA
sousourel
Scris: Thursday, June 28, 2007 10:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Apropo de afectiuni cronice, ameliorate in sarcina..alergiile, in cazul meu. Din pacate sunt ereditare si predispozitia pt alergie a fost mostenita si de V.
Kiki
Scris: Thursday, June 28, 2007 10:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Imi pare rau ca V te-a mostenit! plans plans Sper sa tineti alergiile sub control. Pupici voinicului!
MNiko
Scris: Thursday, June 28, 2007 10:57 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Am si eu o intrebare legata de alergii. Daca pana sa raman gravida nu eram alergica dar de jumatate de an am facut de 2 ori alergii destul de urate, e posibil ca sa ma mosteneasca si CRistina, sau doar eventual urmatorii copii?
mihaela75
Scris: Friday, June 29, 2007 1:49 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Pe mine sarcina m-a vindecat de polipi...incredibil.De cand ma stiu am purtat picaturile in buzunar .Cum am nascut gata,nici in ziua de azi, dupa 8 ani nu mai am probleme firstprize
Viki
Scris: Tuesday, August 21, 2007 2:31 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Buna fetelor,

Sunt nou venita pe aici si as avea nevoie de un sfat, ma puteti ajuta?


A facut cineva intrerupere de sarcina (cu prima sarcina) si pe urma a ramas insarcinata fara probleme?

E o temere veche de-a mea...

Multumesc mult! Va pup.
anaxena1
Scris: Tuesday, August 21, 2007 5:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/20/2007
Mesaje: 88
Viki wrote:
A facut cineva intrerupere de sarcina (cu prima sarcina) si pe urma a ramas insarcinata fara probleme? E o temere veche de-a mea...


Da, eu am 3 intreruperi de sarcina...daca nu cumva ai avut ceva probleme ar trebuie sa fie ok...oricum un consult ginecologic te va mai linisti.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 21, 2007 10:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Eu stiu ca kiar si numai o singura intrerupere si in anumite cazuri poate crea probleme, de la sensibilitate uterina (care poate degenera in avort spontan, contractii timpurii, probleme in a tine sarcina pana la termen, nastere prematura) pana la sterilitate.Totul este relativ si depinde numai si numai de organismul femeii si poate intr-o mica masura de cum a fost ea kiuretata.
mihaela75
Scris: Wednesday, August 22, 2007 2:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Viki, hai ca-ti spune iepuroaica ras ,daca ai organismul destinat spre procreere ca al meu banghead nu ai probleme. Am avut si eu un avort de domnisoara, am facut chist dupa asta si tot vad ca acuma nu ma mai opresc din ploduit maseluta Intr-adevar la chiuretaj m-a sfatuit medicul sa las bebele ca e prima sarcina si e cu riscuri, dar cred ca asa zice tuturor.scratch
MNiko
Scris: Wednesday, August 22, 2007 5:46 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
mihaela75 wrote:
Viki, hai ca-ti spune iepuroaica ras ,daca ai organismul destinat spre procreere ca al meu banghead nu ai probleme.Am avut si eu un avort de domnisoara , am facut chist dupa asta si tot vad ca acuma nu ma mai opresc din ploduit maseluta Intr-adevar la chiuretaj m-a sfatuit medicul sa las bebele ca e prima sarcina si e cu riscuri dar cred ca asa le zice la toate .scratch

Ce bine ar fi daca le-ar zice la toate si ar zice toti. Am o prietena care a ramas gravida imediat ce si-a inceput viata sexuala si cum nu putea sa-l pastreze atunci, a facut un chiuretaj. Nu i-a spus nimeni la ce riscuri se expune renuntand la prima sarcina. Din fericire pt ea, atunci cand s-a casatorit a reusit sa ramana gravida iar si are un copil minunat acum, dar pana n-a ramas insarcinata a trait cu frica in san ca exista posibilitatea sa nu mai poata avea copii.
Viki
Scris: Monday, August 27, 2007 10:08 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, September 19, 2007 10:50 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
MNiko wrote:
Am si eu o intrebare legata de alergii. Daca pana sa raman gravida nu eram alergica dar de jumatate de an am facut de 2 ori alergii destul de urate, e posibil ca sa ma mosteneasca si CRistina, sau doar eventual urmatorii copii?


Atata timp cat unul din parinti sau bunici prezinta teren alergic, exista sanse ca si copilul sa dezvolte aceste alergii sau oricare alta forma de alergie.La fel de bine se poate ca copilul sa fie in siguranta si sa nu dezvolte alergii, daca alergia parintelui/bunicului a fost dobandita pe pparcursul vietii si nu a avut-o d ela nastere.

In general alergiile se transmit de la bunici la nepoti, si mai rar de la parinte la copil (curios, dar adevarat)!

Daca unul din copii este alergic, sansele ca si urmatorii copii sa fie alergici este destul de mare.

Matei este alergic, la fel ca si bunicul din partea tatalui.Daca as mai avea un copil, la primul simptom alergic l-as da pe homeopatie, la fel cum am facut si cu Matei.PLus ca inca din timpul sarcinii mama poate sa urmeze un tratament homeopat pt intarirea sistemului imunitar.
MNiko
Scris: Wednesday, September 19, 2007 10:06 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
stele_pe_cer wrote:


Atata timp cat unul din parinti sau bunici prezinta teren alergic, exista sanse ca si copilul sa dezvolte aceste alergii sau oricare alta forma de alergie.La fel de bine se poate ca copilul sa fie in siguranta si sa nu dezvolte alergii, daca alergia parintelui/bunicului a fost dobandita pe pparcursul vietii si nu a avut-o d ela nastere.

In general alergiile se transmit de la bunici la nepoti, si mai rar de la parinte la copil (curios, dar adevarat)!

Daca unul din copii este alergic, sansele ca si urmatorii copii sa fie alergici este destul de mare.

Matei este alergic, la fel ca si bunicul din partea tatalui.Daca as mai avea un copil, la primul simptom alergic l-as da pe homeopatie, la fel cum am facut si cu Matei.PLus ca inca din timpul sarcinii mama poate sa urmeze un tratament homeopat pt intarirea sistemului imunitar.


Merci de raspuns Stele.
sousourel
Scris: Wednesday, September 19, 2007 10:20 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
stele_pe_cer wrote:


Atata timp cat unul din parinti sau bunici prezinta teren alergic, exista sanse ca si copilul sa dezvolte aceste alergii sau oricare alta forma de alergie.La fel de bine se poate ca copilul sa fie in siguranta si sa nu dezvolte alergii, daca alergia parintelui/bunicului a fost dobandita pe pparcursul vietii si nu a avut-o d ela nastere.


Din cate stiu eu alergiile se dezvolta pe un fond hiperreactiv pe care il ai sau nu si care se manifesta in raport de anumiti alergeni, asa ca...daca e sa fie in familie vreo persoana alergica sau predispusa..aia e, trebuie sa eviti contactul cu alergenii cei mai agresivi

stele_pe_cer wrote:
In general alergiile se transmit de la bunici la nepoti, si mai rar de la parinte la copil (curios, dar adevarat)!


Ma indoiesc ca e regula..in cazul meu, aveam o matusa alergica, iar fi-meu se pare ca m-a mostenit pe mine

stele_pe_cer wrote:
...PLus ca inca din timpul sarcinii mama poate sa urmeze un tratament homeopat pt intarirea sistemului imunitar.


Ma repet, sistemul imunitar e hiperreactiv, in cazul alergiilor, deci nu inteleg ce rost ar avea sa-l stimulezi. Din pacate, exista cateva cai batute in tratarea/ ameliorarea lor, intre care tratamentul simptomatic si desensibilizarea. Personal, am ales produsele naturiste combinate cu medicamente, pt cazuri de urgenta. Prafurile de plante i le-am dat si lui Victor, renuntand la Claritine, recomandat de medic
stele_pe_cer
Scris: Thursday, September 20, 2007 9:10 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
sousourel wrote:


Din cate stiu eu alergiile se dezvolta pe un fond hiperreactiv pe care il ai sau nu si care se manifesta in raport de anumiti alergeni, asa ca...daca e sa fie in familie vreo persoana alergica sau predispusa..aia e, trebuie sa eviti contactul cu alergenii cei mai agresivi.


Numai sa depistezi alergenii "cei mai agresivi".La noi nu exista un singur alergen agresiv, ci ...mai multi, si la fel de agresivi, adica efectul este acelasi la toti.In prvinta "fondului hiperreactiv", ce pot spune este ca acest fond poate fi de la inceput hiperreactiv sau poate deveni pe parcurs.Adica nu este o regula ca alergia sa debuteze la cateva luni de viata sau in copilarie, ea poate veni kiar la maturitate.Sau poate fi o alergie dobandita profesional.


sousourel wrote:
Ma indoiesc ca e regula..in cazul meu, aveam o matusa alergica, iar fi-meu se pare ca m-a mostenit pe mine


NU este regula, doar ca sunt sanse mai mari ca alergiile sa se transmita de la bunic la nepot, decat de la mama/tata la copil.Au facut astia niste studii la care eu nu am participat ca eram prea obositahohot !


sousourel wrote:
Ma repet, sistemul imunitar e hiperreactiv, in cazul alergiilor, deci nu inteleg ce rost ar avea sa-l stimulezi. Din pacate, exista cateva cai batute in tratarea/ ameliorarea lor, intre care tratamentul simptomatic si desensibilizarea. Personal, am ales produsele naturiste combinate cu medicamente, pt cazuri de urgenta. Prafurile de plante i le-am dat si lui Victor, renuntand la Claritine, recomandat de medic


In timpul sarcinii, cum am spus, poti intari sistemul imunitar al mamei si implicit al fatului.Deci, nu stimulezi nimic in sensul rau.Se stie ca imunitatea presoanelor alergice este mai scazuta decat a celorlati oameni, de aceea poate ca o intarire imunitara intrauterina nu are ce sa strice.Nu garanteaza nici preintampinarea unor alergii, e drept.Insa de cum se naste, sugarul poate fi tratat homeopat (cu sau fara succes).

sousourel wrote:
Din pacate, exista cateva cai batute in tratarea/ ameliorarea lor, intre care tratamentul simptomatic si desensibilizarea.


Din pacate acele "cai" mai mult sau mai putin batute eu inca nu le-am aflat (asta nu inseamna ca ele nu exista, ci doar ca medicii doar au dat din umeri si m-au informat ca alergiile nu se stie de ce apar si nu se trateazaplans ).IMi se tot spune ca alergiile nu se vindeca definitiv (alopat vorbind) si se pot ameliora temporar.Insa noi am reusit homeopat sa avem luni de zile de liniste fara eruptii la alimentele la care il stiam pe Matei alergic.Si pun totul pe seama remediilor homeoptate, ca am vazut cu okii mei cum sub tratament homeopat i-au aparut eruptii similare cu cele din trecut si fara a apela la cortizon si alte medicamente alopate eruptiile sa treaca de la sine, lucru care ne bucura foarte tare.Nu stiu cat e eficienta este homeopatia in alte domenii, dar in privinta alergiei lui Matei a dat rezultate.

Sanatate mult lui Victor si...sa treaca alergia cat mai repede si definitiv!Apropos, tot "unii" spun ca alergicii au un codeficient de inteligenta peste medieras !Imi place sa cred ca asa ehohot !
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.