Suc de soc
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anaida
Scris: Wednesday, May 31, 2006 12:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
N-am prea stiut unde sa incadrez aceasta reteta, pentru ca nu avem un topic dedicat bauturilor, asa ca l-am bagat la fructe.
Iata cum am facut eu sucul de soc.
Intr-un borcan de 8l am pus un pumn mare de flori de soc (clatite sub jet de apa rece), apx 1kg de zahar (cam 800g si a iesit foarte dulce), o lamaie taiata felii, o jumatate cubulet drojdie si am umplut cu apa calda. Am pus compozitia ieri dimineata iar azi am baut din el. Am amestecat de cateva ori cu lingura de lemn(parca s-a facut cam repede, cred ca din cauza ca a fost foarte cald in casa). Azi il voi strecura si-l voi pune la rece.
Din cate imi amintesc, mama facea si a doua tura cu aceleasi flori....repeta ingredientele, mai putin socul.
A iesit foarte bun, ii place si lui Razvan.
delfinasa
Scris: Wednesday, June 14, 2006 7:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Diana, bine c-ai pus reteta ca am gasit si eu soc in parc la noi, l-am uscat acum cateva zile si chiar vreau sa fac socata si nu stiam reteta. Thanks!pupici
leut
Scris: Thursday, June 15, 2006 6:53 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Da Anaida si eu tot de doua ori folosesc florile dar mai pun o mana de flori proaspete si vreau sa-ti spun ca a doua oara parca e mai buna socata!
Pana acum nu m-am uitat dupa flori dar negresit o sa ma duc in piata sa cumpar.
yes
Anaida
Scris: Thursday, June 15, 2006 7:32 AM
Nivel

Pai ai grija, ca s-ar putea sa nu mai gasesti ca s-a cam trecut socul!
Ely
Scris: Thursday, June 15, 2006 11:59 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Anaida aceasta licoare e buna pentru ceva anume (ficat,rinichi etc)sau este doar o bautura pe care o poti bea oricand?pupici
Roxanel
Scris: Thursday, June 15, 2006 12:08 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Ely wrote:
Anaida aceasta licoare e buna pentru ceva anume (ficat,rinichi etc)sau este doar o bautura pe care o poti bea oricand?pupici

Noi o beam oricand. Dar cred ca are efect depurativ... anul asta n-am facut ca nu am gasit soc. Dar acum doi ani il culegeam din cimitirul de langa casa ... ce sinistru uff
delfinasa
Scris: Tuesday, June 20, 2006 5:42 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Roxanel, nu te mai gandi de unde l-ai cules...daca imi amintesc bine, noi culegeam urzici de langa un sant comunal, pe unde treceau animale si-si lasau "urme", acolo era pamantul fertil si cresteau niste urzici buuuneee...acum eu am gasit soc in parc si se uita lumea la mine cum atacasem bietul copacel pentru cateva flori si m-am simtit si prost ca parca furam ceva sub ochii lor.
mihaela75
Scris: Tuesday, June 20, 2006 6:46 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Si eu am descoperit o sursa de soc...oareNu stiu cum sa atac ca e chiar in curtea din fata blocului ,pt. ornament ras Poate trebuie sa cer voie de la admin. nici nu stiu.Poate ma trezesc cu vreo amenda.Vad eu ce fac , poate operez noapteahohot
Anaida
Scris: Tuesday, June 20, 2006 9:03 PM
Nivel

Ely wrote:

Eu am baut-o intotdeauna de placere!!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.