Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Sexul in timpul sarcinii
Subiectul sexului pe perioada sarcinii nu este unul prea discutat, aceasta si pentru ca educatia si cultura noastra tind sa disocieze femeia gravida de sexualitate. Separarea intre functia de reproducere si latura placerii si a jocului in sexualitate duce la o inhibare a comunicarii erotice in multe cupluri. Este firesc insa sa iti pui unele intrebari legate de oportunitatea raporturilor fizice in timpul celor 9 luni. Exista temerea, atat printre femei cat si printre barbati, ca penetrarea sau orgasmul pot dauna fatului sau viitoarei mame, sau ca fatul " vede ce se intampla ". De asemenea, unele gravide se pot simti mai putin dezirabile datorita transformarilor prin care trece propriul trup, sau pur si simplu li se pare incomod sa faca dragoste in aceasta situatie, iar partenerii lor pot interpreta aceste retineri drept o lipsa de interes.
Realitatea este ca fatul este bine protejat de lichidul amniotic, de sacul amniotic si de peretii rezistenti ai uterului ; in plus, intrarea in canalul cervical este " sigilata " de un dop de mucus cervical. Sexul nu este deci considerat un pericol pentru o sarcina normala.
Singura recomandare pe care o dau ginecologii este evitarea raporturilor sexuale in acele zile ale lunii in care in mod normal ar fi trebuit sa apara menstruatia -aceasta pentru ca in acea perioada uterul poate avea contractii ce s-ar accentua in cazul stimularii sexuale- si in ultimele saptamani inainte de nastere deoarece s-a constatat ca sperma contine o substanta, prostaglandina, care poate induce demararea travaliului.
In anumite circumstante totusi, raporturile sexuale sunt contraindicate : - in prezenta riscului de avort spontan (in primul trimestru) - in prezenta riscului de nastere prematura - in cazul in care s-a diagnosticat placenta previa (pozitionata in partea inferioara a uterului in asa fel incat se afla aproape de sau acopera cervixul) - daca se constata o scurgere a lichidului amniotic sau daca colul uterin s-a dilatat prematur - in cazul sarcinii multiple (gemeni, tripleti )
Sa vedem insa cum oscileaza dorinta sexuala a femeii in stagiile sarcinii. In general, simptomele primului trimestru : greturi, oboseala, sensibilitatea sanilor, nevoia de a urina mai des si schimbarile hormonale determina o scadere a dorintei. Al doilea trimestru e cel mai linistit : tulburarile dispar, ca si temerile legate de un avort spontan, sporeste nevoia de intimitate, astfel ca se inregistreaza o crestere a libidoului. Datorita fluxului ridicat de sange din zona pelviana organele genitale pot deveni mai sensibile si mai receptive la stimulii sexuali, secretiile vaginului sunt mai abundente facilitand lubrifierea, orgasmele pot fi mai dese si mai intense. Catre luna a saptea dorinta poate diminua din nou tot din cauze hormonale (progesteron marit) sau psihologice : anticiparea nasterii, femeia nu se mai simte atragatoare, etc.
Pe masura ce sarcina inainteaza si burtica creste devine necesara adoptarea unor pozitii mai comode , care nu permit apasarea uterului prin greutatea barbatului si nici o penetrare prea adanca. Se va renunta la clasica imbratisare a misionarului si se vor prefera alte pozitii: femeia deasupra- putand astfel controla adancimea penetrarii, pozitia intinsi pe o parte, cu partenerul in fata sau in spatele femeii, penetrarea din pozitia asezat a barbatului, pozitia in care femeia sta intinsa la marginea patului cu genunchii indoiti iar barbatul in fata in picioare, sau in genunchi. Pastrati-va simtul umorului si explorati moduri diferite de a trai intimitatea in cuplu.
Important este sa existe un dialog permanent intre parteneri si daca totusi va veti simti inhibati si vi se pare deplasat sa traiti o sexualitate completa nu trebuie uitat ca exista toate celelalte manifestari intime: saruturi, imbratisari, mangaieri, care mentin o comunicare corporala intre parteneri. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Fetelor, daca tot s-a deschis acest subiect, pot sa va spun ca mi-e mila de barbatul meu. Pe perioada sarcinii nu am avut deloc apetit sexual si sotul a inteles " problema "...
Prietenei mele, pe timpul sarcinii i s-a deschis apetitul sexual, daca se putea in fiecare zi , ea era super fericita...acum depinde cred de fiecare...
|
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Maaama, ce pofta aveam eu!!! Exceptie....partea cu greturile...si in ultima luna, ca era mai greu, dar tot nu renuntam!...asa ca barbatu-meu a fost un fericit! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Anaida wrote:Maaama, ce pofta aveam eu!!! Exceptie....partea cu greturile...si in ultima luna, ca era mai greu, dar tot nu renuntam!...asa ca barbatu-meu a fost un fericit!
Noi suntem doi iepurasi care o facem oricum, oricand dar nu si oriunde Asa ca ne-am dragalit si in sarcina cu 24 de ore inainte de a naste.
Sexul in sarcina depinde mult de parteneri. Cred ca daca graviduta nu se simte in largul ei si libidoul este mic atunci sotul trebuie sa o respecte si sa astepte. Ca doar sarcina nu dureaza o vesnicie si sa vedeti ce chef nebun va vine dupa ce ai copil in patut dormind ca un ingeras! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sarcina aduce cu sine inca de la inceput o serie de schimbari in viata sexuala a cuplului, pe de o parte, datorita transformarilor hormonale care intervin din momentul in care femeia ramine insarcinata, iar pe de alta parte, datorita aspectelor emotionale speciale care apar.
Momentul confirmarii sarcinii reprezinta inceputul "calendaristic" al acestor schimbari. Libertatea de a face sex, fara a mai trebui luate masuri de protectie prin folosirea de anticonceptionale, ca si bucuria de a "visa" impreuna la viitorul copil, da o conotatie deosebita relariilor sexuale din aceasta perioada.
Exista insa si cupluri care incep sa se teama ca aspectele legate de viata lor sexuala intima ar putea sa puna in pericol viata viitorului lor copil, motiv pentru care ele recurg la o abstinenta totala. Am intalnit de-a lungul practicii mele profesionale, femei care mi-au povestit ca au intrerupt orice relatie sexuala cu partenerul lor, din momentul in care au aflat ca sunt gravide, pana la sfarsitul perioadei de lauzie, adica la patruzeci de zile dupa nastere.
Aceasta atitudine este exagerata si complet nejustificata din punct de vedere medical, atata timp cat nu exista o recomandare speciala in acest sens din partea medicului de familie sau a obstetricianului. Apetitul sexual deosebit pe care-l simt unele femeii in sarcina nu trebuie ascuns sau considerat "o rusine", deoarede el se explica din punct de vedere medical prin producerea unor hormoni specifici in organismul femeii in aceasta perioada. Este vorba de "endorphine", ele fiind cele care contribuie la aparitia acestor senzatii deosebite, care meresc sentimentul de placere al femeii in timpul actului sexual.
Cu certitudine ca pe masura ce sarcina progreseaza, se poate ca treptat sa inceapa sa apara un disconfort, cauzat de kilogramele in plus pe care femeia incepe sa le ia. Din acest motiv este bine ca mai ales in ultimile luni sarcina, partenerii sa tina cont de ele si sa apeleze la folosirea unor pozitii sau atitudini adecvate acestei perioade.
In ultima luna de sarcina, preocupati de apropierea momentului nasterii, de obicei, cei mai multi parteneri raresc sau chiar intrerup relatiile sexuale, ele reluandu-se la aproximativ sase saptamani dupa nastere. Perioada de abstinenta dupa nastere este recomandabil sa fie respectata, deoarece este perioada in care organismul femeii isi revine dupa nasterea copilului la normal.
Incercati sa considerati transformarile majore care se petrec cu corpul d-voastra in timpul sarcinii ca pe ceva normal, in care in cele mai multe cazuri statusul de sanatate nu este afectat si in masura in care nu exista o recomandare speciala din partea medicului care va ingrijeste, sa incercati sa duceti o viata sexuala normala, adaptata acestei perioade.
|
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu acuma pe ultuma suta parca am hormonii mai saltareti.Stau calare pe bietul om ca doar doar primesc si eu ceva...dar el nu si nu Intr-o zi l-am pus la perete in lift, nici n-am vazut cand s-au deschis usile si lumea se holba la noi cum ne pupaceam Insa orice as face nu primesc nimic |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| mihaela75 wrote::Insa orice as face nu primesc nimic
De ce nimic? A uitat cum se face? |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| hai sa va zic un mic secret: cu cateva ore inainte de a naste facuseram dragoste si dupa un somn super, am sangerat putin si mi-am dat seama ca e "dopul". Dupa inca vreo 3 ore nascusem deja. Relatii sexuale am avut mereu, fara exceptii (singurele "pauze" fiind noptile in care eram eu sau el morti de oboseala...destul de rar). Doctorul mi-a zis ca e ok si ca doar daca ma doare sa avem grija...dar n-a fost cazul. Sunt sigura ca depinde de fiecare femeie in parte...fiecare cu corpul ei, cu reactiile ei...cu sotul ei... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Chiar citisem ca sexul poate provoca nasterea,avem si noi niste cunostinte care au patit la fel.Dupa o tura de dragaleala,fuga la spital ca vine bebele! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu citisem ca sperma barbatului provoaca nasterea si ne-am protejat mereu ca de obicei, cu prezervativ, Dar , doar pana in luna a 7-a, ca mai mult n-am putut, mi se parea imposibil si mie si sotului meu. Tot credeam ca poate afecta copilul in vreun fel , chiar daca Dr mi-a spus ca nu e nicio problema.
Diana voi ati fost niste curajosi! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Eu tocmai ca am libido-ul ridicat acum...dar mi-e frica sa o fac inca pentru ca sunt la inceputul sarcinii. Poate ma ingrijorez aiurea si nici nu am intrebat doctorul. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Ar fi probleme daca sarcina e prinsa jos. Avand in vedere ca ai dureri, stai mai cumintica! Libidoul e cu tine toata sarcina!!! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17852
| Fiecare sarcina a început cu un act sexual  Practicile sexuale în timpul sarcinii, vor depinde de mai multi factori:
* convingerile voastre anterioare despre sex * aspectele fizice ale sarcinii * aspectele emotionale ale sarcinii
Exista multe motive pentru care sexul în timpul sarcinii poate fi mai placut, chiar daca e practicat mai rar. Exista o crestere a lubrifierii vaginale, o relaxare datorata faptului ca minunea s-a produs si nu mai trebuie sa faci sex ca sa ramai insarcinata...
Pe de alta parte, exista motive pentru care sexul s-ar putea sa nu fie chiar placut: teama de a nu afecta copilul, greata, oboseala, stângacia, etc
Cu toate acestea puteti vorbi cu partenerul si cu medicul vostru pentru a va clarifica ce este cu adevarat necorespunzator în timpul sarcinii, în special pentru tine.
Schimbarea este mare în timpul sarcinii, atât în organism cat si in convingeri. În timp ce femeile se pot simti mari si cu un aspect neplacut, de obicei barbatii vor gasi corpul unei gravide foarte erotic si atragator.
Asigurati-va ca ati discutat despre sentimentele pe care le aveti despre sex si sexualitate. Aceste discutii pot duce la o viata sexuala mai implinita. În cazul în care vreunul din voi nu simte ca doreste sa faca sex, acest lucru poate fi deosebit de important. Explicati partenerului ce se întâmpla. Apelati la cine romantice, bai si masaje relaxante....
Fluctuatiile hormonale din timpul sarcinii, de asemenea, joaca un rol în reactiile dumneavoastra. Multe femei sunt prea obosite si au greturi astfel ca nu sunt prea interesate de sex in primul trimestru, în timp ce al doilea trimestru aduce un nou sentiment de încântare ca abdomenul creste, si, din nou mai târziu, în al treilea trimestru dorinta de a face sex poate din nou sa scada.
Creativitatea trebuie sa fie cuvântul cheie în timpul sarcinii. Exista multe pozitii, care sunt mult mai confortabile in timpul sarcinii. Acestea includ:
* Femeia deasupra * Barbatul in spatele femeii * Sprijinita pe maini si genunchi * Culcat pe o parte, cu genunchi stransi in sus
Ce spun barbatii despre sex în timpul sarcinii? Majoritatea sunt placut surprinsi.
Când nu trebuie sa faceti sex sau sa aveti orgasm în timpul sarcinii:
* Daca medicul va interzis acest lucru * Daca aveti un istoric de nastere prematura sau travaliu prelungit * Daca aveti placenta previa * Daca vi s-a rupt apa * Daca prezentati sangerari
Sursa: about . com |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| bune de retinut sfatrile voastre |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| am facut-o si pe asta...ce-i drept prin a patra luna...si prost am facut pe atunci...eu sensibiloasa ...am avut sangerari si de atunci merg la doctor din doua in doua saptamani.dar nu va spun prin ce teroare am putut sa trec in ziua aia...nici nu vreau sa ma gandesc. |
|
|