Andreea, lasă prima parte ca suna mai bine ! Eu nu mai văd casa vraiște, nu mai vreau să mă stresez ca am jucării sau haine. Adică dacă le bag în seamă nu pot supraviețui 🤣. Când o să fiu pensionară până o să am nepoți o să mătur cu periuța de dinți să nu rămână nici o scamă în amintirea vremurilor bune în care casa era vraiște 😅.
Iulia, până la 6 luni copiii își dublează greutatea, de ce îți faci griji?
|
Andreeax wrote:Hhehhehehhee,ce de noutăți pe aici. La mulți ani ,fetelor!!! Eu nici n-as ști cu ce sa încep dacă m-as apuca sa va povestesc despre noi 🤣🙈💪🏻
Zee,felicitari!!!! ♥️♥️♥️🤗🤗🤗
Mulțumesc 🤗. Ce faceți? Care mai e viața voastra? 🩷
|
Amaranth wrote:Ar fi super 😊 doar sa ma anunti cand poti tu. Pitica are aproape jumatate de an, la inceput asa eram si eu, ma panicam la fiecare respiratie diferita sau fiecare stranut, noroc cu sotul ca el e chill si mereu ma calma si ma facea sa vad ca nu e nici o problema, daca era dupa mine eram si eu tot la doctori cu ea. La doamna Boca am fost si eu si am plecat tare dezamagita de acolo, eu ii ziceam ceva, ea nici nu ma asculta si o tinea cu a ei, nici vorba sa imi fi dat nr de telefon sa ii scriu daca e ceva, mi'a dat sa ii fac o analiza de scaun si urina si nici nu a zis sa ii trimit rezultatele sau sa le duc sa le vada sau sa revenim pt control as mai incerca si la doamna Piper, o cunostinta isi duce fetita la ea (fetitele noastre sunt cam deodata) si mi'a zis numai lucruri bune despre ea, desi dupa nasterea nu tocmai okay la clinica si experienta cu doamna Boca am asa o retinere, dar cum imediat face 6 luni as duce'o sa o vada si un pediatru, mf e okay, dar parca as mai vrea o parere si de la un pediatru.
Na uite, eu am fost la Dna Elsayed (poți încerca și la ea, multă lume o recomanda), eu clar nu am rezonat deloc cu ea. Ianis având rotavirus, tratamentul i l-a dat corect, dar a zis sa o sun când primesc rezultatul analizelor si nu mi-a mai răspuns veci nici la tel nici pe whatsapp. Nu am înțeles niciodată de ce mi-a zis sa ii trimit rezultatul dacă nu a mai răspuns. Pt ca eram mega panica am mers la Boca care a zis ca puteam liniștita sa ii trimit rezultatul si îmi răspundea si dacă nu am mers la ea. Cred ca depinde si cu cine rezonezi, nu stiu. Eu am mers la fiecare sa imi fac o părere. Acum cu Ingrid cu siguranța o sa fiu nevoită sa mai fac câte o vizita la pediatru si o sa rămân la cele doua, in funcție de care au loc. Eu când am mers miercuri era pliiiin la ambele, mi-a fost o groaza cu asta mică sa astept acolo. E plin de viroze si boli contagioase, așa ca dacă vrei doar un control de rutina, fa-ți din timp programare si sa te pună prima sau ultima sa nu stai cu pitica între alți copii.
|
Amaranth wrote:Zee felicitari pentru micuta Ingrid e foarte incurajator ce zici de viata cu 2 copii, si eu as vrea 2 copii, dar acum mi se pare asa greu si stresant cu unul incat nu stiu cum ar fi cu 2, dar ma bucur sa aud ca e bine cu 2 si bebelusenia se simte altfel. Canc citeam din urma am vazut ca ai zis ca ai fost la mai multi pediatri in Bistrita pt ca nu gaseai pe cineva okay, oare acum la ce pediatru mergi cu piticii? Si eu sunt din Bistrita, am mers la 2 pediatre laudate si nu a fost o experienta okay, as vrea tare mult sa gasesc si eu un pediatru cat de cat okay pt pitica.
Pe buneee?? Pai ne vedem la cafeaaaa !! Nu am urmărit postarile ca sa îmi dau seama de cât timp ești mămica, dar vreau sa îți zic ca in primul an nu mi s-a părut greu, mi s-a părut crunt ! Eram panicata, mergeam cu Ianis la pediatru la orice muc 😅. La al 2lea ești mai relaxat pt ca ai mai multe informații, cunoștințe. Deși in perioada asta nu îl trimit la cresa, Ianis se descurca sa se pună pe olita, sa mănânce, sa îmi aducă un pampers, sa se joace singur o vreme, etc. La somn îmi e mai greu pt ca tre sa stau cu el pana adoarme, iar la Ingrid pana la 3 luni nu ii prea pot face un program de somn. Ți-am zis astea in ideea ca se ușurează mult viața când face singur lucruri mărunte. Eu o recomand pe doamna Boca si pe doamna Piper. Pe Dna Piper am prins-o puțin, pana a făcut Ianis vreo 4 luni, după a rămas in co maternitate. La Dna Boca am fost si săptămâna asta la controlul de 6s cu cea mică si cu Ianis am mers de multe ori. Mi s-a parut empatica, raspunde pe whatsapp. Din Octombrie 2022 de cand a început cresa nu prea am mai mers la pediatru pt ca făcea răceli si de astea ușoare și mergeam la medicul de familie care mereu i-a dat tratament corect și nu ne-a umplut de antibiotice.
|
Ellena20 wrote:Zee, felicitari pentru buburuza! este miununata! Ma bucur ca v-ati acomodat usor si Ianis este un frate mai mare intelegator. Mai mereu am auzit numai de bine cand e vorba de al doilea copil, cred de fapt ca se obisnuiesc parintii dupa primul si cum spui tu, nu mai exista asteptari nerealiste :)) Mi-e dor de un bebe mic, dar eu ma limitez doar sa vad la altii
Elena, pot înțelege foarte bine ce zici ! In general ma abțin cu intrebari de genul : “da când faceți un copil”?, “dar al doilea când”?. Fiecare știe cum ii mai bine, ca pana la urma nu vine nimeni sa se trezeasca noaptea in locul tău :)). Eu mi-am propus sa ma bucur mai mult de perioada asta a lui Ingrid, la Ianis eram mega stresată de orice chestie minora, așa ca măcar acum sa profit de Bebelușie 😅
|
Buna fetelor și an nou fericit !
Am intrat sa va atasez o poza cu minunea mea mică ( asta dacă mai știu sa pun poze) 😁. Am născut in 30 Noiembrie, prin cezariana de data asta, dar fie vorba între noi mi s-a părut mai ușor decât la nașterea naturală 😁. Ianis e așa cuminte și înțelegător, e tare faina viata cu 2 copii. Parca sunt și mult mai relaxata ca știu ce ma așteaptă in mare parte și nu am mai avut așteptări nerealiste (sa doarmă neintoarsa 8h). Mi se par cuminți fetele, doarme câte 4-6h legate, Ianis cred ca avea 1 an când lega atatea ore 🤣. Sper ca sunteți bine și voi și minunile voastre. Va imbratisez cu drag ! PS. V-am cerut sfatul dacă sa îl trimit pe Ianis la cresa, ei bine… nu l-am trimis deloc de când am născut. Neonatologul mi-a zis sa îl țin măcar o luna acasă, acum nu știu ce sa va zic ca l-as tine mult și bine, nu știu zău dacă îl duc luna asta însă nu știu cum o sa îl afecteze. Numai bine ne ocupam de scăpatul de pampers (cred ca voi ati scăpat demult, Rușine mie, dar nu am avut timp când sa ma ocup).
" />
|
Mulțumesc mult, Roser ! Din păcate, in afara de ajutorul soțului nu am la cine sa apelez si el doar după 16:00 e acasă. El zice sa îl ducem in continuare pe Ianis la cresa, ei sa doarmă amândoi si … nu știu. Ianis deși merge de 1 an, tot mai culege una alta. Acum a mers 4 săptămâni legate, dar deja are muci si tușește. Sper sa pot alapta și sa o mai feresc cât pot. Astept cu interes sfaturi și de la Andreea :)
|
Buna, fetelor ! Am și eu o întrebare pentru cele cu 2 copii cu diferențe mici între ei. Cum v-ati organizat cu somnul? Care cu cine doarme? 😅 și stresul meu major… ati dus copilul mai mare in continuare la colectivitate? O sa am o fetitaaa( ), acum am 29 săptămâni. Ianis este foarte încântat de “bebe” (ca momentan nu am ales nume). El doarme in camera cu noi, dar nu in pat cu noi, nu a dormit niciodată cu noi. Nu am apucat sa ii facem camera, iar acum nu știu dacă e o idee buna. Medicul mi-a zis ca ar fi mai bine sa nu îl trimit la cresa (el merge de anul trecut din Octombrie la cresa) pt ca încă nu are imunitatea formată și noi o sa culegem tot de la el. Dar nu știu zău cum o sa ma descurc singura cu amândoi, așadar orice sfat e bineprimit! Va pup și va imbratisez cu drag 🤗
|
Felicitări Roser! Când am intrat ultima data pe forum am citit ca ești însărcinată. Ce frumos ca ai și fetitaaaa. Ianis a avut dermatita, dar o forma destul de ușoară. Deși am încercat multe creme de la mai mulți medici dermatolog lui ii mergea foarte bine baia cu târâte de grau( nu știu dacă ești dispusă sa încerci, dacă ești in țara găsești la Plafar/supermarket ), din păcate nu mai știu cât de des i-am făcut ca el a avut o perioada scurta. Știu ca nu era indicicata foarte des ca i se usca pielea, dar foloseam Bioderma Atoderm și a fost ok pt el. (Ianis a făcut de la un ulei cu care ii făceam masaj și a avut dermatita aia pana mi-am dat seama de la ce și după cred ca a mai avut 2-3 rânduri de bubițe).
|
Buna ziuaaaaa ! 🤗 Ce faceți dragi mamici? Nu am mai fost demult pe aici. Sper ca sunteți bine și voi și piticii voștri, care nu mai sunt așa pitici :D. Ianis a început cresa din Octombrie, tare mândra sunt de el, s-a acomodat așa repede, mai grea pentru mine a fost lupta cu mucii la intrarea in colectivitate. Am început și eu munca in Ianuarie și … sunt din nou însărcinată in 9saptamamani. Din păcate, la fel cu sângerări și iminenta de avort ca și cu Ianis, însă acum mi se pare de 1000 ori mai greu cu el ca nu îl pot lua in brațe deloc. De data asta am sângerat mai puțin, doar intr-o zi, eu chiar as vrea sa ma întorc la munca ca psihic nu mai rezist acasă, mâine o sa merg la control sa văd ce imi recomanda medicul. Dat fiind faptul ca acum am 32 ani, mi-a recomandat medicul sa fac Panorama. Cu Ianis am făcut doar dublu și triplul test. L-ati făcut? Sper sa fie totul bine. M-am hotărât sa intru sa va scriu sa ma umpleti cu sfaturi pozitive 😁 Va pup și va imbratisez.
|
|