Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Am gasit un articol interesant despre zahar:
”Zaharoza-zaharul alb (praful alb) rafinat din trestie sau sfecla de zahar, materii prime din care s-au eliminat toate vitaminele, mineralele, proteinele, fibrele, apa si alte elemente sinergice. Zaharul alb este un produs chimic fabricat industrial, si deci nu este potrivit pentru consumul uman. Alte zaharuri, precum fructoza (in fructe si miere), lactoza (in lapte), si maltoza (in cereale) sunt substante naturale cu valoare nutritionala. Zaharul inhiba sistemul imunitar determinand secretia anormala a unor cantitati mari de insulina, cantitati necesare pentru a-l digera. Insulina ramane in circulatia sangvina mult timp dupa ce zaharul a fost metabolizat, si unul dintre efectele sale negative principale este inhibarea hormonului de crestere secretat de glanda pituitara. Hormonul de crestere este reglatorul principal al sistemului imunitar, consumul zilnic al unor cantitati mari de zahar induce un deficit al acestui hormon, predispunand deci la deficienta imunitara. Mai departe, zaharul alb rafinat este tratat ca un agent strain toxic de catre sistemul imunitar datorita structurii sale chimice nenaturale, ca si datorita contaminarii industriale cu alti compusi retinuti in procesele de purificare. Astfel, zaharul declanseaza un raspuns imunitar inutil si in acelasi timp inhiba functia imunitara, actionand ca o sabie cu doua taisuri. Zaharul este principalul acuzat in multe boli si stari degenerative. El poate cauza cu usurinta diabet si este un factor major in aparitia candidozei. Deoarece zaharul este nul d.p.d.v. nutritional, organismul trebuie sa imprumute de la propriile tesuturi vitaminele care lipsesc, mineralele si alte substante nutritive sinergice necesare metabolizarii zaharului. Consumul masiv de zahar provoaca reducerea constanta a cantitatii de substante nutritive din organism. Observatii recente au sugerat ca zaharul determina aparitia cariilor dentare nu atat prin contactul cu dintii cat mai curand prin extragerea calciului din acestia. Zaharul saraceste organismul de potasiu si magneziu, elemente necesare unei functii cardiace normale, fiind astfel un factor determinant in bolile cardiovasculare. Reducerea nivelului de substante nutritive ca urmare a consumului ridicat de zahar poate provoca cresterea poftei de mancare, organismul incercand astfel sa echilibreze pierderile."
Tot articolul aici: http://retetecugust.com/2011/02/11/zaharul-un-drog-de-care-nu-stim-partea-i/ |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu am aproape 2 ani si poate mai bine de cand nu mai consum zaharaul alb ,nu ca il consumam tare dar am facut ca si in familia mea sa nu mai fie introdus. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Zaharul ~ otrava alba...
Eu, la fel, sunt ani buni de cand n-am consumat zahar decat la prajituri si foarte rar si la ele; i-l inlocuiesc adesea cu miere. Sucuri nu beau, decat extrem de rar. Cafea si ceai, simple, fara nimic adaugat.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Zaharul e catastrofa ,devarat ,dar nu cred ca e drog.Nu cred ca da dependenta.Daca ai nevoie de dulce poti lua orice cu gust dulce, nu neaparat zahar. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Nu cred ce se spune acolo,in copilarie doar zahar alb aveam....acum pe alese,alb,brun....albul e plin de calorii....pentru ceai folosesc cel brun sau mierea ca tin regim,cel alb la dulciuri.
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ca nu e bun sa consumi mult zahar acesta este un lucru sigur.Moderatie... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mey, eu nu fumez, nu beau, nu ma droghez, dar cioco mananc. Si praji. Cu zahar. Si e bun si sunt happy tare. Cat despre asta sunt sanatoasa si nu-mi fac procese de constiinta. Important e cum spunea Bereea: sa ai masura in toate. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Ma intreb cum ar arata orezul meu cu lapte sau bezeaua cu zahar brun?! Eu la cafea foloseam zahar brun, la ceai miere dar in rest la prajituri zahar normal. Oricum e mai sanatos decat indulcitorii de pe piata ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| kali wrote:Mey, eu nu fumez, nu beau, nu ma droghez, dar cioco mananc. Si praji. Cu zahar. Si e bun si sunt happy tare. Cat despre asta sunt sanatoasa si nu-mi fac procese de constiinta. Important e cum spunea Bereea: sa ai masura in toate.
Subscriu la toate afirmatiile de mai sus. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| taty wrote:Ma intreb cum ar arata orezul meu cu lapte sau bezeaua cu zahar brun?! Eu la cafea foloseam zahar brun, la ceai miere dar in rest la prajituri zahar normal. Oricum e mai sanatos decat indulcitorii de pe piata !
Orez cu lapte si cu zahar brun este o delicatesa ,incearca! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| shirel wrote:Orez cu lapte si cu zahar brun este o delicatesa ,incearca!
O sa incerc . |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| Dar de paine ce ziceti ?
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| laptele are aflatoxina carnea e injectata cu hormoni de crestere legumele au pesticide ... ... tigara are ...
aflatoxina, hormonii de crestere, pesticidele, tigara ... aerul poluat, sunt nesanatoase. Deci legumele, laptele, carnea ....... qed Prin urmare mananc, beau ce-mi place, cu moderatie. Asta e cuvantul de ordine. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Interesant articolul ! Stiam .... si eu am scos 80% din consumul de zahar alb ( ca atat pot controla din totalul meniurilor copiilor ) - acasa am doar brun si miere de albine fara glucoza .... si indulcesc orice cu miere .... apropo si laptele cu orez tot cu miere il indulcesc ! Si am vazut si ceva documentare despre asta ..... si se recomanda treptata scoatere din alimentatie .... macar pentru copii , sau macar la domiciliu ..... ca nu putem controla procentele la produsele comercializate !
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| Un articol interesant despre codurile PLU pentru fructe si legume, care indica daca produsul respectiv a fost crescut în sistem conventional, ecologic sau a fost modificat genetic.
Codul de bare pe autocolant este pentru identificarea pretului. Etichetele de pe fructe si legume vor avea, de asemenea, un cod de 4 sau 5 cifre. În cazul în care productia dumneavoastra are 4 cifre, aceasta înseamna ca a fost „crescut conventional, dar nu ecologic”. În cazul în care are 5 cifre, si începe cu un 9, aceasta înseamna ca productia a fost cultivata ecologic. Un cod de 5 cifre care incepe cu un 8 indica faptul ca productia a fost modificata genetic.
De exemplu, daca un mar are codul “6584?, marul a fost crescut dintr-un rasad nealterat cu posibila utilizare a fertilizantilor si a pesticidelor. Un alt mar care are codul “96584? a fost crescut ecologic. Un mar având codul “86584? a fost modificat genetic.
Observa ca etichetele de pe fructe si legume au un cod de 4 sau 5 cifre. Daca produsul tau are 4 cifre, înseamna ca a fost „crescut în mod conventional, însa nu ecologic”. Daca are 5 cifre, si începe cu 9, înseamna ca produsul a fost crescut în sistem ecologic. Un cod de 5 cifre care începe cu 8 indica faptul ca produsul a fost modificat genetic.
Sursa : http://www.bio-romania.org/codurile-plu-pentru-alimente/ |
|
|