
 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Madanutza ce bine arata! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Mada Arata delicioasa tare zacusca ta!!
Da, am scos samburii, a mai fost cate unul pe ici colo, ca deh, am avut ajutoare dar nu are nimic, nu sparge matzul Dovleceii i-am pus spre sfarsit, nu i-am fiert separat, i-am curatat de coaja si de samburi si cam atat. Daca iti place zacusca ca o pasta, atunci probabil poti sa-i fierbi mai mult sau sa-i tai cuburi mai mici sau sa dai prin masina tot. |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Madanuta , arata foarte bine zacusca ta. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Carla eu nu macin fasolea o las asa boabe si arata bine si e buna Fetelor sinteti niste harnicute , felicitari |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Tot am spus ca nu fac si nu fac, dar pana la urma de nevoie trebuie sa fac zacusca cu ciuperci, am luat prea multi ardei grasi si capia si nu am chef sa tai la ei o saptamana, asa ca ii bag la zacusca....adaptez reteta pentru ca nu am gogosari, am vazut in piata dar erau cam verzi. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Merge si cu capia, sa ai spor....esti o harnicutza am cumnata in Austria care nu-si mai pune nimic pe iarna, totul cumpara, desi zic eu ca nu se compara... Eu mi-am facut o portie cu vinete si una cu fasole. |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Nici eu nu pun nimic pe iarna, nici n-as avea unde sa pun.Iar daca ar trebui sa cumpar opinticii pentru zacusca (cca 7/8 euro kg daca nu si mai mult) nu stiu unde as iesi.
Bravo tuturor gospodinilor.Poate mi se harniceste soacra si imi face si mie 2-3 borcanele de zacusca |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Intrebare intrebatoare...se poate face zacusca de vinete fara ardei? Ca vinete am, ceapa, rosii si morcov am dar nu stau deloc bine cu ardeii. AM ardei dar congelati hmmmm... Care e diferenta intre tocana de vinete si zacusca de vinete? Ce pot sa fac cu ingredientele mele? SI ce-o fi sa fac, se poate tine pe iarna sau in congelator? Va rog sfatuiti-ma si pe mine ca stau si rad rosiile si venetele de mine |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Se poate fara ardei ,dar cu gogosar....fara deloc nu am auzit,probabil ca nu ar mai fi zacusca! Am facut si eu zacusca de fasole verde ca am avut o groaza in gradina si nu am avut ce face cu ea,e delicioasa!Ma gandesc si la o zacusca cu ciuperci da imi trebuie o reteta veritabila! |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Fetele, daca faceti prea multa zacusca puteti sa o trimiteti la mine. Platesc eu transportul |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| mikaela wrote:Intrebare intrebatoare...se poate face zacusca de vinete fara ardei? Ca vinete am, ceapa, rosii si morcov am dar nu stau deloc bine cu ardeii. AM ardei dar congelati hmmmm... Care e diferenta intre tocana de vinete si zacusca de vinete? Ce pot sa fac cu ingredientele mele? SI ce-o fi sa fac, se poate tine pe iarna sau in congelator? Va rog sfatuiti-ma si pe mine ca stau si rad rosiile si venetele de mine
Vinetele poti sa le coci si sa le bagi la congelator iar din rosii poti sa faci suc de rosii. |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eu vinetele le pregaresc astfel: le tai felii pe lung zi le griliez. Apoi le asez intr-o caserola de sticlacu feliute de usturoi printre ele.Amestec o parte ulei de floarea soarelui si o parte otet, pun sare , piper, peperoncino, un pic de ulei de masline si torn peste. Se pot consuma dupa doua zile. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| bereea wrote:Eu vinetele le pregaresc astfel: le tai felii pe lung zi le griliez. Apoi le asez intr-o caserola de sticlacu feliute de usturoi printre ele.Amestec o parte ulei de floarea soarelui si o parte otet, pun sare , piper, peperoncino, un pic de ulei de masline si torn peste. Se pot consuma dupa doua zile. vinetele le lasi cu coaja,nu?oare rezista pentru la iarna daca le sterilizez?eu sunt fan vinete griliate cu ulei,usturoi,peperoncino si menta si as vrea sa fac cateva borcanele pt la iarna |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eu le las cu coaja dar nu e obligatoriu. Cred ca ar rezista, eu fac cantitati mici si se termina repede. Doua saptamani au rezistat cel mai mult. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Multumesc fetele, am sunat la mama si m-a sfatuit ce si cum sa fac. Am cumparat in final ardei si am facut zacusca dar s-a prins de fundul oalei si sunt cam nemultumita, vedem la iarna daca sparge matzul sau nu Ce n-as da sa pot veni cu ceaunul pe avion |
|
|