
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Acuma ma apuc si eu. Sper sa-mi reuseasca |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| sousourel wrote:Acuma ma apuc si eu. Sper sa-mi reuseasca
Spor la treaba Sousourel! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Zacusca mea e gata, asezata in camara, numai buna de papat! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Kiki wrote:Spor la treaba Sousourel!
Multumesc De acum e gata, e bunutza... sper sa tina pe iarna. |
|

 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Bravo, Sousourel! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri wrote:Bravo, Sousourel!
Multumim de reteta, Miri!!! |
|

 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| sousourel wrote:Multumim de reteta, Miri!!!
Tot dupa reteta mea ai facut si tu? Cu mare placere, sper sa stea peste iarna...daca nu , o mincati mai repede! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Vara asta ne-a rasfatat si mami a mea cu o minunatie de zacusca...pe care o papam in cateva zile ...n-am prins reteta, adica cantitatile, dar o sa incerc sa fac dupa retetele voastre ca tare ne-a deschis apetitul si acum gasesc la piata toate legumele naturale ca la noi si ies cu gust "ca acasa" . Intrebare pentru specialiste: se pune ceva conservant sa tina iarna sau e vreun procedeu de ambalare special? |
|

 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mihaela, eu personal nu pun niciun fel de conservant la zacusca sau la altele, pregatite pentru iarna..si nu am avut suprize neplcute, pana acum! De doua zile eu fac fasole verde la borcan, cu rosii, ceapa si patrunjel verde...o minunatie! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Bun gasit mamici gospodine!Iata va dau si eu o reteta foarte buna de zacusca:(mie mi-i se pare delicioasa)20vinete potrivite,60gogosari sau ardei capia,4kg.de ceapa,3kg.de bulion(sau 10kg.de rosii pe care le transformati in bulion),3/4lulei,sare-dupa gust,4foi de dafin,piper,dupa gust(eu o fac f.picanta)2ardei iuti,2lingurite nucsoara macinata si 2lingurite ienibahar.Vinetele si ardeiul coapte cu o zi inainte,curatate si puse la scurs.A doua zi,ceapa curatata si tocata marunta o pui la calit in tot uleiul.Vinetele si ardeiul date prin masina de tocat,.Dupa ce s-a calit ceapa,se amesteca toate intr-un vas mare si se lasa sa scada la foc mic,amestecand din cand in cand,ptr.ca se prinde de vas.Cand a scazut suficient,se pune in borcane fierbinte,apoi se pun borcanele intr-o tava si se baga la cuptorul incins,10minute de cand incepe sa fiarba in borcane.Se lasa sa se mai raceasca apoi se pun capacele sau se leaga cu celofan,si se pun pe masa ,impaturite pana a2a zi Apoi se pun in camara.Fara nici un fel de conservant.Eu anul asta,nu am facut deoarece in gradina mea de legume nu s-au facut decat rosii ptr.ca si acelea au fost in solar iar ce a fost afara s-a stricat din cauza timpului.Spor la ,,conservaraie''. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ce zacusca am facut anul asta? Zacusca-crema delicioasa - 1 kg vinete - 1 kg ceapa - 1 kg gogosari - 1 kg ardei gras - 1 kg morcovi - 1 kg telina - 1 kg mere - 1.5 l suc rosii gros - 1 l de ulei - 1-2 linguri sare - 1-2 linguri miere
Vinetele se coc si se amesteca cu 250 ml ulei. Gogosarii, ardeii, merele, telina, morcovii, ceapa, se dau prin masina si se asaeaza in 3 cratite: ardei+gogosari si 250 ml ulei, ceapa+mere si 250 ml ulei, morcovi+telina+250 ml ulei. Cans s-au inmuiat bine, se pun toate intr-o cratita de 15 l (inclusiv vinetele) si se continua fierberea. Se adauga sucul de rosii, sarea, mierea.
Dupa ce se umplu borcanele (sterilizate in prealabil), se aseaza intr-o tava, in cuptor, necapsate inca 30-45 min, apoi se capseaza. Ee le-am tinut apoi un paturi pana s-au racit.
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Zacusca a la mami de delfinasa 
-4 vinete; -3 ardei grasi/gogosari; -5 cepe; -1/2 conserva de sos de tomate, 150-200gr; -ulei, sare, piper, dafin-optional. Din cantitatile astea iese peste 1 kg de zacusca, iar timpul de preparare este de cca. 1h-1 1/2h.
Se pun vinetele si ardeii la copt in cuptor intr-o tava cca. 40 min, pana se inmoaie. Intre timp se toaca marunt ceapa si se pune la calit cu ulei pana se inmoaie putin, apoi se adauga niste apa in care se fierbe pana se inmoaie bine si cand e scazuta se adauga sosul de rosii si se mai lasa putin. Se condimenteaza cu sare, piper si se da de-o parte. Cand vinetele si ardeii sunt gata, se curata si se pun 10 min. la scurs, dupa care se baga la robot pana se mixeaza bine. Se amesteca apoi cu lingura de lemn cu ceapa si se pune in borcane. Pofta buna! delfinasa attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu fac aproape o data pe luna zacusca dar nu de pus pentru iarna (daca la noi nu este iarna )dar o servim ca salata ,exceptionala si toti imi cer reteta(pe aici nu se stie de zacusca,dar o maninca rapid). |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| shirel wrote:Si eu fac aproape o data pe luna zacusca dar nu de pus pentru iarna (daca la noi nu este iarna  )dar o servim ca salata ,exceptionala si toti imi cer reteta(pe aici nu se stie de zacusca,dar o maninca rapid). Pune,mami,reteta daca ai timp |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Zacusca cu fasole a facut cineva? |
|
|