zacusca
Subiectul anterior · Subiectul urmator
emanuelaan
Scris: Tuesday, August 29, 2006 1:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
Mesaje: 493
nu stiu unde sa postez aceasta intrebare dar daca gresesc Adriana primesc capacealabataus bataus

vreau sa fac zacusca dar nu stiu cum am de toate ca aici sunt tare ieftine
va rog retete dar si sfaturiiiiiiiiiiiiiiiii
va pupacesc si astept ras retetele voastre
Miri
Scris: Tuesday, August 29, 2006 1:42 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Sa-ti spun cum am facut-o eu anul acesta, e deja in borcane, in culcus.
Ingrediente:
-10kg. de vinete, copte, curatate ,lasate sa se scurga bine si apoi tocate;
-2 kg. ceapa, tocata la robot;
-6 kg. gogosari, pe care i-am copt ,curatat de seminte ,cotor si coaja si apoi tocati(tot la robot);
-500 g. pasta de rosii sau mai mult, in functie de cit de rosie vrei sa iasa zacusca (anul trecut am folosit rosii si au lasat foarte mult suc, am fiert o zi intreaga zacusca,ca sa scada);
-2 litri de ulei(aproximativ)

Intr-o cratita maaaaaare ,pui uleiul si ceapa sa se caleasca, apoi adaugi si gogosarii, amesteci bine si dupa ce se inmoaie un pic ceapa, adaugi vinetele si mult mai tirziu ,pasta de rosii(daca pui rosii tocate, atunci le pui si pe ele mai repede, ca sa scada la fiert).
Se pun foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert,pina "iese uleiul deasupra"(asa se zice).
Eu am spalat borcanele si le-am pus la sterilizat in cuptor, intr-o tava cu apa.Cind a fost fiarta zacusca, am umplut cite un borcan pe care il puneam inapoi in cuptor(focul la redus)pina am terminat toata compozitia.
Le-am capsat cu capace si le-am pus in culcus, vreo trei zile.Acum asteapta sa le duc in beci.sic

Important:daca lasi cratita pe aragaz, trebuie sa mesteci mereu in zacusca sa nu se prinda, daca poti sa o pui la cuptor,dupa ce incepe sa fiarba bine, atunci te mai scuteste de stat linga aragaz, doar ca va iesi zacusca un pic mai inchisa la culoare.
Alina
Scris: Tuesday, August 29, 2006 1:47 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mesaje: 18834
Miri, yammy, te felicit, esti o adevarata gospodina.
Miri
Scris: Tuesday, August 29, 2006 1:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
love pupici
emanuelaan
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
Mesaje: 493
mersi miri am sa incerc cred ca este tare bunaaaaaaaaaa
dar mai este o reteta cu orez o stie cineva?
Kiki
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Miri, felicitari! Esti o buna gospodina! Bine ca te-a lasat Sara.
Maria & Mario
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
yami, iamy, vreau si eu , dar gata facuta daca se poate ! ras

Bravo , Miri !
Miri
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Maria & mami wrote:
yami, iamy, vreau si eu , dar gata facuta daca se poate ! ras

Bravo , Miri !

Oana, sa iti trimit prin posta romana nu se poate, ca m-am lecuit, dar te invit la mine!pupici
Miri
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Kiki wrote:
Miri... Bine ca te-a lasat Sara.


Crezi tu ca m-a lasat!
Am lasat-o eu pe ea, in pace, ba in rotobil, ba in scaunelul de masa, ba la somnic, ba la mosicii ei in brate!sic
miraa
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
Mesaje: 1390
ella are mama o reteta cu orez...am s-o intreb sa-mi spunasic
Maria & Mario
Scris: Tuesday, August 29, 2006 2:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Miri, vin ! yes
Roxanel
Scris: Tuesday, August 29, 2006 3:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 2691
Miri wrote:
Sa-ti spun cum am facut-o eu anul acesta, e deja in borcane, in culcus.
Ingrediente:
-10kg. de vinete, copte, curatate ,lasate sa se scurga bine si apoi tocate;
-2 kg. ceapa, tocata la robot;
-6 kg. gogosari, pe care i-am copt ,curatat de seminte ,cotor si coaja si apoi tocati(tot la robot);
-500 g. pasta de rosii sau mai mult, in functie de cit de rosie vrei sa iasa zacusca (anul trecut am folosit rosii si au lasat foarte mult suc, am fiert o zi intreaga zacusca,ca sa scada);
-2 litri de ulei(aproximativ)

Intr-o cratita maaaaaare ,pui uleiul si ceapa sa se caleasca, apoi adaugi si gogosarii, amesteci bine si dupa ce se inmoaie un pic ceapa, adaugi vinetele si mult mai tirziu ,pasta de rosii(daca pui rosii tocate, atunci le pui si pe ele mai repede, ca sa scada la fiert).
Se pun foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert,pina "iese uleiul deasupra"(asa se zice).
Eu am spalat borcanele si le-am pus la sterilizat in cuptor, intr-o tava cu apa.Cind a fost fiarta zacusca, am umplut cite un borcan pe care il puneam inapoi in cuptor(focul la redus)pina am terminat toata compozitia.
Le-am capsat cu capace si le-am pus in culcus, vreo trei zile.Acum asteapta sa le duc in beci.sic

Important:daca lasi cratita pe aragaz, trebuie sa mesteci mereu in zacusca sa nu se prinda, daca poti sa o pui la cuptor,dupa ce incepe sa fiarba bine, atunci te mai scuteste de stat linga aragaz, doar ca va iesi zacusca un pic mai inchisa la culoare.


Miri ma inscriu si eu pentru niste butoaie cu zacusa de la tine.Chef Mai ce pofta mi-ati facut.uff Miri, esti demna de admirat firstprize ca ai stat si ai curatat si pregatit o tona de legume.
Ely
Scris: Tuesday, August 29, 2006 3:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Felicitari Miri oare cum poti sa faci atatea ,ca eu parca nu am timp de nimic,apropo vreau si eu tot gata facutasic ,cred ca nu mai ajunge in beciras
emanuelaan
Scris: Tuesday, September 5, 2006 8:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
Mesaje: 493
MIRI iti multumesc pt reteta de zacusca a iesit o minunatie
love love dance
iata cum arata pupici


emanuelaan attached the following image(s):
img_0019.jpg

Miri
Scris: Tuesday, September 5, 2006 11:58 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
emanuelaan wrote:
MIRI iti multumesc pt reteta de zacusca a iesit o minunatie
love love dance
iata cum arata pupici


Pina la urma ai facut dupa reteta de la mine?oare
Ma bucur daca ti-a iesit buna si daca va place!cool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.