Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| nu stiu unde sa postez aceasta intrebare dar daca gresesc Adriana primesc capaceala
vreau sa fac zacusca dar nu stiu cum am de toate ca aici sunt tare ieftine va rog retete dar si sfaturiiiiiiiiiiiiiiiii va pupacesc si astept retetele voastre |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sa-ti spun cum am facut-o eu anul acesta, e deja in borcane, in culcus. Ingrediente: -10kg. de vinete, copte, curatate ,lasate sa se scurga bine si apoi tocate; -2 kg. ceapa, tocata la robot; -6 kg. gogosari, pe care i-am copt ,curatat de seminte ,cotor si coaja si apoi tocati(tot la robot); -500 g. pasta de rosii sau mai mult, in functie de cit de rosie vrei sa iasa zacusca (anul trecut am folosit rosii si au lasat foarte mult suc, am fiert o zi intreaga zacusca,ca sa scada); -2 litri de ulei(aproximativ)
Intr-o cratita maaaaaare ,pui uleiul si ceapa sa se caleasca, apoi adaugi si gogosarii, amesteci bine si dupa ce se inmoaie un pic ceapa, adaugi vinetele si mult mai tirziu ,pasta de rosii(daca pui rosii tocate, atunci le pui si pe ele mai repede, ca sa scada la fiert). Se pun foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert,pina "iese uleiul deasupra"(asa se zice). Eu am spalat borcanele si le-am pus la sterilizat in cuptor, intr-o tava cu apa.Cind a fost fiarta zacusca, am umplut cite un borcan pe care il puneam inapoi in cuptor(focul la redus)pina am terminat toata compozitia. Le-am capsat cu capace si le-am pus in culcus, vreo trei zile.Acum asteapta sa le duc in beci.
Important:daca lasi cratita pe aragaz, trebuie sa mesteci mereu in zacusca sa nu se prinda, daca poti sa o pui la cuptor,dupa ce incepe sa fiarba bine, atunci te mai scuteste de stat linga aragaz, doar ca va iesi zacusca un pic mai inchisa la culoare. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Miri, yammy, te felicit, esti o adevarata gospodina. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| mersi miri am sa incerc cred ca este tare bunaaaaaaaaaa dar mai este o reteta cu orez o stie cineva?
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miri, felicitari! Esti o buna gospodina! Bine ca te-a lasat Sara. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| yami, iamy, vreau si eu , dar gata facuta daca se poate !
Bravo , Miri ! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Maria & mami wrote:yami, iamy, vreau si eu , dar gata facuta daca se poate ! Bravo , Miri ! Oana, sa iti trimit prin posta romana nu se poate, ca m-am lecuit, dar te invit la mine! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Kiki wrote:Miri... Bine ca te-a lasat Sara.
Crezi tu ca m-a lasat! Am lasat-o eu pe ea, in pace, ba in rotobil, ba in scaunelul de masa, ba la somnic, ba la mosicii ei in brate! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| ella are mama o reteta cu orez...am s-o intreb sa-mi spuna |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Miri, vin ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Miri wrote:Sa-ti spun cum am facut-o eu anul acesta, e deja in borcane, in culcus. Ingrediente: -10kg. de vinete, copte, curatate ,lasate sa se scurga bine si apoi tocate; -2 kg. ceapa, tocata la robot; -6 kg. gogosari, pe care i-am copt ,curatat de seminte ,cotor si coaja si apoi tocati(tot la robot); -500 g. pasta de rosii sau mai mult, in functie de cit de rosie vrei sa iasa zacusca (anul trecut am folosit rosii si au lasat foarte mult suc, am fiert o zi intreaga zacusca,ca sa scada); -2 litri de ulei(aproximativ) Intr-o cratita maaaaaare ,pui uleiul si ceapa sa se caleasca, apoi adaugi si gogosarii, amesteci bine si dupa ce se inmoaie un pic ceapa, adaugi vinetele si mult mai tirziu ,pasta de rosii(daca pui rosii tocate, atunci le pui si pe ele mai repede, ca sa scada la fiert). Se pun foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert,pina "iese uleiul deasupra"(asa se zice). Eu am spalat borcanele si le-am pus la sterilizat in cuptor, intr-o tava cu apa.Cind a fost fiarta zacusca, am umplut cite un borcan pe care il puneam inapoi in cuptor(focul la redus)pina am terminat toata compozitia. Le-am capsat cu capace si le-am pus in culcus, vreo trei zile.Acum asteapta sa le duc in beci. Important:daca lasi cratita pe aragaz, trebuie sa mesteci mereu in zacusca sa nu se prinda, daca poti sa o pui la cuptor,dupa ce incepe sa fiarba bine, atunci te mai scuteste de stat linga aragaz, doar ca va iesi zacusca un pic mai inchisa la culoare.
Miri ma inscriu si eu pentru niste butoaie cu zacusa de la tine. Mai ce pofta mi-ati facut. Miri, esti demna de admirat ca ai stat si ai curatat si pregatit o tona de legume. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Felicitari Miri oare cum poti sa faci atatea ,ca eu parca nu am timp de nimic,apropo vreau si eu tot gata facuta ,cred ca nu mai ajunge in beci |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| MIRI iti multumesc pt reteta de zacusca a iesit o minunatie iata cum arata emanuelaan attached the following image(s):
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
|
Pina la urma ai facut dupa reteta de la mine? Ma bucur daca ti-a iesit buna si daca va place! |
|
|