Buna dimineața mămici, va rog sa ma ajutați si pe mine cu o parere. Am o bebelina de 2 luni si de câteva zile am observat ca are vârful degetelor (pe partea cu unghia) mai inchis la culoare. Soțul meu este foarte deschis la culoare iar eu mai închisă, este posibil sa se mai închidă si ea? Acum este foarte pala. Voi întreba si pediatra când ajung la control dar eram foarte foarte curioasa. Eu mi-as dori mult sa se mai închidă la piele pentru ca soțul mereu are probleme cu pielea lui deschisă, se arde la soare chiar si primăvara când merge pe strada, se vindeca foarte foarte greu, are si multe alunițe, o bătaie de cap pentru el. Va mulțumesc!
|
Buna! Eve, îmi pare rău pentru vesti, multă putere pentru a trece cat mai repede peste! Astăzi am fost si eu la control, avem 17 saptamâni dar bebelina este de 7s4z, 203 g. A zis dr ca am contracții, intr-adevăr, in ultimele 2 saptamâni nu am fost așa conștiincioasă cu Duphaston ul de pe zi, mai săream peste administrări, credeți ca e posibil sa fie din cauza asta? Mi-a fost aiurea sa ii spun ca am mai sărit peste ele… Voi ați făcut testul acela din ADN fetal Nifty (am înțeles ca are mai multe denumiri) ? Îl face toată lumea acum, sau doar dacă ai analizele not Ok? Am citit un articol si am rămas puțin nedumerită
|
Gaby 41 wrote:Yanna ce mai faci?
Buna Gaby, apuc sa va citesc destul de rar zilele acestea pt ca am intrat in concediu si încerc sa îmi ocup timpul cu cat mai multe activități, am începu sa si brodez ca sa nu stau toată ziua cu ochii in telefon. Acum am ajuns la curent cu toate discuțiile, foarte bune sfaturile despre alăptat, chiar utile pt mine, care sunt la prima sarcina si nu am idee de absolut nimic. Eu am abonament la RM, dau 230 de lei pe luna dar la eco dau 40 de lei, la morfologie am dat 80 si puțin iar analizele le-am avut gratuite, mai puțin torch si trombofilia dar le-am făcut la alta clinica din oraș cu 800 de lei pe ambele. Eu am ajuns intr-o faza de pareri acum, mi se pare ca o simt pe bebelina dar știu ca la 15s e imposibil. Am impresia ca uneori când pun mâna pe burtica si stau foarte foarte atenta simt niște bule, mișcări, foarte foarte ușoare, nici nu știu cum sa le numesc. Ma gândesc foarte mult la faptul ca uneori nu îmi vine sa cred ca e acolo pt ca nu o simt si probabil de aia îmi fac părerile astea. Ce sa mai, o iau razna cred :)) Am primit si poza cu bebelina la începutul lunii când am fost la control, șoc total, nu ma așteptam sa ne dea poza la 14 saptamâni, încă nu mi vine sa cred ca la cat ne-am chinuit in sfârșit e real ce se întâmpla
|
Buna fetelor! Va citesc si eu din umbra de multicel si îmi pare rău sa văd ca va confruntați cu probleme, îmi doresc sa scăpați fiecare dintre voi cat mai repede de disconfort, probleme, dileme sau ce va mai apasă. Eu am 13 s si 2 zile astăzi, încep sa dispară grețurile, am slăbit 6 kg pana acum dar am plecat de la vreo 68 deci nu e rău. Pana acum nu am avut sângerări sau alte probele de genul, sper sa nici nu am. La serviciu eu am avut foarte mare noroc, șefa mea zonală mi-a zis de când i-am spus ca sunt însărcinată ca dacă am nevoie de concediu îmi pot lua fără probleme, chiar am si intrat in risc saptamana acesta deoarece serviciul meu era foarte solicitant fizic si nu justifica nici măcar dpdv pecuniar sa stau 6-7 h zilnic in picioare si sa fac efort. Dr mea e foarte Ok, ea a zis de la 8-9 saptamâni ca îmi da referat dar aveam plănuită o vacanța in străinătate si am amânat puțin concediul medical. Eu medicalul îl iau de la gineco, la fel ea mi-a dat si arefam si Duphaston compensat 100%. Analizele din fericire pana acum au ieșit toate foarte buna, spre surprinderea unora, deoarece eu nu mănânc carne de câțiva ani si toți cunoscuții cred ca sunt foarte bolnava din cauza asta. Eu am un abonament la Rrgina Maria si analizele le fac gratuit, platesc doar 40 de lei la eco si din trim 2 am înțeles ca va gi 60 de lei, dar eu merg sa o văd pe bebelina( am aflat săptămana trecută ca vom avea o fetița) cam la 2 saptamâni, fii d prima sarcina dr e foarte intrlegatoare si ma programează des, chiar l-a lăsat si pe soț o data sa între sa o vadă pe bebelina. In legătura cu superstițiile si treburile băbești, bunica mea aproape mi-a turnat un pahar cu vin pe gat, zicându-mi ca dacă am pofta si nu beau o sa pierd sarcina. Din nefericire mama mea nu mai este printre noi de anul trecut, dar tatăl meu se bucura foarte mult ca va avea o nepoțica si ne susține cu ce poate, cum poate. De socrii eu personal nu sunt foarte apropiată deoarece așa îmi este felul, sunt mai rezervată cu anumite persoane, dar si ei au reacționat Ok când au aflat, chiar se oferă sa ma ajute prin casa cu diverse dar eu nu pot sa accept pt ca sunt o persoana mai dificila si nu mi place sa îmi invadeze cineva intimitatea. De aceea am si ales sa nasc la privat, singura in camera, este mai scump dar ma gândesc cumva ca o sa mai economisim prin faptul ca nu platesc cei 300 de lei la fiecare eco plus analize. Îmi pare rău ca am sărit de la un subiect la altul, am vrut sa “ma bag si eu in seama” cu ce s-a discutat in ultimul timp pe grup, sper ca nu am supărat pe nimeni, chiar îmi pare rău! As fi vrut sa va întreb, voi de unde va luați haine de gravide? Eu deși am slăbit burtica e Maricica( de fapt nici nu stiu cum ar trebui sa fie la 3 luni, mi se pare mie mare pt ca am slăbit si a rămas talia micuța si burtica se vede mare) si deja nu mai încap in blugi, ma cam strâng si prefer sa nu port. As fi vrut sa mi cumpăr niște colanți pt ca deja am luat rochițe largi, nu m am putut abține
|
Buna! Nici eu nu am avut secreții modificate de la arefam, doar capsula aceea albă dizolvată care se elimina dimineața. Mie mi l-a dat pentru ca începusem sa am o secretie cu firicele maronii in ea, dar care a dispărut la 2-3 zile dupa ce am început tratamentul. Fetelor, voi ați avut senzația aceea de nod in gât? Parca am o îmbucătură de mâncare care e înțepenită in gât, amestecată cu o senzație de greață si arsuri la stomac. E normal? Acestea sunt grețurile sau sa ma aștept la ceva mult mai rău? Pana acum nu au fost grave, sa vomit, doar incomode, trebuie sa mănânc la 1-2 ore sa se amelioreze si sa mănânc ceva foarte foarte ușor. Maine fac 6 saptamâni
|
Buna fetelor! Eu am avut ieri primul control, la 5s3z, mi-a zis dr ca e Ok dar am rămas tot cu tratament: dimineața 1 Duphaston si 1 Uscosin supozitor, la pranz un Duphaston si un Aspenter si seara 1 Usocosin si 2 Arefam intravaginal. Plus 2 cp Acifol pe zi. M-a chemat peste 7-10 zile sa vedem activitatea cardiaca si mi-a dat sa fac analize. Mi se pare totuși cam mult tratament pentru “totul Ok”, dar ma gândesc ca poate e si de la faptul ca in vara când am fost la ea mi-a zis ca am endometrul cam subțire. Poate sa fie Ok bebe si sa fie tratamentul doar pt endometru? Nu știu ce sa cred.
|
Buna Mădălina, eu am deja un program de 6 ore la serviciu, cu 2 wk lucrate pe luna, problema la mine este ca lucrez cu publicul, stau numai in picioare, merg foarte mult, cum am zis, uneori ridic si greutăți, in 60% minim din zile nu am timp sa beau nici apa sau sa merg la baie. In situația acesta nu știu ce poate s- facă angajatorul, având in vedere ca programul nu mi-l poate modifica, nu pot fi mutată la alt departament. Orice modificare/scurtare in program afectează direct personalul de pe cealaltă tura si nu as vrea asta, ar trebui ca colega mea sa facă si ttreaba mea si nu e Ok. Voi încerca sa discut cu dr situația sa văd exact in ce condiții pot lua acel concediu de risc, chiar dacă am auzit multe prietene ca nu au luat ca afectează la bani, in momentul acesta cel mai important este ca bebe sa fie bine, chiar dacă asta îndeamnă sa iau 1000 de lei pe luna sau chiar deloc.
|
Gaby sunt bine,mulțumesc de întrebare, , m-a ajutat foarte mult ca am stat acasă zilele acestea, pentru ca îmi este foarte amețeala de la Arefam, burta nu ma mai doare, nu mai am nicio secretie colorata. O sa fie mai greu acum când încep serviciul, pentru ca stau toată ziua in picioare, merg foarte mult, mai ridic si greutăți uneori si când ajung acasă am dureri de burtica cu tot cu no-Spa. Aștept ziua de vineri sa merg la control, sper sa se vadă ceva acolo, as avea 5 saptamâni si 3 zile. Am emotii maxime, sper sa fie totul bine. La sfârșitul lunii viitoare ar trebui sa plecam in concediu eu cu soțul si ma gândeam sa le spun atunci înainte tatălui si socrilor, dar parca nu mai am răbdare. Cred ca dacă totul e Ok acum la control o sa le spun mai devreme totuși
|
Mulțumesc pentru mesaje fetelor! Eu sper totuși sa nu am probleme cu grețurile, am o “sensibilitate” foarte mare la senzația de greață, numai dacă se vorbește de cineva care ii e greață sau care vomita si mi se face rău, dacă cumva aud pr cineva ca vomita fac atatc de panica, nu am mai vomitat de ani de zile si îmi e groaza de aceste grețuri. Eu am probleme cu fierea si mai aveam grețuri cand mâncam carne tocata, sau mai gras, asta este si motivul pentru care am renunțat la carne acum 4 ani si de atunci nu am mai avut probleme, acum stau di ma gândesc ca nici medicamente foarte multe nu pot sa iau ca sa dispară senzația. Ma agat de ideea ca personale vegetariene au mai rar grețuri decât cele care mănâncă carne, am renunțat la toate mâncărurile prăjite, cele grele, mănânc doar foarte foarte sănătos, sa nu ii dau ocazia organismului sa se simtă “greu”
In alta ordine de idei, voi la ce vârsta a sarcinii ați anunțat familia si prietenii? Am auzit ca pana la 3 luni nu prea se spune dar eu parca nu mai am răbdare sa împărtășesc cu tatăl meu aceasta veste, mai ales ca mami a murit anul trecut in noiembrie si își dorea mult de tot un nepotel/nepoțica
|
Buna! Am 4s5z, sunt la prima sarcina. Arefamul dimineața îl iau oral si ma simt foarte ametita de la el. Vitamine nh mi-a recomandat încă sa iau, am luat prima data când ne-am apucat de treaba vitaminele prenatale de la Secom, dar dupa câteva luni am renunțat la ele, aștept controlul de vineri sa vedem ce zice si dr. Eu iau B12 zilnic pt ca nu mănânc carne, si ce mi-a dat medicul acum, in rest nu suplimentez cu nimic.
|
|