WhatsApp - Viber si convorbirile in grupuri

Options WhatsApp - Viber si convorbirile in grupuri
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Postat: Wednesday, February 24, 2016 10:24 PM


Nivel: Senior

Intrat: 1/8/2007
Postari: 6843
Locatia: Israel
Mai nou si totusi un lucru care a devit periculos este genul de convorbiri in grup a tinerilor

Incepe de la un grup de cateva fete sau baieti si se termina cu grupuri in care copiii nostrii sunt acceptati sau nu
Mai este si o modalitate periculoasa de a transmite informatii personale de la un grup la altul (fotografii, barfa mica sau mare, porecla etc)
La noi a devenit o problema foarte grava, mai ales ca in cateva minute o fotografie personala poate ajunge in toate colturile scolii (la noi toti copii de la 7 ani in sus au telefon cu internet si toti sunt legati ca intr-o retea in diverse grupuri)

Mai ales ca transmiterea unor fotografii personale (si aici sa va ganditi la ce este mai rau, da) este ilegala in Israel.
Copii trebuie invatati de acest pericol si de faptul ca pot rani sau se pot rani uneori doar in gluma....


t-mihaela
Postat: Thursday, February 25, 2016 2:30 AM

Nivel: Senior

Intrat: 6/20/2008
Postari: 5142
Totul porneste de la poarinti...cum adica telefon si internet la 7 ani.NuImiPasa
kali
Postat: Thursday, February 25, 2016 9:16 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14381
Eu nu am auzit de asa ceva; probabil ca aici fenomenul e de o mai mica amploare sau sunt ai mei dezinteresati.
petro
Postat: Thursday, February 25, 2016 9:30 AM

Nivel: Avansat

Intrat: 1/31/2008
Postari: 3374
Si noi am fost nevoiti sa-i luam lui Darius telefon. Programul de scoala e putin sucit in anumite zile si n-am avut incotro. Mi se pare destul de repede la nici 9 ani impliniti. Ideea e ca il ia la el doar in zilele cu program greu, adica miercurea si joia. Majoritatea din clasa au telefon asa ca am fost nevoita sa-i instalez si WhatsApp sa trimita teme la colegi. Tot timpul ii controlez telefonul. Facebook nu are, daca are colegi care au facebook n-are decat sa-i introduca in contul meu care poarta si numele lui. I-am explicat ca eu o sa fiu o mama tot mai enervanta pe masura ce creste si va trebui sa ma suporte, ca alta n-are ras . Nu stiu ce vom face peste cativa ani, cand isi va cere dreptul la intimitate, dar sper sa-l indrumam corect si sa-l facem sa inteleaga pericolele internetului in general.
Si oricum de control nu scapa sic
bereea
Postat: Thursday, February 25, 2016 9:41 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Mda, si ffica-mea vad ca este in astfel de doua grupuri: unul este grupul clasei, unul al grupei de la biserica.Ea e foarte putin activa, stie ca nu poate pune foto, deocamdata cred ca e sub control.
Cris-DL
Postat: Thursday, February 25, 2016 10:14 AM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6849
Locatia: over the rainbow
Ai mei au telefoane, insa doar Deea il ia la scoala de anul asta, din clasa a V-a si-l tine inchis - s-a intamplat sa nu faca ultima ora si suna s-o luam. Tot ea este pe grupul clasei, unde vorbesc diverse + ce teme au si pe grup este si diriga si doamna de mate care le da suplimentare celor de la olimpiada. Mai este pe grupul fostei clase si mai vorbeste cu fostii colegi de I-IV.. Oricum, telefonul ei este controlat permanent (de mami, normal).
Lulu, are si el telefon pe post de fix, la scoala e interzis - se joaca seara + un grup familia, unde butonam noi 4 de dragul lui (ca desteptii, uneori suntem chiar in aceeasi camera).
marmita
Postat: Thursday, February 25, 2016 10:21 AM

Nivel: Avansat

Intrat: 9/11/2007
Postari: 1349
Si Andra are telefon, din clasa I, am fost nevoiti fiind la liceul de arta si avand ore de teorie si instrument cu alti profesori, sa ne comunice cand nu fac orele, sa o luam acasa. Nu e inscrisa pe nici un grup, doar mesaje foloseste cu colegii, e verificat in fiecare zi de mine telefonul. Dar nu prea are timp de el, ca e incarcat programul ei.
mirela74chris
Postat: Thursday, February 25, 2016 11:27 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 10/17/2009
Postari: 8601
Locatia: Constanta
Lui Razvan i-am luat telefon abia acum cateva luni.Am fost nevoiti,pentru canoi eram tot timpul plecati cu renovatul apartamentului si a trebuit sa mearga singur la antrenamete.Deci trebuia sa stiu daca a ajuns si cand pleaca de acolo,cand ajunge acasa.E firesc.La scoala nu il ia,ca scoala e la doi pasi de noi si nu ii trebuie telefon.E pe grupul clasei si el,mai verific sa vad ce scriu acolo(dar seara,cand adoarme el,sa nu vada ca ii invadez telefonul).Are si FB,toti au,au pe Fb grupul clasei facut de diriginta,unde sunt informati despre diverse activitati.Si pe mine m-a adaugat Razvan pe grupul clasei,deci,momentan sunt linistita.
Diana e majora,deci imi arata ea ce mai vorbeste pe grupul ei.ras

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed