WhatsApp - Viber si convorbirile in grupuri
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Wednesday, February 24, 2016 10:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Mai nou si totusi un lucru care a devit periculos este genul de convorbiri in grup a tinerilor

Incepe de la un grup de cateva fete sau baieti si se termina cu grupuri in care copiii nostrii sunt acceptati sau nu
Mai este si o modalitate periculoasa de a transmite informatii personale de la un grup la altul (fotografii, barfa mica sau mare, porecla etc)
La noi a devenit o problema foarte grava, mai ales ca in cateva minute o fotografie personala poate ajunge in toate colturile scolii (la noi toti copii de la 7 ani in sus au telefon cu internet si toti sunt legati ca intr-o retea in diverse grupuri)

Mai ales ca transmiterea unor fotografii personale (si aici sa va ganditi la ce este mai rau, da) este ilegala in Israel.
Copii trebuie invatati de acest pericol si de faptul ca pot rani sau se pot rani uneori doar in gluma....


t-mihaela
Scris: Thursday, February 25, 2016 2:30 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Totul porneste de la poarinti...cum adica telefon si internet la 7 ani.NuImiPasa
kali
Scris: Thursday, February 25, 2016 9:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Eu nu am auzit de asa ceva; probabil ca aici fenomenul e de o mai mica amploare sau sunt ai mei dezinteresati.
petro
Scris: Thursday, February 25, 2016 9:30 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
Si noi am fost nevoiti sa-i luam lui Darius telefon. Programul de scoala e putin sucit in anumite zile si n-am avut incotro. Mi se pare destul de repede la nici 9 ani impliniti. Ideea e ca il ia la el doar in zilele cu program greu, adica miercurea si joia. Majoritatea din clasa au telefon asa ca am fost nevoita sa-i instalez si WhatsApp sa trimita teme la colegi. Tot timpul ii controlez telefonul. Facebook nu are, daca are colegi care au facebook n-are decat sa-i introduca in contul meu care poarta si numele lui. I-am explicat ca eu o sa fiu o mama tot mai enervanta pe masura ce creste si va trebui sa ma suporte, ca alta n-are ras . Nu stiu ce vom face peste cativa ani, cand isi va cere dreptul la intimitate, dar sper sa-l indrumam corect si sa-l facem sa inteleaga pericolele internetului in general.
Si oricum de control nu scapa sic
bereea
Scris: Thursday, February 25, 2016 9:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Mda, si ffica-mea vad ca este in astfel de doua grupuri: unul este grupul clasei, unul al grupei de la biserica.Ea e foarte putin activa, stie ca nu poate pune foto, deocamdata cred ca e sub control.
Cris-DL
Scris: Thursday, February 25, 2016 10:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
Ai mei au telefoane, insa doar Deea il ia la scoala de anul asta, din clasa a V-a si-l tine inchis - s-a intamplat sa nu faca ultima ora si suna s-o luam. Tot ea este pe grupul clasei, unde vorbesc diverse + ce teme au si pe grup este si diriga si doamna de mate care le da suplimentare celor de la olimpiada. Mai este pe grupul fostei clase si mai vorbeste cu fostii colegi de I-IV.. Oricum, telefonul ei este controlat permanent (de mami, normal).
Lulu, are si el telefon pe post de fix, la scoala e interzis - se joaca seara + un grup familia, unde butonam noi 4 de dragul lui (ca desteptii, uneori suntem chiar in aceeasi camera).
marmita
Scris: Thursday, February 25, 2016 10:21 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/11/2007
Mesaje: 1349
Si Andra are telefon, din clasa I, am fost nevoiti fiind la liceul de arta si avand ore de teorie si instrument cu alti profesori, sa ne comunice cand nu fac orele, sa o luam acasa. Nu e inscrisa pe nici un grup, doar mesaje foloseste cu colegii, e verificat in fiecare zi de mine telefonul. Dar nu prea are timp de el, ca e incarcat programul ei.
mirela74chris
Scris: Thursday, February 25, 2016 11:27 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Mesaje: 8601
Lui Razvan i-am luat telefon abia acum cateva luni.Am fost nevoiti,pentru canoi eram tot timpul plecati cu renovatul apartamentului si a trebuit sa mearga singur la antrenamete.Deci trebuia sa stiu daca a ajuns si cand pleaca de acolo,cand ajunge acasa.E firesc.La scoala nu il ia,ca scoala e la doi pasi de noi si nu ii trebuie telefon.E pe grupul clasei si el,mai verific sa vad ce scriu acolo(dar seara,cand adoarme el,sa nu vada ca ii invadez telefonul).Are si FB,toti au,au pe Fb grupul clasei facut de diriginta,unde sunt informati despre diverse activitati.Si pe mine m-a adaugat Razvan pe grupul clasei,deci,momentan sunt linistita.
Diana e majora,deci imi arata ea ce mai vorbeste pe grupul ei.ras

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.