VREAU SA LUCREZ IN STATE SAU CANADA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Thursday, April 20, 2006 1:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Stie careva cum pot obtine viza, cum ajung acolo, oare ........... cum ati facut voi, cele care sunteti deja acolo???
Stiu deja de Loteria Vizelor dar dureaza o vesnicie...nu vreau sa-mi insor baiatul pana sa plec...hohot
Mersi
mihaela75
Scris: Thursday, April 20, 2006 2:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Pt.Canada ai aici toate informatiile.
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/romania/
Stiu ca o sa para inert si oficial dar asa ajunge toata lumea si dureaza intr-adevar destul de mult.Daca vii cu work visa dureaza putin ( 6 luni) dar e f. greu de gasit angajator inca din tara.Studiaza posibilitatea de emigrare si da-ti ragaz vreo 2-3 ani.Multa bafta!thumright Eu am venit cu work visa .
delfinasa
Scris: Friday, June 2, 2006 6:50 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Acum am dat si eu peste subiectul asta...dar sper ca raspunsul meu sa nu fie tardiv.
Cu un oftat iti spun ca daca nu castigi la loterie sau nu te casatoresti cu un cetatean, e dificil tare sa ajungi aici printr-o viza de munca din Romania...si spun asta pentru ca este o mare forta de munca disponibila aici, cu drept de munca, fara batai de cap cu statul ca asta pune multe bete-n roate si firmele se lasa pagubase in a mai angaja straini, chiar daca sunt mai destepti, i-ar plati mai putin si ar fi mai muncitori, dar nu le place sa fie puricate de stat, sa faca cheltuieli daca nu e cazul si sa dea socoteala mereu in privinta angajatilor straini.
Inainte sa venim aici participam in fiecare an la loteria vizelor, nu ratam perioada de inscriere niciodata, dar sa fim seriosi, nu la toata lumea cade para malaiata in gura fara sa faca nimic, asa ca pe langa asta, sotul tot trimitea CV-uri la greu in Europa, in America, Canada si mereu primea refuzuri politicoase ca din cauza departarii nu-l pot angaja sau ca este peste asteptarile lor ori gaseau ei ceva, chestii de-astea de bypass politicos prin flatare.
Cum am ajuns noi aici?...Printr-o minune...printr-un amarat de anunt 2x2 cm din Romania libera, anunturi pe care multa lume nu are rabdare sa le citeasca...el are viza de munca, eu sunt dependenta de el, nu lucrez si de un an jumate am inceput procedura pentru green card sponsorizata de firma lui si treaba asta mai dureaza cel putin 1-2 ani.
In Canada este mult mai usor ca ei au un program de emigrare mult mai facil decat americanii, dar si la ei dureaza ceva...cum ti-a zis si Mihaela, in cativa ani poti fii deja acolo prin aplicatie pe cont propriu...noi aveam niste prieteni care anul trecut au plecat in Ca, dupa 4 ani de cand au depus actele pt emigrare...la americani poti tu sa depui pe cont propriu un milion de acte si dosarele, daca nu vii printr-o firma cu viza de munca sau nu te casatoresti cu vreun american ori ai vreo ruda pe-aici, nu prea ai sanse sa ajungi in tara minunilor.
Elia
Scris: Friday, June 2, 2006 1:22 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
In Aerica poti plca cu prgrame pt studenti (ca stiu ca esti inca studenta), dca te intereseaza, scrie-mi pe privat si iti spun amanunte, sau daca mai intereseaza pecineva spuneti si scriu aici. Cu programele de studenti poti pleca foe la studii fie la munca si e destul de greu sa iti schimbi viza si sa emigrei, dureaza mult si e complicat.

Mai poti pleca la munca dar trebuie sa stii pe cineva care sa te recomande, ca altfel e greu sa te angajeze, doar dca esti genial, primul din promotie, obtii scoruri imense la teste si asa mai departe.

La loterie eu una am jucat o singura data, dar cunosc o multime de oameni care au castigat, chiar pe ineva care a castigat o data cand era tamnar (20 de ani) si a plecat da nu i-a placut, asa cas0a intors inainte sa obtina green cardul si apoi pe la 25 de ani se dadeacu capul de pereti asa ca a mai jucat o data si iar a castigat hohot Acum e in America bine mersi.

In Canada e mai simpliu in sensul ca daca teincadrezi in punctajul acela este doar a atter of time emigrarea. Dar dureaza ani de zile, 4-5 ani, si la inceput ti se pare ca e imposibil de complicat procesul. Am inteles ca acum in partea franceza este mai usor decat in cea engleza si este necesar sa vb franceza detul de fluent.
mihaela75
Scris: Friday, June 2, 2006 5:24 PM
Nivel

delfinasa wrote:
Cum am ajuns noi aici?...Printr-o minune...printr-un amarat de anunt 2x2 cm din Romania libera, anunturi pe care multa lume nu are rabdare sa le citeasca...

Mi-ai adus aminte de o vorba" ce ti-e scris in frunte ti-e pus".ti-a fost dat sa pleci si ai plecat fie si prin anuntul ala minuscul...Si la mine tot asa a fost.eu ziceam "nu", D-zeu zicea "da" si ma impingea de la spate si-mi deschidea usile doar doar ma urnesc si eu din loc.am avut o perioada o febra a CV-urilor, trimiteam in prostie in toata lumea apoi m-am linistit, am si uitat si peste cateva luni bune m-am trezit cu E-mail din Ca.Apoi am inceput sa ma gandesc...daca nu e pe bune, daca vor sa ajung la trafic de carne vie, daca,daca, daca si de frica nu le-am raspuns.Peste un timp iar am primit E-mail si l-am tinut pe bietul angajator cu vorba de ma mir cum nu s-a sictirit de mine.Si asa mi-a tras D-zeu un sut in fund si mi-a zis " Hei fato, ai de gand sa pleci sau nu?"Mi-am luat inima-n dinti si am inceput drumurile la ambasadaras
AdrianaC
Scris: Friday, June 2, 2006 5:50 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Frumos Mihaela ! Si Delfinasa !

Bravo voua pentru rabdare si curaj !
delfinasa
Scris: Saturday, June 3, 2006 6:37 PM
Nivel

Mihaela, ai inteles gresit, nu eu am aplicat pentru anunt, ci Dan...prin el am venit aici, eu doar am gasit anuntul si i-am trimis cv-ul, restul el a facutsic
...cu programele pentru studenti, hmmm, am niste prieteni veniti aici pe la universitati cu vize J si toti incearca sa-si schimbe vizele in H1 sau green card pentru ca au alt statut aici, alti bani, ca din bursele alea sa nu credeti ca o duc foarte bine.
...mai am o prietena care a venit ca babysitter printr-o agentie din tara, sta la familia unde lucreaza si ii dau un salariu mic, dar este foarte bine avand in vedere ca are casa, masa, masina de la ei pe care-o foloseste sa se plimbe cand e libera...mai avem niste cunostinte care-au venit prin agentii de recrutare din tara, daca te interesezi la agentiile din tara pentru forta de munca in America sau Canada poate te mulezi pe vreun job. iti urez mult succes si sa ti se indeplineasca visele! angel
mihaela75
Scris: Saturday, June 3, 2006 6:51 PM
Nivel

delfinasa wrote:
Mihaela, ai inteles gresit, nu eu am aplicat pentru anunt, ci Dan...prin el am venit aici, eu doar am gasit anuntul si i-am trimis cv-ul, restul el a facutsic
...mai am o prietena care a venit ca babysitter printr-o agentie din tara, sta la familia unde lucreaza si ii dau un salariu mic, dar este foarte bine avand in vedere ca are casa, masa, masina de la ei pe care-o foloseste sa se plimbe cand e libera...

Aaa, da...oricum nu conteaza cine si cum ,important e ca norocul nostru era pus de-o parte.

Asa am venit eu ,prin programul "Live in caregiver".E simplu si rapid dar iti trebuie o caruta de noroc sa-ti raspunda cineva la CV.Aveam in contract 9$\ora si cand am ajuns au inceput s-o dea la intors ca asa ,ca pe dincolo si mi=au scazut pe la 8$.Si daca tot il cunoscusem pe Kaze si el imi zicea ca nu e drept si ne hotarasem sa luam viata de la capat impreuna,am renuntat la jobsic nu avea rost ca ce faceam eu intr-o luna el face in doua zile si apoi era culmea sa stau in casa alora iar sotul meu sa stea singurelsic
Miri
Scris: Saturday, June 3, 2006 8:22 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Bravo fetelor!Ati fost curajoase sa incepeti o noua viata departe de tara si de familie!bravo
Elia
Scris: Sunday, June 4, 2006 4:06 AM

Delfinasa, voi nu ati castigat loteria vizelor????
delfinasa
Scris: Monday, June 5, 2006 4:33 PM
Nivel

Nu, Delia, am fi vrut noi, ca jucam la loterie de ani de zile, dar nu am fost asa de norocosi...dar tot ne consideram norocosi ca am ajuns aici si traim aici, chiar daca avem deocamdata vize, asteptam green cardul ala dupa care cel putin mie mi s-au lungit urechilealcool :albino:...sanatosi sa fim ca rabdare mi-a dat Dumnezeu cata nu am crezut ca pot duce.
Elia
Scris: Tuesday, June 6, 2006 1:57 AM

Lasa delfinasa, ca macar Karinuta are cetatenia mericana la nastere si poate candida la presedintia Americiihohot
delfinasa
Scris: Tuesday, June 6, 2006 5:57 PM
Nivel

Sigur, daca o sa aiba loc de ta-su ca si el zice -in gluma- ca vrea sa ajunga presedintele Americii...cand o fi mos in toiaghohot hohot hohot
Elia
Scris: Wednesday, June 7, 2006 12:42 PM

Pai una la mana ca se poarta presedintia in familie hohot si doi la mana, ta-su nu poate sa fie presedinte, ca trebuie sa fii cetatean american LA NASTERE (ca ma batea si pe mine gandul hohot :01hohot) Dar poate schimba astia legea pt Schwartzenegger (cum s-o scrie, el stie uff )
katy_lumika
Scris: Friday, July 18, 2008 12:51 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
A plecat cineva prin firma de recrutari americanexperience?
M-am uitat pe site si pareau seriosi, PrimaTV vad ca se baga la reclame pro (bine platitaras ), am vazut feedback-uri pozitive pe site. Sora-mea ar fi o posibila canditata insa mi-ar placea sa stiu daca aveti experienta cu ei. Thankscomputerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.