Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/6/2011 Mesaje: 771
| fetelor,nu stiu daca am scris unde trebuia dar sper sa ma scuzati si sa mutati voi dragi moderatoare acolo unde trebuie. eu mi-am dorit sa fiu educatoare-invatatoare dar din pacate nu am mers pe acest drum,acum insa ma bate gandul ca din toamna sa dau la facultatea de pedagogie sa-mi urmez acest vis.ador copii,imi place sa lucrez cu copii.daca cineva de pe acest forum lucreaza in acest domeniu rog din suflet sa ma sfatuiasca si pe mine unde sa dau mai exact,ce sa invat.....orice sfat pe acest subiect e bine venit.rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu materiale ,informatii......(am dat examen ca suplinitor cu ani in urma ,eu am luat 9 si nu am avut catedra ,altii cu 5 desi nu aveau nici ei facultate ,au avut catedra,atunci aveam 20 de ani si m-a dezamagit acest lucru si nu am mai incercat .dar acum sunt hotarata sa fac ceea ce mi-am dorit de copil).voua ce v-ar fi placut sa ajungeti si nu s-a intamplat? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Si visul meu din gimnaziu a fost sa devin educatoare/invatatoare,dar n-a fost sa fie. Am terminat clasa aVIIIa in iunie 1990 ,daca ma inscriam la liceul pedagogic,trebuia sa dau niste probe eliminatorii (muzica,desen si ed fizica)care din pacate erau fixate cu cateva zile inainte de examenul propriuzis de admitere la liceu ,cand inscrierile la alt profil nu se mai faceau si trebuie sa astept admiterea din toamna,dar riscam sa nu mai prind un loc bun. Cum talent la muzica nu am (nu vorbesc numai de voce ci si de faptul ca percep foarte bine ritmul,dar nu-l pot reda),nu am putut risca ,asa ca mi-am ales un alt drum profesional. Am ramas inca neampacata cu gandul ca nu fac ceea ce mi-am dorit la inceput.Imi place foarte mult si meseria actuala,ma simt implinita profesional,pentru ca o fac cu mult drag si consider ca mi se potriveste,insa foarte des (mai ales in ultimul timp)imi fuge gandul spre visul meu din copilarie. |
|

| asta mi se intampla si mie.ma gandesc ce as putea lucra si intotdeauna primul gand e educatoare-invatatoare.probabil as putea lucra in multe domenii dar nu as lucra cu placere. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Niciodata nu e tarziu sa-ti implinesti un vis.Si eu din clasa a 7-a am inceput sa cochetez cu Liceul pedagogic,il visam ,ma vedeam invatatoare si primeam flori la sarbari scolare...eram in lumea mea.Am dat examen intr-a 9-a la pedagogic dar n-am reusit si am fost repartizata la liceu teoretic ,foarte bun dealtfel ca picasem cu nota mare.Dupa liceu tot cu dascalitul in cap am facut la Iasi un colegiu psopedagogic, era atunci cu dubla specializare educatori-invatatori si mai era si institutor care nici acum nu stiu ce e de fapt.Si uite asa mi-am vazut visul implinit,am avut multe satisfactii .Insa acum nu-mi mai place munca cu copiii,am alte vise inca cred in potentialul meu si cred ca materia cenusie mai e acolo in stare latenta |
|

| asa mi-am zis si eu.niciodata nu-i prea tarziu.sunt sigura ca mai este materie cenusie. nu stiu exact la ce sa ma pregatesc. ma gandesc ca e nevoie sa stiu toata literatura ptr.copii,gramatica limbii romane,muzica,abilitati practice,matematica,sa stiu sa comunic cu,copii,pshiologie.....
vreau sa fiu cat mai pregatita in asta.ori fac foarte bine ,ori numai fac deloc. sper sa nu va plictisesc cu subiectul asta. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ma gandesc ca ar trebui sa iei programa si sa vezi exact ce ti se cere.A fi invatator nu este o joaca, e multa responsabilitate, dar si multa satisfactie. Eu am fost invatatoare 10 ani, am definitivatul si gradul II, dar nu mai predau de 11 ani.Am inteles ca daca m-as reintoarce in tara nu mi-as mai putea relua meseria.Ar trebui sa o iau de la capat cu tot felul de examene |
|

| multumesc bereea pentru sfat.cu siguranta nu e o joaca. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mihamihaela, nu e joaca dar poate fi foarte usor daca-ti place si-ti faci o pasiune din asta.Primul pas ar fi sa intri la o scoala de profil nu mai stiu acum ce se face probabil postliceala sau colegiu.Acolo totul se lumineaza ca materiile sunt predatae sistematic,faci practica la diferite scoli .Nu te teme de ce trebuie sa stii, Scoala posticeala te va pregati in toate mai ales Psihologia copilului care e cheia ,cu ea deskizi sufletul de copil ...eh ,o dau in sentimental Deci succes, ia-ti diploma de bac si inscriet-te la o postliceala pedagogica. Imi place mult ultima fraza"Ori o fac bine ori deloc" |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/13/2012 Mesaje: 131
| salut.eu am terminat anul trecut facultatea de stiinte ale educatiei profil pedagogia invatamantului primar si prescolar in cluj la ubb.daca ai intrebari astept Pm si iti raspund cu cel mai mare drag.Sper sa iti pot fi de folos. |
|

| da mihaela asa am sa fac.am fost astazi la biblioteca judeteana si mi-am luat cateva carti.una din ele ....evolutia psihologica a copilului.
ok,ma bucur ca vrei sa ma ajuti braun |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Ca sa fii educatoare sau invatatoare calificata,te inscrii la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei,faci 3 ani cursuri,iti dai licenta si apoi poti fi calificata.Pana atunci te inscri la suplinire,dai examen si ocupi un post de suplinitor pana iti iei Licenta in Pedagogia invatamantului primar si prescolar.Daca intri pe saitul Inspectoratului Scolar teritorial,vei gasi programa dupa care trebuie sa te pregatesti.Nu iti ajuta sa citesti nu stiu ce carti de la biblioteca care nu au nimic de-a face cu programa,incarcandu-ti inutil memoria. In tematica examenului de suplinire(titularizare) este specificat clar ce subiecte din Pedagogie trebuie sa inveti,ce subiecte din Literatura Romana trebuie sa cunosti,ce Metodici,ce subiecte din Literatura pt.copii,etc |
|

| multumesc mult marivic..dau la CREDIS-pedagogie ptr invatamantul primar si prescolari.inscrierile se fac intre 9-15 iulie iar examenele se dau intre 17-23 iulie.multumesc mult ptr sfaturi. |
|

| La Credis este cam naspa.Eu am avut colege acolo si-mi ziceau ca mai bine nu se bagau la Credis.Incearca la Universitatea din Bucuresti,Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.Profesorii sunt mai intelegatori,mai buni. La Credis ai niste profesori crunti:Dnul Rosu la matematica,Dna Tinca Cretu,Dnul Lucian Ciolan,Dnul Mielu Zlate.La univ.am avut pe Dnul Manolescu,Dna Diana Csorba,Dna Lucia Ciolan,.....mult mai intelegatori. La Credis este invatamant la distanta ,adica numai sambata si duminica au cursuri.La Facultatea de ......sunt numai de zi. Ce sa-ti zic? BAFTA MULTA SI MULTA PUTERE SA INVETI CAT CER EI! |
|

| m-am inscris la CREDIS-invatamant la distanta.sper sa ma descurc.si inca o data multumesc ptr incurajari si sfaturi. ptr inscriere miau trebuit urmatoarele acte:
-dosar plic -diploma bac (in original si copie legalizata) -certificat nastere(copie legalizata) -copeie cert .casatorie (copie legalizata) -copie buletin -adeverinta medicala -3 poze
forma de concurs
proba 1 proba de aptitudini eliminatorie 1 abilitati artistice si de comunicare(auz muzical,ritm,dialog,citirea unui text)
2.media examenului de bacalaureat
examenul il al am saptamana viitoare
stiti cumva ce-mi pot da la auz muzical,ritm? solfegii, cantecele,masuri.....sau ce? |
|

| Sa interpretezi o melodie de pe portativ,sa cunosti gamele,notele,sa stii sa citesti un portativ,....sa bati ritmul,sa stii sa dirijezi,se poate sa te puna,.....citirea unui text la prima vedere,cu intonatie,..... |
|
|