Vraji si vrajitorii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Jasmine
Scris: Sunday, June 24, 2007 4:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/24/2007
Mesaje: 208
Eu stiu din Biblie ca aceste practici contravin vointei lui Dumnezeu. Nu exista magie alba si neagra... conform Bibliei, nu ar trebui sa credem in vrajitorie sau sa apelam la ea. Daca vei dori argumente cu citate, iti pot oferi.
ANDREEA&BIANCA
Scris: Saturday, June 30, 2007 9:43 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/11/2007
Mesaje: 818
Asa ceva nu exista!Omul e singurul raspunzator de soarta lui.Si alti factori sociali,in nici un caz magia alba sau neagra.
VoodooChild
Scris: Friday, August 14, 2009 11:40 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Buna Taki,

Se pare ca aici se discuta mult si cu foc dar pe langa subiect. Am sa incerc sa iti raspund punctual.

- Da, exista vraji si exista magie. Toate religiile lumii vorbesc despre ele si toate au un set consistent de proceduri de evitare si contracarare.
Acestea pot fi facute intentionat sau neintentionat (uneori e de ajuns un singur gand sau o singura privire de o clipa).

- Nu numai ca magia poate fi neagra si alba, dar diferenta dintre ele este esentiala. In magia neagra folosesti discretionar legile Universului pentru a-ti atinge propriul scop personal. In magia alba se tine cont de armonia elementelor si exista grija de a nu aduce prejudicii. Mai pe romaneste zis magia neagra forteaza lucrurile. Magia alba doar sparge blocaje si lasa lucrurile sa curga de la sine (principiul homeopatiei din medicina). Magia neagra distruge pentru a atinge scopuri lumesti. Se ocupa cu provocare de moarte, boli si blocaje sociale de toate felurile (inclusiv legari de cununii, cariere, viata de familie etc). Magia alba se ocupa de insanatosiri, prosperitate si dragoste.
Un mag negru nu face niciodata magie alba si nici invers. Sunt 2 categorii clar separate.

- Biserica Ortodoxa Romana este oficial impotriva oricarei forme de magie si vrajitorie. Si nu numai. Este impotriva la orice depaseste cele 7 Sfinte Taine canonice. S-a facut aici vorbire de citirea Bibliei. Trebuie sa iti spun ca in Biserica Ortodoxa Romana nu se recomanda citirea Bibliei de catre mireni (laici) nepregatiti pentru asta. Pentru a citi Biblia trebuie intai sa ai o pregatire in domeniul Dogmaticii (doctrina oficiala a Bisericii). Iar Dogmatica se studiaza doar la institutele teologice. Cu alte cuvinte Biblia trebuie citita doar de catre preoti. Mirenii (laicii) sunt indemnati sa citeasca scrierile Sfintilor Parinti si Cuvinte de Invatatura scrise special pentru ei. (Citirea Bibliei de catre oricine este apanajul protestantilor)
Neoficial presiunea este foarte mare si marea majoritate a preotilor adesea sunt depasiti de cazuri grave care vin la ei. Pur si simplu nu se baga si recomanda practici generale cum ar fi post si acatiste, uneori fac un Maslu si foarte rar (daca ai noroc) dai peste unul care citeste Molitfele. Asta este tot. Din nefericire in multe cazuri este prea putin. Unii preoti care ajung suficient de puternici "se baga" la exorcizari dar numarul acestora in Romania se numara pe degetele de la 2 maini. Prin exorcizari nu se inteleg doar cazurile de posedare (astea sunt cele mai grave) dar dezlegarile sunt tot ritualuri de exorcizare care teoretic sunt mai putin grave dar practic foarte putine se dezleaga.

- Procedurile cu argint viu sunt printre cele mai periculoase si mai grave. Exista putine persoane in Romania care pot sa scoata argintul viu si de asemenea o astfel de facatura este si f greu de detectat. De obicei victima se stinge pur si simplu pe picioare ca o lumanare.

Atat pot sa-ti spun. Daca ai sa realizezi vreodata ca ai nevoie ai sa cauti. Si daca ai sa cauti ai sa gasesti. :) Dar iti dau un sfat: Nu cauta ajutor in exterior pana nu ai o stabilitate interioara.

Sper ca ti-am fost de un oarece folos.
Nu imi raspunde pentru ca nu am sa mai intru pe aici. M-am inregistrat doar pt a-ti raspunde.
Cu bine ! :)petro
Scris: Friday, August 14, 2009 11:56 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
Mamaaa ce fantasmagorii cyclops Niciodata n-am crezut ca exista asa ceva si nimic nu ma poate convinge ca exista. De fapt eu nu cred nici in puterea preotilor sau in spovedanie si alte practici de genul asta. Constiinta curata e cel mai bun sfetnic, iar intre mine si Dumnezeu de ce ar mai fi cineva? Metode de manipulare in masa aceste manifestari de tip religie, magie, vrajitorie. Magie neagra-magie alba= Evul mediu (incepand din comuna primitiva). Intre Evul Mediu si epoca contemporana sunt 1000 de ani. Grow-up mai copile Voodoo!
zaza_
Scris: Monday, August 17, 2009 4:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
De fapt pe lume exista doar energie, pozitiva sau negativa. Fiecare om are un echilibru, care daca se destabilizeaza(ca intervin diversi factori exteriori sau interiori) cauzeaza tot felul de boli. Asa cred eu ca stau lucrurille. Cu un singur lucru sunt de acord cu VoodooChild: "Nu cauta ajutor in exterior pana nu ai o stabilitate interioara."

Sper sa te linistesti si sa cauti sa fii pozitiva, indiferent de ceea ce se intampla in viata.

TeosOf
Scris: Monday, August 17, 2009 9:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
VoodooChild newclap newclap foarte frumos argumentat.

Evul Mediu este una, si poate ultima, dintre cele mai luminate epoci. Ce-a urmat este vrajitorie...
petro
Scris: Tuesday, August 18, 2009 8:02 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
Dar voi chiar credeti in lucrurile astea?
Ana
Scris: Tuesday, August 18, 2009 8:11 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Eu una nu,mi se par aberatii....
TeosOf
Scris: Tuesday, August 18, 2009 3:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Eu nu vreau sa cred, dar stiu ca exista.
KRYS85
Scris: Tuesday, August 18, 2009 4:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 9/23/2008
Mesaje: 6611
Eu nu prea cred in lucrurile acestea!!!tunete
t-mihaela
Scris: Tuesday, August 18, 2009 10:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Nici eu nu cred in vraji si alte dinastea dar cred ca oamenii pot face rau chiar fara sa-si dea seama ca au puterea asta.Si mai cred ca unii pot bloca sau debloca energii cum s-a amintit mai sus.Cred ca unii oameni stiu sa manuiasca energiile si au in mana o cheie necunoscuta de noi, poate intr-o zi ceea ce numim " vraji" va avea o explicatie stiintifica si nu va mai starni atat groaza sau poate vom invata chiar sa ne ferim de anumite energii venite din exterior de la ceea ce numim noi acum " vrajitori" sau "facatori".Si sunt convinsa de puterea gandului, concentarea intensa gandul staruitor pe o anume idee sau obiect poate fi foarte puternic ( aici as da exemplul rugaciunii care fara sa intru in contradictie cu religiile , singura lor putere e in gandul si energia emanata si nu are nimic in legatura cu vreo divinitate, scuzati ateul ,sa revin la subiectsic ).As avea si eu nevoie de un deblocator de energii ca mi se cam ineaca corabiile la mal mereu in ultima vreme.nervi
ingerash
Scris: Tuesday, August 18, 2009 11:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Miha,uite o punte sa treci!:018: computerlove computerlove computerlove
amalia
Scris: Tuesday, September 1, 2009 3:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/24/2009
Mesaje: 531
sunt de acord cu voi fetelor in ce priveste vrajile ele exista ,deoarece existind binele automat exista si raul,nu neg faptul ca exista si oameni cu energie negativa.Impotriva lor putem lupta doar primind ajutor de la Dumnezeu(RUGINDU-NE MEREU)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.