Vraji si vrajitorii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Saturday, April 14, 2007 9:29 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Titlul cred ca spune totul...

Am si eu cateva intrebari:

Ce inseamna in primul rand magie alba si magie neagra?
In ce masura se "impaca" Biblia si Biserica cu aceste practici?
Cat de ortodoxe sunt ele?
Ce garantie are cel care apeleaza la acest gen de magie?
Care sunt factorii care determina schimbarea unei situatii printr-o vraja(la)?
Care este
diferenta de baza dintre magia alba si magia neagra??
ira_tgr
Scris: Saturday, April 14, 2007 10:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
sa stii k m-ai pus pe ganduri rau de tot cu discutia noatra de azi, asa k ma apuc sa ma documentez sa vad ce gasesc, si vb. ras

oricum, am niste idei, dar vb. personal, k deja am facut o parere proasta, nu vreau sa inrautatesc situatia ras

dar k sa nu fiu off topic, raspund doar la o singura intrebare: NU exista diferenta intre magia alba si magia neagra, amandoua provin de la aceiasi sursa iar cei care incearca sa ne convinga k magie alba este buna - sunt cat se poate de departe de adevar
taki
Scris: Saturday, April 14, 2007 10:02 PM
Nivel

Keep in touch!cyclops
kali
Scris: Saturday, April 14, 2007 10:03 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
taki wrote:

Care este
diferenta de baza dintre magia alba si magia neagra??

Habar n-am...
Dar, sincer, crezi in asa ceva de vrei sa afli atatea detalii? Ce anume te-a pus pe ganduri?
... Cred ca nu te asteptai la asa raspuns "inteligent".
gabyy
Scris: Saturday, April 14, 2007 10:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/23/2007
pot sa spun k cel care apeleaza la acest gen de magie ..isi mai usureaza putin portofelul
-si conceptia mea despre vraji:minciuni gogonate...nu cred in ele si nici nu bag in seama astfel de lucrurisalut
ira_tgr
Scris: Saturday, April 14, 2007 10:15 PM
Nivel

gabyy wrote:

-si conceptia mea despre vraji:minciuni gogonate...nu cred in ele si nici nu bag in seama astfel de lucrurisalut

asa ziceam si eu, doar k am ajuns la concluzia k nu crezi pana nu te lovesti D'ne fereste de asa ceva... uff
gabyy
Scris: Saturday, April 14, 2007 10:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/23/2007
pai daca nu crezi nici nu te lovesti de ele
delfinasa
Scris: Sunday, April 15, 2007 2:04 AM
Nivel
Nivel: Senior

Taki, daca nu ma inseala intuitia, tu crezi sau incepi sa crezi in asa ceva?...Viata de om nu este deloc usoara, este plina de incercari, Dumnezeu ne lasa posibilitatea sa alegem calea pe care sa mergem, dar oare noi alegem calea cea buna?...Raspunsurile la intrebarile tale o sa le aflii intr-o biserica, unde sa-ti deschizi sufletul Domnului si sa-i spui ce ai pe inima si poti citi acasa Biblia.
Ce-ti pot spune este ca practicarea, participarea si incurajarea acestor ritualuri nu este compatibila cu credinta in Dumnezeu. De altfel, este foarte bine stiut ca este un pacat foarte mare, cel care apeleaza la acestea face un pacat mai mare, deoarece s-a dus stiind ca nu este bine ceea ce va face.
misha
Scris: Sunday, April 15, 2007 7:23 AM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
taki wrote:

Nu cred ca este nicio diferenta! Probabil ti se va spune ca magia alba e pentru a face bine iar cealalta pentru a face rau sau mai stiu eu ce, dar nu e asa!

Nu se impaca de niciun fel!!! De ce sa apelezi la diavol cand poti apela la Dumnezeu prin rugaciuni curate si din suflet?

Nu cred ca se pot asocia in vreun fel cu credinta, binele, adevarul, dreptatea, ajutorul etc.

Niciuna. Poate doar garantia ca totul se va intoarce intr-o zi impotriva sa si ca apeland la orice fel de magie nu face decat sa-l cheme pe 'cel rau' in casa si in sufletul sau.

Care este diferenta de baza dintre magia alba si magia neagra??

Cred ca din cele expuse mai sus am raspuns si la ultimele intrebari.

Taki, as vrea sa cred ca ai deschis topicul doar asa, ca un subiect de discutie din care toata lumea sa aiba de invatat, iar daca nu gandeste-te bine inainte de a face un pas de genul acesta (gresit din toate punctele de vedere) si roaga-te Bunului Dumnezeu sa te lumineze ca sa iei hotararea cea buna!pupici
taki
Scris: Sunday, April 15, 2007 7:47 AM
Nivel

misha wrote:

Taki, as vrea sa cred ca ai deschis topicul doar asa, ca un subiect de discutie din care toata lumea sa aiba de invatat, iar daca nu gandeste-te bine inainte de a face un pas de genul acesta (gresit din toate punctele de vedere) si roaga-te Bunului Dumnezeu sa te lumineze ca sa iei hotararea cea buna!pupici

Misha, credeam ca ma cunosti cat de cat.cry

L-am deschis pentru ca sunt interesata sa aflu despre aceste vraji, cat mai multe. Am avut o discutie cu Ira despre "argintul viu" sau " cununii legate" si nu prea stiu ce inseamna si care sunt consecintele acestor vraji. Se spune in familia mea ca mama a avut dat " argintul viu " care a provocat aparitia cancerului. Nimeni nu vrea sa-mi dea detalii, de aceea incerc sa le gasesc ...prin intermediul vostru.

Sper ca te-am linistit si sa nu-ti mai treaca prin cap ca ma ocup sau as vrea sa ma ocup cu asa ceva.nono nono nono nono
taki
Scris: Sunday, April 15, 2007 7:51 AM
Nivel

kali wrote:

Dar, sincer, crezi in asa ceva de vrei sa afli atatea detalii? Ce anume te-a pus pe ganduri?

Nu cred, dovada ca nu stiu mai nik despre aceste lucruri. Moartea mamei mele m-a pus pe ganduri...
monique
Scris: Sunday, April 15, 2007 8:44 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Sunt pe fuga, nu pot detalia ... asa ca am sa spun pe scurt: exista vraji, exista vrajitorii, exista blesteme care chiar se prind... Doamne fereste sa fim implicate in vreuna din parti: cea care face sau cea careia i se face, inseamna ca Diavolul intra in viata si in persoana noastra, si, credeti-ma, am vazut pe la Manastirile din Nordul Moldovei oameni demonizati... e cumplit, am ramas marcata pe viata... Biserica si rugaciunea sunt raspunsul si rezolvarea tuturor problemelor pr care le avem in viata...
Taki, sfatuieste-te si tu cu un preot de la vreo manastire... macar sa iti linistesti sufletul, catusi de putin!
taki
Scris: Sunday, April 15, 2007 8:49 AM
Nivel

monique wrote:

Taki, sfatuieste-te si tu cu un preot de la vreo manastire... macar sa iti linistesti sufletul, catusi de putin!

O sa ma duc intr-un din zilele astea la Manastire. angel

flowers
ira_tgr
Scris: Sunday, April 15, 2007 9:00 AM
Nivel

are cineva o ideea la ce manastire il pot gasi pe Adrian Fagateanu?
AdrianaC
Scris: Sunday, April 15, 2007 9:35 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Taki, eu nu ma pricep deloc la chestiile astea, si nici foarte dusa la biserica nu sunt, insa stiu sigur ca la biserica preotii pot citi ceva din biblie pentru dezlegarea cununiilor, pentru desfacerea vrajilor si blestemelor, deci.... daca vraji si blesteme care sa se prinda nu ar exista, sau nu ar fi existat, zic eu ca nu ar fi aparut "leacuri" impotriva lor in biblie.

Cat despre dezlegarea cununiilor, se spune ca trebuie sa mergi la biserica sa dai acatist timp de 6 saptamani sau 6 luni, nu mai stiu exact, si sa mergi in fiecare saptamana macar de 2 ori la slujba si dupa slujba sa ramai sa iti citeasca preotul ceva pentru dezlegarea cununiilor. Se mai spune ca dupa cele 6 saptamani, se alege intr-un fel sau altul, adica, daca stai de mult timp cu cineva si totusi nu va casatoriti, fie va veti casatori, fie va veti desparti, iar daca nu esti cu cineva, iti vei gasi persoana potrivita.

Daca vrei, discutam mai multe pe messenger sau pe privat.pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.