|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Delfinasa, esti haioasa foc! Ia sa vedem ce stie printesa mea sa zica:am(ham),mama sau ama,dai(cand vrea ceva)nai-nai(cand uita de "dai"),cish(cand face pp la olita).... Si mai scriu, cand imi amintesc!Ca asa-i daca faci copii la batranete, nu iti mai amintesti chiar tot! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Lasa mami, in curand chiar n-o sa mai stii ce zice...asa li se sporeste "vocabularul" Al meu ma capiaza cu tata, tata, tata, toata ziua tata. Cand da de necaz urla mama. Atat! Si doar atunci. In ceea ce priveste noile achizitii...tot felul de aproximari si imitatii ale cuvintelor pe care insistam noi. Spre ex la sandale le spune 'ca', deocamdata, la luna ii spune "muta' sau cam asa ceva si incearca sa zica ceva ce seamana cu "atzl" adica catel. Iar pisica e invariabil "sss". Si mai are un fel de cantecel care suna cam asa"mtiii, ptiiii" care provine din 'asta merge la purcei, asta merge la vitei' |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/22/2006 Mesaje: 69
| noi a un an si 2 luni spunem:mama,tata,pa.aoo adica aoleo,bavo-bravo,abo-alo,ma,ma si loveste cu manuta...asa l-am invatat sa bata locul unde se loveste si el bate...ma ma,ute-uite,apa si nu mai stiu daca zice ceva,dar ma uimeste cand apare cu cate un cuvant nou.uite a fost celo mai nou.acum 2 zile se indrepta spre mine cu ceva un manuta si imi zicea ...ute ute |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tudor spune acum "mama", "tata", "sis" lui Six, "puci" la papuci, "pesi" la peste, "bite" la biscuite, "papa", "nu-i!" la nu-i!, "ia!" cand aude zgomot la usa sau vrea sa imi arate ceva la televizor, "cirip" la pasarele, stie sa faca "stttt!" si duce degetul la gura, ca sa inteleaga mama ca trebuie sa taca. Spunea si "taci!" dar nu am incurajat obiceiul, ca m-am gandit ca acum radem noi, radem, dar mai tarziu cand va urla la noi "taci!" va fi cam aiurea (mai ales ca nu a invata acasa asta, ci la verisori) Mai spune "jos" si "sius", si, evident... GOOOOOOOL!!!! Mai spune "piuuuuu" cand il schimb, "caca" la "gata!" |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| si noi am inceput sa zicem cate un cuvant:mama,mami,tata,tati,babo(bravo),ola,cucu,u-u(la caine),papa,caca.atatea imi vin in minte acum |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si Cristina a inceput sa vorbeasca mult, dar pe limba ei. Inca nu depistez tot ce spune. Ma distreaza ca din cauza sotului meu(ca nu-i raspundea cand ii zicea tati -il copleseau emotiile) acum fetita ii spune papa sau mama. De vreo 2 zile a inceput sa ne zica atat mie cat si lui ma-pa (cu pauza intre silabe) |
|
| Briana in afara de papa cu adresa catre mancare, apapapa ( apa ) si pea pea ( pipi ) nu zice nimik...nici un mama si nici un tata pana la ora asta o fi in regula , nu o fi....sunt tare in ceata citind ce a-ti scris voi m ai sus. Pediatra mi-a zis ca ma grabesc, ca mai incolo va vorbi, ca ar fi prea devreme. De abia astept si eu momentul sa-i aud guritza bodoganind |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tina, lasa fata in pace, nu o mai chinui! O sa vorbeasca ea cand o vrea! Pentru ca spune papa si pipi, stii clar ca nu sunt probleme cu sistemul auditiv sau cu corzile vocale. Asa ca, vorbeste-i cat mai mult si, cand va fi pregatita, iti va raspunde de te va surprinde! |
|
| Sa dea Dumnezeu sa fie cum spui tu, dar pana nu o aud vorbind nu am liniste .....vreau sa-mi faca capul afis de atata vorbarie |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Tina wrote: .....vreau sa-mi faca capul afis de atata vorbarie
Si atunci vei vrea un pic de liniste! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Tina wrote:Sa dea Dumnezeu sa fie cum spui tu, dar pana nu o aud vorbind nu am liniste .....vreau sa-mi faca capul afis de atata vorbarie
Vorbeste-i...mereu. Pe intelesul ei, ii spui mama face cutare, a venit tata, mama pleaca, hai la papa, mama face papa, chestii din-astea. Apoi ii arati alea-alea si ii spui de vreo 10 ori cuvantul. Cand vrea un lucru, ii spui sa-l ceara. Vrei biscuite...zi-i mama..biscuite, jucaria...etc. Aaaaaa si poate o sa-ti faca surpriza sa inceapa brusc sa vorbeasca f corect. S-a mai intamplat. Succes |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Hey, vorbaretzilor, ce cuvinte ati mai invatat? Fii-mea vorbeste cu copiii pe limba ei, ce le-o fi zicand, se uita si ei mirati ...cuvinte clare noi nu prea zice...la flori si fluturasi le zice "lai" (cred eu ca de la butterfly, o fi auzit la desene), la panda ii zice "papa", la masini si trenuri le zice "tu-tiuuu", la nas ii zice "naniu", la portocala-i zice "lala", la banana "baba"...cam atat imi vin acum...observ ca e putin derutata cand mergem la intalnirile cu bebei, ca aude alta limba si mai ales sunetele animalelor, care sunt diferite de ceea ce-am invatat-o si cand copii spun cum face de ex. catelul, ea zice "am-am" si se uita mirata de ce zic "ruf-ruf" . |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Miru vorbeste multe pe limba ei, dar intelegem pana acum doar: mama, tata, pa-pa si face din manuta, a-Pa - cand vede biberonul sau canite sau sticle, papa cand vrea mancare si se posteaza langa scaunel (asta de vreo saptamana) aide = haide, ai = hai, na-na = cand batem locul de care s-a lovit, apte = lapte, pish - cand face pipi sau ne vede la baie (are o problema mare daca inchidem usa la baie, indifernet cine-i acolo bate si vrea sa intre), spune putza cand o schimb, piss la scutec, face ham-ham dupa catei si pis pis dupa pisici mai nou spune un fel de meao = miau, cere da-da, jucariile sei sunt A MEU si le trage langa ea, spun un fel de Miaua = Miruna...face Salut din manuta si nu din cap ... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Ia te uita Mirunica-vorbareata...
Noi, suntem in perioada de Iaute (ia uite) Tse (Ce) Ta-tzi (Taci) de unde o fi luat-o si pe asta... Apoi pa, nana, a-pa la biberon de apa, Tsi la Ceai, cucute la culca-te, ao la Alo, teton la telefon... noc la noroc, si nu mai stiu... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Mihaita e tare vesel si bodogane mereu pe limba lui, dar nu intelegem nimic din ce zice si nici nu vrea sa ceara ceva prin cuvinte. Tot ce zice e "da" si "Ao, da!" la telefon. In rest nimic, nici mama, nici tata, nici papa nimic, la aproape 1 an si 5 luni. Mai asteptam... |
|
|