Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Uite cam asa se desfasora o discutie cu personajul din imaginatia ei.
Nu am chef acum.... E iepurasul meu asta.. Lasa-ma in pace... Am zis,nu si ni si nu...
Normal, vorbeste in franceza. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Rody wrote:Uite cam asa se desfasora o discutie cu personajul din imaginatia ei.
Nu am chef acum.... E iepurasul meu asta.. Lasa-ma in pace... Am zis,nu si ni si nu...
Normal, vorbeste in franceza.
rody nu vreau sa te sperii dar e foarte posibil chiar sa vb. cu "cineva" stii k copii mici sunt mult mai sensibili si receptivi, dar nu e ceva care sa te ingrijoreze, din cate stiu eu e ceva foarte normal |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Cristy wrote: Oricum o urmaresc si imi place sa o ascult, cateodata si eu si sotul radem pe inbufnate de ce povesteste ea acolo. Este chiar haioasa uneori.
Cristy, la fel si noi sa ne vezi cum stam pe la colturi in casa si o ascultam ... ne place si ne distreaza pentru ca povesteste frumos, placut .... nu se cearta, nu vorbeste urat, nici macar nu tipa ! |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| ira_tgr wrote:rody nu vreau sa te sperii dar e foarte posibil chiar sa vb. cu "cineva" stii k copii mici sunt mult mai sensibili si receptivi, dar nu e ceva care sa te ingrijoreze, din cate stiu eu e ceva foarte normal
Ma speri,eu am incercat sa vorbesc cu ea cu cine vorbeste si a zis ca e o papusa.Asta a fost raspunsul ei.Eu am lasat-o in pace.Nu ma-m ingrijorat pana acum.Am crezut pur si simplu cai e in imaginatia ei ei.Nici macar nu stiu cum sa ma port cu ea.Uite ca o voi urmari si o voi filma sa vedeti cum vorbeste. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Rody wrote: Ma speri,eu am incercat sa vorbesc cu ea cu cine vorbeste si a zis ca e o papusa.Asta a fost raspunsul ei.Eu am lasat-o in pace.Nu ma-m ingrijorat pana acum.Am crezut pursisimplu cai e in imaginatia ei ei.Nici macar nu stiu cum sa ma port cu ea.Uite ca o voi urmari si o voi filma sa vedeti cum vorbeste.
mami din cate am citit eu, copii mici au talentul de a vedea cum s-ar zice "universuri paralele", de fapt asta este explicatia "prietenului imaginar" care se regaseste la foarte multi copii... |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Cristy...e foarte interesant ceea ce spui. Ma duce cu gandul la situatia in care, avand ceva de structurat (informatii, cunostinte, un discurs, o comunicare), neavand timp (disponibilitate) de a structura grafic, o facem oral...imaginativ-verbal (adultul) sau pur si simplu verbal (copilul).Shachar e la varsta la care reprezentarile imagistice se reconstruiesc verbal, isi formeaza corespondente in acest nou sistem de reprezentare a informatiei. Sunt curioasa daca poate reda in cuvinte un traseu cunoscut pe care-l poate face singura.
Rody...de ce spui ca te sperie? Se intampla adesea? Foloseste cuvinte pe care sa i le fi spus tu si care s-ar fi putut sa o supere? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Si Miru vorbeste cu jucariile ei :Pisica, stai aici! Asa! hai sa schim (scriem)! Pe mine ma bucura ca a ajusn la stadiul sa se joace si singura, sa poarte "dialoguri: cu jucariile. Le intreaba ce fac, daca vor pipi, sa pape. E un semn ca ea constientizeaza ce-i cer eu si cere si ea la jucarii. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Asa. Acuma avem si noi monolog. Dar destul de rar ajunge Patri sa se joace singura, astfel ca rare sunt si momentele astea. Pe mine ma distreaza cand elaboreaza. |
|
|