Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Am o intrebare, dat fiind faptul ca Shachar a inceput in ultima perioada sa ...vorbeasca de una singura prin casa.... De fapt isi i-a o carte, de preferat cartile mele de la facultate si incepe sa inventeze povesti... si ce este la gura ei vorbeste atat de rapid, de clar, de corect, intr-un libaj foarte bogat, cu multe cuvinte. Povestile tin cam o ora si pe urma isi continua activitatea normal, vorbeste cu noi, vorbeste cu sora ei, nu simt ca ar avea vreo lipsa de comunicare cu cei din jur, ba din contra. La gradinita se implica in activitati colective, chair cu multa siguranta, are prieteni cu care comunica inmod normal, nu se "blocheaza" ca alti copii, unori se intimideaza dar nu mai mult de atat
Acum nu stiu ce sa fac.
Ar trebui sa o opresc? Ar trebui sa o las in pace, dat find faptul ca nu prea se intoarce la acceasi poveste, mai tot timpul este ceva noi, sau sunt roluti diferite la aceleasi personaje. Trebuie sa ma ingrijorez? Acest lucru ar putea sa o ajute cu ceva?
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu zic sa o lasi in pace. Are o imaginatie bogata si asa se simte ea bine. Si eu si fratele meu vorbeam singuri si inventam povesti si povestiri singuri (separat sau impreuna)... |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Stai linistita ca si eu cand eram mica vorbeam singurica in camera cu papusile si jucariile mele,dar asta e o chestie foarte buna,denota dezvoltarea ei buna la nivel de vorbire,gandire,imaginatie si mai ales comunicare.
Da-i pace... chiar mai mult decat atat,mai du-te la ea in astfel de momente,da-i un pupic pe obrajor si implica-te,aseaza-te langa ea si asculta-o ,ca sa vada ca sprijini comunicarea si imaginatia de care da dovada ,chiar roaga-o sa-ti povesteasca si tie ce are ea asa interesant de zis. 
Vezi ce fetita desteapta ai? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cristy nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi ea asa capata si mai multa incredere in ea si inca ceva chiar poate te imita pe tine. De obicei la virsta asta copii vorbesc sau au un prieten imaginar cu care discuta si cu care se joaca. Daca vrei poti sa incerci sa intri si tu in dialog cu ea si sa vezi ce se intimpla,nu te speria nu este nimic grav cred ca si noi la rindul nostru ne placea sa vorbim cu papusele si sa le povestim tot ceea ce faceam la gradi. Shachar esti o scumpica si cred ca vrei sa fie si tu studenta ca mamy? |
|

| Da poate ca vrea sa fie studenta contiincioasa ca mami... mai ales ca are preferinta pentru manualele de statistica... alea ii plac
Daca voi spuneti ca este normal, atunci OK, pentru ca eu nu ma tin minte vorbind prea mult de una singura, si nici pe Eden nu am vazut-o prea des. Dar la Shachar este ca un ritual, se scufunda in lumea ei, cu toate cu uneori am senzatia ca vrea sa se faca ascultata, sau cel putin este contienta ca este ascultata, ii vad zambetul pe furis, ca mami le vede pe toate...
Nu am sa intervin, atata timp cat acest lucru nu va afecta comunicatia ei cu cei din ju, sau cel putin atata timp cat povestea nu intrece o anumita masura cu timpul acordat |
|
|
Iti scriu ceva din cartea unei tipe care e psiholog si o respect mult pentru modul de a vedea lucrurile in ce priveste educatia si cresterea copiilor.E vorba de Minulescu Mihaela care zice urmatoarele despre imaginatia copiilor:
" Nu este exagerat sa ne preocupe ideea de a-l ajuta sa faca diferenta intre realitate si imaginatie,dar fara a-i brusca viata imaginara si fantezia.De asemenea, este important sa nu-i bruscam viata imaginara declarand sententios si brutal ca "prietenii lui imaginari",sunt niste inventii,nu exista,sunt "niste prostii sau minciuni". Copilul traieste mult in imaginatie si este normal acest lucru.Copilul se sprijina mult pe actiuni imaginare pentru a ajunge sa faca fata si sa inteleaga realitatea ca atare.Este important sa-l ajutam sa sesizeze conditia de "ca si cum" ca diferenta intre realul ca atare si acea realitate imaginara a lui.Un parinte care participa la viata copilului sau va ajunge sa-i inteleaga si viata imaginara si creativitatea ,citindu-i povesti,discutand despre personaje,ingaduindu-i sa se raporteze la ele."
|
|

| oanalaurisa wrote: Iti scriu ceva din cartea unei tipe care e psiholog si o respect mult pentru modul de a vedea lucrurile in ce priveste educatia si cresterea copiilor.E vorba de Minulescu Mihaela care zice urmatoarele despre imaginatia copiilor: " Nu este exagerat sa ne preocupe ideea de a-l ajuta sa faca diferenta intre realitate si imaginatie,dar fara a-i brusca viata imaginara si fantezia.De asemenea, este important sa nu-i bruscam viata imaginara declarand sententios si brutal ca "prietenii lui imaginari",sunt niste inventii,nu exista,sunt "niste prostii sau minciuni". Copilul traieste mult in imaginatie si este normal acest lucru.Copilul se sprijina mult pe actiuni imaginare pentru a ajunge sa faca fata si sa inteleaga realitatea ca atare.Este important sa-l ajutam sa sesizeze conditia de "ca si cum" ca diferenta intre realul ca atare si acea realitate imaginara a lui.Un parinte care participa la viata copilului sau va ajunge sa-i inteleaga si viata imaginara si creativitatea ,citindu-i povesti,discutand despre personaje,ingaduindu-i sa se raporteze la ele."
Foarte interesant Oana. Am invatat ceva nou astazi
Si mie nu mi se pare corect sa o opresc prin a gandi astfel, doar ca nu stiam cum sa reactionez. Intotdeauna inainte de a lua o decizie studiez comportamentul sa vad cum se desfasoara sau cum afecteaza. |
|
| Cristy wrote:Foarte interesant Oana. Am invatat ceva nou astazi Si mie nu mi se pare corect sa o opresc prin a gandi astfel, doar ca nu stiam cum sa reactionez. Intotdeauna inainte de a lua o decizie studiez comportamentul sa vad cum se desfasoara sau cum afecteaza.
AM SA MAI POSTEZ CHESTII DESPRE PSIHOLOGIA COPILULUI PE VIITOR. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Shachar va fi o buna oratoare,cu o imaginatie creatoare,deci Cristy,stai linistita,e ceva normal la copii de aceasta varsta |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Nici eu nu cred ca ar trebui sa-ti faci vreo problema, daca ar tine ore intregi aceasta povestire, daca s-ar rupe cu totul de mediul inconjurator, da... poate ca ar trebui sa-ti faci, dar daca chiar tu spui ca o vezi zambind cand primeste atentie, sau ca povestea nu dureaza decat o ora, cred ca Shachar este extrem de inteligenta si are o imaginatie bogata. Bravo ei! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Pare a fi un exercitiu de imaginatie, de creativitate si un mod de captare a atentiei (mamei?), o mica competitie pentru interesul acordat? Urmareste-o si ne mai tii la curent |
|

| Laura, Spezam
Sousourel, nu cred ca vrea sa atraga atentia mea, o face si cand nu sunt in zona. Cred ca mai mult din plictiseala, nu este persoana careia sa ii placa sa zicem televizorul in mod deosebit ( ca cea mare ) ceea ce mie imi place.
Oricum o urmaresc si imi place sa o ascult, cateodata si eu si sotul radem pe inbufnate de ce povesteste ea acolo. Este chiar haioasa uneori. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/29/2007 Mesaje: 782
| Crity,eu zic sa o lasi in pace, anemona canta non-stop,prin cantec repeta toate cuvintele invatate peste zi STAI LINISTITA, NU-TI FA PROBLEME
 |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Cristy,daca te ajuta cu ceva afla ca Elo la fel face.Da vorbeste in asa fel incat am inpresia ca vorbeste chiar cu cineva pe care nu mai ea vede cine,eu nu.Uneori ma speri,dar o las in pace in lumea ei.E bun topicul asta! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Cristy - sa stii k si eu vb. de una singura prin casa
acum serios, nu cred sa vre-o problema, din contra, e o fetita cu imaginatie foarte bogata, ceea ce e de bine, nu? |
|
|