vopsit lemn exterior
Subiectul anterior · Subiectul urmator
turturica
Scris: Thursday, October 18, 2007 8:02 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/23/2006
are cineva experienta in vopsirea unei constructii de lemn, la exterior (ex. o magazie)?
se da grund-ce fel , cu ce se aplica?
delfinasa
Scris: Thursday, October 18, 2007 4:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Noi am vopsit terasele din spate si din fata si un gard...nu stiu ce vopsele sunt prin tara, noi folosim vopsele speciale de exterior, care-s tratate sa reziste atat la ger, cat si la calduri mari. Nu s-au scrijelit si vopseaua se mentine excelent -doar ca intr-un an se atenueaza culoarea, dar nu a sarit-. Culorile folosite de noi la terasa si garduri sunt maro si alb si le aplicam cu pensule normale. Nu am smirgheluit in prealabil ca nu am considerat ca este cazul. Vopseaua veche era ok, nu era sarita, am dat doar cu turpentina sa curatam suprafata si am aplicat direct. Spor la treaba!
codruta
Scris: Friday, October 19, 2007 8:11 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
turturica wrote:
are cineva experienta in vopsirea unei constructii de lemn, la exterior (ex. o magazie)?
se da grund-ce fel , cu ce se aplica?

pt lemn exista grund pt exterior, cu factor de protectie uv, noi am luat ceva nemtesc din baumax dar nu mai stiu cum se numeste.Asta daca vrei sa pastrezi culoarea natur a lemnului.Se aplica cu pensula.
Daca vrei sa schimbi culoarea, exista bait, vezi sa fie pt exterior, diverse nuante si preturi.
spor la treaba
Miri
Scris: Friday, October 19, 2007 9:34 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Pentru vopsirea lemnului la exterior se incepe cu corectarea eventualelor crapaturi (gauri, goluri lasate de holzsuruburi, fisuri etc.) existente pe suprafata lemnului cu ajutorul chitului de lemn sau cu acril pentru lemn, in functie de nuanta acestuia.

Urmatorul pas este tratarea lemnului contra moliilor, cu o substanta speciala, care se intinde cu pensula sau prin pulverizare.Se dau 2-3 straturi , se lasa sa se usuce intre ele.

Daca se vrea mentinerea nuantei lemnului , se da cu lac incolor in 3-4 straturi(dupa primele 2 straturi vor apare pe suprafata lemnului parti lucioase si parti mate, in functie de cum este absorbit lacul de catre lemn. Se dau straturi succesive de lac, pana ce acesta devine lucios uniform.)

Daca se doreste schimbarea nuantei lemnului (cires, mahon, bambus etc)se foloseste grund pentru lemn (baitz), aplicat in mai multe straturi, in functie de nuanta pe care doresti sa o obtii( cu cat mai multe straturi, cu atat nuanta aleasa va fi mai inchisa la culoare).Dupa obtinerea nuantei dorite, se aplica 2-3 straturi de lac (pana nu mai exista suprafete aspre )
vladtheimpaler
Scris: Sunday, August 26, 2012 4:00 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/26/2012
Multumim tare mult. Sunt sfaturi de mare ajutor. Eu am o cabana pe care am vopsit-o acum 6 ani. Am dat-o cu un strat de grund ignifug si doua de lazura, iar lazura a inceput sa se cojeasca.

Acum ca am vazut care e procesul corect, ar fi de mare ajutor daca ati putea recomanda si niste produse. Care merita cumparate si sunt cele mai durabile (grunduri, baituri etc)?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.