Voma puternica urmata de diaree cu miros ingrozitor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
N-are decat pe fata, ma gandesc ce a mancat -desi abia a papat si ieri si in dim. asta- sa nu cumva de la mancare sa-i fi aparut...si ce sa-i dau sa-i treaca?
Cristy
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:36 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007

Du-te cu ea la doctor, Delfinasa, eu sunt cam paraniodica asa cand vad pete, bubite de tot felul...

Doresc multa sanatate fetitlor bolnavioare......pupici pupici

flowers flowers flowers flowers flowers
delfinasa
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:39 PM
Nivel

O astept pe mama mea sa intre pe net si s-o vada, ca e asistenta de pediatrie si daca zice si ea sa ma duc s-o vada doctorita, atunci o sa ma programez de urgenta la control azi, maine, cand o putea sa ne primeasca. Un telefon tot ii dau sa vad ce zice.

Multumim pentru gandurile bunepupici
Alina
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:51 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Karinutza, sa te faci bine repede. pupici pupici pupici de la noi.
LIA
Scris: Wednesday, March 7, 2007 3:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/6/2006
Delfinasa, multa sanatate Karinutei, sper sa fie ceva usor, poate vreo toxiinfectie alimentara, ca mi se pare si umflata putin la ochisori. pupici
Ely
Scris: Wednesday, March 7, 2007 4:08 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Multa sanatate Karinuta draga de tine ce suparata estipale .Delfinasa si eu cred ca tot de la mancare a facut,dar ce a papat poate a facut o alergie ?.Si eu sunt foarte panicoasa ,eu deja eram la spital:Multi pupici de la noi pui si sa te faci repede bine.pupici
delfinasa
Scris: Wednesday, March 7, 2007 4:35 PM
Nivel

Si maica-mea zice ca de la mancare sa-i fi aparut petele, temperatura n-are, dar e cam molesita...ii dau furazolidon 25mg la 6 ore, bea apa, a baut si-un pic de ceai de menta si apa de orez, a mancat niste crackers si toast si mi-a rontait si vitaminele...am sunat la pediatra, astept sa ma sune inapoi si-om vedea ce va zice.
AdrianaC
Scris: Wednesday, March 7, 2007 4:36 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Delfinasa, daca nu are febra, nu cred ca e vorba de vreo boala a copilariei, pentru ca acestea, in marea majoritate, debuteaza cu febra. Daca ar fi avut si febra, ar fi putut sa fie eventual rujeola, dar asa, nu cred.

Cred ca e tot o enterocolita sau enteroviroza.

Ori a mancat ceva ce nu i-a priit, ori a venit in contact cu persoane cu enteroviroza. Daca o sa o luati si voi azi, inseamna ca e enteroviroza.

Orice ar fi, pana ajungi la medic sfatul meu e sa treci pe regim alimentar, ca sa stopezi diareea, si sa bea multe lichide, dar nu indulcite. Ai grija sa nu se deshidrateze.

Petele pot fi de la orice, zic eu, important este sa nu se deshidrateze intr-o prima faza, si sa o pandesti cu febra.

Sanatate multa va dorim si sa ne tii la curent.pupici
AdrianaC
Scris: Wednesday, March 7, 2007 4:39 PM

Ca si medicatie poti sa ii dai smecta, e foarte bun.
E bun si furazolidonul, dar nu stiu daca se da la copii, eu mereu le-am dat smecta, sau debridat. Si Debridatul e bun.

Ca si alimentatie, nu ii mai da lapte, sau daca ii dai da-i din cel fara lactoza HN25 parca e unul dintre ele.

Da-i mucilagiu de orez, paine prajita, ceai de menta neindulcit, banana si ma mai uit sa vad ce mi-a zis mie sa ii dau.

Uite ce i-am dat eu lui Andrei la 9 luni cand a facut enteroviroza:

"Am mers la doctor a 2-a zi si diagnosticul a fost de enteroviroza. Am intrat la regim alimentar, am voie numai lapte de la mami, supa de morcovi si banana, in rest absolut nimic. Ar trebui sa iau si glucoza si lapte HN25, dar nu imi plac asa ca nu le iau.

E tare rau, de cateva zile pap numai lapte de la mami, restul, orice incearca sa imi dea sa mananc dau afara instant.

Au trecut deja cateva zile bune de cand am inceput tratamentul, iau Sumetrolim si Enterol, plus antitermice".
delfinasa
Scris: Wednesday, March 7, 2007 5:09 PM
Nivel

M-a sunat acum asistenta de la clinica si m-a programat maine dim. la pediatra...a zis ca pare a fi enterocolita (astia nu folosesc termenul enteroviroza), m-a intrebat daca a intrat in contact cu alti copii si cum mergem des la programele astea si-n parc, a zis ca a putut lua virusul de acolo...despre pete m-a intrebat daca-s doar pe fata, daca se simt umflate la pipat, mari sau mici, umplute cu lichid, dar ea are doar pete,nu bubite, nu se simte nimic la mana, asa ca a zis ca s-o vada doctora...pana maine, fluide multe, pedialyte, uscaturi, fara lapte (nici nu i-am dat decat san) si daca face febra tylenol, dar sper sa nu faca.
Multumesc Adri de info, dar pot sa-i dau in paralel furazolidon si smecta? Am cateva plicuri de smecta, mi-a trimis mama de curand, dar din experienta de data trecuta, parca vad ca n-o sa vrea si-o sa arunc, cum am facut si cu pedialyte-ul, ca nu l-a vrut deloc, desi e dulce si are gust de fructe. Deocamdata duc munca sa bea ceaiul de menta si apa de orez, ii pun ba in canita cu cioc, ba in canita cu pai, ba in cana normala cu/fara pai, numai sa bea, ca ea acum ar sta numai la san, m-a innebunit, si acum sta agatata de mine.
MNiko
Scris: Wednesday, March 7, 2007 5:58 PM
Nivel: Guest

delfinasa wrote:

Multumesc Adri de info, dar pot sa-i dau in paralel furazolidon si smecta? Am cateva plicuri de smecta, mi-a trimis mama de curand, dar din experienta de data trecuta, parca vad ca n-o sa vrea si-o sa arunc, cum am facut si cu pedialyte-ul, ca nu l-a vrut deloc, desi e dulce si are gust de fructe. Deocamdata duc munca sa bea ceaiul de menta si apa de orez, ii pun ba in canita cu cioc, ba in canita cu pai, ba in cana normala cu/fara pai, numai sa bea, ca ea acum ar sta numai la san, m-a innebunit, si acum sta agatata de mine.

Mie mi-a spus doctorita ca pot sa-i fac smecta cu ceai sau suc de fructe.
Esti sigura ca poti sa-i dai furazolidon? Ca eu cand am intrebat in farmacie pt copii mi s-a spus doar smecta.
delfinasa
Scris: Thursday, March 8, 2007 2:08 PM
Nivel

Mama mea mi-a spus ca pot sa-i dau furazolidon pentru copii, de 25mg, cate o pastiluta la 6 ore...am citit si pe prospect si se da si la copilasi sub un an, deci e ok...am si Smecta, dar n-o suferabanghead si si-asa o pacalesc cu furazolidonul ca e bobo si la inceput l-a rontait, acum nu vrea sa-l vada, ma chinui sa i-l dau...i-au disparut petele alea de pe fata, a inceput sa manance cate putin, covrigei, biscuiti, pufuleti si deocamdata in dimineata asta n-a facut diaree...avem programare la pediatra la 9:40, nu stiu daca mai e cazul s-o vada, ca enterocolita a mai avut si acum e spre bine, petele alea ma ingrijorau tare, dar acum ca nu le mai are, ma gandesc sa sun sa skip the appointment.
AdrianaC
Scris: Thursday, March 8, 2007 2:23 PM

delfinasa wrote:
...

Delfinasa, daca nu ii place Smecta, desi asta avea efect cel mai rapid, incearca sa ii dai Debridat. E bun la gust si e bun si pentru diaree.
danab
Scris: Thursday, March 8, 2007 4:46 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Poate ii faci niste teste de alergie. Un prieten de-al nostru are alergie la susan, si are mereu la el Clorocalcin. Si el face pete rosii pe fata si gat, dar se umfla.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, March 8, 2007 8:41 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
delfinasa wrote:
Mama mea mi-a spus ca pot sa-i dau furazolidon pentru copii, de 25mg, cate o pastiluta la 6 ore...am citit si pe prospect si se da si la copilasi sub un an, deci e ok...am si Smecta, dar n-o suferabanghead si si-asa o pacalesc cu furazolidonul ca e bobo si la inceput l-a rontait, acum nu vrea sa-l vada, ma chinui sa i-l dau...i-au disparut petele alea de pe fata, a inceput sa manance cate putin, covrigei, biscuiti, pufuleti si deocamdata in dimineata asta n-a facut diaree...avem programare la pediatra la 9:40, nu stiu daca mai e cazul s-o vada, ca enterocolita a mai avut si acum e spre bine, petele alea ma ingrijorau tare, dar acum ca nu le mai are, ma gandesc sa sun sa skip the appointment.

Miha va doresc multa sanatate!pupici

furazolidon poti sa ii dai linistita, asa cum a zis mama ta, de 25 mg pt ca si eu i-am dat lui Andrei cand avea...o luna jumate... la indicatia medicului . insa nu cred ca ii poti da si smecta si furazolidon in paralel pt ca ambele sunt antidiareice si nu cred ca merg impreuna, ar fi cumva supradozaj. dar intreab-o pe mama ta si vezi ce iti spune si ea.,
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.