Nivel: Membru
Inregistrat: 10/9/2006 Mesaje: 38
| Delfinasa, daca nu vrea supa de morcovi cu orez, incearca paste fierte(melculeti, orice forma distractiva) cu branzica sau orez cu branzica. Mai poti incerca mar copt, banana. Si pentru burtica: Debridat si Smecta sau Hidrasec. Hidrateaz-o bine (ceai de menta, apa plata). Cand incepe scaunul sa para cat de cat normal, poti sa ii dai supa de zarzavat, carnita fiarta sau supita in care pui carnea dupa ce ai fiert-o separat, perisoare de pui sau de vita. Lapte fara lactoza (noi am folosit cu succes Milupa HN 25). Dupa ce totul revine la normal, incearca sa ii tii regimul inca o saptamana, ca diareile astea sunt pacatoase rau. Si cel mai important: mergi cu ea la doctor. Noi am trecut printr-un episod asemanator (voma in jeturi intr-un interval scurt de timp, urmata de scaune urat mirositoare si apoase, febra, deshidratare) cand avea Catalin 10 luni. Am ajuns la spital, avea enterocolita cu rotavirus (el mancase spanac in ziua respectiva, culmea e ca mai era un baietel care mancase la gradi spanac). De acolo ne-au dat un regim care este acum lipit pe perete in bucatarie si care ne salveaza de fiecare data cand are scaune proaste (a ramas cu sensibilitate la unele alimente). Multa sanatate puiutei si tie putere sa treci peste episod |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| delfinasa wrote:Si cu alaptatul ce fac? Sa-i mai dau? Din cauza ca nu se simte bine, nici sa suga nu prea vrea, trage putin si gata.O sa mananc eu orez mult ca sa treaca si-n lapte. Cutia de cereale e la gunoi, n-o sa mai iau in veci din astea. Acum i-am pus de-o supa de morcovi cu orez si sper din tot sufletul sa manance ceva .
Si cand a avut V diaree si inca il alaptam, pediatra ne-a recomandat sa continue sa suga, dar in rest...iaurturi nu si lapte de vaca sau praf. Iaurturile chiar sunt recomandate pt culturile de bacterii. Branza de vaca strange si ea burtica. Sper sa pape si morcov cu orez fiert. Sanatate multa si sa auzim vesti bune |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| AdrianaC wrote:Delfnasa, daca o mai alaptezi, da-i lapte de la tine. Si eu zic la fel, sa nu intrerupi alaptatul, mai ales daca nu prea mananca. In rest, ce au spus fetele cam asta stiu si eu. Sanatate! |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Am patit si eu cu Daria, nu chiar asa dar pe-aproape.Ii dadusem ceva nou, nu mai stiu ce si peste cateva ore a inceput spectacolul.Doua zile nu mi-a papat decat san si atat ,nu voma dar facea o diaree de-mi muta nasul,ceva de speriat, nici un adult n-ar face asa Nu m-am dus la dr. ca nu facea febra, nu voma, si nici diaree puternica nu era.Atata ca mi-a stat ca batuta de bleaga doua zile fara mancare( doar san)si fara vlaga.Se pare ca Ka e mai grav, tre sa cauti o metoda sa-i dai lichide...poate cu sticla cu pai cum sunt alea pt sportivi |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Delfinasa,cum mai sunteti? Multa sanatate Karinutei!
Fetele ti-au zis foarte bine: regim alimentar,fara sa incerci sa-i dai ceva de papa cu forta, laptic numai de la tine, atat cat vrea ea sa suga, in plus hidratare intensiva. Urmareste neaparat daca face febra si orice alte semne care apar ulterior! Sper sa va treaca repede! |
|
| Delfinasa...ce mai face Karina, i-a mai trecut? |
|
| Delfinasa, e mai bine Karina? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Fetelor, avem toti 3 gastroenterocolita...K e un pic mai bine, dar de aseara ne-a luat si pe noi virusul: primul pe Dan azi-noapte, apoi eu azi-dimineata...greata multa, voma, stare generala de rau, acum abia m-am ridicat din pat si am facut un ceai de menta...va mai scriu cand ma simt mai bine |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Offf mai mami , de la ce ati facut? Ce ati mancat toti 3 mai stii? Sanatate multa la toti va dorim |
|
| offf..foarte neplacut Va doresc sa va faceti bine cat mai repede |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Ce rau imi pare pentru voi ,multa putere Mihaela si multa sanatate ,sper sa va faceti bine cat mai repede.Multi pupici de la noi. |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| multa sanatate la toti 3 pupici |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| delfinasa wrote:Fetelor, avem toti 3 gastroenterocolita ...
Multa sanatate, dragilor! sa va faceti bine repede! |
|
| Multa sanatate tuturor! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Dupa o serie de voma dimineata, baut ceai de menta la greu si luat Furazolidon, mie mi-a trecut greata si starea de voma dupa cateva ore de somn...Karina este mai bine, azi a avut doar 4 scaune diareice, dau nu asa rele ca cele din zilele precedente...saracuta, imi zice dinainte sa faca "caca-caca" si o duc plangand la oli, iar Dan a zacut toata ziua in pat, rau de tot i-a fost, pe el il suspectez c-a luat virusul Rotavirus ca a avut si febra si simptomele enterocolitei...Din cate zice doctora, se pare ca avem de-a face toti cu un virus ce se transmite pe calea aerului si am luat unul de la altul...Karina a mancat azi 2 banane si 3-4 sticksuri si a baut apa destul de multa...nu vrea sa accepte deloc nici ceai, saruri de hidratare, am incercat cu seringa fortat si aproape ca i-am provocat iar voma, asa ca am lasat-o in pace ...marti am programare cu ea la pediatra, sper sa-i treaca pana atunci si sa poata sa-i faca vaccinurile, pe care si-asa le facem intarziat din cauza aglomeratiei de sarbatori. |
|
|