Voma puternica urmata de diaree cu miros ingrozitor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Friday, January 5, 2007 6:30 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Azi fii-mea m-a pus pe ace...dimineata i-am dat lapte cu niste cereale-granule pt toddlers de la Gerber...pana acum nu i-am dat numai cereale din astea cu lapte, ci amestecate cu oatmeal, biscuiti...urmarea...nervi...la ora 10:30 fii-mea se culcacyclops scratch; am zis, ok, poate o fi obosita ca ieri a dormit doar 1/2h la pranz, dar a dormit toata noaptea apoi...se trezeste pe la 12, vine la mine la calculator si-mi vomita imediat in jeturi puternice puker, de vreo 3 ori, de m-a speriat si nu stiam ce sa-i fac...am spalat-o, am schimbat-o, m-am schimbat si eu, am incercat sa-i dau sa manance, a refuzat, abia a baut niste apa...i-am facut un ceai de tei cu smecta, apa de orez, neam n-a pus gura pe ele, nici ziua, nici acum seara...am reusit in final sa-i dau cam 100gr. de ciorba si o feliuta de branza...pe la vreo 2 mi-a facut o diaree cu miros ingrozitor, nu puteai sta in camera la modul cel mai serios, baltea in pampers, a iesit din el si se umpluse toata...copila a inceput sa planga, am bagat-o iar in baie si am spalat-o, am lasat geamurile deschise ca nu se putea respira, dupa care vioaie de parca nu se intamplase nimic...plecam in oras la cumparaturi, totul normal, a ciugulit cateva sticksuri si pufuleti, ajung seara pe la 6 acasa, o pun la desene si cand vin sa-i dau apa de orez si ceva sa pape, m-a luat iar mirosul de nas...fii-mea era iar plina de diaree, hainele varza nervi, apoi in interval de 2 ore cred c-am mai schimbat-o de 3 ori uff...s-a mai molesit, n-a vrut sa manance deloc, nu accepta absolut nimic in afara de apa, temperatura nu face, masele noi nu vad sa apara, abia ce i-au dat unele...acum, la 12 noaptea, s-a trezit si plangea la noi in pat, eu fiind aici la calc. pe forum; ma cheama Dan ca fata a facut iar diaree banghead, am gasit-o iar plina pe haine, acelasi miros ingrozitor...ea nu mi-a vomitat niciodata pana acum, a facut de vreo 2-3 ori diaree si nu in halul asta si nu cu mirosul asta...De la ce ii poate fi asa rau: de la cerealele alea sau are altceva? Cum pot s-o fac sa manance ceva si sa bea si apa de orez sau suc cu smecta? Ati avut vreodata experiente de natura asta? ca eu zau ca m-am speriat si nu prea stiu ce sa-i fac sa-si revina cry.
AdrianaC
Scris: Friday, January 5, 2007 7:38 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Delfinasa, eu zic ca e posibil fie sa fi facut vreo indigestie de la ceva ce a mancat, fie sa fi avut ceva mancarea, sau, mai grav, pentru ca zici ca si vomita in jet, sa nu fi luat vreo enteroviroza.

Ca sa poata manca ceva acum fara sa iti vomite, trebuie sa ii dai cateva picaturi, cred ca vreo 10 pentru varsta ei, de Metoclopramid, cu 30 minute inainte de masa. Asta e un antiemetic, ii taie greata si senzatia de voma si nu iti mai vomita. Daca nu ai din asta, ia ceva similar.

De asemenea, ar trebui sa ii dai Debridat, ca sa isi revina cu stomacelul sau smecta.

Neaparat sa bea multe lichide, chiar si apa simpla, iar daca continua tot asa mergi la doctor sa vezi ce iti zice, e posibil sa ai nevoie si de saruri de rehidratare.

Urmareste-o totusi sa nu iti faca si febra.

Altceva nu a mai mancat?
MNiko
Scris: Friday, January 5, 2007 7:44 AM
Nivel: Guest

Eu cu Cristina n-am avut deloc episoade de felul asta. A avut ea diaree dar n-a vomitat. Tot fara sa vomit, mi se intampla mie ceva de genul cand fac indigestie alimenatra. Atunci nu pot sa mananc nimic.MIe imi trece cu pepsi, dar binen-teles ca nu poti sa-i dai fetei asa ceva.
Incearca cu niste supa de morcov si poate ar trebui sa consulti si un medic.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, January 5, 2007 8:13 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
AdrianaC wrote:
Delfinasa, eu zic ca e posibil fie sa fi facut vreo indigestie de la ceva ce a mancat, fie sa fi avut ceva mancarea, sau, mai grav, pentru ca zici ca si vomita in jet, sa nu fi luat vreo enteroviroza.

Ca sa poata manca ceva acum fara sa iti vomite, trebuie sa ii dai cateva picaturi, cred ca vreo 10 pentru varsta ei, de Metoclopramid, cu 30 minute inainte de masa. Asta e un antiemetic, ii taie greata si senzatia de voma si nu iti mai vomita. Daca nu ai din asta, ia ceva similar.

De asemenea, ar trebui sa ii dai Debridat, ca sa isi revina cu stomacelul sau smecta.

Neaparat sa bea multe lichide, chiar si apa simpla, iar daca continua tot asa mergi la doctor sa vezi ce iti zice, e posibil sa ai nevoie si de saruri de rehidratare.

Urmareste-o totusi sa nu iti faca si febra.

Altceva nu a mai mancat?

eu sunt total de acord cu Adriana.

este f posibil sa fi facut o indigestie de la cereale - poate ca erau expirate (desi ma indoiesc) sau poate ca erau alterate. in cel mai rau caz sa nu fie vreo enteroviroza. de regula, eu asa stiu, de la asta se face asa diaree si vomita dar ar trebui sa aiba si febra pt ca asta este un semn de infectie.
da-i ceai de menta si incearca Biotics Baby, sigur vei gasi acolo pt ca e facut in State.

uite prospectul:

Biotics Baby - Ozone

Indicatii
Biotics Baby este indicat în boala diareicã a nou nãscutului sau a copilului mic, în timpul sau dupã terapia cu antibiotice. Biotics Baby reface flora intestinalã.

Compozitie
lactobacili, 250 milioane tulpini / plic

Administrare
1-3 plicuri/zi, conform sfatului medicului

Continut:
10 plicuri

Producator
Ozone

eu asta ii dau acum lui Andrei dupa ce mi-a facut saptaman trecuta o diaree de toata frumusetea, ceva de genul cum ai zis tu. dar el a facut-o de la dinti! fara febra si ale simptome ca voma dar puturoasa rau de tot.

si picaturile de metoclopramid sunt f bune pt senzatia de voma.

sanatate Karinutei si sa ne tii la curent.

ps: daca nu trece, fugi la medic cu ea.,pupici
TatyKS
Scris: Friday, January 5, 2007 8:42 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Am avut si eu probleme asemanatoare cu Kari cand am avenit de la mare...se pare ca avea un microb ceva...mi-a vomat in jeturi, mi-a facut kk moale si ne-am spriat rau de tot.
I-am data asa:

Sumetrolim: 5ml la 8 ore
Smecta: 1 pliculet in 40 ml de ceai de ,menta
muuult ceai de menta si apa
Hidrasec nu a vrut sa imi ia
Lapte HN special pentru scaune moi
Deebridat
mancare de regim: orez fiert cu morcov fara carne in primele 2 zile, apoi putin carnita de pui si vitel,mar copt cu orez si branza, banana oparita cu orez...tu ii poti da mai multe ca e mai marepupici
Sanatate multa Karina puiutza, pupici pupici pupici si tie Mihaela curaj ca trece pupici pupici
Asteptam vesti bune!
AdrianaC
Scris: Friday, January 5, 2007 9:18 AM

Da, Delfinasa, neaparat sa o treci pe regim alimentar. O sa ma uit si eu pe notitele mele si o sa iti spun ce are voie. In niciun caz nu are voie lapte, sau daca chiar vrei sa ii dai, trebuie sa ii dai unul fara lactoza.

Orice mancare i-ai da, sa ii dai sa manance foarte putin, putin si mai des, in niciun caz mult.

Si BIOTICS este bun, si sumetrolim, si eu le-am dat la copii.

Sa ne tii la curent cu starea Karinutzei !
Kiki
Scris: Friday, January 5, 2007 11:48 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Si noi la diaree am mancat numai regim (orez, supa de morcov, branza de vaci, mar copt si banana) si am trecut pe lapte fara lactoza.

Multa sanatatei delfinasei! angel
Ely
Scris: Friday, January 5, 2007 12:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Delfinasa imi pare rau ca Karinuta are probleme ,eu as fi mers la spital pentru ca are prea multe scaune si sunt si tare urat mirositoare si mi-ar fi frica sa nu se deshidrateze .Mai ales cum suntem noi departe de tara nu gasim multe medicamente cunoscute ca acasa si chiar si asa scaune urat mirositoare si diareice ascunde un microb de cele mai multe ori..Ar fi bine sa-i faci si o coprocultura(dizenteric ,salmonelic si coleric).Mullti pupici si multa sanatate Karinutei pupici pupici
danab
Scris: Friday, January 5, 2007 12:07 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Sanatate Karinutei si sa scapati repede de diaree si voma pupici pupici
Maria & Mario
Scris: Friday, January 5, 2007 12:58 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Off, Karinuta ! Sa te faci repede bine. Mami, sa ne spui cum se simte azi Karina ! uff Pupici de la Maria si sanatate multa !flowers
delfinasa
Scris: Friday, January 5, 2007 2:38 PM
Nivel

Multumesc mult pentru sfaturi, fetelor! Acum ne-am trezit si iar mi-a facut diareebanghead banghead banghead...o sa merg sa-i iau niste pedyalite, dar parca vad ca n-o sa-l accepte si o sa-i dau fortat, sperand ca nu va vomita...un pic mai tarziu o sa sun la pediatra sa vedem ce zice, ca inca e prea devreme...martea viitoare am programare la vaccinuri, poate n-o sa fie cazul sa mergem la cabinet inainte.

Eu cred ca de la cerealele alea i s-a facut rau...nu prea i-au placut si e drept ca sunt ciudatele la gust, dar eu am cam insistat sa manance si uite necazul nervi...in rest, nu prea avea de la ce, laptele abia i-l luasem si e foarte bun, expira pe 28, ciorbita e de cateva zile si a stat numai in frigider, iar fructele sunt proaspete...cu o zi inainte a mancat 1/2 felie de pepene, struguri, cirese, dar a mai mancat si alte dati si n-a avut nimic...temperatura nu a facut, am verificat-o si azi-noapte si acum...Din pacate nu am debridat, Sumetrolin, iar ultimul plic de smecta i l-am facut aseara, dar degeaba ca n-a vrut sa puna gura...Sa incerc sa-i dau cu seringa sau pipeta cate putina apa de orez sau saruri de rehidratare? Ca ea de buna voie nu vrea nimic sa bea decat apa, iar de mancat, cam nimic.
Cris-DL
Scris: Friday, January 5, 2007 2:44 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Rabdare mami si multa sanatate delfinasei Karina angel o sa treaca asta
sousourel
Scris: Friday, January 5, 2007 3:05 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Sanatate multa Karinutzei si imi pare foarte rau pentru ce ati patit uff

Zic si eu? regim strict, hidratare - baterii lactice sa nu i se distruga flora intestinala cu o asemenea diaree si medic. Chiar si in SUA s-au mai vazut cazuri de alimente alterate. Multa sanatate si sa ne tii la curent pupici pupici pupici
delfinasa
Scris: Friday, January 5, 2007 3:16 PM
Nivel

Si cu alaptatul ce fac? Sa-i mai dau? Din cauza ca nu se simte bine, nici sa suga nu prea vrea, trage putin si gata.O sa mananc eu orez mult ca sa treaca si-n lapte.

Cutia de cereale e la gunoi, n-o sa mai iau in veci din astea. Acum i-am pus de-o supa de morcovi cu orez si sper din tot sufletul sa manance cevahail.
AdrianaC
Scris: Friday, January 5, 2007 4:34 PM

Delfnasa, daca o mai alaptezi, da-i lapte de la tine. Eu cand am avut probleme cu Andrei pe la 9 luni, cu Enteroviroza, de a trebuit regim, 2 zile mi-a spus sa nu ii mai dau DECAT lapte de la mine.

In orice caz, mergi la doctor cu ea. Daca e in starea asta nici vaccin nu o sa mai faceti .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.