Vitamina D
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, June 3, 2006 3:45 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
VITAMINA D

Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului si a fosforului in organism, pentru cresterea si mentinerea sanatatii oaselor, cartilajelor si dintilor.

Ea se gaseste in peste oceanic, ficat si oua, unele sortimente de cereale integrale sau in laptele praf.

Cea mai mare parte din necesarul zilnic de vitamina D il absorbim insa prin piele, o data cu lumina solara.

Prea multa vitamina D poate duce la absorbtie excesiva de calciu care se depune in tesutul moale, inclusiv pe artere, unde poate produce obturari, pana la blocaje ale circuitului sangvin. De asemenea poate duce la slabirea sistemului osos si la afectarea rinichilor.
AdrianaC
Scris: Saturday, October 27, 2007 12:51 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Ce stiti de vitamina D2 sau D3 injectabila? Cat de des se face si in ce conditii?

Lui Andrei din cauza acelei fosfataze marite i-a recomandat acum vit D2 sau D3 injectabila, o cura de 6 injectii, cate 3 / luna uff

Am inteles ca oricum in tara nu se mai gaseste, dar as vrea sa stiu daca voi ati facut aceasta vitamina injectabila si in ce conditii?

Momentan eu ii dau acum lui Andrei cate 5 pic de Vigantol / zi, dar in noiembrie cred ca o sa repet analizele de sange.
Mami2x
Scris: Saturday, October 27, 2007 1:21 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/16/2007
Vai Adriana, nu stiu nimicuff Imi pare rau pentru Andreiut ca trebuie intepatpale Sanatate micutului si putere voua, parintilor sa treceti peste toatepupici
oanalaurisa
Scris: Saturday, October 27, 2007 2:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
AdrianaC wrote:
Ce stiti de vitamina D2 sau D3 injectabila? Cat de des se face si in ce conditii?

Lui Andrei din cauza acelei fosfataze marite i-a recomandat acum vit D2 sau D3 injectabila, o cura de 6 injectii, cate 3 / luna uff

Am inteles ca oricum in tara nu se mai gaseste, dar as vrea sa stiu daca voi ati facut aceasta vitamina injectabila si in ce conditii?

Momentan eu ii dau acum lui Andrei cate 5 pic de Vigantol / zi, dar in noiembrie cred ca o sa repet analizele de sange.

Iti scriu aici despre vitamina D injectabil:

SICOVIT D2 600 000 UI/ ml
Cutie cu 5 fiole a 1 ml"
COMPOZITIE
1 ml solutie injectabila contine 600.000 UI
ergocalciferol 15 mg
si excipienti: hidrochinona, fenol, alcool benzilic, ulei de floarea soarelui neutralizat

INDICATII TERAPEUTICE
Tratamentul hipocalcemiei cronice, hipofosfatemiei, hipoparatiroidismului, osteodistrofiei, rahitismului, osteomalaciei, profilaxia si tratamentul tetaniei, al deficitului de vitamina D; cerinte crescute (alcoolism, boli ale tractului hepato-biliar, boli intestinale, insuficienta renala, sarcina, alaptare, diete vegetariene foarte stricte, tratamente cu barbiturice, colestiramina, anticonvulsivante).

CONTRAINDICATII
Hipercalcemie, hipervitaminoza D, osteodistrofie renala cu hiperfosfatemie, ateroscleroza sau insuficienta cardiaca, hiperfosfatemie, hipersensibilitate la vitamina D, sarcoidoza.

REACTII ADVERSE
Doze mari zilnice determina fenomene de hipervitaminoza, care se concretizeaza prin cresterea calcemiei si depunerea de calciu in diferite organe (ex. rinichi); semne clinice: oboseala, slabiciune, cefalee, greata, varsaturi, diaree, poliurie cu urina diluata, polidipsie.

MOD DE ADMINISTRARE
Terapia vitaminica D se face proportional cu varsta, cu gradul avitaminozei si tulburarile produse de aceasta, cu alimentatia bolnavului.
Doza medie in rahitism este de 1200 UI zilnic. Profilaxia rahitismului se face prin doza de atac, cate 100.000 UI pe luna in sezonul rece (octombrie-aprilie). Tratamentul curativ se face administrand intramuscular doze de 600.000 UI, care se repeta la 4 – 6 saptamani (total 2 doze).
In formele grave, cu spasmofilie, se va incepe tratamentul cu doze soc si se va asocia cu calciul. Injectarea se face profund intramuscular.

CARENTA DE VITAMINA D - RAHITISMUL
Rahitismul este o boala care apare la copii.
Etiopatogenie, este vorba de o lipsa a vitaminei D sau a calciului si fosforului. Rahitismul este primitiv, cand este vorba de un aport exogen insuficient, sau secundar, datorita unor tulburari digestive cronice, care produc dereglari impor­tante in metabolismul P si Ca (hipofosfatemie si hipocalcemie). Din aceasta cauza, calciul nu se va mai depune la nivelul oaselor, intarziindu-se deci osificarea; oasele vor ramane moi.

Simptomatologie: clinic sunt trei perioade in evolutia rahitismului, si anume:
a) Perioada primara, caracterizata prin tulburari digestive, care apar la etatea de 1 - 2 ani (diaree, varsaturi, intarzierea aparitiei dintilor).
b) Perioada a doua este cea mai caracteristica, dar si cea mai severa. Apar defor­mari osoase, fontanelele raman deschise, capul este mare, cu oasele frontale marite; apar mataniile condro-costale, sternul „in carena", iar coloana vertebrala poate prezenta deviatii fie in sens posterior, numite cifoza, fie in sens lateral, numite scolioze. Alteori aceste deviatii se realizeaza impreuna, antrenand si toracele, care devine asimetric, constituind toracele cifo-scoliotic. Tulburarile digestive pot persista, abdomenul este mare, latit, de „batracian", cu hepato-splenomegalie. Copilul nu se poate dezvolta. Aceste deformari osoase, in cazul in care s-au constituit, raman definitive - copiii raman schilozi.
c) Perioada de remisiune sau casexie si exitus printr-o infectie intercurenta (pneu­mopatie acuta, tuberculoza etc).
Tratamentul este profilactic si curativ.
Profilaxia consta din: expunerea la soare a copilului (helioterapia) si alimentatie bogata in vitamina D - untul, laptele, galbenusul de ou, ficatul sa nu lipseasca din hrana copilului, iar iarna se va administra si vitamina D2 forte injectabila.
Curativ: se administreaza o alimentatie bogata in vitamina D2 si cat mai variata, se da copilului vitamina D2 si se aplica un Tratament cu ultraviolete naturale sau artificiale (15 - 20 de sedinte, in mai multe serii).

g_nicoleta2000
Scris: Saturday, October 27, 2007 2:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Grea treaba cu D injectabil, stiam ca nu se mai fabrica. Avantajul foarte mare care stiam ca-l are D-ul injectabil este o foarte buna absorbtie. Noi vom lua de la 1 noiembrie cate o picatura de vigantol pana la 1 aprilie.
Multa sanatate Andrei si pupam toate intepaturile uricioase...
Lunka_ELISABETA
Scris: Saturday, October 27, 2007 2:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/24/2007
Ely
Scris: Saturday, October 27, 2007 3:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Multa sanatate lui Andrei.
Eu ce sa zic i-am dat vigantol pana la 1 an de zile apoi nu i-am mai dat ca asa mi-a zis medicul.uff .I-am zis doctorei ca la noi se administreaza si dupa un an si a zis ca poate din cauza climei.
LadyLu
Scris: Saturday, June 19, 2010 4:06 PM
Nivel: Guest

Vand fiole de Vitamina D3 Injectabil de 100.000.UI producator Dibase Italia (cutie cu 6 fiole)pret 15 lei/fiola,valabilitate 2012 si de 300.000.UI (fiole ambalate individual) producator Deva Holding-Turcia,pret 25 lei/fiola,valabilitate 2014.Contact panselutza_glyahoo.com sau 0771.583.635
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.