 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Ce stiti de vitamina D2 sau D3 injectabila? Cat de des se face si in ce conditii?
Lui Andrei din cauza acelei fosfataze marite i-a recomandat acum vit D2 sau D3 injectabila, o cura de 6 injectii, cate 3 / luna
Am inteles ca oricum in tara nu se mai gaseste, dar as vrea sa stiu daca voi ati facut aceasta vitamina injectabila si in ce conditii?
Momentan eu ii dau acum lui Andrei cate 5 pic de Vigantol / zi, dar in noiembrie cred ca o sa repet analizele de sange. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| AdrianaC wrote:Ce stiti de vitamina D2 sau D3 injectabila? Cat de des se face si in ce conditii? Lui Andrei din cauza acelei fosfataze marite i-a recomandat acum vit D2 sau D3 injectabila, o cura de 6 injectii, cate 3 / luna Am inteles ca oricum in tara nu se mai gaseste, dar as vrea sa stiu daca voi ati facut aceasta vitamina injectabila si in ce conditii? Momentan eu ii dau acum lui Andrei cate 5 pic de Vigantol / zi, dar in noiembrie cred ca o sa repet analizele de sange.
Iti scriu aici despre vitamina D injectabil:
SICOVIT D2 600 000 UI/ ml Cutie cu 5 fiole a 1 ml" COMPOZITIE 1 ml solutie injectabila contine 600.000 UI ergocalciferol 15 mg si excipienti: hidrochinona, fenol, alcool benzilic, ulei de floarea soarelui neutralizat
INDICATII TERAPEUTICE Tratamentul hipocalcemiei cronice, hipofosfatemiei, hipoparatiroidismului, osteodistrofiei, rahitismului, osteomalaciei, profilaxia si tratamentul tetaniei, al deficitului de vitamina D; cerinte crescute (alcoolism, boli ale tractului hepato-biliar, boli intestinale, insuficienta renala, sarcina, alaptare, diete vegetariene foarte stricte, tratamente cu barbiturice, colestiramina, anticonvulsivante).
CONTRAINDICATII Hipercalcemie, hipervitaminoza D, osteodistrofie renala cu hiperfosfatemie, ateroscleroza sau insuficienta cardiaca, hiperfosfatemie, hipersensibilitate la vitamina D, sarcoidoza.
REACTII ADVERSE Doze mari zilnice determina fenomene de hipervitaminoza, care se concretizeaza prin cresterea calcemiei si depunerea de calciu in diferite organe (ex. rinichi); semne clinice: oboseala, slabiciune, cefalee, greata, varsaturi, diaree, poliurie cu urina diluata, polidipsie.
MOD DE ADMINISTRARE Terapia vitaminica D se face proportional cu varsta, cu gradul avitaminozei si tulburarile produse de aceasta, cu alimentatia bolnavului. Doza medie in rahitism este de 1200 UI zilnic. Profilaxia rahitismului se face prin doza de atac, cate 100.000 UI pe luna in sezonul rece (octombrie-aprilie). Tratamentul curativ se face administrand intramuscular doze de 600.000 UI, care se repeta la 4 – 6 saptamani (total 2 doze). In formele grave, cu spasmofilie, se va incepe tratamentul cu doze soc si se va asocia cu calciul. Injectarea se face profund intramuscular.
CARENTA DE VITAMINA D - RAHITISMUL Rahitismul este o boala care apare la copii. Etiopatogenie, este vorba de o lipsa a vitaminei D sau a calciului si fosforului. Rahitismul este primitiv, cand este vorba de un aport exogen insuficient, sau secundar, datorita unor tulburari digestive cronice, care produc dereglari importante in metabolismul P si Ca (hipofosfatemie si hipocalcemie). Din aceasta cauza, calciul nu se va mai depune la nivelul oaselor, intarziindu-se deci osificarea; oasele vor ramane moi.
Simptomatologie: clinic sunt trei perioade in evolutia rahitismului, si anume: a) Perioada primara, caracterizata prin tulburari digestive, care apar la etatea de 1 - 2 ani (diaree, varsaturi, intarzierea aparitiei dintilor). b) Perioada a doua este cea mai caracteristica, dar si cea mai severa. Apar deformari osoase, fontanelele raman deschise, capul este mare, cu oasele frontale marite; apar mataniile condro-costale, sternul „in carena", iar coloana vertebrala poate prezenta deviatii fie in sens posterior, numite cifoza, fie in sens lateral, numite scolioze. Alteori aceste deviatii se realizeaza impreuna, antrenand si toracele, care devine asimetric, constituind toracele cifo-scoliotic. Tulburarile digestive pot persista, abdomenul este mare, latit, de „batracian", cu hepato-splenomegalie. Copilul nu se poate dezvolta. Aceste deformari osoase, in cazul in care s-au constituit, raman definitive - copiii raman schilozi. c) Perioada de remisiune sau casexie si exitus printr-o infectie intercurenta (pneumopatie acuta, tuberculoza etc). Tratamentul este profilactic si curativ. Profilaxia consta din: expunerea la soare a copilului (helioterapia) si alimentatie bogata in vitamina D - untul, laptele, galbenusul de ou, ficatul sa nu lipseasca din hrana copilului, iar iarna se va administra si vitamina D2 forte injectabila. Curativ: se administreaza o alimentatie bogata in vitamina D2 si cat mai variata, se da copilului vitamina D2 si se aplica un Tratament cu ultraviolete naturale sau artificiale (15 - 20 de sedinte, in mai multe serii).
|

 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 42
| Multa sanatate lui Andrei!!!  Glitter Graphics |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Vand fiole de Vitamina D3 Injectabil de 100.000.UI producator Dibase Italia (cutie cu 6 fiole)pret 15 lei/fiola,valabilitate 2012 si de 300.000.UI (fiole ambalate individual) producator Deva Holding-Turcia,pret 25 lei/fiola,valabilitate 2014.Contact panselutza_glyahoo.com sau 0771.583.635 |