Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Nu stiu daca este epidemie sau nu, dar la Alice la scoala mai bine de jumatate din copii sunt bolnavi, toti cu viroza respiratorie, rinoree, tuse, febra mare care nu cedeaza la antitermice.
Marti, 28 feb, Andrei s-a captusit si el cu o astfel de viroza, probabil a luat de la Alice. Amandoi au facut brusc febra, 38.6, am mers la medic, li s-au prescris antitermice si propolis cu vitamina C pentru tuse.
Miercuri Andrei a inceput sa faca febra din ce in ce mai mare, desi ii dadeam un antitermic la 4 ore. A fost nevoie sa il si impachetez, dar chiar si dupa 5-6 impachetari, febra nu ceda si era foarte mare (39.6).
Deci... pe scurt... am scapat febra de sub control
NU am reusit sa ii tin febra sub control, chiar si cu impachetari repetate, plus nurofen, calpol, frectii cu otet, etc.
Am chemat salvarea si la 18:00 cand au sosit Andrei avea 39.6, dupa ce tocmai il impachetasem pentru a nu stiu cata oara. Tensiunea lui era 125/89, pulsul 142, saturatia de oxigen 97..., el era molesit tot, nu arata deloc bine.
Am plecat in fuga cu salvarea si ne-am internat la spitalul de pediatrie Medlife. Acolo pana l-a vazut un medic deja avea 40.5 febra, i-au pus un supozitor cu novocalmin si au incercat sa ii prinda o vena ca sa ii mai dea si intravenos un antitermic. I-au spart 3 vene, pentru ca din cauza temperaturii foarte mari, cum le intepau cum pocneau, toata pielea era marmorata, ziceai ca nu mai are deloc sange in el, era foarte somnolent si abia se mai misca. L-au stors efectiv de mana, cu acul in mana, ca sa poata sa ia cateva picaturi de sange sa ii poata face analizele. Cu greu au reusit sa ii prinda o vena si i-au dat Perfalgan (care e un paracetamol din ce am inteles) si apoi l-au pus pe perfuzie cu Glucoza, calciu, NaCl, KCl.
Abia dupa inca vreo 3 ore ii scazuse febra la 38.5.
A stat cu perfuzii 12 ore, plus aerosoli, Sinecod (pentru tuse), Nurofen (la 8 ore pentru febra).
Pe 1 martie a trecut si medicul nostru drag, dupa care Andrei striga acasa cand a vazut ca nu mai putem controla febra ("Mami, suna-l pe dl Dragomir !!!"). L-a vazut pe Andrei si ne-a spus ca e doar o viroza, nu necesita antibiotic, dar ca am facut foarte bine ca ne-am internat, mai ales ca Andrei nici nu prea raspunde la antitermice iar perfuzia era singura solutie.
Pe 1 martie a mai facut febra doar 38.5 pe la pranz, in rest, a mers numai pe nurofen la 8 ore + aerosoli + sinecod (pentru tuse).
A fost activ, vioi, a mancat...
Azi ne-am externat si acum este bine, nu mai face febra, dar are inca o tuse urata pe care o vom trata la domiciliu.
Costul "distractiei" a fost pe masura, dar a meritat confortul psihic pe care ni l-a oferit. Am avut rezerva proprie (ca o camera de hotel, cu 2 paturi, sifonier, masuta, televizor, baie proprie cu cabina de dus, aer conditionat, 3 mese pe zi pentru copil si insotitor, telefon de urgenta la care puteam apela la orice ora si in nici un minut venea o asistenta sa vada despre ce e vorba..., medici foarte buni...
2 zile de spitalizare (cu tot cu "cazarea si masa" pentru insotitor (adica pentru mine) ne-au costat 1116 ron, si asta pentru ca am facut rost rapid de un bilet de trimitere de la medicul de familie si s-au decontat prin CAS toate investigatiile si tot tratamentul...
Slava Domnului ca am depasit si acest hop ! Sper sa nu mai trecem niciodata prin asa ceva
La Alice evolutia bolii a fost mult mai usoara, ei i-am dat antitermice la 6 ore, alternativ Nurofen cu Calpol, si nu a mai facut febra.
Este si ea in continuare cu tuse, pe care o tratam acum cu Erdomed capsule, 1 la 12 ore, tantum lemon, bronhicum, Propolis tinctura si puf. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Offff,Adriana,...prin ce ati trecut..... Si la mine,Vic a avut 39,7,.....simteam ca mor ,ca nu stiam ce sa-i mai fac sa-i scada,...dar a trecut si acum a ramas o tuse si la mine si la el,....de parca am fi magari. Sanatate multa multa va doresc si sa va recuperati rapid. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Doamne Adriana ma cutremur! Sanatate multa! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| De bine ce ziceam ca nu a mai facut febra, mi-a facut si ieri un 37.8 Andrei. De frica sa nu scap iar febra de sub control, i-am mai dat un Nurofen (7.5 ml).
In plus, acum pare ca da in laringita, pentru ca e foarte ragusit...
Sper sa nu o iau de la capat cu febra si alte minuni, ca si eu sunt cam la capatul puterilor.
Deja a luat si Tzepii viroza de la ei si e si el cu febra, iar pe mine vad ca a inceput sa ma tina putin gatul si sa imi curga nasul, deci probabil in 1-2 zile o iau si eu... |
|

| Ai grija,....este un microb tare nenorocit,.....La mine aici,este bolnav tot satul:copiii,batranii,adultii,tinerii,....ce-a fost la dispensar ,durere. SANATATE MULTA! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Am luat-o si eu. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Sanatate maxima si sa treaca cat mai repede. Noi,deocamdata,nu avem nimic.dar mai asteptam |
|

| KALI,ai grija,..sanatate multa! |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Fetelor,sanatate multa va doresc! Cand ma gandesc ca primavara mai tragem un rand de raceala/viroza ... |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/19/2011 Mesaje: 451
| Ufff, chiar nu reusim sa scapam primavara de viroze? Aseara au inceput si piticii mei sa aiba simptome, nu au facut febra, dar ii durea in gat si le curgeau ochii. Fata - 12 ani - a raspuns bine la frectie si de dimineata a putut sa mearga la etapa judeteana a Olimpiadei de Limba si Literatura Romana, iar baiatul e ceva mai molesit, dar inca nu a facut febra (sa vedem diseara). |
|

Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| CRINUTA SPUNE-MI TE ROG CU CE I-AI FACUT FRECTIE. VAD CA DE IERI INTRAM SI NOI IN GRUPA VOASTRA. COPII MEI DE IERI LE CURGE NASUL STRANUTA SI TUSESTE SEC. AM FOST LA DR DE FAMILIE SI MI-A SPUS CA LA PLAMANI NU AU NUMIC SI CA E TOTUL VIRAL. MI-A DAT EURESPAL SI SUMETROLIM , NUROFEN SI STODAL I-AM MAI DAT EU.IN NU MI-AU FACUT FEBRA. |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/19/2011 Mesaje: 451
| ligia27, cu Carmol din acela pentru copii, bai fierbinti la picioare cu apa si sare, cat de firbinte au suportat ei. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| Vineri pe la 12 am fost si eu sunata de la cresa sa ma duc ca razvan a facut febra 39 si de atunci tot asa ziua e ok noaptea febra,am fo la dr si a spus ca e ceva viral sa nu ii dau nimik numa antitermice si multe lichide speram sa treaca repede... |
|

Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| Iata ca facem si noi prezenta aici.De aseara Iustin face febra,dar are pofta de mancare,peste noapte i-am dat si un sfert de fenobarbital pt a-i tine febra sub control ,acum de dimi a facut iar febra.Pana maine cand mergem la dr o sa il tin pe ibalgin,,ciorapei cu otet ,bioparox in gat si ceiut.Sanatate multa tuturor! |
|
|