Viroza la orizont...cum il tratam pe cel mic?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anaida
Scris: Tuesday, March 14, 2006 12:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Alexandra mea a luat o viroza de la fratior...ieri ii curgea doar nasucul, dar de azi noapte simptomele s-au inmultit, mucisorii la fel, a facut si putina febra, tuseste si e agitata...
...am fost la medic si mi-a zis ca nu are nimic la plamani, dar are un inceput de bronsita...mi-a dat amoxicilina, nurofen, humex si enterol(a facut si diaree) + ser efedrinat pt nasuc...inca n-am apucat sa-i dau tratamentul, pt ca a adormit pe drum si am lasat-o sa doarma (pt ca de azi noapte de la 3 jumate pana la 12 ziua nu stiu daca a doarmit 2 ore puse cap la cap)...mi-a fost mila s-o trezesc, voi incepe tratamentul cand se trezeste...
...eu pana acum nu i-am dat nici un fel de ceai...credeti c-ar fi cazul?...si ce fel de ceai?
misha
Scris: Tuesday, March 14, 2006 1:00 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
cerd ca ar fi bine sa incerci cu ceiut de musetel+tei in care pui cateva picaturi de zeama de lamaie cand este CALDUT. multa sanatate!
si,desi iti doresc sa nu mai existe data viitoare, cum ai obs ceva in neregula ii bagi un supozitor de paracetamol ptr sugari preventiv si cu ceiutul de mai sus ar trebui sa fie ok.
eu asa i-am facut Mariei de vreo doua ori si pana acum nu am avut alte probleme, slava Domnului.
Inca o data sanatate micutei si fratiorului!
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, March 14, 2006 2:43 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Anaida, pe la 5 luni a facut si Alex prima ei bronsita pediatrul spunandu-ne ca de vina au fost musafirii nespalati pe maini.
Mi-a dat tratament si nu am fost eu incantata de Ketof asa ca dupa capul meu nu i l-am dat si i-am facut ceai pentru raceala si gripa din ala care se gaseste la farmacie. Si uite asa dupa alte 24 de ore tusea fata mea generos, febra nu-i mai trecea decat 3 ore cat avea efect Calpolul si am ajuns din nou la pediatru cu capul plecati si mai bolnavi.
Asa ca eu nu prea cred in ceai atunci cand copilul este deja bolnav. Ceaiul probabil functioneaza la debutul bolii, cand doar ii curge nasucul dar nu face febra.
Masajul a fost destul de bun la noi, eu ii frectionam talpile foarte des si de obicei redevenea activa si jucausa.
Multa sanatate Alexandrei!pupici
sousourel
Scris: Tuesday, March 14, 2006 8:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Anaida, ce am facut eu cand Victor a fost racit, pe langa tratamentul prescris de medic: "abureala" pe un ceai de: cimbrisor, menta, musetel + un pumn de sare. Il tineam aplecat deasupra vasului, dar nu prea jos pt a evita oparirea. Apoi duceam vasul aburind si in camera aproape de capsorul lui. E eficient impotriva nsucului infundat si usureaza respiratie (al meu sforaia cand era racit si astfel il mai ajutam).
Anaida
Scris: Wednesday, March 15, 2006 2:49 PM
Nivel

Va multumesc pt sfaturi si incurajari...ii dau tratamentul prescris de medic si vad ca e mai bine....azi-noapte ne-am mai chinuit cu mucisorii, dar azi vad ca nu mai are nasucul atat de rau infundat...dar mi se pare ca suiera cand respira...o mai urmaresc si, daca mi se pare ceva in neregula, vb iar cu dra...mi-e teama numai sa nu mosteneasca de la mine sensibilitatea pentru bronsite (pe mine m-a chinuit toata copilaria, cum venea primavara sau toamna, eu haraiam...si mereu imi punea mama carpite inmuiate in seu cald de oaie)...terecem noi si peste asta, ne chinuim acum putin, mai ales ca pana acum nu i-am dat decat lapte de la san (nici macar ceai sau apa) si cred ca e destul de greu sa simta acum toate "dulcegariile" astea... pupici
taki
Scris: Wednesday, March 15, 2006 4:15 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Anaida wrote:
Va multumesc pt sfaturi si incurajari...ii dau tratamentul prescris de medic si vad ca e mai bine....azi-noapte ne-am mai chinuit cu mucisorii, dar azi vad ca nu mai are nasucul atat de rau infundat...dar mi se pare ca suiera cand respira...o mai urmaresc si, daca mi se pare ceva in neregula, vb iar cu dra...mi-e teama numai sa nu mosteneasca de la mine sensibilitatea pentru bronsite (pe mine m-a chinuit toata copilaria, cum venea primavara sau toamna, eu haraiam...si mereu imi punea mama carpite inmuiate in seu cald de oaie)...terecem noi si peste asta, ne chinuim acum putin, mai ales ca pana acum nu i-am dat decat lapte de la san (nici macar ceai sau apa) si cred ca e destul de greu sa simta acum toate "dulcegariile" astea... pupici

Anaida , nu ma pricep sa-ti dau sfaturi in legatura cu viroza, dar ii doresc Alexandrei insanatosire grabnica si sanatate.

taki attached the following image(s):
sanatate.jpg

sousourel
Scris: Wednesday, March 15, 2006 10:20 PM
Nivel

Multa sanatate printesei!flowers
oana_nicole
Scris: Monday, May 1, 2006 12:19 AM
Nivel

Si noi ne confruntam zilele astea cu prima viroza (De-ar da Dumnezeu sa fie si ultima!). Am crezut initial ca s-a deranjat la burtica de la ceva. Asta se intampla vineri seara, cand a inceput sa faca caca des, dar nu diaree. Spre dimineata, pe la 4, a facut si febra. I-am administrat Efferalgan, insa sambata dupa-amiaza nu a mai tinut gluma si am mers la Spitalul de Copii la Urgente sa o vada un medic. Avea febra 38,7. Doctora de garda ne-a dat verdictul: rosu in gat, in traducere inceput de viroza. I-au facut acolo injectie cu algocalmin si fenobarbital. Sa fiu sincera, mie tot nu imi vine sa cred ca e vorba de viroza, in afara de febra nu avea nici un alt fel de simptom (sa tuseasca sau sa ii curga nasul). Am venit apoi acasa si m-am mai "documentat" si... se pare ca e posibil.
In fine, ca tratament ne-a dat antibiotic Ospaxin (sirop), Nurofen, Smecta si Furazolidon. Febra nu a mai facut deloc de cand am plecat de la spital, insa nu face caca destul de mult in continuare. Astazi a facut de vreo 5 ori... uff Nu reusim aproape deloc sa ii dam sa bea ceai sau macar apa fiarta. Pofta de mancare i-a scazut destul de mult, nu primeste bine decat cerealele si cate putin lapte. Scaderea apetitului banuiesc ca e o consecinta fireasca. As vrea insa o "reteta"(probata de voi) de ceai anti-diareic. Si un sfat cum sa o fac pe Ruxy sa bea cat mai multe lichide. oare
Laura&Alfonso
Scris: Monday, May 1, 2006 12:55 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
oana_nicole wrote:
. Scaderea apetitului banuiesc ca e o consecinta fireasca. oare

Daca are rosu in gat e normal sa ii scada apetitu..daca pe noi ne doare cand inghitim imagineaza=ti ca si pe saracuta de ea o doare...pupici multi si insanatosire grabnicapupici pupici pupici
sousourel
Scris: Monday, May 1, 2006 8:56 PM
Nivel

Oana, e ciudat.. si sotul meu la fel, febra mare, dureri in tot corpul, diaree, nu dureri de gat (putin rosu, cica inceput de faringita)... sper sa nu luam si noiuff circula tot felul de viroze.

Eu ii dadeam ceai de chimen si pentru noi mergea, la fel, banana piure... Multa sanatate puiutei!
oana_nicole
Scris: Thursday, May 4, 2006 12:08 AM
Nivel

Acum ar trebui sa scriu la un alt topic... Dar daca tot am inceput aici... Ruxy nu a mai facut febra deloc, insa a continuat sa aiba scaune foarte dese. Ieri am mers si la un cabinet particular si ... surpiza, doctorita mi-a spus sa ii scot antibioticul si Nurofenul, ca nu e nevoie de ele. uff Ce sa inteleg din asta? Ca n-a fost vorba de viroza (sau cine mai stie?), ci e o deranjare la stomac, o forma de enterocolita. Problema era (in continuare) cum sa o fac sa bea lichide, pentru ca nu vrea sub nici o forma ceai sau macar apa. Mi-a recomandat saruri pentru hidratare. I-am dat aseara si... nu mi-a venit sa cred, a baut aproape pe nerasuflate 100 ml. S-a mirat si doctorita azi-dimineata cand am sunat-o sa ii spun ce mai face puiul. Pentru ca, de obicei, copiii le accepta tare greu. I-am scos din alimentatie laptele praf obisnuit si cerealele si am introdus formula de lapte fara lactoza de la Nan. Asta a fost ideea mea, cred ca doctoritei ii scapase din vedere varianta asta. Desi ii spusesem ca nu vrea sa pape altceva decat lapte. Ea insista cu supa de morcov si cu ceaiul. banghead Dar mi-a zis ca e foarte bine sa ii dau laptic dintr-asta. O sa facem si analize maine sa vedem sigur ce si cum...
Astazi a fost mult mai bine, doar 3 scaune. Asta e imbucurator. Maine mergem iarasi sa o vada doctorita.
Tina
Scris: Thursday, May 4, 2006 8:35 AM
Nivel: Guest

Pentru rosu in gat la bebei, pana ajungeti la faza cu un antibiotic se mai poate prepara o solutie de bicarbonat, adika la 100 ml apa - 1 lingurita rasa de bicarbonat, si inmuiata suzeta sau gasita o metoda sa ii ajunga in gurita de cateva ori pe zi.
Maria & Mario
Scris: Thursday, May 4, 2006 9:56 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

si noua ne curge nasucul de asta noapte. Vremea asta inselatoare. E apos..... transparent. Nu are febra , nici pofta de mancare ( dar cred ca sunt si eruptiile dintzisorilor de vina). Administram Calpol la 6 ore
uff
AdrianaC
Scris: Thursday, May 4, 2006 11:30 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

E bine sa ii dati medicamentele contra febrei la 8 ore. Daca totusi in intervalul respectiv face din nou febra, intercalati alt antitermic.
Maria & Mario
Scris: Thursday, May 4, 2006 7:40 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Am fost la farmacie si mi-au spus ca e alergie de primavara , de la polen si ca tre sa mergem la pediatra noastra sa o vada. Pediatra , dupa control in gat , temperatura , tot ... etc..., ca nu are nimik ( desi in curg mucishorii si pe fata ) si ca sa o las asa. E nebuna. II dau Calpol la 6 ore sa vedem maine cum i-o fi. De marait e maraita de la dintzuci , deci Calpol e bun si pentru o eventuala febra, sau durere , neliniste. Sper sa doarma mai linistita la noapte. Si stranuta , mitittica mea.... hohot Cu mucishori pe fata....hohot Offff !
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.