Violenta in scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Saturday, October 15, 2011 7:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Sebita, ia sa-i tragi si tu profesorului doua peste cap daca si-a permis sa-ti atinga copilul si fa-i si o reclamatie la politie.Scoate copilului un certificat medical.
mikaela
Scris: Saturday, October 15, 2011 8:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Aooleoo Sebita! Pai daca profesorii fac asa ceva, ce sa mai asteptam de la copii cu asemenea exemple??
Ce idiot! I-as face ce zice Bereea, plus ca m-as duce la directorul scolii si la Inspectorat si i-as face reclamatie, mai ales ca baiatul are operatie pe cord...tunete Chiar daca nu ar avea, tot nu are dreptul sa loveasca...maseluta
sebita
Scris: Thursday, October 20, 2011 4:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/30/2011
Mesaje: 74
Pai am fost si am vb cu profesorul,am zis sa vedem daca se poate rezolva ceva cu frumosu dar nici vb am crezut ca ma boxing la bataie.Eu asa ceva nu am mai vazut sa uitat cu o ura la copil si a urlat ca el nu la lovit si ca copilul minte.Vezi doamne ca este un obraznic si jumatate pana la urma l-am lasat sa urle de unu singur si am facut o reclamatie la directorul scoli sai inspectorat.
alimami
Scris: Friday, October 21, 2011 6:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mesaje: 1847
sebita wrote:
Nici nu stiu cum sa incep,si la scoala la care este al meu baiat se bat,se inping si al meu a luat bataie si unele cadre didactice au zis ca ele nu au ce face.Azi toata ziua la durut capul pe baiat sa aflu acuma seara motivu a primit doua palme peste cap de la PROFESORUL de sport si de atunci il doare capul.Motivul a fost ca si-a cerut voie frumos sa fie lasat sa se odihneasca putin ca sa obosit,el are operatie pe cord.In loc sa fie lasat a mai primit si doua palme peste cap,nefiind deajuns ia mai dat si nenea care face curat o palma ca doar "este fetita".Nu stiu cum va fi luni ca merg sa-l caut si cred ca ii mananc pe amandoi.Daca am scris in locul gresit va rag sa ma iertati dar nu am gasit alceva care sa se potriveasca

Profesorii nu au voie sa loveasca elevii.Dar nici dvs nu e voie sa-l duceti la orele de sport daca are probleme cu inima.Acesti copii beneficiaza de scutire la sport. Violenta oricum nu este permisa.
Katrina
Scris: Friday, October 21, 2011 10:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
Mesaje: 3455
Alimami are dreptate.

Este prevazut in legea invatamantului ,ca la fiecare inceput de an scolar profesorii de sport sa solicite fiecarui copil adeverinta medicala de la medicul de familie daca are voie sau nu sa faca sport.
Daca nu ti s-a solicitat aceasta adeverinta inseamna o incalcare grava a regulamentului,deoarece unii copii bolnavi pot face crize severe in timpul efortului fizic crescut.
Normele scolare de efort fizic in timpul orelor de sport depasesc capacitatea fizica a copiilor cu probleme cardiace sau unele boli neurologice(cum ar fi Epilepsia).

Cat despre faptul ca a fost lovit de profesor,sper sa se ia masuri in urma reclamatiei la director.Este de neconceput faptul ca tocmai un cadru didactic da un exemlu de violenta.
Multumesc lui Dumnezeu ca al meu copil nu are parte de asa profesori .
sebita
Scris: Tuesday, November 1, 2011 8:09 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/30/2011
Mesaje: 74
Sa nu credeti ca-l duc eu asa la sport de capul meu,are adeverinta de la cardiologie ca are voie sa faca sport conditionat.Daca ar fi dupa mine nu l-as lasa sa faca,eu in zilele in care are sport stau cu o frica sa nu pateasca ceva desi si acasa sare,fuge nu sta un pic locului.Si nici nu am asteptat sa imi ceara prof. adeverinta chiar la prima ora de sport m-am prezentat cu ea si sa-l informez despre starea de sanatate a copilului.
alimami
Scris: Thursday, November 3, 2011 1:39 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mesaje: 1847
sebita wrote:
Sa nu credeti ca-l duc eu asa la sport de capul meu,are adeverinta de la cardiologie ca are voie sa faca sport conditionat.Daca ar fi dupa mine nu l-as lasa sa faca,eu in zilele in care are sport stau cu o frica sa nu pateasca ceva desi si acasa sare,fuge nu sta un pic locului.Si nici nu am asteptat sa imi ceara prof. adeverinta chiar la prima ora de sport m-am prezentat cu ea si sa-l informez despre starea de sanatate a copilului.

Sincer eu nu am auzit de asa ceva. Copilul care are scutire la sport nu face sport. Daca nu are scutire, atunci inseamna ca e ok sa faca sport asa cum face toata lumea din clasa aia. Sport conditionat de ce anume?de vreme?de ce anume? Profesorul de sport face ore exact la fel cu toti elevii care nu sunt scutiti de sport. El nu are nici o vina ca de la cardiologie fiului tau i s-a dat ok-ul pt aceste ore.Deci daca i se intampla ceva copilului la aceste ore, doar tu si cei de la Cardio o sa aveti probleme. Pe adeverinta trebuie sa scrie daca e sau nu APT de sport... nu altceva. Daca nu este, nici macar nu i se face rubrica in catalog la sport, nu face sport,nu da probe. Violenta oricum tot nu are ce cauta in sistemul de educatie.
sebita
Scris: Thursday, November 3, 2011 2:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/30/2011
Mesaje: 74
Nu este scutit la sport de vreme si nici de timp.,are voie sa faca sport dar daca se oboseste si copilul ii spune la prof. atunci el trebuie sa lase copilul sa stea ,rezistenta si alte cele care sunt mai obositoare nu face.Poate sa se intample ceva cu copilul sau nu,daca doamne ferste pateste ceva eu nu voi da vina pe prof ca eu raspund pentru el.Am spus motivul pentru care la lovit pentru ca nu am vrut sa se inteleaga ca a facut ceva rau.Oricum nu este primul lovit si nici ultimul pe care il va lovi acel profesor.Dar de al meu nu se va mai atinge.
aurishta
Scris: Thursday, November 3, 2011 4:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
Am avut si eu aceeasi situatie ca si Sebita cu ani in urma, cand fiul meu cel mare facea tratament cu anticonvulsivante. Avea voie sa faca sport, dar cu precizarea ca se putea opri in orice moment si ca nu trebuia sa fie fortat la efort. Cu timpul, aceasta restrictie a fost ridicata si, incepand cu adolescenta, a facut sport chiar apropiat de nivelul cerut la performanta.
giulia_mamik
Scris: Thursday, December 1, 2011 8:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Mesaje: 3091
Fetelor noi suntem inca presolaritesic dar cred ca pot scrie aici de problema noastra.Daria are doua optionale ...obligatoriihohot hohot .Da,ati citit bine...sunt optionale dar obligatorii ca s grupa mare si e OBLIGATORIU doua OPTIONALE!Doua chestii care se bat cap in cap dar nu conteaza sub ce forma sunt numite sunt absolut de acord cu ele.Orice vine in dezvoltarea armonioasa a copilului le primesc cu bratele deschise.Ok...problema ar fi ca anul trecut copii au facut gimanstica cu o scumpica de doamna.Acestsa doamna a plecat in strainatate sa lucreze,ea fiind inlocuita de o alta doamna care se pare ca e mult mai severa!Fetita mea e speriata in fiecare dimineata de marti ca stie ca are gimnastica.Din ce poveste ea,acea doamna se urla sa ei,mai rau cica la una din ore a smuncit o pe Daria de umar ca se uita pe geam si nu la ea!Am vrut sa aduc in vedere aceasta situatia la sedinta cu parintii de marti dar doamnele au fost foarte pe fuga si setate pe strangerea banilor pt serbare,mosi,etc...Luni voi vorbi despre doamna de gimnastica.O experienta ca asta la o varsta atat de frageda ii poate marca profund...dar multi profesori nu au treaba cu asa ceva,nu au rabdarea necesara in instruirea copiilor si actioneaza ca la turma pe islaz!
Uitati un caz :fetita mea in 2 ani de gradinta a dormit de 10 ori!Din septembrie are o doamna educatoare noua care a stiut cum sa o motiveze sa poata dormi la pranz!Si doarme domnisoarica cate o ora pe putin de nu ti vine a crede.Doamna educatoare e un om de pus la rana oricumthumleft
Haideti ca m am lungit dar am vrut sa spun ca peste tot se gasesc dascali de genul!
rodix
Scris: Thursday, November 21, 2013 10:04 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/21/2013
Mesaje: 1
Am un baiat de 12 ani si a avut cateva incidente la scoala. Mai exact a fost lovit de un coleg destul de dur in partea dreapta a abdomenului superior unde a avut o vanataie destul de mare timp de 2 saptamanai.In urma loviturii respective a cazut pe jos de durere. Despre incident am aflat de la colegii lui si nicidecum de la diriginta sa. Am mers la scoala si am discutat cu directorul si cu diriginta care m-au asigurat ca se vor lua masuri. Au trecut 6 saptamani si nu am nici un rezultat. Astazi am avut sedinta cu parintii si i-am reprosat dirigintei ca nu am fost anuntata de incident, la care mi-a replicat ca nu este obligata sa ma anunte, ca baiatul meu joaca teatru si ca este un prefacut. Va rog sa ma ajutati cu un regulament scolar privind violenta in scoli.
Radu
Scris: Friday, December 20, 2013 1:28 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/20/2013
Mesaje: 1
Un produs nou care trebuie folosit in scoli, la orele de dirigentie, este un joc video 3D care pune elevul in situatia de a decide el insusi ce trebuie sa faca in caz de hartuire si/sau agresiune. Este vorba de o abordare europeana a fenomenului bullying prin proiectul ”ARBAX - Against Racial Bullying ad Xenophobia project”. Jocul poate fi descaracat gratuit de pe situl proiectului: www. schoolbullying.eu.
t-mihaela
Scris: Friday, December 20, 2013 10:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
rodix wrote:
Au trecut 6 saptamani si nu am nici un rezultat. .


Cum adica au trecut 6 saptamani? Big Surprise Tu stai asa si astepti 6 saptamani sau termenul asta ti l-a dat directorul pt rezolvarea cazului?
Rodix, "m-au asigurat ca se vor lua masuri" e cliseu , niciodata sa nu mai accepti asa raspuns .Tu singura te implici ,tu singura te asiguri ca lucrurile se intampla .Faptul ca astepti se traduce prin indiferenta si nu mai esti luat in serios .Imi pare rau ca un caz de violenta asa de grav a fost gresit gestionat de scoala .Aduna dovezi si adreseaza-te ministerului educatiei .
RoxanaDin
Scris: Monday, January 27, 2014 3:42 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/27/2014
Mesaje: 1
Cred ca fenomenul bullying-ului este foarte raspândit in cadrul institutiilor de învatamânt din România.
Printr-o coincidenta, am luat la cunostinta despre existenta unui proiect ce abordeaza la nivel european problema violentei si agresiunii în scoli. Acesta este un joc video care prezinta situatii împrumutate din viata reala în care elevii trebuie sa identifice solutii si modalitatile de actiune în diferite situatii de agresiune/hartuire.
Jocul poate fi descarcat gratuit de pe site-ul www.schoolbullying.eu si poate fi utilizat de profesorii din scolile noastre alaturi de elevi.
sandokan08ionut
Scris: Tuesday, September 29, 2015 10:49 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/26/2010
Mesaje: 265
Vreau sa va spun ce i sa întâmplat ieri baie?elului meu elev în clasa a 4 .La toaleta 4 baie?i de clasa a 7 ?i a 8 l-au for?at sa intre în wc el saracu s-a opus sa luptat cu ei pentru ca îl împingeau to?i la un moment dat a venit un coleg din clasa ?i la ajutat sa scape caci au început sa strige amândoi ajutor dar un smecheras când baiatul meu a vrut sa iasa ia pus piedica ?i a cazut pe burta.Nu ?tiu de ce nu iau spus Doamnei,dar mie acasa mi-a spus,azi am fost la ?coala ?i am discutat cu doamna.Va spun sincer ca nu am dormit toata noaptea m-am gândit cum sa-mi protejez copilul ?i m-am gândit la întrebarea care mi-a pus baiatul meu "Mami dar de ce vroiau sa ma bage în toaleta"?i ma pus sa-i promit ca nu se va mai întâmpla niciodata. Sunt ?ocata va întreb cum sa-mi feresc copilul de a?a ceva .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.