Vindecare Cicatrici dupa Cezariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simionamelia
Scris: Tuesday, October 9, 2007 6:34 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Ce creme si unguente stiti pentru vindecarea frumoasa a cicatricilor ramase dupa operatia de cezariana? Sora mea a nascut un bebe prin cezariana si i-a ramas o cicatrice foarte urata. In plus ea a mai facut mai demult o operatie de apendicita si cicatricea respectiva s-a facut cheloida. Acum ii este foarte frica sa nu pateasca la fel, mai ales ca aceasta cicatrice e mult mai mare si s-ar vedea foarte urat. Am cautat pe site-urile din strainatate si am vazut ca exista niset unguente cu silicon special create pentru cicatrici. Se pare ca le vindeca foarte frumos si nici nu se mai formeaza cicatrici cheloide.Si eu sunt foarte interesata de acest subiect, pentru ca am facut o operatie de marire de sani si nu vreau sa-mi ramana cicatrici. Am tot intrebat pe mai multe forumuri dar nu am primit nici un raspuns. Aveti idee daca se poate gasi asa ceva in Romania? Am mai intrebat eu la cateva farmacii dar n-am gasit nimic. Voi stiti ceva?
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 9, 2007 7:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Bine ai venit !

Ce sunt acelea cicatrici cheloide?

Si eu am o cicatrice destul de mare si de urata, dar am deja 2 cezariene. Din fericire este foarte jos si nu se vede nici din cel mai mic bikini (nu ca as purta asa ceva hohot la greutatea mea)
Miri
Scris: Tuesday, October 9, 2007 10:10 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu sunt posesoarea a trei cicatrici postoperatorii de toata frumusetea...hohot Doua de la 18 ani iar ultima e cadoul venit cu nasterea Sarei!
Si ce daca?ras
Cu timpul, am invatat sa traisec cu ele si sa nu le mai acord atata importanta, mai ales ca, in costum de baie , e vizibila doar una singura!
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, October 10, 2007 1:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
bine ai venit in primul rand!pupici

imi pare rau pt sora ta, este enervanta (mai ales psihic) o astfel de cicatrice insa... ea si copilasul sa fie sanatosi ca restul nu ar trebui sa conteze.angel

eu cred ca sunt doi factori f importanti in vindecarea unei operatii, de orice fel: 1. "carnea" pacientei (cum i se vindeca o rana in general si o operatie in special), 2. "mana" dr care taie. daca dr este un "felcer"uff , atunci sansele ca cicatricea sa fie urata sunt mari.

eu am noroc de niste maini de aur la capitolul dr ginecolog...face niste operatii "superbe" - daca pot sa le zic asa - sic ... eu aproape ca nu mai sesizez cicatricea de la cezariana mea. si am prietene cu doua cezariene, facute una peste alta (sau, ma rog, f aproape una de alta), la care, la fel, abia daca se vede ceva.

f interesant ce ai spus tu despre acel gel cu silicon...eu din pacate nu am auzit de el, dar o sa intreb ca e bine de stiut. nu ne-ai spus cand a nascut sora ta prin cezariana... este oarecum normal ca in primele luni dupa nastere sa arate mai "urat", pana se prinde pielea, pana isi revine muschiul etc.
Mami2x
Scris: Wednesday, October 10, 2007 2:31 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/16/2007
BINE AI VENIT!flowers
Si eu sunt mandra posesoare a unei cicatrici in urma celor doua cezariene...Sunt facute in acelasi loc si cicatricea s-a vindecat foarte frumos..nu se vede din nici un bikini si arata super(in cazul in care o cicatrice poate arata asaras )yes
Pacat ca nu toti doctorii reusec asemenea "opere de arta". Totusi trecerea timpului mai atenueaza aceste cicatrici...parerea mea. Pupicipupici
gabriela
Scris: Thursday, October 11, 2007 9:28 AM

Si eu am avut probleme cu cicatricea de la cezariana. Fac cicatrici cheloide si asta s-a facut la fel. Pentru cine nu stie ce inseamna, o cicatrice cheloida este o cicatrice care in loc sa se vindece frumos, ramane umflata, rosie, proeminenta, neregulata si in multe cazuri se mareste. In anumite zone ale corpului este foarte inestetica. Cunosc multe femei care poarta vara numai costum intreg din cauza asta. Insa eu am avut noroc. Am 2 prietene care si-au marit sanii si le-a recomandat doctorul sa se dea cu unguent cu silicon, care se pare ca e cel mai bun pentru cicatrici. Exista multe tipuri de unguente pentru cicatrici, chiar si naturiste, dar doctorul le-a explicat ca efectele nu se compara cu cel al siliconului. Le-a dat o lista cu astfel de unguente si le-a spus sa le caute la farmacii, ca se gasesc greu, sau cel mai bine sa le comande din strainatate. Asa ca amandoua s-au apucat sa caute pe internet in State sa gaseasca aceste unguente. De gasit au gasit imediat foarte multe, dar cand au vazut pretul, una din ele a renuntat. E adevarat ca se preciza ca pe aprox 10 cm de cicatrice iti ajunge tubul ( care este foarte mic) cam 3 luni daca te dai de doua ori pe zi si 6 luni daca te dai o data pe zi, dar Larisa a crezut ca e doar reclama, si nu si-a mai luat. Acum ii pare rau, ca cealalta tipa Dana, s-a dat si i-au disparut complet cicatricile. Am uitat sa precizez ca nu l-a comandat de pe net, ca o mai costa 30 $ transportul si pana la urma la gasit pe unul dintre ele, Dermatix, intr-o farmacie din Bucuresti, dupa multe cautari. Asa ca m-am luat si eu dupa ea cu mari sperante si mi l-am cumparat. Ea s-a dat de 2 ori pe zi si avea sub fiecare san o cicatrice de 5 cm, deci 10 in total. Acum au trecut 6 luni de cand si-a marit sanii, si nu se mai vede din cicatrice decat o mica linie alba. Eu am facut un pic de economie, si m-am dat doar o data pe zi, si a avut efect. Cicatricea nu s-a mai facut cheloida, si s-a diminuat semnificativ. N-a ajuns inca asa invizibila ca a ei, poate si pentru ca au trecut doar 3 luni, dar progresul e semnificativ. Citind prospectul am vazut ca e bun si pentru cicatrici mai vechi, nu ca sa le stearga total, ca dupa mult timp nu mai e posibil, dar ca sa le diminueze si sa le niveleze. Am convins-o si pe Larisa sa se dea, si chiar sunt curiasa sa vad ce rezultate are, ca la ea a trecut un an de la operatie. Bineinteles, conteaza mult si cum e cusatura. Daca e rudimentara si cusuta prost, cum e pe la noi in spitale, atunci efectul va fi doar de imbunatatire nu de disparitie, dar daca e finuta, atunci poate disparea de tot. Mult succes. Eu o sa va mai tin la curent cu progresul meu.
AdrianaC
Scris: Thursday, October 11, 2007 7:35 PM

Gabriela, poti sa imi spui si mie cum se cheama gelul ala sa il caut si eu?
Nici la mine nu arata prea bine operatia si daca zici ca functioneaza si daca e mai veche, poate cine stie.
delfinasa
Scris: Thursday, October 11, 2007 10:06 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Adriana, stiu ca Mederma e buna la cicatrici, am vazut in spital ca dadeau mamicilor cu cezariana...si am inteles ca-i buna si la vergeturi...e cam scumpa, dar cica face banii.
g_nicoleta2000
Scris: Friday, October 12, 2007 7:39 AM
Nivel
Nivel: Avansat

delfinasa wrote:
Adriana, stiu ca Mederma e buna la cicatrici, am vazut in spital ca dadeau mamicilor cu cezariana...si am inteles ca-i buna si la vergeturi...e cam scumpa, dar cica face banii.

Maderma este intradevar foarte buna dar efectul stiu ca-i maxim cu cat operatia este mai recenta. Eu nu am ramas cu cictarice vizibil din urma cezarienei, taietura a fost facuta exact pe pliul burtii, arata ca si cum este parte din acel rid, dar cum spunea si Andismom depinde de fiecare persoana si de fiecare medic.

Delfinasa, am vrut la un moment dat sa cumpar Maderma for Kids, ma tot gandeam asta vara sa cu cada Alex si sa faca vreo cicatrice inestetica dar nu am avut curaj pentru ca nicaieri nu am gasit ce termen de valabilitate are. Ai cumva pe acacsa maderma for kids si stii cumva ce termen are?oare
gabriela
Scris: Friday, October 12, 2007 11:29 AM

DERMATIX
AdrianaC
Scris: Friday, October 12, 2007 11:34 AM

Multumesc pupici
delfinasa
Scris: Friday, October 12, 2007 4:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Delfinasa, am vrut la un moment dat sa cumpar Maderma for Kids, ma tot gandeam asta vara sa cu cada Alex si sa faca vreo cicatrice inestetica dar nu am avut curaj pentru ca nicaieri nu am gasit ce termen de valabilitate are. Ai cumva pe acacsa maderma for kids si stii cumva ce termen are?oare

Nu am...dar azi ies la shopping si trec si pe la farmacie sa ma uit si-ti spun...Mederma e buna si pentru cicatrici mai vechi si vergeturi, le atenueaza, cel putin asa ii fac reclama.
codruta
Scris: Friday, October 12, 2007 6:19 PM
Nivel

dar pe dinauntru cand se vindeca cezariana ca eu sunt varza cand se schimba vremea, ma doare de parca nasc (si eu habar n-am cum sunt contractiile)cyclops
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, October 13, 2007 12:31 PM
Nivel

delfinasa wrote:

Nu am...dar azi ies la shopping si trec si pe la farmacie sa ma uit si-ti spun...Mederma e buna si pentru cicatrici mai vechi si vergeturi, le atenueaza, cel putin asa ii fac reclama.

Multumesc mult, astept raspuns.pupici
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, October 13, 2007 1:58 PM
Nivel

codruta wrote:
dar pe dinauntru cand se vindeca cezariana ca eu sunt varza cand se schimba vremea, ma doare de parca nasc (si eu habar n-am cum sunt contractiile)cyclops

fara sa vorbesc prostii (sper!), eu stiam ca prima care se vindeca este rana superficiala, deci taietura de la suprafata pielii si cea din interior, de pe peretele uterului, ar trebui sa se vindece in timp, in cateva luni. asta daca nu sunt complicatii sau situatii mai deosebite.

Codruta, eu stiu ca sunt persoane cu o sensibilitate mai crescuta la schimbarile climaterice, pe care le dor mainile, picioarele, spatele, operatiile etc. insa nu stiu daca e ok sa te doara asa de tare dupa atata timp de la nastere. de ce nu mergi la dr tau sa ii spui ca te doare asa?

eu am fost pe la 4 luni de la cezariana la ginecolog pt ca avem niste dureri cumplite si cand stateam in fund, si cand ma ridicam si cand mergeam de nu mai stiam ce sa fac!pale si mi-a examinat cicatricea si pielea din jur, a apasat pe ea si a conchis ca este o durere superficiala, pe piele si ca nu muschiul uterin este lezat. mi-a explicat atunci ca daca ar fi fost durerea din interior, de la taietura, as fi avut alte simptome si ca e putin probabil ca ceva in "neregula" cu cezariana sa se sesizeze la atatea luni de la nastere. eu zic ca nu strica sa te duci la dr tau sa ii spui ce patesti.pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.