Vigantol sau Vigantoletten?

Options Vigantol sau Vigantoletten?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, July 25, 2006 3:32 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Am fost sfatuita sa abandonez administrarea uneiului de Vigantol, in favoarea pastilutelor de 500 mg de Vigantoletten, pe motiv ca s-ar asimila mai bine pastilutele, din cauza faptului ca se ingereaza tot continutul, pe cand la picaturi, mai scapi una in plus, una in minus, mai ramane si pe lingurita si pe buze si pe langa gurita....

Si nu stiu ce sa fac.oricum, de aprox.o luna nu ii mai dau deloc Vitamina D, sub nici o forma, pt.ca petrecem mult timp afara, kiar la soare.Plus ca ni s-a recomandat ca in perioada premergatoare mersului la mare cu 10 zile sa sistam administrarea Vigantolului, si pe perioada cat stam la mare si inca 2 saptamani dupa expunerea la soare.Dar intreb de pe acum: e cineva care administreaza vitamina D sub forma de pastilute?
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, July 25, 2006 3:33 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
VIGANTOLETTEN® 500/1000, tablete
( colecalciferolum )


Producator:
Merck KGaA
Indicatii:
Profilaxia rahitismului, spasmofilie si osteomalacie; în formarea oaselor (inter alia, ca tratament de sustinere a osteoporozei), în tratamentul de sustinere a osteoporozei.

Contraindicatii:
Hipercalcemie. Nota: atentie la pacientii cu calculi renali în antecedente; în sarcoidoza; în sarcina (la om exista în primul trimestru un risc teratogen/embriotoxic crescut).

Reactii:
Hipercalcemie (în caz de supradozaj). Rare cazuri de hipercalcemie si/sau hipercalciurie asociate cu hipersensibilitate la vitamina D. Persistenta nivelului seric crescut al calciului se poate manifesta prin simptome acute (aritmii, greata, voma, manifestari psihice, tulburari ale starii de constienta) si cronice (scadere ponderala, formare de calculi renali, nefrocalcinoza, calcificari ale tesuturilor moi, lipsa poftei de mâncare, sete intensa, poliurie). Foarte rar, s-au înregistrat evolutii fatale.

Compozitie:
1 tableta contine 0,0125 mg/0,025 mg colecalciferol (corespondentul a 500 U.I./1000 U.I. vitamina D3)

Administrare:
Tablete de 500: Copii (nascuti la termen) 1 tableta/zi începând cu vârsta de 2 saptamâni pâna la vârsta de 12 luni, fara întrerupere. În continuare, se recomanda Vigantolettele 500, în al doilea an de viata mai ales în lunile de iarna. În cazurile speciale (de ex. copii prematuri): 2 tablete/zi. În profilaxia afectiunilor determinate de lipsa de vitamina D, acolo unde exista riscul: 1-2 tablete/zi. În tratamentul de sustinere al osteoporozei: 2-6 tablete/zi. Tablete de 1000: Copii (nascuti la termen) 1 tableta la doua zile începând cu vârsta de 2 saptamâni pâna la vârsta de 12 luni. În cazurile speciale (de ex. copii prematuri): 1 tableta/zi. În profilaxia afectiunilor determinate de lipsa de vitamina D, acolo unde exista riscul: 1 tableta/zi. În tratamentul rahitismului si osteomalaciei determinate de lipsa de vitamina D: 1-5 tablete pe zi timp de 1 an. În tratamentul de sustinere a osteoporozei: 1-3 tablete/zi. Se va administra: tableta de Vigantoletten se va dizolva într-o lingurita cu lichid sau se va administra direct în gura. Nu se recomanda adaugarea tabletelor dizolvate în biberonul sau mâncarea copilului deoarece astfel nu se va administra întreaga doza.
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, July 25, 2006 3:34 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
VIGANTOL® OEL, solutie uleioasa
( colecalciferolum )

Producator:
Merck KGaA

Indicatii:
Profilaxia si tratamentul rahitismului, spasmofilie, osteomalacie, osteopatii metabolice (de ex. hipoparatiroidism, pseudohipoparatiroidism) si tratamentul de sustinere a osteoporozei.

Contraindicatii:
Hipercalcemie. Nota: atentie la pacientii cu calculi renali în antecedente; în sarcoidoza; în sarcina (la om exista în primul trimestru un risc teratogen/embriotoxic crescut).

Reactii:
Hipercalcemie (în caz de supradozaj). Rare cazuri de hipercalcemie si/sau hipercalciurie cu hipersensibilitate la vitamina D. Persistenta nivelului seric crescut al calciului se poate manifesta prin simptome acute (aritmii, greata, voma, simptome psihice, tulburari ale starii de constienta) si cronice (scadere ponderala, formare de calculi renali, nefrocalcinoza, calcificari ale tesuturilor moi, lipsa poftei de mâncare, sete intensa, poliurie). În cazuri rare s-au înregistrat evolutii fatale.

Compozitie:
1 ml (aproximativ 30 de picaturi) contine 0,5 mg cole-calciferol (corespondentul a 20 000 U.I. vitamina D3)

Administrare:
Copii în primul an de viata, pentru prevenirea rahitismului: 1-2 picaturi/zi începând cu vârsta de 2 saptamâni (pentru copii nascuti la termen, aprox. 500 U.I./zi; în cazuri speciale, de ex. copii prematuri, 1 000 U.I./zi). În continuare, vitamina D3 este necesara în al doilea an de viata în special în lunile de iarna. La adulti, pentru prevenirea osteomalaciei: 1-2 picaturi/zi; în tratamentul rahitismului si osteomalaciei se administreaza pâna la vindecare, câte 5 picaturi de 3 ori/zi. În tratamentul hipoparatiroidismului si pseudohipoparatiroidismului se administreaza 10 000-200 000 U.I./zi (se va controla nivelul seric al calciului la intervale de 3-6 luni, iar dozele vor fi ajustate în functie de acesta). În tratamentul de sustinere a osteoporozei 2 - 6 picaturi/zi.
codruta
Postat: Tuesday, July 25, 2006 3:56 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 2034
Locatia: la loc cu verdeata...
ca tot veni vorba de vigantol, are ceva daca uit frecvent de el si nu prea il administrez?
Miri
Postat: Tuesday, July 25, 2006 4:16 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
codruta wrote:
ca tot veni vorba de vigantol, are ceva daca uit frecvent de el si nu prea il administrez?


Codruta, ar fi de preferat sa nu uiti de elnu avind in vedere ca se administreaza pentru prevenirea rahitismului.
Incearca sa-l administresi zilnic,la aceeasi ora,eu il dau dupa ce o schimb de pampers,seara,inainte de culcare.Ne-am facut un obicei,si asa nu il mai uit!sic
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, July 25, 2006 5:23 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
codruta wrote:
ca tot veni vorba de vigantol, are ceva daca uit frecvent de el si nu prea il administrez?


Cum spune si Miri, ideal ar fi sa nu uiti "frecvent', dar din cand in cand, e scuzabil, ca doar la cata oboseala acumulam...

Mi-amintesc ca cateva zile, cat a stat si Eugen acasa ba uitam eu sa i-l dau, ba uita Eugen sa i-l dea, si uite-asa am uitat cam 5 zile consecutive, dar asta a fost pt.ca nu am reusit sa ne impartim responsabilitatile cum trebuie.Eu ii dadeam vigantolul dupa masa de la pranz si, cum Eugen a preluat masa, uita de Vigantol, iar eu cum am cedat responsabilitatea mesei, uitam si eubanghead .

Am mai uitat cand si cand, dar nu mai mult de o zi.

Dar nu trebuie sa te ingrijorezi daca uiti cam de cand e soare si cald afara, pt.ca pe timpul verii vigantolul se poate sista (dar numai dupa o anumita varsta si, din cate imi amintesc, nu sub 1 an, parca).

Pt.a nu uita sa-l administrezi, poti sa iti stabilesti un moment al zilei care sa ramana fix, nu neaparat ca asa trebuie, ci mai mult pt.a te ajuta pe tine sa nu mai uiti.Iti pui flaconul cu picaturi pe masa, langa cana de cafea, sau langa telefonul mobil, sau langa un obiect des utilizat si poate asa nu iti va mai scapa decat cand si cand.

E bine de stiut ca vitaminele in general se administreaza intre mese, ceea ce eu nu am stiut si mult timp i-am dat inainte de masa de dimi, apoi am skimbat dupa masa de pranz.
Andi&Mariuca
Postat: Wednesday, July 26, 2006 4:44 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 5089
si eu mai uitam din cand in cand si... inca mai uit...banghead adica o zi la cateva ziule sau chiar saptamani... asta pana cand o prietena mi-a zis sa ii dau vigantolul cand ii schimb primul pampers in fiecare zi. si e ok, merge mai bine!pupici
g_nicoleta2000
Postat: Thursday, July 27, 2006 3:15 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Noua ni s-a spus ca 18 luni nu avem voie sa sistam Vigantolul asa ca il dau si vara chiar daca stam mult la soare. Asta iarna lua 3 picaturi iar din mai am trecut pe 2 picaturi.
Eu il picur direct in gura, sta intinsa pe spate, mami spune :UNU-DOI si gata, in guritza fetei. Mi se pare mai comod cu uleiul asta, nu il schimb cu pastile decat daca spune pediatrul. Eu am sa il dau si la iarna chiar daca trece de 18 luni, rahitismul chiar este o problema in romania.
Pediatrul nostru a spus ca dupa 18 luni copilului tot ar trebui sa se administreze vit D iarna pana la varsta de 5 ani.
georgy_adinutza
Postat: Thursday, July 27, 2006 3:33 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/2/2006
Postari: 3065
Locatia: Bucuresti
Eu i-am dat Vigantol pana la 1 an si 8 luni apoi l-am sistat, iar acum 3 luni mi-a dat dr prediatra sa ii dau Vigantolleten .........si o ok , vad ca l-a luat bine . Acum nu ii dau ca trebuie sa merg iar la dr sa vad ce zice daca ii mai dau sau nu , avand in vedere ca am fost si la mare , iar ea este acum la tara si sta afara aproape toata ziua ......oare oare
Maria & Mario
Postat: Thursday, July 27, 2006 4:37 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Maria a primit Vigantol doar la insistentzele parintilor mei, timpde aprox 2 luni ( 3 luni si 4 luni varsta ei). Acum in Ro Dr. pediatra VAIIIIIIIIIIII ! Aoleu , nu e bine....etc. Stai cuccoana. Fa'i analize si vb daca e ceva in neregula. A mutit cand a vazut ca e totul ok. Se mira: Cum ? Acolo nu se administreaza? NU ! Si apoi a dat-o la intors: " Ca oricum administrat se asimileaza 30%....etc...etc !"
Asa ca nu va stresati ! Sincer.
Aici ( si probabil si in multe alte tari ) Nu se administreza, recomanda, etc !!!!!!!!
g_nicoleta2000
Postat: Friday, July 28, 2006 7:42 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Mami de Maria, depinde si de cantitatea de vit D care o ia copilul din lapte praf. Probabil ca traind in Anglia produsele pentru copii sunt gata imbogatite cu o cantitate corespunzatoare de vitamine si atunci nu mai este nevoie sa se intervina suplimentar. In romania rahitismul chiar este o problema din cauza deficientor de vitamina d principalul vinovat fiind totusi laptele de vaca.
cute_babies_of_mine
Postat: Friday, July 28, 2006 9:27 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 4/4/2006
Postari: 8978
Locatia: Piatra Neamt, Romania
Noua ne-a spus doctorita sa nu-i mai administram Vigantol, pentru ca fontanela e aproape inchisa si ar trebui incetinit ritmul, ca sa se inchida de tot in jurul varstei de 1 an, cand e normal. Eu vigantol i-am dat din luna a IV-a si doar cand imi aduceam aminte. Si uite ca nu are nimic; mai mult, probabil ca daca i-as fi administrat zilnic, fontanela era de mult inchisa...
Asta nu inseamna ca recomand sa nu fie administrat! Eu am facut-o pe proprie raspundere.
taki
Postat: Friday, July 28, 2006 9:59 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Maria & mami wrote:
Maria a primit Vigantol doar la insistentzele parintilor mei, timpde aprox 2 luni ( 3 luni si 4 luni varsta ei). Acum in Ro Dr. pediatra VAIIIIIIIIIIII ! Aoleu , nu e bine....etc. Stai cuccoana. Fa'i analize si vb daca e ceva in neregula. A mutit cand a vazut ca e totul ok. Se mira: Cum ? Acolo nu se administreaza? NU ! Si apoi a dat-o la intors: " Ca oricum administrat se asimileaza 30%....etc...etc !"
Asa ca nu va stresati ! Sincer.
Aici ( si probabil si in multe alte tari ) Nu se administreza, recomanda, etc !!!!!!!!


Subscriu!

Si aici, la fel. L-am intrebat pe pediatru daca Sasha are nevoie de Vitamina D si a fost cam surprins de intrebarea mea. Nu se da vitamina D si nici o alta vitamina. Ca sa nu mai zic ca pana la 3 luni de zile, bb nu are voie nici un fel de pastile, supozitoare etc, decat in cazuri de urgenta.

Cica laptele praf contine tot ceea ce ii trebuie copilului, nu are nevoie de suplimente.

Off topic: asa si cand am fost insarcinata, am cerut vitamine, ca in Ro se administreaza Materna, sau Fe etc....nici atunci, doctorul m-a refuzat spunandu-mi ca nu am nevoie de suplimente, analizele fiind bune.

stele_pe_cer
Postat: Friday, July 28, 2006 12:31 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
taki wrote:


Subscriu!

Si aici, la fel. L-am intrebat pe pediatru daca Sasha are nevoie de Vitamina D si a fost cam surprins de intrebarea mea. Nu se da vitamina D si nici o alta vitamina. Ca sa nu mai zic ca pana la 3 luni de zile, bb nu are voie nici un fel de pastile, supozitoare etc, decat in cazuri de urgenta.

Cica laptele praf contine tot ceea ce ii trebuie copilului, nu are nevoie de suplimente.

Off topic: asa si cand am fost insarcinata, am cerut vitamine, ca in Ro se administreaza Materna, sau Fe etc....nici atunci, doctorul m-a refuzat spunandu-mi ca nu am nevoie de suplimente, analizele fiind bune.De-ar fi si in Ro teorii sanatoase dupa care sa ne indrume mediciiplans ...
Anaida
Postat: Friday, July 28, 2006 1:56 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 2/12/2006
Postari: 1855
Eu i-am dat lui Razvan Vigantol pana la 2 ani, la recomandarea medicului. In spital, medicul pediatru mi-a spus ca administrarea vitaminei D nu are nici o legatura cu inchiderea (sau nu) a fontanelei si ca trebuie administrat oricum. Totusi, medicul de familie mi-a marit sau micsorat doza (la ambii copii) in functie de evolutia fontaneli. Razvan a avut capul putin mai mare decat media (din punctul asta de vedere a semanat cu mine) si-mi zicea sa-i dau mai mult vigantol ca sa se inchida mai repede fontanela si sa nu-i mai creasca capul. La Alexandra, ritmul de inchidere a fontanelei a fost mai lent, asa ca mi-a marit doza (la 4 picaturi) tot ca sa i se inchida fontanela...dar asa cum zicea Stele, ba pica o picatura in plus in lingurita, ba ii curge pe la coltul gurii...ritualul la noi e acelasi, seara dupa baita, in putin laptic de la mine (am incercat sa-i dau direct in gurita si mi-a vomitat in jet, asa ca nu i-am mai dat asa). Sa speram ca le face bine aceasta vitamina, desi vara asta am stat cat s-a putut de mult la soare. Stiu ca si hipervitaminoza D e foarte periculoasa, sper sa nu aflam niciodata in ce fel!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed