Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Vai Codruta ,acum am citit ce ati patit,imi pare rau ca a trebuit sa treceti pri asa ceva.Lasa ca incet incet totul va reveni la normal,dar neaparat sa va instalati alarma.Am cautat si eu pe net si uite ce am gasit poate te intereseaza,pe tine,Liz sau altele de fapt toata lumea poate cadea victima infractorilor: alarme si alte sisteme de securitate macar cu titlu informativ,bineinteles sunt si altele,o sa gasiti voi o solutie |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| deci: arestul se poate prelungi, insa nu depinde doar de procuror. procurorul care urmareste cazul face propunerea de mentinere a starii de arest. judecatorul este cel care decide. prelungirea starii de arest se face de regula cu cite 30 de zile, la majori. la minori, toate termenele sunt la jumatate. e bine ca te-ai constituit parte civila. asta ce inseamna? ca pe linga faptul ca esti parte vatamata, adica victima unei infractiuni, soliciti si"despagubiri" care pot reprezenta c/v bunurilor furate, deteriorate sau alte prejudicii. daca te constitui parte civila, vei mai fi intrebata, inclusiv in faza de cercetare judecatoreasca, adica la instanta. cit dureaza un proces penal? pai sa-ti raspund asa: un proces penal reprezinta perioada de timp care se scurge de la data cind au inceput cercetarile penale si pina la epuizarea cailor de atac. deci, fara sa te sperii, poate dura si doi ani. atita timp cit e infractor sigur va fi inchis, dar fiind minor va fi inchis la un centru de reeducare. daca mai descoperi ca ti-au fost mai multe lucruri furate, se va extinde cercetarea si cu privire la bunurile constatate, ca fiind furate, ulterior. nu este rau daca ti-ai lua un avocat, mai ales pe latura civila, adica pentru suma cu care te-ai constituit parte civila. uite ca ti-am raspuns cam abramburit, fara sa respect ordinea in care mi-ai pus intrebarile. organele de cercetare in astfel de cazuri e politia judiciara, care cerceteaza fapta sub toate aspecte: conditiile in care s-a savirsit, urmarea imediata (prejudiciul), in mare cerceteaza daca fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii, adica intr-un cuvint tot. procurorul este cel care supravegheaza toate aceste cercetari, iar la finele lor, organele de cercetare fac o propunere de incepere sau nu a urmaririi penale si de punere in miscare a actiunii penale, iar procurorul confirma propunerea sau nu. in astfel de situatii nu prea s-au constat probleme si se trimite in judecata prin rechizitoriu, infractorul. cam astea ar fi raspunsurile. daca mai ai nelamuriri: tipa si te voi auzi. pupici |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| dana, mersi intrebari mai am , mi-e plin capul... daca minorul e liber de sambata, il mai trage cineva la raspundere?tiganii astia nu erau din zona ci din Lupeni. Poate-si muta "serviciul" in alta parte, sincer nu prea cred ca va mai raspunde vreodata pentru fapta asta. organele de cercetare in ce fel cerceteaza fapta?analizeaza probele de la criminalisti si dosarul de la politie sau vin si astia la fata locului? Ca eu am curatat azi casa si am cam sters urmele, am aruncat lucrurile "irecuperabile"... Noi ne-am constituit parte civila dar nu ma gandesc nici o secunda ca as putea primi despagubiri de la hot.Never!Vreau doar sa mearga la puscarie si sa stea acolo pana ma duc eu sa-i scot. Infractorul va primi avocat din oficiu? Daca lucrurile sunt clare,(adica amprentele lor in casa mea, lucrurile mele in casa lor , recidivist,actionat ziua, 4 case intr-o zi etc), un avocat din oficiu indeplineste doar o formalitate sau sa ma astept ca-n filme sa-si apere clientul,sa ceara recurs sau mai stiu eu ce. Lamureste-ma cu urmatoarea problema:"nu este rau daca ti-ai lua un avocat, mai ales pe latura civila, adica pentru suma cu care te-ai constituit parte civila". noi nu i-am cerut lui nici o despagubire ca n-are de unde, n-a lucrat in viata lui,doar n-o sa-l trimit sa fure de la altii ca sa-mi dea mie.Deci nu i-am cerut nici un ban.Am facut doar o evaluare sumara a contravalorii lucrurilor furate.N-am pus in calcul reparatia usilor sparte sau faptul ca am luat de 100 ron solutii de curatat si dezinfectat in urma lor. Si ultima intrebare, pe azi: daca in 18 februarie au fost prinsi, in cat timp poate incepe urmarirea penala, si cat timp mai trece pana la trimiterea in judecata?
Te pup dana si multumesc pt rabdarea si timpul acordat |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| bulibuli wrote:Bunicul meu a fost pradat intr-o noapte.. probabil tot dintre vecini, ca stiau ca e batran si sta singur, si nu prea aude.. dar el nu era omul sa stea asa cu mainile in san... a doua zi a pus curent electric - in gard, pe clante, tot ce era metalic - seara baga in priza si se culca... iti dai seama cand au aflat ai mei ce "ac de cojoc" gasise bunicul s-au alarmat, se gandeau ca poate moare vreun individ dintr-asta plin de drepturi, si face mosul la 80 de ani puscarie, ca asta ii lipsea.. sau poate uita sa deconecteze si se curenteaza chiar el .. parca-l si aud cum ne explica - si ce daca crapa? sa crape, ce cauta acolo? ce vina am eu ca el a venit sa ma fure adevarul e ca nu stiu ce as face in cazul asta.. cand stii cat ai muncit pt fiecare lucrusor din casa aia... bine totusi ca nu erati acolo, ca nu se stie de ce sunt in stare animalele astea
Un bunic pe cinste! |
|
| carla wrote:Vai Codruta ,acum am citit ce ati patit,imi pare rau ca a trebuit sa treceti pri asa ceva.Lasa ca incet incet totul va reveni la normal,dar neaparat sa va instalati alarma.Am cautat si eu pe net si uite ce am gasit poate te intereseaza,pe tine,Liz sau altele de fapt toata lumea poate cadea victima infractorilor: alarme si alte sisteme de securitate macar cu titlu informativ,bineinteles sunt si altele,o sa gasiti voi o solutie
carla, multumesc pt linkuri.Le voi studia si foarte repede vom lua si decizia. |
|
|
Nota 10 pt bunicul tau! N-am inteles de ce li se pare altora ilegal sa-ti protejezi familia,proprietatea si intimitatea. |
|
| Miri wrote:Codruta, imi pare tare rau ca a trebuit sa treceti printr-o asemenea experientza...Bine ca nu ati fost acasa, Doamne fereste! Lasa ca o sa-ti pui tu ordine in lucruri, o sa va luati si caine de paza si o sa reintre toate pe fagasul normal...Va pupam pe toti, sa mai treaca supararea!
miri, uite deja mi-a trecut supararea Acum e revolta, furie si , parafrazandu-l pe tudor de cute, mi-e pofta sa bat tigani de ma doare spatele
pupam si noi familia frumoasa |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| codruta wrote:
Nota 10 pt bunicul tau! N-am inteles de ce li se pare altora ilegal sa-ti protejezi familia,proprietatea si intimitatea.
Probabil ca sa fie acoperit in cazul in care se prajeste vreun dobitoc din asta ar fi trebuit sa aiba anunt: gard electrificat! nu treceti! dar tot ar fi fost ilegal cred... |
|
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Off,mai Codruta acum am citit si eu ce ti s-a intamplat,extraordinar,asa ceva mai rar!Imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva!Sa va ajute bunul Dumnezeu sa iesiti cu bine si din incurcatura asta! |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Of, Codruta, ce porcarie! Sper sa treceti peste toate astea, fara alte urmari! |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Doamne-Dumnezeule! ce experienta!
Uite inca un motiv sa nu ne grabim cu casa pana ce in zona nu se vor termina mai multe case si vor locui mai multi oameni. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| uite ca revin eu. ma simt aproape la fel ca si codruta, desi la noi usi nu sunt si nici geamuri, doar constructia la "rosu". in interior aveam cherestea pe care o folosisem la cograjul temeliei, etc. hotii au furat-o impreuna cu ceapa verde din gradina. si ca sa fie partea mai haioasa, fac haz de necaz , cand ne-am intors acasa, am vrut sa strang rufele de pe sarma de la geamul dormitorului (stau la etajul 1) si dintre rufe lipseau ceva: o pereche de pantaloni de trening puma si blugii sotului. au tras tot ce se putea vinde. probabil in timpul zilei, seara e prea multa forfota.
|
|
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| mariuta incredibil!Daca si ceapa din gradina si rufele de pe sarma |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mariuta, ce nenorociti. Imi pare rau pentru experientele din ultimul timp. E incredibil. In ce tara traim... |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Kiki..... bine zis...
Mariuta, offff, numai nemernici...imi pare rau |
|
|