victimele infractorilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sousourel
Scris: Monday, February 23, 2009 5:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Nu mai vin, ca nu mai vor bataieras mai ales ca ii stii. Hai ca te-aduni tu in cateva saptamani, trece socul si apoi mai vedeti ce faceti cu protectia. Cum ti-am spus, as lua niste ciobanesti din aia rai. Imi pare tare rau de povestea asta nenorocita. Sper sa iti revii cat mai repede si pe infractori sa-i inchida mult si bine. Puppupici
t-mihaela
Scris: Monday, February 23, 2009 6:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Codruta, pune lumini cu senzori de miscare in fata si in spatele casei .Asa avem si noi, e cel mai ieftin mod de a intimida hotii.Am niste brosuri de la politie ca ne invata din cand in cand cum sa nu cadem victime :
-daca pleci in vacanta aranjeaza cu un vecin sa tunda iarba /sa dezapezeasca la intrare, sa culeaga ziarele ( la noi se arunca in fata casei) ,sa ia corespondenta din cutia postala
-nu lasa scara de urcat pe acoperis la indemana pune in garag orice obiect care ar ajuta un hot sa urce la etaj sau sa forteze ferestrele.
Foarte multi hoti sunt oportunisti, trec pe langa casa ta si daca zaresc o scara sau un geam deschis li se trezeste instinctul de hot si ataca.
-pune pe usa un abtibild de firma de protectie chiar daca nu esti asigurat la ei ,doar pt intimidare.

Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva cry Bine ca a fost doar atat, bunurile se fac la loc bine ca nu ati patit voi ceva , la noi de obicei te impusca in casa.pale Si ideea cu cainii e buna, la bunica-mea o casa avea niste caini de ocoleam jumate din sat numai s anu trec pe acolo uff
shirel
Scris: Monday, February 23, 2009 6:35 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Apropo si o tablitza cu "Atentie Caine Rau " are efect tare chiar daca nu ai caini!hohot hohot hohot
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:26 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
aissela wrote:
codruta, imi pare rau de ce ai patit

decat o firma de paza, mai bine iti instalezi sistem de securitate ( alarma si camere video) ... in momentul in care se declanseaza alarma, nu cred ca mai ramane picior de hot pe acolo...

si nu are rost sa te conectezi la dispecerat ( cu firma de protectie si paza), caci dureaza cateva minute pana ajung acolo de unde au primit alarma... si hotii au timp sa fuga... dai banii degeaba pe monitorizare

aissela, asa intentionam sa facem dar am constatat ca daca le aveam cum nu stam acolo mi le furau cu tot cu laptop. Sau cand suntem in concediu poate sa sune alarma si sa-i monitorizeze camerele video ca pana ajungem noi, nu-i mai prinzi....
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:28 PM
Nivel

leut wrote:
Of, Codruta...am citit cu sufletul la gura ce-ai patit. Idiotii, sunt niste idioti aia de fac asemenea lucruri. O sa faci curat, si o sa-ti revii dupa ce-i vezi inchisi pe nemernici. Aveti grija de voi! Asta-i nasol in ROmania...iti faci o casuta in schimbul unui apartament, sa stai linistit si cand colo se gasesc nicte...mama de-as prinde unul la locul faptei ce i-as face! Pe bune! Nu i-ar mai trebui nici puscarie!
boxing

din pacate asa e, e greu sa fii cinstit in tara astasorry1
Miri
Scris: Monday, February 23, 2009 7:31 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Codruta, imi pare tare rau ca a trebuit sa treceti printr-o asemenea experientza...Bine ca nu ati fost acasa, Doamne fereste!sorry1

Lasa ca o sa-ti pui tu ordine in lucruri, o sa va luati si caine de paza si o sa reintre toate pe fagasul normal...Va pupam pe toti, sa mai treaca supararea!computerlove
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:39 PM
Nivel

danamaria wrote:
dati-mi voie sa fac citeva rectificari la ceea ce s-a prezentat pina acum.
1.parte civila de poti constitui si in fata instantei de judecata, pina la citirea actului de acuzare
2.nu procurorul cerceteaza fapta, ci organele de cercetare penala sub coordonarea si indrumarea procurorului.
3.organele de cercetare penala trebuie sa aiba in vedere toate aspectele savirsirii faptei, ceea ce spune michi, este cu totul altceva.
3.cu privire la discernamint...nu numai minorul nu raspunde daca se face dovada ca nu a avuit discernamint la momentul savirsirii faptei ci si majorul. singurele diferente majore intre minor si major, sunt cele cu privire la modul de detentie, cuantumul pedepsie care este la jumatate decit la un major si perioadele de arest preventiv si retinere care sunt tot la jumatate.

daca ne "infundam" in astfel de detalii si le postam si in ideea de a lamuri pe cineva, s-o facem cum trebuie. sorrysorry

codruta.... Doamne fereste de asa ceva!computerlove

dana, te-am asteptat pe topicul asta ca sa ma lamuresti cu multe chestii.
la pct.1.Noi am completat la politie niste formulare si am semnat ca ne constituim parte civila.E suficient?Asta cu partea civila nu o prea inteleg, atat am dedus ca, in termeni uzuali, il dam in judecata.
2.Cu procurorul nu mi-e clar ce face, stiu doar ca el decide daca se judeca in libertate sau in arest.Deci eram la mila lui.Am aflat ca hotul e in arest pana pe 21 martie, adica 29 de zile.Dupa ce expira cele 29 de zile se mai poate prelungi arestul ala?Cat dureaza un proces penal?Ce se intampla cu infractorul pe perioada procesului? e liber?
3. organele de cercetare penala sunt politistii? Stiu ca de la politie s-a dus dosarul la ofiterul de cercetari penale, care a venit la reconstituire.Cine , ce mai cerceteaza dupa reconstituire?

Sunt sanse sa fie acuzat si inchis si minorul?
Daca am descoperit ulterior si alte lucruri disparute se mai poate face ceva?
Noi vom avea nevoie de avocat?
Dana, sa nu razi daca ce te intreb sunt aberatii, dar habar n-am si nici n-am vrut sa am tangenta cu domeniu asta. Din pacate...
mikiki
Scris: Monday, February 23, 2009 7:42 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
codruta imi tare rau bine ca nu ati fost acasa si ca nu ati patit ceva .aveti grija de voi pupici
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:42 PM
Nivel

kali wrote:
Codruta, ce sa mai zic la asa veste? Pot sa ti-o trimit pe Nicoleta, barmanita din Suceava care bate hotii cu ranga, daca doresti.

Acum, lasand gluma la o parte, imi pare tare rau ca si-au batut aia joc de munca voastra si va doresc sa va reveniti cat mai repede din soc.computerlove

kali, daca eram acasa cred ca ieseam si eu din anonimat si apaream vedeta pe la otv sau stirile de la ora 5...

Am fost azi la casa, cu doua prietene care m-au ajutat la curatenie.Deja se vede culoarea la gresie si luciul la parchet...Incep sa-mi revincomputerlove
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:43 PM
Nivel

sousourel wrote:
Nu mai vin, ca nu mai vor bataieras mai ales ca ii stii. Hai ca te-aduni tu in cateva saptamani, trece socul si apoi mai vedeti ce faceti cu protectia. Cum ti-am spus, as lua niste ciobanesti din aia rai. Imi pare tare rau de povestea asta nenorocita. Sper sa iti revii cat mai repede si pe infractori sa-i inchida mult si bine. Puppupici

computerlove computerlove asa sa fie, amin!
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:48 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
Codruta, pune lumini cu senzori de miscare in fata si in spatele casei .Asa avem si noi, e cel mai ieftin mod de a intimida hotii.Am niste brosuri de la politie ca ne invata din cand in cand cum sa nu cadem victime :
-daca pleci in vacanta aranjeaza cu un vecin sa tunda iarba /sa dezapezeasca la intrare, sa culeaga ziarele ( la noi se arunca in fata casei) ,sa ia corespondenta din cutia postala
-nu lasa scara de urcat pe acoperis la indemana pune in garag orice obiect care ar ajuta un hot sa urce la etaj sau sa forteze ferestrele.
Foarte multi hoti sunt oportunisti, trec pe langa casa ta si daca zaresc o scara sau un geam deschis li se trezeste instinctul de hot si ataca.
-pune pe usa un abtibild de firma de protectie chiar daca nu esti asigurat la ei ,doar pt intimidare.

Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva cry Bine ca a fost doar atat, bunurile se fac la loc bine ca nu ati patit voi ceva , la noi de obicei te impusca in casa.pale Si ideea cu cainii e buna, la bunica-mea o casa avea niste caini de ocoleam jumate din sat numai s anu trec pe acolo uff

miha, idei bune dar nu toate se aplica la hotii din romanica.
Bec cu senzor aveam dar la ce-mi foloseste cand ei au actionat ziua in amiaza mare...
ideea cu abtibild e buna dar nemernicii astia nu cred ca stiu sa citeasca.
Sper sa ne fereasca Dumnezeu de-acum inainte si incercam sa ne pazim si noi mai bine.Probabil dupa ce ne mutam definitiv, altfel se va pune problema...computerlove
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 7:52 PM
Nivel

shirel wrote:
Apropo si o tablitza cu "Atentie Caine Rau " are efect tare chiar daca nu ai caini!hohot hohot hohot

hohot hohot hohot sa vezi ce efect tare ca n-am nici gard inca....
Si nici nu cred ca mai fac cum era in plan.Fac gard de sarma ghimpata cu fir electric...nu intra nici muscahohot
Maria & Mario
Scris: Monday, February 23, 2009 8:06 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Vai de capu' meu. Imi pare rau Codruta ! Tre sa fie cumplit ! Nici nu vreau sa imi imaginez ! Bine ca sunteti voi bine. Cat despre infractori ma indoiesc eu ca vor mai puune piciorul pe strada voastra , daca i-ai vazut la ochi ! Tampiti sa fie sa nu se fereasca ! Au vazut ei de ce esti tu in stare , daca in 24 h le-ati si dat de urma si i-ati prins !
Cat despre metode de precautie .... cred ca ideea cu gardul inalt , privat , e buna, caini lasati liberi cat nu sunteti voi acasa , sisteme de supraveghere care inregistreaza , sa le poti verifica , macar ii prinzi dupa semnalmente , fotografii etc !
Ma bucur ca iti revii la starea dinainte ! E casa ta , e familia ta ..... restul e scrum ! rambo
bulibuli
Scris: Monday, February 23, 2009 8:19 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Bunicul meu a fost pradat intr-o noapte.. probabil tot dintre vecini, ca stiau ca e batran si sta singur, si nu prea aude.. dar el nu era omul sa stea asa cu mainile in san... a doua zi a pus curent electric - in gard, pe clante, tot ce era metalic - seara baga in priza si se culca... iti dai seama cand au aflat ai mei ce "ac de cojoc" gasise bunicul s-au alarmat, se gandeau ca poate moare vreun individ dintr-asta plin de drepturi, si face mosul la 80 de ani puscarie, ca asta ii lipsea.. sau poate uita sa deconecteze si se curenteaza chiar el pale .. parca-l si aud cum ne explica - si ce daca crapa? sa crape, ce cauta acolo? ce vina am eu ca el a venit sa ma fure guns guns

adevarul e ca nu stiu ce as face in cazul asta.. cand stii cat ai muncit pt fiecare lucrusor din casa aia... bine totusi ca nu erati acolo, ca nu se stie de ce sunt in stare animalele asteapale
Anelise
Scris: Monday, February 23, 2009 8:35 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Offf, mai, Codruta, eu sper incet incet sa te linistesti si sa treceti peste asta. pupici pupici coeur Raman la parerea mea, niste nenorociti. bataus guns guns box2 Nici noi nu aveam gard cand ne-au spart baraca. Stiu cum e. Si sa stii ca atunci cand l-am facut, a iesit foarte inalt, dar oricum se poate sari.
Ne gandim si noi serios la un sistem de alarma; nu se stie niciodata, asta e adevarul. uff Stii ca ma gandeam, pana o sa am bani de sistem de alarma sa cumpar niste mini camere false. Am vazut la 20-30 ron. Au si led si fir. Cine nu stie si le vede puse prin colturi ... ras sic Te pup dulce! pupici pupici angel
Bulibuli, imi place bunicul tau! newclap newclap firstprize Super tare! cool cool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.