victimele infractorilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
codruta
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
incerc sa ma adun, sa fiu coerenta desi de miercuri pana azi nu stiu daca am dormit 10 ore adunate, abia azi am mancat "normal" si-am ajuns la 3 pachete de tigari pe zi.
pe scurt: miercuri pe la 17,45 ma suna o vecina si-mi da vestea: mi-au spart hotii casa.L-am sunat si pe sot sa-i dau vestea,iar el saracul inebunea la 350km distanta. In zece minute am chemat un vecin sa ma duca acolo,am lasat-o pe medeea de izbeliste si-am plecat.Pe drum am sunat politia care au fost foarte operativi si la 18,08 erau acolo si ei. Usa de la terasa era sparta, geamul de la bucatarie larg deschis, usa de la beci sparta. Impreuna cu politistul am deschis usa principala, din fata si am vazut toate casa vraiste,rascolita, toate usile deschise...Nu am avut voie sa intru,dar ce am vazut mi-a fost de ajuns.
Am mers la sectie am facut plangere si s-a chemat criminalistica, apoi ne-am intors "la fata locului" unde s-au facut echipe , unii au mers pe urmele hotilor, lasate in zapada, altii au ramas sa amprenteze tot.Vestile erau tot mai proaste, urmele duceau la capatul gradinii si mai departe erau urme de caruta care duceau spre oras, apoi se intorceau, derutant.Dupa aproape 3 ore de asteptare am primit aprobarea sa intru in casa si eu. Mi-a fost foarte greu sa-mi dau seama ce lipseste, cu toata casa ravasita.Singurul lucru bun a fost ca ei n-au reusit sa deschida usa desi de vad in trei locuri urme de dalta cum au fortat-o si atunci au spart panelul termopan din partea inferioara a usii si unul din hoti s-a strecurat prin spartura si cu o ranga a deschis geamul de pe interior si pe geam au intrat si au iesit.Au furat muuuult, si inca tot descopar lucruri lipsa. De la pahare, cani, servicii de cafea, o perdea,multa bautura ramasa de la sarbatori, camera video, sistemul audio, telecomenzi de la aparatele de incalzit (ce draq or face cu ele, nu stiu), din garaj o gramada de scule de ale sotului, zeci de metri de cabluri, prelungitoare si multe altele de care nu-mi amintesc acum si altele de care poate nici nu stiu inca.
Vestea buna, dupa toate nebunia asta e ca politia si-a facut treaba si in aceeasi noapte i-a prins:un recidivist, recent iesit din puscarie si fratele lui, minor, de 15 ani.N-au recunoscut nimic desi politia ii ridicase cand ei tocmai isi faceau cafea in canile mele.Curios, au furat cutia de cafea, vreo 3 servicii de cafea dar n-au luat esspreso-ul de cafea care era pe masa in bucatarie.
A urmat o noapte alba la politie,cu declaratii,procese verbale si alte proceduri dar din fericire pe la 23,30 a ajuns si sotul meu si nu mai eram singura. Am aflat ca actionasera marti, ziua-n amiaza mare si aranjasera 4 case din zona.
Pe la 4 dimineata am ajuns si noi acasa, eu am dormit o ora, sotul deloc si dis de dimineata am plecat sa cautam o firma de termopane care sa inlocuiasca urgent panelul pt ca firma cu care aveam contract trebuia sa faca comanda nu stiu unde si ar fi durat 10-12 zile.Dua ce-am rezolvat usa am mers din nou la politie, iar proceduri, iar declaratii, plus vestea ca dupa amiaz vor veni la reconstituire.
Nu cred ca va puteti imagina cum arata casa mea acum: peste tot, pe toate lucrurile atinse de hoti, pe jos, pe geam, pe usi praf de carbon,negru,pt amprentare.S-a intrat cu zapada, cu noroi si toata negreala s-a intins peste tot.Lucrurile vraiste...mizerie...
Pe medeea am dus-o la mama, sotul a plecat inapoi iar eu de maine incep sa dezinfectez si sa curat tot, desi ma deprim cand intru in casa si inca nu am energia necesara.
Partea proasta e ca minorul e liber de sambata iar recidivistul,s-ar putea sa fie liber de maine.Asta daca procurorul decide ca poate fi judecat in libertate.
Partea buna e ca mi-am schimbat total parerile si prejudecatile legate de politisti.In cazul meu au fost de nota 10.
codruta
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:21 PM
Nivel

legat de toate astea am o intrebare: care sunt criteriile dupa care un procuror decide daca un infractor poate fi arestat sau eliberat? E o chestie obiectiva sau e la bunul plac?
marivic
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
CODRUTA,nu ma pricep la juridic,dar sunt cu sufletul langa tine;imi dau seam cum te-ai simtit si te simti,in ce stare ai fost,saracii de voi,...si nenorocitii sunt liberi ca pasarile cerului.eu una le-as taia mainile ca pe vremea lui Cuza,sa nu mai aiba ce face fara maini.imi pare sincer rau ca ati trecut prin asa ceva;poate o vrea Dumnezeu sa ii inchida pe nenorociti.te sarut si va urez bafta ,...sa-i bage la racoare pt.ceva ani,...pupici pupici pupici computerlove
Anelise
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:36 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
La intrebare nu stiu sa-ti raspund, dar sa stii ca m-am ingrozit. what Nici nu vreau sa ma gandesc. uff Casa noastra e intr-o zona mai retrasa, sunt vecini, dar suntem cam la doua case distanta unul de celalalt. Iar eu bineinteles ca stau mai mult singura pe aici. banghead
Doamne, Codruta, imi pare tare rau! uff uff Niste nenorociti! guns bataus toanerele
plans Noua ni s-a spart baraca atunci cand se construia. S-au furat toate sculele si de la mine si de la vecinul de alaturi. Chiar in noaptea de Sf. Elena anul trecut. Stiu ca era ziua mea si m-a sunat vecinul sa vin la casa sa dau declaratii etc. La noi nu au gasit pe nimeni, desi au mai avut unele piste, dar eu am ramas cu convingerea in sufletul meu, ca vecinul care pretindea ca i s-a spart si lui, era de fapt faptasul. rambo Dupa ce a terminat de construit, el a vandut casa si dus a fost. La noi baraca era sparta in spate, avea o bucata de osb lipsa, pe cand la vecinul nu era nimic. Au stat domnii politisti si l-au intrebat de vreo 3 ori daca e sigur ca numai el are cheie, ca la el asa se intrase. Eu am dat doar o declaratie cu ce era inauntru, pe cand pe el l-au tot luat la intrebari. Daca ma crezi, au furat de la drujbe si tot felul de masinarii, pana la prelungitoare, ciocane, cumpene, rigle, tot. nervi In fine, a trecut si asta e. banghead
Pana m-am obisnuit sa stau singura aici, imi imaginam cand ma bagam la somn o gramada de scenarii. Slava Domnului, nu au fost niciodata probleme si sper nici sa nu fie. angel
Inca o data, Codruta, imi pare tare rau! uff uff
Rody
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Nici nu ma priecep la juritic.Of...imi pare sincer rau pt ce vi sa intamplat.Sper sa fie pedesepsiti cum se cuvine.Nemernicii naibiguns
shirel
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:39 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Vai,Codrutza ce intamplare stii ceva bine ca nu ati fost acasa ca doamne fereste ma gandesc la cel mai rau.pale pale pale
Sper sa fie inchisi mai ales daca au mai spart si alte case.Ei pot fi judecatii si in stare de libertate sau arestati la domiciliu.Poate au fost eliberatii prin cautiune pina la proces.
sper sa fii inchisi ca sa puteti dormi macar noaptea linistiti.
computerlove computerlove computerlove
codruta
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:49 PM
Nivel

marivic wrote:
CODRUTA,nu ma pricep la juridic,dar sunt cu sufletul langa tine;imi dau seam cum te-ai simtit si te simti,in ce stare ai fost,saracii de voi,...si nenorocitii sunt liberi ca pasarile cerului.eu una le-as taia mainile ca pe vremea lui Cuza,sa nu mai aiba ce face fara maini.imi pare sincer rau ca ati trecut prin asa ceva;poate o vrea Dumnezeu sa ii inchida pe nenorociti.te sarut si va urez bafta ,...sa-i bage la racoare pt.ceva ani,...pupici pupici pupici computerlove

marivic, legile sunt ca naiba in tara asta! Ar fi bine, zic eu sa le taie mainile dar nu, ei au drepturi si nu cumva sa nu le respectam.Statul roman cheltuie de 3 ori mai mult pt un puscarias decat pe un bolnav din spital.Si ne fac si de ras prin alte tari dar nu le face nimeni nimic.
Fluturas
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:52 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
off doamne,ma ingrozesc cand citesc ce vi s-a intamplat.sincer,imi pare tare rau pentru voi.sper macar sa fie inchisi faptasii ca asta merita,iar voi sa aveti nopti linistite
codruta
Scris: Sunday, February 22, 2009 11:59 PM
Nivel

Liz, m-am gandit la tine pt ca stiam ca si tu stai mai mult singura.
Si eu am vecini dar au lucrat la usa din spate si au umblat doar pe langa gard pana au iesit in gradina.
Cat despre vecini...Vecinul de langa mine, care are o cabana, a fost si el pradat, el a observat si l-a anuntat pe alt vecin care m-a sunat.Dar cand a vazut ca vine politia a mai stat 5 minute si a plecat, a zis ca de la el n-au furat decat un prelungitor.apoi l-au sunat de la politie sa vina si nu a vrut si pana la urma s-a dus politia dupa el acasa.Iar noaptea, cand s-au recuperat lucrurile a venit si el si si-a ales tot felul de scule, iar a doua zi dimineata si-a amintit ca a mai avut ceva si a mai luat...Si culmea, el nu s-a constituit parte civila la proces.Oameni si oameni.

Sa nu-ti fie frica,nu-ti dai seama cata forta poti sa ai in situatii limita.Sper sa n-ai ocazia niciodata sa aflipupici
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 12:05 AM
Nivel

shirel wrote:
Vai,Codrutza ce intamplare stii ceva bine ca nu ati fost acasa ca doamne fereste ma gandesc la cel mai rau.pale pale pale
Sper sa fie inchisi mai ales daca au mai spart si alte case.Ei pot fi judecatii si in stare de libertate sau arestati la domiciliu.Poate au fost eliberatii prin cautiune pina la proces.
sper sa fii inchisi ca sa puteti dormi macar noaptea linistiti.
computerlove computerlove computerlove

Am zis si eu, bine ca nu eram acasa sa se sperie medeea sau cine stie , mai rau.
Nu stiu cum as fi reactionat dar acum, dupa ce am gandit si ras-gandit problema cred ca nu mi-ar fi frica.Ne gandim tot mai serios sa ne cumparam arma. NU se stie niciodata, dar vorba aia:decat sa planga mama mai bine sa planga ma-sa"
TeosOf
Scris: Monday, February 23, 2009 12:06 AM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Codruta, imi pare foarte rau. Te inteleg perfect. Si eu am trecut prin asa ceva cu 11 ani in urma. Cand m-am intors de la serviciu usa de la apartament era sparta si toate lucrurile in mijlocul casei. Nu-mi venea sa cred ce vad. Am chemat politia, mi-a umplut totul cu negru de fum, dar pe faptasi nu i-au gasit. Nu mi-a disparut decat laptop-ul. Banuiesc ca la mine nu au fost hoti, caci toata lumea mi-a spus ca hotii ar fi furat haine, tv, combina etc. Bani nu aveam, caci inca de atunci nu mai tineam banii in casa. Cuva de la masina de spalat era scoasa si pana si in sacul de la aspirator cautasera. Bani, cred.
Urat rau de tot ce ti s-a intamplat, mai ales ca la tine era totul nou. Iti doresc multa putere sa treci peste aceasta groaznica intamplare. Deja a inceput sa ma ia cu frisoane. Inca mai am sechele.
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 12:09 AM
Nivel

Fluturas, rody pupici
sper sa nu mai trec niciodata prin astfel de experiente, sper sa nu mai treaca nimeni prin asa ceva, sper sa se termine odata cu toti infractorii, hotii, violatorii si toate scursurile societatii.sorry tunete bataus
codruta
Scris: Monday, February 23, 2009 12:19 AM
Nivel

teosof, dupa 11 ani inca mai ai sechele? si eu care speram sa-mi treaca intr-o saptamana doua...alcool
Glumesc, uite, mi-am revenitpupici
O astfel de experienta te marcheaza pe termen lung.Eu visez noaptea ca sunt cu medeea prin curte si apare din senin tiganul si n-apuc sa fug in casa, cosmare de astea, culmea repetitive.
Teo, cu o minte normala nu poti intelege logica hotilor.Aveam o gramada de electrocasnice duse la casa dar erau in cutii, nedesfacute.Nu le-au luat! Dar au luat chestii fara mare valoare: o trusa de birotica primita cadou de la sotul meu, un penar cu carioci si markere de-ale lui medeea.Am recuperat penarul gol , adica cu un tub de lipici.Aveam 2 perdele la bucatarie, au furat doar una, au luat telecomenzile dar au lasat aparatele de incalzit...
TeosOf
Scris: Monday, February 23, 2009 12:26 AM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
O sa-ti treaca, Codruta, dar cand o sa-ti amintesti o sa ai un gust amar.
Cum au spus si celelalte fete, ar fi bine sa se termine cu toate scursurile socieatatii, numai ca legile parca ar fi in favoarea lor, nu in a celor pagubiti.
Ai dreptate cu arma. Cat mai urgent, caci e necesara.pupici
Anelise
Scris: Monday, February 23, 2009 12:35 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Codruta, la faza cu arma ne-am gandit si noi si inca ne mai gandim. In caz de ceva zgomote bizare, am cateii care sar ca arsi la cel mai mic zgomot. Deci un prim semnal l-as avea si as castiga putin timp sa actionez in vreun fel. angel Nu imi este frica, asa cum spui si tu. De 2 ori in viata am fost pusa in niste situatii delicate, cu ceva ani in urma si am vazut ca nu ma pierd cu firea, am reflexe foarte bune si actionez in consecinta. bataus rambo Sper asa sa fie si pe viitor daca as mai avea nevoie. Dar totodata sper sa ne fereasca Dumnezeu. angel
Acum as fi intr-adevar stresata daca ar fi ceva, pentru ca nu mai sunt singura. Am o bebelina in burtica si se complica situatia. As fi muuuult mai rea decat am fost vreodata. guns
Hai ca ma bag la somn, ca iar fac scenarii.
angel Te pup dulce, sa dea Doamne Doamne sa fie pedepsiti acei tampiti si pe viitor sa fiti feriti de orice fel de probleme. pupici pupici

P.S. Sa stii ca m-am gandit si eu ca se cheltuie foarte multi bani cu detinutii. Nu am stiut in schimb ca de 3 ori mai mult decat pe un bolnav. what Este strigator la cer. angry Sunt oameni care mor de frig, de foame etc. si domnii de la racoare au aceste lucruri, au un pat, au o farfurie de mancare. rambo Viata asta chiar nu e corecta deloc in unele situatii. uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.