|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Clipa dupa clipa, minut dupa minut, orele, zilele se scurg una dupa alta... De ce trebuie sa treaca timpul atat de repede?
Daca ati avea o clepsidra in fata ochilor si ati stii ca odata cu terminarea nisipului din ea se termina si viata voastra, oare ce ati face diferit fata de ce faceti acum?
De ce este nevoie de o "clepsidra" ca sa incepi sa faci altfel lucrurile? |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu nu as schimba nimic, as continua exact ca acum, gata fiind sa ma opresc cand nisipul se termina! |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Eu simt ca am atatea lucruri de facut si atat de putine apuc sa fac... Nu imi ajunge deloc timpul si ma ingrozesc cand vad cat de repede trece... Parca ieri abia terminam facultatea, parca ieri m-am casatorit... si uite ca deja au trecut 16 ani de la terminarea facultatii... 12 ani si jumatate de casatorie...
Copiii... parca ieri erau bebelusi, iar acum ... Alice e cat mine de inaltime, o adevarata domnisoara... Andrei merge in toamna la scoala....
As fi vrut sa fac atatea...
Si... inca ceva... nu cred ca voi fi niciodata impacata cu ideea ca la un moment dat... nisipul din clepsidra se va termina de scurs...
Mi-as dori sa pot intoarce iar si iar si iar clepsidra si sa o iau de la capat...
Voi cum va descurcati cu timpul? |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu nu ma plang sunt dinaia cu timp si odihnita ...dar am ales viata asta , puteam acum sa fug intre am 2 joburi sa duc copiii la sapte cursuri pe saptamana si sa ma vad cu omul seara inainte de culcare.Am calculat si am ales .Nu ma intereseaza ce spune lumea mai ales acasa in Ro ,viata pentru mine e unica si vreau sa-i traiesc intens fiecare clipa ,savurez minutele la maxim.Nu-mi place sa trec prin viata ci vreau sa o traiesc .Ma impart intre copii si un job part time lejer care-mi da doar ceva bani de buzunar ( sa nu spun de atze ) .Insa modul asta de viata vine cu pretul ei ,nu ne putam muta din actuala casa spre ceva mai mare , nu putem duce copiii la scoli particulare si traim foarte decent si foarte econom.Intotdeauna ai o alegere de facut ,un compromis de masurat.Tu alegi daca nisipul ala trece cu viteza luminii sau face pauze de o cafea |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| AdrianaC wrote:
Daca ati avea o clepsidra in fata ochilor si ati stii ca odata cu terminarea nisipului din ea se termina si viata voastra, oare ce ati face diferit fata de ce faceti acum?
Pai, depinde de cat de mult nisip e de scurs. Daca e dupa planurile mele si prind batranetile, atunci nu as schimba nimic din ce am facut pana acum. Daca ar mai fi putin de tot... as investi mai mult in amintiri si in copii, plus ca as fi mai linistita daca as sti ca au viitorul asigurat ( probabil ca vreo 10 polite de asigurare ar ajunge ).
AdrianaC wrote:Eu simt ca am atatea lucruri de facut si atat de putine apuc sa fac... Nu imi ajunge deloc timpul si ma ingrozesc cand vad cat de repede trece...
Ce ti-ai fi dorit sa faci si consideri ca nu mai ai cand? Eu nu am sentimentul asta... vedem mai incolo...
AdrianaC wrote:
Si... inca ceva... nu cred ca voi fi niciodata impacata cu ideea ca la un moment dat... nisipul din clepsidra se va termina de scurs... Mi-as dori sa pot intoarce iar si iar si iar clepsidra si sa o iau de la capat... Voi cum va descurcati cu timpul?
Nu stiu cati sunt impacati cu ideea mortii lor si nici nu cred ca e sanatos sa traiesti cu frica, mai ales cat esti tanar si in putere. Si eu mi-as dori sa stiu cu siguranta ca ajung sa-mi vad nepotii; as fi linistita, sa stii... nu stiu daca mi-as dori mai mult de atat.
Grija mea majora e sa nu patesc ceva cat copiii inca mai au nevoie de mine iar, din pacate, frica asta e destul de reala in familia noastra. Adica... am vazut cam cum se destrama un camin si ce impact are pierderea cuiva tanar asupra tuturor celor din jur si m-a marcat. De copii nu mai spun... ma ingrozeste gandul asa ca prefer sa-l evit. Singura parte buna din toata treaba asta e ca am invatat sa traim cu adevarat si sa ne bucuram de anumite momente la maxima intensitate. Prea suntem inconjurati de nenorociri si prea fragila ne e viata... |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu nu pot privi viata ca pe o clepsidra pentru ca stim doar cand incepe sa curga nisipul , nu si cand se va opri.Nu e obligatoriu sa curga pana la capat, clepsidra se poate si sparge.Dar daca as sti exact momentul in care as muri, as incerca sa-mi traiesc viata la maxim, sa-mi petrec cat mai mult timp cu cei dragi , nu stiu daca as face ceva diferit.Oricum, multumesc lui Dumnezeu, ca nu stim cand nisipul ajunge la capat...ar fi prea stresant pentru mine. |

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Chiar astazi m-am gandit ca va venii o zi cand nisipul va fi gata. Ce bine ca nu stiu ziua aceea!!! Sunt lucruri pe care le-as schimba in trecut si lucruri care ar ramane identice. Acum, singura dorinta e ca in cei cativa ani pe care ii mai are fata mea de stat cu noi, sa-i spun tot(cat stiu eu) ce trebuie sa stie despre viata, sa fie in stare sa ia viata in piept si sa fie apta sa aleaga calea buna. Nu stiu ce va face, dar eu vreau sa-mi fac datoria la maxim. Eu cred ca d-aia mi-a dat-o Dumnezeu, ca sa o cresc frumos si sa o indrum sa-si croiasca drumul care duce spre vesnicie. Prin ceea ce face sa il cinsteasca pe Dumnezeu si pe parintii ei. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu si va spun cu mana pe inima sincer imi traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima din viatza mea si asta ca sa nu care cumva sa parasesc aceasta lume fara sa fii facut si spus ceea ce as fi vrut sa fac. Ma explic putin ,dimineatza multumesc lui D-zeu pentru minunea care mi-a facut de a-mi deschide ochii la inca o zi superba ,imi dragalesc copii si le spun cat de mult i iubesc ,ma joc si ma distrez impreuna cu ei la fel i spun si sotului meu 'cat de fericita sunt sa fiu sotia lui si ce sot iubitor si bun am .Pe urma nu exista dimineatza si seara sa nu -mi petrec si cateva clipe in compania mamei mele exact ca in copilarie si sa-i spun cat imi este de bine sa o am langa mine si cat de mult o iubim si ne bucuram cu ea. Gatesc cu placere ,fac totul numai la alegerea mea si incerc sa nu fiu stresata de nimic .Incetul cu incetul am inceput sa invat lucrul acesta in viatza poate fiindca am trecut prin multe intamplari si am vazut multe asta sunt asa de fericita si impacata cu mine insumi ca timpul chiar nu mai conteaza.Iubirea si starea mea de bine nu are nici o legatura cu timpul care trece asa rapid .Ptr mine este sa transform minuntul intr-o ora si asta se intampla daca acel minut este trait la maxim si pozitiv. Pe moarte o voi intimpina cu zambetul pe buze orice ar fi fiindca stiu ca nu am trait degeaba si fiecare cine m-a cunoscut a primit de la mine exact ceea ce am vrut sa-i daruiesc si asta este un lucru mare pe care-l las in urma mea pe acest pamant.Dragostea nu moare niciodata ea nu are nevoie de timp si nici de spatiu este ceva la infinit asa ca eu incerc sa iubesc si sa ma incred in mine in ceea ce fac in fiecare secunda a vietii mele .Sa ma bucur si cand nu am timp ,cand sunt in trafic sau cand adorm langa copilasul meu care chiar daca are temperatura este fericit si ocrotit. |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| shirel wrote:Pe urma nu exista dimineatza si seara sa nu -mi petrec si cateva clipe in compania mamei mele exact ca in copilarie si sa-i spun cat imi este de bine sa o am langa mine si cat de mult o iubim si ne bucuram cu ea.
Frumos
In general e bine sa nu fim sclavii timpului. Eu vad o mamaica la scoala, e mereu pe fuga .Sta 10 minute dupa ore sa se joace copiii apoi fuge.Ma oboseste psihic ,o evit .Vorbeste doar de timp.Unde se duce ce face ,copii merg la after school , la cursuri, ea alearga intre 3 joburi ,se vede cu barba'su o data pe saptamana -duminica.E un vartej de om ,doboara tot in calea ei, consuma multa energie mi-e si frica sa-i stau prin preajma.Pun pariu ca n-a observat cand au inflorit copacii in primavara asta...Asta nu e viata, nu pentru mine. Si de obicei stau departe de oamenii care fug mereu in sapte directii, ma streseaza cu stresul lor,ei nici nu-si dau seama ca se transmite.Stiu ca nu e frumos sa vorbesti de altii dar e doar un exemplu ,n-am nimic cu femeia...si nici ea cu mine |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| AdrianaC wrote: Daca ati avea o clepsidra in fata ochilor si ati stii ca odata cu terminarea nisipului din ea se termina si viata voastra, oare ce ati face diferit fata de ce faceti acum?
De ce este nevoie de o "clepsidra" ca sa incepi sa faci altfel lucrurile?
Hehe , putem umple pagini intregi aici ! Eu am cateva regrete , mai mult compromisuri - la care nu am cum - deocamdata - schimba cursul ! Si usor nu e ! Dar sper ca va veni si ziua cand mi se indeplini si dorinta asta !
Ce mi-as dori si la ce lucrez acum : sa imi dedic mai mult timp copiilor !
Maria are intrebari cu miile si curiozitati si asteapta Amintiri din Copilarie - a la mami si tati si stiu ca pot mai mult ! Nu e nimic mai important decat informatiile, explicatiile, educatia , dragostea si timpul pe care i'l dedic acum ! Acum se formeaza si se cizeleaza si prefer sa ii arat lucrurile prin prisma mea nu doar a scolii ! Se modeleaza si cresc ata de frumos ! Mereu ma surprinde cu chestii noi si ne documentam impreuna si .... spre ex Duminica am mers la biserica pe jos , frumos afara , etc .... intrebari depsre insecte si mamifere de m-a topit ! Mi-a umplut inima de mandrie si de drag ! Vrea clipe de-astea mai dese !!!!!
Shirelutzo - si eu sper la dimineti cu mama ! si tata ! Si .... offf |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Fiecare se descurca cum poate si face cat poate/doreste/are nevoie. Uneori lucrurile se schimba fara voia noastra, fiecare cu karma lui De-ar fi sa mor, as vrea doar sa stiu ca fii-mea e bine, ca nu plange nimeni dupa mine si ca ma duc fara chinuri...cam atat...in rest nu-mi mai bat capul cu filosofii de viata ca oricum nu pot schimba prea multe in asa fel incat sa-mi schimbe viata drastic, pot schimba un job, pot schimba locatia, chestii din astea de natura fizica si neinsemnate, nu pot aduce pe nimeni drag inapoi din morti, nu pot revolutiona stiinta in asa fel incat sa gasesc cura pt cancer, pt leucemii si altele, nu stiu...consider ca viata mea e marunta in general, poate fi mai valoroasa pt familie si apropiati, pt cei care depind de mine, tocmai de aia as vrea sa stiu ca nu plang si nu sufera de-ar fi sa dau coltu' In rest, dau atat cat pot fiecaruia, cat pot, cat cere si cat are nevoie...Nu stiu ce as incepe sa fac diferit daca as sti ca nu mai am "nisip", poate ar fi mai rau ca as deveni depresiva si as dansa pe nervii celorlalti Moartea vine asa subit, nu te intreba daca esti pregatit sau nu, poate fi in orice secunda, indiferent de planurile noastre, indiferent de ce facem acum sau de ce putem schimba. |
|
|